Gå til innhold

Medrakil

Medlemmer
  • Innlegg

    1 149
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Medrakil

  1. Etter hva jeg har hørt er oppunder 1% av befolkningen aseksuelle, og man skulle tro de fleste var på jakt etter sånne forhold som OP beskriver. Har hørt det finnes egne dating sites osv for aseksuelle men vet ikke om noen - er antakelig tynt med norske brukere men verdt et forsøk. Husker det var noe på P3 om det for en stund siden. Er også en link til AVEN der, som kanskje har noen ressurser. Som med det meste annet finnes det også en subreddit for aseksualitet som kan ha ha noen tips.

  2. Skal ha meg ny gamingmaskin, den skal stå bom stille 99% av tiden men skal kunne taes med på et og annet LAN. Er avhengig av å kunne ha med maskinen på fly for dette. Tenkte derfor først laptop men siden jeg alltid bruker ekstern skjerm, tastatur og mus uansett, og kan låne skjerm på LAN, tenker jeg nå heller mini-ITX. Synes de fleste mini-ITX maskiner fortsatt er litt store, men kom over Digital Impuls Tiny 16K som passer i et Jonsbo UMX1 Plus på bare 16x30x34.5cm og samtidig har komponenter som sparker bra unna. 

     

    Har noen erfaring med denne maskinen? Er kjøling etc. tilstrekkelig? Er det noe ved bygget som stikker seg ut som spesielt bra eller dårlig? Er det noe jeg burde tenke på til mitt bruk som jeg kanskje ikke har gjort? Er jeg f.eks. idiot som tenker å fly med en stasjonærmaskin i håndbagasjen?

     

    Tenker i utgangspunktet ikke å overklokke med det første men det kan bli aktuelt senere om det trengs mer ytelse. 

  3. Har flyttet til utlandet, er hjemme noen få ganger i året og bruker da mitt norske nummer. Bruker en del data, ganske lite tale og SMS. 

     

    Nå har jeg OneCall kontant, som jeg synes fungerer relativt elendig dekningsmessig, og har dårlig pris på data (1kr/MB-ish). Må også skru på dataroaming for å få dekning visse steder og glemmer jeg å skru det av når jeg drar tilbake så er resten av beløpet på kontantkortet slukt rimelig kjapt. 

     

    Noen som vet om et bedre alternativ for mitt bruk? Har primært sett på kontantkort da det gir lite mening å betale månedsavgift med mitt bruk men kan vurdere det meste om det gir mening totalt sett. 

  4. i1ero.jpg

     

    Har prestert å knekke denne skrukoblingen (heter det det?) på den ene høyttaleren min, hvordan kan jeg best fikse dette? Kan jeg erstatte den selv? (Hvordan får jeg i så fall den brukne biten av?) Må jeg levere inn høyttaleren?

     

    Edit 2012: Hvis noen finner denne tråden og lurer, så var løsningen å kjøpe en høyttalerterminal på biltema for 35kr, skru av panelet, og bytte kontaktene (med loddebolt).

  5. Har sett noen bilder av P150, men har ikke klart å finne et oversiktsbilde av det norske tastaturet der man tydelig kan se alle tastenes plassering. Er det noen som kan vise meg et, eller evt. ta et av sin egen maskin?

     

    Bortsett fra litt støy under load, middels batteritid, og en kjempestor strømforsyning, er det noen andre ulemper med denne maskinen jeg burde vite om? Synes den virker som et lovende valg :)

  6. bump

     

    Lurer på samme som Medrakill nesten. Vurderer å kjøpe inn Corsair HS1 ...

     

    Kan melde at jeg kjøpte meg et HS1 til TG, og at det funka genialt bra! Det er ikke noe hørselvern akkurat, men det demper litt, og når du har det på med lyd og det hele merker du lite til det som skjer ute i den virkelige verden. Det lekker imidlertid litt, om du har det på i et stille rom så kommer litt av lyden ut. Jeg satt mellom to stk som også hadde HS1 og hørte ikke noe av deres lyd på TG. Mikrofonen var også veldig god til å filtrere ut dubstep og rosa helikopter fra bakgrunnen, så vi hørte hverandre veldig bra :)

     

    Så... ja. Det er ikke heelt supergenialt lydisolert, men jeg er storfornøyd for det!

