Gå til innhold

TorpedoZ

Medlemmer
  • Innlegg

    29
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av TorpedoZ

  1. Under capture droppes flere hundre frames på under ett minutt, mens lyden kjører realtime. Så når man er kommet 5 i den ferdige filen (.avi) så er bildene kommet mye lenger (regner med fordi det droppes så mange frames under capture)

     

    Hva kan man gjøre for å unngå dette, enten "holde igjen" frames for å få dette i sync med lyd, eller aller helst unngå at det droppes så mange frames.

     

    Tips noen ? (og nei, jeg som mange har ikke lest manualen som kom på cd) getting started heftet tar jo ikke dette problemet for seg.

  2. Når jeg kjøpte mitt HC14 (hos Expert Hønefoss) tidligere i uken hadde jeg ringt litt rundt, og der hadde Lefdal Strømmen (tror jeg, eller var det Alnabru) inne en bestiling på noen flere. Expert Hønefoss (jeg fikk siste de hadde der:) hadde også inne en bestilling på noen flere, så det kan jo være verdt å sjekke om disse allerede er solgt/lagt av, eller om det finnes noen muligheter der.

  3. Skal man ta opp direkte på DVD, må du ha ett DVD kamera (billigste jeg har sett der er 7000) og mange påstår at kvaliteten på DVD ennå ikke er helt på høyde med DV (en DV-tape tar 13GB, mens en DVD tar ca. 4GB)

     

    Uansett hvilket kamera du kjøper, vil du nok være nødt til å kjøpe Pinnacle (eller tilsvarende pakke) med mindre du allerede har firewire på pc, og vil bruke det medfølgende (heller enkle) programmet.

     

    Selv om du tar opp på DVD (på ett dyrere kamera) vil jo dette fortsatt være "råfilm" så hvis man vil ha det mer "seervennlig" må du uansett redigere.

     

    Det lille jeg vet så langt...:)

  4. For min del blir nok ikke fjernkontroll på kameraet noe savn, jeg hadde fjernkontroll til det gamle Hi8 kameraet mitt, den ble aldri brukt.

    Jeg hadde faktisk noen digitale effekter Hi8 kameraet, tull og vas egentlig.

    (regner uansett med at noen effekter er tilgjengelig når jeg for min del skal redigere filmen etterhvert med pinnacle studio)

    HC14 har derimot 3 forskjellige fade-funksjoner; standard, hvor den fader fra svart. Mosaic, og "bounce"

    Den har ikke innebygget lys nei, men den har ett spor for å sette på ett eksternt lys, men dette lyset trenger eget batteri, da det ikke er noe strømpunkt i dette sporet. (er vel like greit, så går det ikke utover batteriet på kamera)

     

    Har ennå ikke fått prøvd kameraet så mye at jeg har fått sett på tv'en hvordan det blir når man filmer i lite lys, kameraet har forøvrig "night-shot" som ser ut til å fungere utmerket. Det blir jo slik sort/hvitt-infrarød filming, men synes ikke det var så verst å finne noe slikt på dette kameraet.

     

    Har stillbildefunksjon ja, men ikke all verdens oppløsning (800k tror jeg)

    har også 16:9, men om den er "ekte" tør jeg ikke garantere, så hvertfall noe i bruksanvisningen om at skulle være mulig å fylle skjermen på en 16:9 tv uten de svarte stripene.

     

    Vits å kjøpe dyrere.... tja, for min del; hadde jeg hatt mer penger nå (i januar) hadde jeg kanskje gjort det (muligens) min tanke nå var først og fremst å få meg ett kameraet hvor batteriet holdt mer enn en halv time (dårlig batteri på det gamle) og så er tanken min at jeg har dette noen år, til dvd eller harddisk kameraene blir billigere og bedre.

  5. Jepp, kjøpte meg ett slikt i går, (på expert til 2749, 50-lappen billigere på lefdal, men de var fri)

     

    NB: En liten presisering, kameraet kostet vel tidligere rundt 4000kr (NOK) (ikke 4000k, som vil tilsvare 4 millioner ;) )

     

    Helt konge (til den prisen) så langt...

    Har ikke behov for masse innganger, ferdigredigerte snutter skal etterhvert brennes på dvd. Nå er det bare å kjøpe pinnacle av/dv pakke, (for å favne mine gamle hi8 filmer også) :)

  6. Trenger ett kort med inngang både for mitt nye dv kamera, samt mitt gamle Hi8, for å kunne redigere både gammelt og nytt film-materiale.

    (tenkte først på ett kamera med analog inn, men fant ut at det var jo bare en ekstra omvei, når jeg likevel kan kjøre analoge opptak rett på pc.)

    Fant ut Pinnacle AV/DV burde gjøre susen(vet noen hva som er forskjellen på standard og deluxe pakken, sistnevnte er jo nesten 3x dyrere)

     

    Nå har jeg en P4 1000mhz, ikke rare greiene, og ikke altfor stor hdd.

    Noen med erfaring her som kan fortelle meg hvor mye hdd jeg trenger for å redigere f.eks. 60min råfilm (og om det er noe forskjell på hvor mye filmen tar på hdd fra Hi8 kontra DV)

     

    Leste såvidt noe om at Pinnacle hadde noe som het "SmartCapture" som visstnok skulle være plassbesparende i redigeringsprosessen.

     

    Min plan er forøvrig å brenne det ferdigredigerte på DVD (en eller annen billig brenner fra Lefdal/Elkjøp, Philips DVDR1620/AOPEN DUW1608, noen anbefalinger her?)

     

    Kunne ikke finne noe om AV/DV pakken når jeg søkte.

     

    Håper å få noen hint/erfaringer fra dere.

