Gå til innhold

Oswald

Medlemmer
  • Innlegg

    42
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Oswald

  1. bOMS Skrev:

    Hvis du tror 7800GTX bare har marginalt med mer krefter enn de eldre modellene, er det CPU'en som stort sett er årsaken til det.

     

    Les denne testen fra Anandtech som har testen en del skjermkort i Battlefield 2 i diverse veldig høye oppløsninger, så ser man at det har litt mer å by på

     

    Interesant hvordan nVIDIA og ATI bytter plasser hele tiden med AA av og på

    MistaPi Skrev:

    7800GTX er ofte veldig CPU begrenset i dagens spill. Ser man må mer shader begrenset spill som BF2 er 7800GTX betraktelig raskere.

     

    OK, mulig jeg overdrev litt. Det var ikke meningen å si at ytelsen til 6800 og 7800 er lik. Det jeg egentlig mente er at 6800 serien var et mye større scoop når den ble lansert, enn det 7800 er blitt. Og årsaken til det er at begge GPU'ene har mange pipelines, begge har 256bit minne, begge har DDR3, begge har ca. 200-300 transistorer og begge har 256MB minne.

     

    Dermed så blir ytelsesforskjellen mye mindre mellom disse 2, enn mellom 5- og 6-serien.

  2. :D HA HA 6800- serien er slett ingen skivebom. Hele 6800 serien består av blinkskudd og 6800 GT er en innertier.

     

    1. Power - 6800 gt og ultra bruker mindre strøm enn hva mange tror.

    2. Varme - lager ikke mer varme enn hvilket som helst skjermkort.

    3. Viftestøy - rett etter lansering ble det klart at de fleste produsenter av 6800 kort hadde mye støy, men noen produsenter som f. eks. msi og andre hadde lite støy. Mange valgte å betale kr. 200,- ekstra for en NV Silencer 5, også jeg. Da er plutselig støyen helt vekke, også for 6800 Ultra. Man måtte være litt smart.

    4. Overklokking - 6800-serien er de beste GeForce korta til overklokking noen gang. Og da tenker jeg på antall % økning.

     

     

    Selv har jeg et 6800 GT "golden sample" fra gainward som kjører på 400-1100mhz standard. Min Aopen 350W "low noise" er mer enn nok til skjermkort, to hardisker, to pci kort og flere andre komponenter. Og en Athlon 64 2400mhz. Jeg kan overklokke både system og skjermkort veldig høyt.

     

    GeForce 6 -serien er uten tvil den beste serien Nvidia har hatt. Helt siden GeForce 1 Creatives Annhilator og Annhilator Pro har man ventet på noe slikt som GeForce 6.

     

    GeForce 6 er den ultimate brikken og da tenker jeg først og fremst på 6800 GT og Ultra. De har begge 16 pipelines og minne kjører på 256bit og er DDR3. GPU'en takler antialiasing uten problemer.

     

     

    7800 -serien er nesten det samma som 6800 og hele 7800-serien er direkte basert på den utrolige 6800 serien.

    De øker bare litt på antall pipelines og tilspisser enkelte deler av GPU.

     

    TESTER SOM SAMMENLIKNER 6800 GT/ULTRA MED 7800 GTX VISER BARE SMÅ ØKNINGER MED 7800.

     

     

    Men det lønner seg selfølgelig alltid å kjøpe det nyeste. Ser man etter et kort som yter omtrent som 6800GT eller ULTRA, så burde man vente til August/September 2005 for da lanseres 7800 GT til en pris av ca. kr. 2700,-.

     

    Har man 6800GT/Ultra fra før så er det ingen poeng i å oppgradere til 7800GT/GTX fordi både ytelse og GPU er nesten samma. :)

  3. Nei, nei, nei!

    Du har mer enn nok strøm til de skjermkorta der. Det kan jeg garantere.