     

    EDIT: Det er også veldig behagelig å ha på, selv med briller!

  7. Det [sS Siberia V2] er overvurdert når det kommer til lyd, men det er ekstremt komfortabelt. Veier nesten ingenting, og sitter utrolig godt på hodet og rundt ørene.

     

    Hvordan er lydisolasjonen? Da tenker jeg både på hvor mye annen lyd som lekker inn, og hvor mye av din lyd som lekker ut... Vurderer å kjøpe meg et par til TG.

  8. Noen som kan si litt om hvert av disse fagene her?

     

    • MFEL1010 - Medisin for ikke-medisinere (7,5p)

    • MFEL1050 - Innføring i idrettsfysiologi (7,5p)

    • PSY1050 - Personalpsykologi (15p)

    • PSY1003 – Biologisk psykologi (7,5p)

    • PSY1004 – Sosialpsykologi (7,5p)

    • PSY1005 - Utviklingspsykologi (7,5p)

    • PSY1006 - Personlighetspsykologi (7,5p)

     

    Er det MC i alle disse forresten til våren 2011 bl.a.?

     

    Har tatt de to første, om du tar MFEL1050 på høsten er det (var det denne høsten iaf) ingen forelesninger eller obligatoriske aktiviteter, og pensum er overkommelig å krampelese hvis det er din stil. Jeg krampeleste begge på 3-4 dager, men det gjøres mer og mer for å unngå at disse fagene skal være lette å blåse gjennom på den måten. Hørte bl.a. rykter om at det ikke kommer til å være 100% MC i MFEL1050 nå på våren.

     

    Jeg trenger 7,5SP nå på våren selv, og er interessert i å høre erfaringer fra resten.

  9. Ja, det er vel ikke noe problem.. Har du et forslag :) ? Trenger jo ikke 2tb i det hele tatt..

     

    Ser at WD green-en selges for kampanjeprisen 699, så det blir ikke så lett å få en merkbart bedre 1.5TB disk, men en 1TB WD black koster 675kr. 2TB black er etter sigende 40% hvassere enn 2TB green, så 1TB Black burde gi en del mer trøkk i alle fall. Så kan du supplere med en green til ren lagring når behovet melder seg :)

     

    edit: evt spar enda mer og gå for en Samsung Spinpoint F3 - de skal også være bra (og selges til kampanjepris).

  10. 8. Kan jeg blande minnehastighet? (Elendil)

    Du kan fint blande DDR minne akkurat som det måtte passe, husk då på at systemet vil køyre på hastigheten til den treigaste brikken. Har du feks. ei brikke med PC2-8500 og ei med PC2-10600 vil systemet bare køyre med PC2-8500 hastighet.

     

    Jeg har et Asus P5QC, som har både DDR2- og DDR3-støtte. Jeg har 2GB DDR2 i det fra før, og tenker å sette i 4GB DDR3 og kjøre med alt sammen. Vil DDR3-minnet da bare få DDR2-hastighet, eller er det noen form for separate kontrollere her?

     

    Isåfall burde jeg kanskje da heller klinke til og kjøpe 8GB DDR3, og ta ut DDR2-brikkene?

     

    OK, det går visst ikke an å bruke dem samtidig, engang. :p

  11. Jeg har installert WIn7 Pro 64-bit. Har fått installert Bluetooth-drivere, men jeg finner ikke bluetooth software som jeg kan bruke for å koble pc-en til bluetooth-enheter. Noen som kan hjelpe meg her?