  7. Må si meg litt enig med photoguy, 1.3MP kan holde hardt. Hadde for ett par år siden ett olympus kamera med 1.3MP, det ble riktignok best i test i sin tid, og tok egentlig veldig bra bilder, men jeg måtte "sortere" og vurdere kvalitet på pc før jeg sendte til fremkalling. Men, det som ble bra, ble bra, med tanke på utgangspunktet. Alt i alt vil jeg nok si at minimum 2-3mp må du nok ha.

     

    Har tydeligvis blingset på Casio Exilim testene, syntes å huske at bildene også ble bra, det var vel bare kjapt da. Ellers har du jo "folkekameraet" da, Ixus(500 f.eks.) har selv prøvd ett ixus 400, syntes det ble helt ok bilder.

    Panasonic har jo forresten fått skryt for sine siste digitale kameraer, selv de kompakte (men sjekk nå tester for sikkerhets skyld)

    Har selv ett kodak dx6490, med 10x zoom, noe treg auto-fokus, men meget bra bilder. Men det blir jo ikke så kompakt igjen (pga. stor zoom)

  8. Her får du kanskje like mange meninger som svar, mitt forslag:

     

    Skynd deg til nærmeste Lefdal eller Expert, og kjøp Sony DCR-HC14(E) (videokamera) til hhv. 2695/2749, kjøpte nettopp ett selv hos sistnevnte.

    Etter å ha telt på knapper og lest meninger fra folk som har (og ikke har) dett kameraet, har jeg konkludert med at det eneste "negative" med dette kameraet er at mange synes det er for billig, og dermed ikke kan være bra. Selvfølgelig er jo kameraer til 5-6000+ noe bedre (litt bedre optikk, funksjoner etc.) men generelt har Carl Zeiss optikken i Sony kameraene ett godt "rykte"

     

    Dernest kjøper du ett lite kompakt digitalt fotoapparat med min. 3 megapixel (gjerne 4 el. mer), men det viktigste er egentlig ikke megapixel, det "bestemmer" bare hvor mye du kan forstørre bildene, kvalitet på optikk og chip er viktigere.

    Ville kanskje satset på ett Casio Exilim EX-Z40 eller ett Konica Minolta X50 (f.eks.) disse har kommet bra ut i tester på bildekvalitet og ikke minst hastighet.

     

    Det skulle være godt innenfor din økonomiske ramme (som jeg forøvrig synes var svært generøs :) )

     

    Det var mitt bidrag, lykke til

  9. Så synes jeg også det bør nevnes at dcrhc14 koster nå 2700,-

    Jeg vurderer sterkt (nå i januar for oss som er ferdig på skolen og ikke får studielån på denne tiden:) å kjøpe dette kameraet nå, ha det ett par år, for så å bytte det ut til dvd kamera etter noen år, når disse begynner å få akseptabel kvalitet/pris (hitachi er vel underveis med 550/580 modellene) men litt dyre ennå til vanlig "husbruk"

     

    Anser dv-in som "unyttig" for mitt vedkommende, da jeg likevel har planer om å brenne de redigerte filmene på dvd, og behold org. på dv.

     

    Legger heller det det koster ekstra for dv-in på kameraet, i en dvd-brenner, og kommer fortsatt bedre ut, økonomisk.

     

    En fornøyd kjøper av dcrhc14 her hvertfall: http://forum.akam.no/index.php?showtopic=350159

  10. Du kan se bilde her: http://cnn.cn/shop/product_info.php/cPath/...products_id/230

     

    Når jeg bytter deksel (vet ikke når, har ikke støv under ennå, så kanskje jeg venter en stund) så kan jeg legge ut en "guide", (hvis jeg husker på det :blush: )

     

    Kan forøvrig ikke tenke meg at det er så vanskelig, ser ut til at det bare er å vippe ut de mothakene som kommer til syne når du tar av batteridekselet. Med ett lite flatjern el.

  11. Bestilte deksel (og quick share merke) fra cnn.cn, (HongKong) gikk helt utmerket, god kommunikasjon med vedkommende som driver siten. Er jo ikke det "sprekeste" dekselet de har rent fargemessig, men den skiller seg litt ut fra standard K700, samtidig som den ikke ser ut som ett tivoli (en slik telefon skal fortsatt være litt stilfull)

     

    Har ikke byttet det ennå, men ja, ser ut til at det bare å bruke en lite skrujern (flatjern) for å vippe opp de grå mothake-klipsene (FRA batteriet og UT mot sidene av tlf) Så det burde som en kar sa tidligere i denne tråden, være relativt uproblematisk.

  12. Det har ingenting (som regel) å si hvilke(t) nummer du ringer fra, det du må gjøre er å endre tilkoblingen din, og bare bruke en av kanalene når du kobler til.

     

    I XP: gå på start-menyen -> koble til -> vis alle tilkoblinger

    høyreklikk på den koblingen du bruker for tilkobling til internett og velg Egenskaper. (du burde finne veien selv om du kjører engelsk versjon)

     

    Der burde du se ganske greit hvordan du "unchecker" en av isdn-kanalene.

    Når du har gjort dette skal du ha 64kbps.

     

    Slik gjør iallefall jeg det, så får vi håpe at dette er til hjelp for deg.

  13. Greit nok, ingen er av de minste, men som det er nevnt, så er jo 7250 betraktelig mindre enn 3650.

    Mitt poeng var nå uansett at selv om 7250 ikke er av de minste, så er den fortsatt såpass liten at den er mye mer hendig å ha med å gjøre enn 3650. Men hvis man ikke bryr seg så veldig mye om størrelsen, så ja, for all del, så har 3650 mange funksjoner som jeg personlig mener de burde ha puttet inn i 7250, først og fremst bluetooth.

×
×
  • Opprett ny...