    Selv har jeg GeForce 6800GT "golden sample", det har 16 pipes' og 256bit og kjører på 400-1100mhz. Jeg har 2 hardisker 1 P-ATA og 1 S-ATA, og 2 pci kort. Jeg har en Athlon 64 på 2,4 ghz, og masse minne + mye annet div.

    Jeg kan overklokke både systembuss, ram og skjermkort høyt uten at jeg merker noe på strømforsyningen.

     

    JEG HAR EN AOPEN 350W "low noise".

     

     

     

    Så 400W burde være nok til å kjøre et 7800GTX og vel så det. :dribble:

  4. T72 Balkans On Fire ser veldig bra, ut midt i blinken for meg. Grafikken ser enormt bra ut på enkelte skjermbilder og det er de fineste trær og himmel jeg har sett i PC spill fram til nå.

    Kommer nok til å kjøpe det, jeg har vært på jakt etter bra tankssimulatorer i lang tid nå. Det er lenge siden jeg jeg har sett noen som ser ut til å være basert på ekte simulator med skikkelig kvalitet.

  5. Har videre prøvd formatering, økt vcore. Intet resultat. Jeg kommer litt opp over 166 (333) Mhz, til rundt 180. Jeg går ut fra at dette har en effekt selv om maskinen bare rapporterer at det står en barton 2500+. Kan noen bekrefte dette?

     

     

    Ok, dette var lett. Hovedkortet/biosen din støtter ikke Barton 3200+ 400DDR, 100% sikkert. Du må oppgradere bios. Men mange eldre socket A støtter ikke de nyeste barton cpu'ene. Da må du isåfall kjøpe nytt hovedkort. :roll::blush::D

  6. Jeg er 100% overbevist at det er en minne feil. Det er også kjent at PC'er restarter når man får minnefeil. PC'en har støtte for dual-DDR og bruker standard minne. Du burde bruke original minne til de nyeste hovedkort, men du kan kanskje få det til å funke alikevel. Du burde kreve av forhandleren av Ram'en skal fungere. Det er veldig vanskelig å påvise ram feil i testprogrammer, man merker problemene bare ved vanlig bruk.

     

    Du kan også se om PC'en kjører på dual-DDR eller singel-DDR. Eller om brikkene står feil plassert. Eller som sagt før, sjekk om du har feil Cas-settings. Det er så mange ting når det gjelder minne, til og med om modulene er singel eller dual -side. :roll::love::D

  7. OK, jeg tviler på at det er batteriet. Slike batterier kan holde i 10 år og mer.

    Jeg tror du har fått noe kluss enten i bios eller med drivere. Du sier du har hatt PC'en i 3 år. Er det lenge siden du hadde en reinstallasjon? Eller en bios oppgradering? Slike ting som du beskriver kan skje spesielt for litt eldre Intel, det kan bli kluss. Kjører du mye scandisk, defrag. Har du SMART enabled? Og ECC?

     

    Ting kan skje som gjør at du trenger reinstallasjon.

  8. Du burde helst ha 1024MB til det oppsettet, du får helt klart mest igjen for det. Jeg har selv sokkel 754 og jeg må si at i starten ble jeg bare mer og mer fornøyd med 1GB RAM. Spesielt når man kjører flere applikasjoner samtidig og har mange åpne vinduer. Og helt klart i spill. Jeg kjøpte 2x512MB twinmos 500Mhz, har aldri problemer og har kjørt dem på ca. 480Mhz i et halvt år nå.

  9. OK, jeg la merke til en setning som du skriver "Memory could not be read", dette tyder helt klart mot et problem i RAM. Dette er ikke vanlig og man får bare denne meldingen hvis det er problemer i RAM'en.