     

    Jeg trenger også drivere for å sende både audio og video gjennom HDMI. Nå er det kun video :ermm:

     

    Du kan endre default audio device til NVIDIA HDMI i lydinnstillingene i kontrollpanel, tror jeg .

     

     

    Funnet ut noe mer? Jeg har akkurat samme problem. Men kjører Windows 7 x64.

     

    Det finnes drivere som funker i win7 og retail vista nå, men det visste du sikkert.

     

    Noen andre som har opplevd at maskinen overopphetes og dør? Noen som har opplevd det og fått hjelp etter det året med premium service?

  12. *Sinna*

     

    har hatt problemer med at systemet fryser når jeg setter skjermkortet på High Performance, i går frøs det også da jeg koblet til en ekstern skjerm. Ringte support i dag, snakket med en inder som etter mye om og men forklarte meg at skjermkortet er designet slik at det kun fungerer med OEM-versjoner av operativsystemet. Dvs. at jeg ikke kan kjøre Vista Business engelsk som jeg har lisens på, ikke Linux, bare Dells egen Vista Home Premium på norsk som jeg fikk med maskinen dersom jeg vil at grafikkortet skal funke skikkelig.

     

    Skal ringe norsk support når de åpner, dersom dette stemmer, synes jeg det er skandale. Er HARDWAREN designet slik at ikke skal fungere med Retail OS med vilje? Slik at det skal være umulig å bruke Linux? Eller en kjøpt retail upgrade til Windows 7? wtf!?

  13. Jeg har min på fanget, den er varm, men ikke for varm.

     

    Er det noen som har problemer med å skru på High Performance mode på Skjermkortet? Har skifta til engelsk Vista Business (64bit), men bruker driverne fra Dell sine hjemmesider.. Når jeg skrur på High Performance så fryser maskinen helt i ca. et minutt før den deaktiverer det av seg selv...

  14. Hei, trenger en ny laptop, til poker, surfing, litt koding og litt spilling. Flytter også til USA til høsten for et år og skal ha denne som eneste PC.

     

    Du skal til USA til høsten og vurderer å kjøpe PC nå? Prisene der borte er halvparten av hva de er i Norge. Vent til du kommer bort, sjekk f.eks. Abe's ( www.abesofmaine.com ) og bruk resten av pengene du sparer på en bil der borte, et fett kamera eller noe slikt.

     

     

    Det er et halvt år til jeg er der, men det er klart det er verdt å vurdere.. Amerikansk tastatur er bedre å programmere med og, siden ;{}[] er lettere å nå til...

  15. ytelelsen er ok, men dette er IKKE noen spill maskin. skal teste spilling mer i kveld.

     

     

    Skulle jo egentlig tro det var det, når man ser på hardwaren... Er det skjermkortet som holder igjen? Er ikke egentlig på utkikk etter noen cutting edge spill-laptop, bare en som har muligheten til å dra spill som ikke er helt nye greit rundt...

     

    Synes du den er så-varm-man-må-regne-med™, eller for varm, forresten?

     

    Tror at det er skjermkortet ja, er veldig fornøyd med pc'en men varme er et lite problem siden den eneste vifte utblåsningen blir dekket av skjermen når skjermen er oppe. Har testet en del War og TF2 og det gikk fint så lenge jeg skrudde ned grafikken litt. (alt på low/off på war men TF2 gikk bedre)

     

    Så lenge den greier å dra source-spill så bør jeg kunne overleve i et år :) Tror kanskje jeg slår til hvis det dukker opp en ny 15%-kupong...

  16. ytelelsen er ok, men dette er IKKE noen spill maskin. skal teste spilling mer i kveld.

     

     

    Skulle jo egentlig tro det var det, når man ser på hardwaren... Er det skjermkortet som holder igjen? Er ikke egentlig på utkikk etter noen cutting edge spill-laptop, bare en som har muligheten til å dra spill som ikke er helt nye greit rundt...

     

    Synes du den er så-varm-man-må-regne-med, eller for varm, forresten?

×
×
  • Opprett ny...