Gå til innhold

GubbaNoa

Medlemmer
  • Innlegg

    13
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av GubbaNoa

  1. Men er det noe jeg kan gjøre for å få Telenor til å dobbelsjekke, evt. koble meg over på en annen sentral for litt penger(om det da er mulig). For det skal da ikke vær slik at det overhodet ikke er mulig å gjøre noe når det er snakk om en så kort avstand.

     

    Nei, du møter møter veggen. Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har tilbudt å dekke alle kostnader i forbindelse med et sentralbytte jeg visste var mulig, men kan skjønne, Telenor kan jo ikke jukse med linjene...

     

    De som jobber på kundeservice hos Telenor har rett og slett ikke skjønt hva Telenor driver med, så du kan bare glemme det.

  2. Jeg hadde samme "problemet", bare med den forskjellen at min nabo som kunne få levert DSL også er min nærmeste nabo - ca. 20 m mellom husene. Det jeg fikk vite av Telenor var at tlf. linja mi er tilkoblet en såkalt undersentral (RSU). Dette er bare et slikt lite metallskap i en grøftekant og er muligens for liten til noen gang å bli oppgradert med DSL utstyr.

     

    Dette syntes jeg imidlertid var for galt, så etter en lang (flere år) og nyttesløs kamp mot Telenor for å få gjort noe med dette kom jeg heldigvis i snakk med ei hyggelig dame på avdelingen for leveranser hos BlueCom. Hun hadde god peiling på dette området og la bare enkelt og greit inn bestilling hos Telenor på noe hun kalte en "krysskobling" til hovedsentralen. Dette betyr i praksis at jeg får ADSL levert på en egen linje som er terminert i den utbygde hovedsentralen. BlueCom tar 100 kr. ekstra i mnd. for å dekke inn kostnadene i forbindelse med denne ekstra linjen, men nå har jeg ihvertfall ADSL selv om alle slike "nummersjekker" påstår at jeg ikke kan få...

     

    Mitt tips er derfor at du finner ut om du er koblet til en RSU. Hvis dette er tilfelle bør du ta en prat med BlueCom og høre om de kan ordne en slik "krysskobling" til hovedsentralen. Kundeservicen der er helt topp og hvis du blir satt på vent i mer enn ett minutt eller så før noen svarer telefonen beklager de ventetiden (!!!).

  3. Jeg har lurt litt på dette selv, men glemte å spørre da jeg pratet med dem på telefonen idag. Såvidt jeg vet har de jo hele tiden tilbudt SDSL til privatmakedet, men da med kr. 3300,- i installasjon. De har dessuten fjernet det alternativet jeg var mest interessert i på 1,5 mbit og heller kommet med 512 kbit til mye lavere pris. Akkurat som det frister å bytte ut 1024/256 med 512 kbit... Nå som Telenor er i ferd med å lansere SHDSL og påstår at de vil prise dette lavere enn Catch skjønner jeg ikke hvorfor installasjonsprisen plutselig doblet seg!

     

    Hvis ingen allerede har gjort det og kan forklare denne endringen skal jeg ringe dem å spørre om dette en dag.

  4. og svjv vil et stort antall ISDN-bruker belaste nettet mer enn ADSL i og med ISDN er en dedikert linje som forbruker 64k enten den er i aktivetet eller ei.

     

    Det var kanskje en litt "klønete" måte å si det på? Sagt på godt norsk er vel forskjellen at ISDN opptar en dedikert linje helt frem til en dial-up pool, som fysisk kan ligge hvor som helst i landet. Det kan altså være en skikkelig lang linje som opptar relativt stor kapasitet i telenettet. ADSL derimot kjøres rett ut på datanettverk/internett direkte fra sentralen en er tilknyttet, og opptar dermed kun en liten bit lokal linjekapasitet. 64k har da ikke noe med dette å gjøre...? En ISDN oppkobling som ikke er i aktivitet opptar, som du sier, en dedikert linje, men forbruker da vel ikke noe båndbredde?!

     

    Det er vel også riktig at det ikke alltid er nok linjekapasitet i det lokale telenettet til at alle kan få en dedikert linje til sentralen samtidig. Men det må vel Telenor gjøre noe med uansett hvis mange nok vil ha ADSL, for dette er jo også en dedikert linje mellom sentral og kunde...