     

    Hvis du har bare litt for lave cas/timings på rammen så vil den restarte av og til automatisk, det du gjør da er å gå inn i bios og sette cas/timings og alt det manuelt. Hvilket minne bruker du og hvor mye? Du burde finne de rette settings for ditt minne, det kan være vanskelig å finne riktig cas., men prøv hos produsenten av brikkene. Eller på Everest Home Ed. på - Hovedkort - spd -minne tider. Når du finner minnetidene så sett dem manuelt i bios. Eventuelt så kan du prøve høyere minnetider, det gir litt lavere ytelse, men er mer stabilt.

  10. Men, det HAR jo vært en veldig god del med feil når det gjelder MSI-HK på socket 754 sammen med Twinmos ram.

     

    Ingen kan benekte det. Men det er jo de som ikke får det til å funke som skriker høyest.

     

    OnT: Jeg tror du kan velge hva du vil investere i. Ny ram som funker med MSI-kortet ditt, eller nytt hovedkort som funker med Twinmos-rammen. (som sagt før er jo ASUS K8N-E Deluxe et veldig bra kort som takler det meste)

     

    Mvh Audun Hagen

     

     

    OK, det er mulig dere liker å tulle mye og bruker forumet som et uoffisielt treffsted.

    Jeg skjønner jo det, og det er også grunnen til at jeg ikke blander meg så mye.

    Men at dere ikke bryr dere om faktaer men heller vil chatte og ha det gøy, det er grunnen til at jeg er på nå ihvertfall.

     

    Audun Hagen skriver at ingen kan benekte hans påstander, cgsimons benekter jo selv at han ikke har denne oppfinnsomme konflikten mellom msi og twinmos i og med at han har brukt PC'en sin i 1 år og skrevet 307 innlegg her på forumet. PC'en fungerer jo utmerket og det er kun spill som er problemet.

     

    Så dere må slutte å tulle og tøyse så mye og heller lese mine innlegg.

  11. Du burde se på Intel sider og finne hva hovedkort/bios er kompatibelt med. Kanskje du må se på arkiverte sider eller support sidene, eller at du bare søker på chipset navnene e.l.

    Tror man kan kjøre 1000Mhz på 440chipset. Det høyeste man kan få til slot1 er 1000Mhz men det er ikke så lett, det er mulig du må bruke et adapter.

     

    Alt det kan man kjøpe på nettaukjsoner for en utrolig billig penge.

  12. Twinmos + MSI K8t800 Neo FIs2r = 

     

     

    OK, nå må dere ikke være helt absurde heller denne personen har jo hatt twinmos og MSI K8T800 Neo FIS2R i et helt år. Så disse ryktene stemmer ikke overens. Denne personen har ingen minne problemer.

     

    Det med å sette sammen forskjellig hardware og gi dem et stempel om at de ikke fungerer sammen er bare noe tull som dere har her i hw-forum og som også smitter litt over til prisguiden.

     

    Slike feil forbindelser fører til at mange gode produkter får helt feil rykte på seg, dette har jeg sett og bevist gjentatte ganger.

     

    Og i og med at dere bare tar enkle påstander noen få ord/navn og gir det videre til neste person som om at dette var en slags lov så ødelegger dere for mange ved å gi produkter et feil rykte.

     

    Jeg ser dokumentasjon og beviser gang på gang at det er påstander i hw-forum som gir gode produkter et dårlig rykte.

     

    Dessuten kan jeg fortelle at mange unge norske førstegangs PC kjøpere blir snytt for et mye bedre produkt fordi dem har hørt noe feil her inne på HW. Dette resulterer i at ungdom i andre land kjøper bedre produkter enn det vi nordmenn gjør. OG DET VIL JEG HA EN SLUTT PÅ.

     

    Så derfor må dere komme med konkrete henvisninger om hva som er feilen i alle slike absurde påstander. Da har dere ihvertfall med et minimum av hva man egentlig burde tollerere her på forumet.

     

    Itillegg blir påstandene mye mer innterressante og det blir lettere for andre å kommentere videre.

