Gå til innhold

jannikale

Medlemmer
  • Innlegg

    27
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av jannikale

  1. Blir det feil å gi penger til en 7 åring basert på at han spiller piano?

    At hvis han øver på et stykke som jeg gir han, og utifra hvor bra han spiller så får han x antall penger i ukelønn?

    Så klart skal romme være bra. Men jeg tenkte spiller han dårlig får han 100 kroner. Men har han øvd mye og jeg hører han gjorde det bra kan han få potensielt 500 kr ++ hvis det er veldig bra. Og vet jeg han har øvd og det ikke er bra, så får han mer enn 100, da ikke alltid slikt kommer med engang. Hver fredag kveld setter jeg meg med notene i fanget, og han skal spille uten noter.

     

    Han kan bruke de på hva han vil, men jeg kjøper alltid godteri til helga så han trenger ikke bruke dem på det. Var usikker på hvor mye han kan få også. Er jeg dust da?

     

    Vil at han skal bli god på piano. Han liker piano, og det virker som han liker opplegget! Men jeg redd hva andre folk tenker... Får han for mye? Eller for lite? Blir jo mye penger med tiden!

  2. Gould sliter jeg litt med å sette pris på. Han kan være fantastisk i perioder, men så begynner han plutselig med den grusomme nynningen sin. Tolkningen av Mozarts pianosonataer ble helt ødelagt av det.

     

    Jeg syntes det er morsomt å høre på! Og jeg ble veldig inspirert av måten han spilte Mozart-sonatene på. Var definitivt annerledes, men på en bra måte.

  3. Ja. Men så er de også 70 ganger så mange mennesker i USA. Dette er ingen konkurranse i antall døde.

     

    Geir :)

     

    Nei, så hvorfor er det ikke like mye media skriving når 1 hvit person blir drept av en neger?

    Svaret er vel åpenbart, men: Det er fordi slike drap (tenkte du på et spesifikt et, forresten, jeg husker ikke så mange av dem i farten) ikke berører så mange, og som regel ikke har samme kaldblodige forsett som 9/11 og Utøya.

     

    Et drap er er et drap for mye. Men ikke nødvendigvis en trussel mot demokratiet.

     

    Geir :)

     

    Forklar meg på hvilken måte det angrepet var en trussel mot demokratiet. Spesifiser nøyaktig for meg hvordan det var det. Takk.

  4. Fint stykke :) Er ikke så stor fan av Horowitz, men det var fint.

     

    Starten virker lame, men ute i stykket skjønner du hvorfor jeg la det til :) Igjen, bra spillt.

     

    http://youtu.be/mm_dgROz204?t=1m51s

    Min favoritt pianist: Sviatoslav Richter! Han spiller 4 balladen dessidert best! Du vil nok aldri få høre en pianist spille dette stykket med samme... vet ikke jeg. Bare hør på det! Her hører du coda-en.

     

    http://youtu.be/tYzXdh8nLn4

    Her er hele dokumentaren om Sviatoslav Richter. All musikken i hele dokumentaren er av Richter. Merk deg at det er vol. 1! Vol 2 ligger på youtube også :) Sinnsykt bra dokumentar med masse kule klipp.

     

    Første 3 etudene fra Chopin i op. 10. Enjoy, av richter såklart!

     

    Hele ballade 4 av Chopin spillt av Richter.

     

    Ballade 1 av Chopin spillt av Richter igjen. Super bra.

     

    Bach spillt av Richter. Muntre stykker.

     

    Fint stykke på slutten!

     

    Ok.. dette stykket virker lame i starten. Men lov meg å høre til i hvertfall til rundt 7 min. Når du har hørt det en stund blir dette stykket som samler sjela di tilbake etter du har vært stressa. Når jeg hører dette blir jeg ett nytt menneske. En annen ting... husk: Beethoven var helt døv når dette var skrevet. Samme med en del av de eldre sonatene. Når du hører pianosonatene til Beethoven blir du virkelig kjent med Beethoven. Fuck symfoniene hans, er i pianosonatene du møter Beethovens indre følelsesliv!

     

    Det finnes en pianist for alle! Når du har hørt stykkene så tenker du kanskje. Det er det samme for alle pianistene! Men det er ikke det! Vil gjerne sitere noe jeg fant av en på youtube av Ragtime44Films:

     

    So many pianists get the idea of interpretation wrong. They think it means to play all of the notes perfectly, just the way the composer intended.

     

    You definitely have to play the notes right, (Mostly, anyway) and don't butcher it from what the composer intended it to be. But you still have to put some of your own emotion into it. That's the main focus, and what makes music good.

     

    Music is like an unfinished painting - the musician finishes it in their own way.

     

    Velkommen til en bedre verden uten hippier og fjortiser! :thumbup:

×
×
  • Opprett ny...