  5. Forslag til "sjekkliste", i min anbefalt prioriterte rekkefølge:

     

    1.

    Sjekk at du bruker en 2 par kabel mellom kort og kontakt. Analog modem kabel har vanligvis bare ett par.

     

    2.

    Dersom kortet kobles direkte i NT boks er max. kabellengde ca. 8 meter hvis jeg ikke husker feil.

     

    3.

    Er det noe galt med NT boksen? Denne er nokså ømfintlig, jeg har selv måttet bytte denne flere ganger etter bl.a. tordenvær. Hvis strømforsyningen har gått føyken (som jeg har hatt problemer med) går telefonen på nødstrøm, og du kan bare ha ett apparat tilkoblet om gangen. Lyser begge lamper som de skal?

    Dersom kort og telefon er koblet direkte i NT, dra ut telefonen og prøv med kun ISDN kortet. Virker kortet nå? I så fall, bytt litt rundt på kontaktene både med ett apparat tilkoblet om gangen og begge tilkoblet samtidig, og se hva som skjer.

     

    4.

    Sjekk termineringer. Dersom det er lagt opp et S-buss strekk med en eller flere eksterne kontaktpunkter på, sjekk at den siste kontakten er terminert med 2x motstander på 100 ohm, og se etter at 100 ohm motstand også er på for den kontakten i NT boksen som S-bussen er tilkoblet. Jeg er ikke helt sikker, men jeg tror 2 strekk med eksterne kontaktpunkter (S-buss) fra NT boks er fy-fy. Du kan imidlertid koble 1 stk terminalutstyr (telefon, ISDN kort etc) direkte i den andre kontakten i NT boksen.

     

    Faktablad for kobling av ISDN finner du her (Word 97 dokument):

     

    http://www.hio.no/content/download/3282/20...e/KablingGT.doc

     

    Kort og driver:

    Hva kortet angår virker det lite trolig at det er noe fysisk galt med dette, da du sier du har prøvd to forskjellige kort med samme resultat. Jeg kan heller ikke tenke meg at det er et problem med driveren dersom installasjonen av denne går problemfritt og telefonen slutter å virke når kortet kobles til. Feil eller manglende driver kan ikke lage "krøll på linja" såvidt jeg vet.

     

    Hvis denne lille "sjekklisten" ikke hjelper kan det muligens, men lite sannsynlig, hende at det er kabelbrudd eller feilkobling i et eventuelt S-buss strekk.

  6. Etter at jeg skrev det første innlegget mitt i denne tråden har jeg imidlertid blitt gjort oppmerksom på at dette er snakk om å benytte utjevningskabel mellom hovedsentral og "undersentral" (RSU), hvor hovedsentralen denne RSU'en hører til har DSLAM. Hvis sentralpunktet du hører til er en hovedsentral vil det ikke være mulig å få en slik "krysskobling" mot en annen hovedsentral, såvidt jeg har skjønt. Om det er teknisk mulig vet jeg ikke, men Telenor vil vel mest sannsynlig gjøre det de kan for å forhindre slikt.

     

    Min tlf. linje er koblet mot en slik RSU, og hovedsetralen den hører til er utbygget med DSLAM. Det er mulig jeg er en av de ca. 25000 husstandene som kan få ADSL gjennom slik utjevningskabel etter at Telenor åpnet for denne muligheten i februar. Jeg har ihvertfall fått ADSL modem nå, og venter spent på hva som vil skje når linjen skal kobles opp om noen dager. Jeg har jo fått leveringsbekreftelse, men jeg frykter samtidig muligheten for at jeg får en telefon den dagen om at det ikke lar seg gjøre å koble opp denne linjen...

     

    Det er nesten mer spennende enn jeg setter pris på!

     

    PS. Det var ikke meningen å feilinformere noen, og beklager på det sterkeste hvis jeg har gjort dette. Jeg tror forøvrig du er nødt til å prate med en kundebehandler "live" hvis du skal greie å få til "skreddersydde" løsninger som dette. Jeg får også til svar at sentralpunktet jeg er tilknyttet ikke er utbygget for DSL, men likevel har jeg nå fått både leveringsbekreftelse på linjen og ADSL modem.

  7. men i helgen så hadde Tiscali feil på DNS serverene sine så jeg måtte aktivere et abonnement jeg har hatt liggende hos Sensewave.