  13. Hvis du ikke kommer inn i bios så må du behandle bios manuelt, dette gjør du ved å stille CMOS tilbake. Det kan hjelpe og du kan komme inn i bios, der burde du sette safe mode eller safe settings hvis du kan, og så restarte. Går ikke det så burde du lese instrukjsonsbøker som fulgte med hovedkortet hvis du har disse eller du må levere PC'en din til en forhandler for reperasjon.

     

    Du skulle aldri kjøpt ny CPU, sorry. Det er jo skjermkortet du har problemer med uten tvil, PC'en din virket jo helt til du tok ut og satte skjermkortet tilbake. Du har nok installert de nye skjermkort driverne dine feil og maskinen har hengt seg eller fått en klikk etterpå.

  14. Jeg skjønner deg og dere som syntes maskinen var raskere når den var ny. Men dette er verdens vanligse ting og det er noe som gjelder for alle pc'er på hele kloden.

    Streken som ruller skal rulle en gang eller 2 når PC'en er ny etterhvert vil den alltid rulle ca. 3-7 ganger typisk 4,5.

     

    Dette er helt normalt og det er bare noe nybegynnere kan bekymre seg over.

     

    Årsaken er at windows oppstart eller msconfig laster mange nye programmer i startfasen av en PC. Og disse oppstartsprogrammene vil gjøre windows raskere og sikrere, selv om dette som regel ikke er synlig.

  15. Du burde ikke bruke penger på å oppgradere ditt system. 512Mb er mer enn nok for å kjøre Windows XP Pro nyeste spill og det aller meste. Man trenger strengt talt ikke mer enn 512Mb i dag. Du kan oppgradere, men ytelses økningen er så pass liten for ditt nForce2 system at det ikke er verdt prisen.

     

    Du burde heller spare pengene til en ny PC en annen gang.

  16. Tror det er minnet jeg også, du skriver jo selv at alt er i orden ved 333mhz frekvens. Det har seg sånn at minne plasseringen kan være forskjellig ved forskjellige hastigheter og om minnet er singel side eller dual side spiller også inn. Kanskje du må bruke bare en modul for å nå 400Mhz, eller kanskje du må ha singel side minne. Det der kan endre seg totalt fra 333 til 400.

     

    Er det ikke Ram så er alle de andre innleggene her korekte og må følges.

  17. Jeg har hatt ASUS K8N-E Deluxe i et halvt år nå og alt tyder på at dette er det aller beste hovedkortet for socket 754. Det er ikke så mange i Norge som har kjøpt dette kortet, men i England er det utrolig populært. FSB kan klokkes til 300Mhz, jeg kjører mitt på 242mhz fsb og har kjørt det mellom 235 og 245 mhz i et halvt år. Det er kun et problem og det er ram volt som ikke kan gå høyere enn 2.7volt. Men det problemet er løst og alle revisjoner fra 1.05 fra ca. oktober kan bruke 2.8volt.

    Jeg bruker selv twinmos twister 500mhz cas2,5, og hadde jeg hatt 2,8 volt kunne jeg kjørt fsb på 260mhz.

     

    PROBLEMET DITT må være skjermkortet 9600 er et elendig kort, jeg hadde inntill for 2 mnd. siden et tilnærmet likt kort Geforce4 4400 og alle spilla var elendige. Jeg kjøpte nytt skjermkort 6800 GT Golden sample 400mhz 1100mhz og alle spill er suverene på maks detaljer og oppløsning.

     

    Tror ikke du har noe ram problem Twinmos er meget bra minne og er svært ofte raskere enn mye annet minne og nesten alltid det beste i forholdet pris/ytelse. Jeg har alltid hatt twinmos, det er stabilt som fjell.

     

    Men om du ikke kan kjøre spillene dine på 640x480 oppløsning da er noe feil. Det trenger slett ikke være minne men kan være så mye feks. for lite Watt, feil cas settings, drivere, bios eller noe annet.

