Gå til innhold

Tjernshaugen

Medlemmer
  • Innlegg

    1 289
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Tjernshaugen

  1. Siste utgave av link til omverdenen er en sterkere komposisjon enn dne første. Har du vurdert å konvertre den til sort/hvitt og skru opp kontrasten?

     

    Takk for det, ja, kompet er sitter bedre, men bedre farger på det første. Når det først er lysforurensing under polarstjerna (har Oslo i nord) så kan det være greit med et lite skylag som gir fargene litt mer liv.

     

    Det er et godt forslag å gjøre det du nevner, stjernesporene vil komme bedre frem, men samtidig ta detaljer i forgrunnen - men det er ikke sikkert det er store tapet :)

  2. derfor kjøpte jeg dette fra hos Japan Photo.

     

    http://www.japanphot...m055-xb-stativ/

     

    Et røverkjøp spør du meg. det eneste det mangler i forhold til PROB stativene ( så langt jeg kan se), er att midtstoplen ikke kan legges vertikalt. Den funksjonen har jeg knapt brukt.

     

    Ja, det er et godt kjøp - og jeg trenger (har lyst på) et nytt. Den gamle duger enda så det haster ikke, og det er utrolig mye å velge blant. Egentlig har jeg lyst på både ett som er mindre og ett som er større. Det dukker sikkert opp flere interessante referanser i tråden her etterhvert.

  3. Manfrotto190X PROB m/ Manfrotto 488rc2, som vel er en ganske vanlig kombinasjon. Kjøpte det nytt for 3-4 år siden og har brukt det mye. Knappemekanismen til låsing og utfelling av det ene beinet spratt ut her om dagen og er umulig å få på plass igjen. Kulehodet siger en anelse før det låser seg, utrolig irriterende men har faktisk vent meg til det og legger inn en korreksjon automatisk fra start av.

     

    Har også en monopod Benro MC - 98 n6 m/ Manfrotto 484rc2 ballhead. Den er jeg veldig fornøyd med, kraftig, lett og høy nok til å brukes i skrånende terreng. I foten har den innebygget en utfellbar tripod, den er ikke så veldig stødig på ujevnt underlag eller i vind, men duger til nød.

×
×
  • Opprett ny...