     

    Det var ingenting i veien med den fysiske oppkoblingen hos Tiscali. Jeg løste problemet ved å bytte DNS adresser. (La inn DNS adressene til Tele2)

  8. jeg bor i ett byggefelt ca 3 km fra sentrum og er koblet opp mot en annen sentral som ikke er utbygd. :(

     

    Det er samme situasjon som jeg er i, skjønt jeg bor ikke så langt som 3 km fra "mitt" sentrum. Men for litt over en uke siden pratet jeg med BlueCom om problemet mitt, og da prøvde de å bestille noe de kalte "krysskobling" til en sentral klargjort for ADSL. Såvidt jeg skjønte betyr dette at de leier en ekstra linje fra den utbygde sentralen og kobler dette sammen på noe vis. Nå har jeg fått leveringsbekreftelse på ADSL linje, med sambandsnr. og dato for når linjen skal være ferdig konfigurert :D

     

    Kanskje verdt å prøve en telefon til BlueCom...?

  9. Du må nok flytte hvis du skal bytte telefonsentral :wink:

     

    Ikke nødvendigvis.

     

    Telenor har riktignok som policy at privatkunder ikke skal ytes noen form for tjeneste/service utover det fastsatte tjenestetilbudet, selv om kunden ønsker å betale for dette. Du vil derfor "stange i veggen" hvis du som privatkunde spør Telenor om å få bytte sentral, selv om det skulle være en i nærheten som er klargjort for DSL. Du vil bli avfeid med at det ikke er mulig, men dette er som regel bare løgn og bullshit.

     

    Dette har jeg kranglet med Telenor om i flere år nå. Jeg kan egentlig ikke få DSL. Telefonlinjen min er tilknyttet en knøttliten såkalt "undersentral" (les: liten boks i en grøftekant) som ikke er interessant for DSL-tilbyderne å oppgradere pga. størrelsen. Kanskje blir den aldri klargjort for DSL. Men når naboen min, som bor mindre enn 30 meter unna og har ADSL, kunne kobles til en oppgradert sentral, så greide jeg ikke godta at det ikke var mulig å gi meg en linje til samme sentral.

     

    Men for litt over en uke siden var jeg imidlertid i prat med kundeservice hos BlueCom, og det var en kjempehyggelig opplevelse. De kunne virkelig jobben sin! Jeg forklarte problemet mitt, og umiddelbart fikk jeg til svar at de ville prøve å bestille en "krysskobling" til den klargjorte sentralen for meg. Dette har jeg ikke noe greie på, men jeg forsto det som at det dreier seg om at DSL-tilbyderen leier en ekstra linje av Telenor et eller annet sted i systemet. Dette kan Telenor tydeligvis ikke uten videre nekte, for nå sitter jeg med leveringsbekreftelse på ADSL linje, selv om jeg egentlig ikke kan få det :D

     

    Så det er faktisk ikke helt umulig...

  10. Jeg pratet også med en av damene hos BlueCom, og kan gå god for at de kan sakene sine. Utrolig hyggelige og serviceinnstilte er de også.

     

    Egentlig kan jeg ikke få ADSL, da telefonen min er koblet til noe Telenor populært kaller "undersentral" - en liten boks i grøftekanten ca. 200 meter unna. Denne lille og ubetydelige "sentralen" kommer mest sannsynlig aldri til å bli noe interessant oppgraderingsobjekt for DSL-tilbyderne, så de siste årene har jeg brukt på å krangle med Telenor om å få en telefonlinje til den DSL-klargjorte "hovedsentralen". Men hos kundeservicen til Telenor har jeg bare "møtt veggen", til tross for at jeg vet det er teknisk mulig for dem å koble opp en slik linje til meg (naboen min er tilknyttet den sentralen og har ADSL).

     

    Men da jeg kom i prat med den hyggelige damen hos BlueCom og forklarte problemet mitt, lagde hun bare enkelt og greit en bestilling til Telenor på "krysskobling" av linjen min til hovedsentralen og vips - en knapp uke senere ramlet det inn leveringsbekreftelse på ADSL med sambandsnr. og dato for når linja vil være ferdig konfigurert.

     

    Har riktignok ikke fått ADSL-linja enda. men så langt er jeg strålende fornøyd med BlueCom :lol:

×
×
  • Opprett ny...