     

    Men skal du kjøpe nytt hovedkort anbefaler jeg ASUS K8N-E Deluxe kortet har støtte for 6 S-ATA 4 IDE 8 USB 2.0 2 Firewire coaxial inn/ut + mye mye mer alt leveres i en koffert med en kjempe bundle + masse ekstra kabler. KOSTER UNDER KR. 1000,-.

  18. Jeg er lei av at mange kjøper Athlon 64 3400+ 2.2Ghz 1Mb og tror at den er bedre en samma modell med 2.4ghz 512kb.

    Jeg vil avlive en myte ved å vise til diverse tester av disse Cpu'ene

     

    Jeg må si at Athlon 64 får mye høyere ytelsesforbedring ved å øke antall mhz enn ved å øke cache. Dette kunne man se tidlig allerede for 1 år siden, og dette går igjen i alle tester og benchmarks av Athlon 64 på internett.

     

    Jeg har søkt som en gal på internett for å finne de rette testene.

     

    Jeg har også funnet årsaken til at mange kjøper feil, det er mangelen på de eksakte testresultatene. Men her er de:

     

     

    3400+ 2.4 512Kb cache vs. 3400+ 2.2 1Mb cache

     

    digit-life :love:

     

    2.4Ghz versjonen knuser 2.2Ghz med mer cache.

     

     

     

    Jeg viser også til en test hvor 3400+ 2.4Ghz får kjørt seg mot et panel av 939 cpu'er bl.a. FX-55 og pentium'er opp til 3.6Ghz.

     

    anandtech :blush:

     

    3400+ 2.4Ghz singel channel gjør det bra her, selv om 939 sokkelen er suveren.

  19. Hvordan kan du garantere det? Har du testet samtlige skjermer i den prisklassen?

     

     

     

    19" DimondTron tm (trademark) 100% flatt 1600-1200 85Hz til circa kr. 3000,-, det var disse spesifikasjoner temainnlegger ville ha. Når AOC skjermen har disse spesifikasjonene og koster kr. 2700,- så garanterer jeg for at den er best i forhold til størrelse/oppløsning og pris. Hvis en skjerm har DimondTron eller trinitron som er d samme, så er det garantert kvalitet som er verdenskjent.

     

    Det finnes andre bilderør til samme pris, men jeg går ut i fra at vedkommende vil bruke skjermen til en del spill og da er min anbefaling best i forholdet pris/ytelse til rundt 3000 kr.

     

    Jeg har sjekket prisene på nye produkter og sammenlignet.

  20. Jeg har nettopp kjøpt meg en aoc 9a+ hos itbutikken. Skjermen fungerer utmerket og jeg garanterer for at den er det beste kjøpet man kan gjøre pr. dags dato. Den har trinitron bilderør og kjører på 1600x1200 85hz. Pris cirka. kr. 2700,-. Jeg ga 2700,- + porto for ca. 2 uker siden.

  21. Jeg har hatt et liknende problem med et grafikkort. Jeg kunne bare bruke det i direct draw via directX, men dette løste jeg siden, kan'ke huske nøyaktig hvordan. Hvis 2d hardware delen også streiker så tror jeg bare du kan gi opp, eventuelt kontakte en retail shop å få en prisvurdering på reparasjon.

  22. De første pentium 4 cpu'ene er elendige fra p4 1,3 til 1,9 el. 2.0. Dette skal være allmenn kjent. Intel hadde store problemer med p4 prosessoren og det tok tid før p4 ble god.

     

    Jeg selv har en celeron 1,4 100mzh bus. Den yter det samme som en p4 1,6 på normal hastighet og som en p4 2,0 når den er maks overklokket.

     

    Dette visste jeg allerede før jeg kjøpte 1,4'ern og jeg har testet den bl.a. i sisoft sandra. Og resultatene er akkurat som antatt.

     

    10100 er et greit resultat med p4 1,8 og ditt skjermkort. Fordelen er jo at du kan oppgradere til p4 2.0 og oppover og få resultater som overgår d meste. :shrug:

×
×
  • Opprett ny...