Gå til innhold

Pierrre

Medlemmer
  • Innlegg

    29
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Pierrre

  1. Sola sender ut solstråler mot jorda. Disse strålene går gjennom atmosfæren til jorda og blir til varmestråler. Varmestrålene blir reflektert ut igjen til atmosfæren, men det er bare noen som kommer gjennom og ut til verdensrommet. På grunn av økning av CO2-gass og andre klimagasser i atmosfæren, så vil det komme mindre varmestråler gjennom atmosfæren, og jorda vil bli varmere.

  2. Krever studiet du ønsker å gå på R1+R2 eller bare R1? Dersom du bare trenger R1 kan du ta 1P i førsteklasse, så videre med S1 i andreklasse og S2 i tredjeklasse. S1 + S2 tilsvarer R1. Selv har jeg 1T nå. Noen av emnene er lette mens noen er lette. Det viktigste er at du jobber mye med å forstå stoffet, så skal det nok gå greit. Lykke til! :)

  3. Du kan jo prøve og søke hos EF, men det er vel å merke seg at du er veldig seint ute.

    hvordan er EF da? er det verdt å søke? hva slags rykte har de?

    Har ingen erfaring med EF siden jeg søkte Speak, men såvidt jeg vet er det den største organisasjonen. Du må nesten lese litt selv om hva slags rykte de har. Tror det er mange forksjellige meninger om EF (og alle andre organisasjoner) siden for en student kan det være bare bra og velvære, mens hos en annen kan det være et rent helvete. Du kan jo sjekke ut noen bloggere som skriver om sin utveksling! :)

  4. 1)For å ha samfunnsfag og historie må du gå på studiespesialisering (vet ikke om Musikk, dans og drama og idrettslinja også har disse fagene?). I første klasse vil du kun ha samfunnsfag, men i andreklasse kan du velge programfag som sosiologi og sosialantropologi, rettslære, sosialkunnskap og politikk og menneskerettigheter. Om skolen du søker på tiblyr disse programfagene bør du snakke med rådgiver om. Du vil også begynne med historie i andreklasse.

    2) Sjekk vilbli.no og snakk med rådgiver på skolen din.

    3) Ja, du vil få studiekompetanse.

  5. Hore.

     

    Her har du muligheten til å jobbe som det eldste yrket i historien, ved å gi andre av din glede kan du glede mange mennesker, og tjene utrolig godt samtidig! man har fri om dagen og må kanskje bare jobbe 4 timer om kvelden! Bli det overnevnte ord nå og få en hallik med på kjøpet!

    Det er en logisk brist i at hore er det eldste yrket i historien. For at noen skal betale deg for aa ha sex med dem, maa de ha noe aa betale med. Dersom de ikke har noe yrke, hvor skal de faa de pengene fra? Ett eller annet yrke maa altsaa ha kommet foerst...

    Kanskje det eldste serviceyrket?

     

    On topic: Helsefag (baade legestudie og sykepleierstudie og sikkert ogsaa andre), juss, ingenioerstudier. Solide oekonomiutdanninger er ogsaa et temmelig sikkert kort.

    Horene ble selvfølgelig betalt med noe annet enn penger før penger kom inn i bildet, en liten logisk brist i innlegget ditt ;s

    • Liker 3
  6. Har blitt godkjent og drar til USA 12/13. Jeg har nesten fått svar på allt jeg lurer på gjennom damen som intervjuet meg og såklart internett. Det er et siste spørsmål som jeg grubler noe veldig på, føler meg som en en re'al "perv", det er derfor jeg ikke skriver fra den ordinere brukeren min. Så til spørsmålet: "Hvordan gikk det med å "polere stangen"/"nappe laksen" (you get it, onanering). Har fått intrykk at vertsforeldrene er innpå deg hele tiden, og at man kommer hjem sent vist man holder på med sport.

     

    Ser at dette vil være veldig flaut og svare på vist man ikke er en "tøffing", så send meg en PM, lag ny konto, eller bare dropp det (whatever floats you boat).

     

    Så til spørsmål nr. 2. Var det noen som fikk "napp" i statene, ser at det kommer veldig ann på sted til sted, men er Amerikanske jenter generelt lettere enn Norske. Vil man komme lengere med utveklingstudent skjarmen?

     

    Dette ble skikkelig dumt, og har min tvil på at noen kommer til å svare, vi får se. Vist noen finner posten min støtende, så send meg en PM så sletter jeg den, eller bare raport det til en mod.

    Jeg skal også være utvekslingsstudent i USA 12/13, og etter hva jeg har lest i denne tråden, så var sextemaer veldig tabu på skolene. Men nå har jeg ikke vært der, så jeg vet ikke hvordan folkene er etter skolen :p

  7. Jeg var nødt til å be Carlina om å gjenta en setning to ganger da hun ringte meg etter skolen i dag. Jeg var sikker på at jeg hadde hørt feil, men jammen fikk jeg bekreftelsen på at jeg er med på programmet til speak. Altså USA om under et år!

    Var godt å få det bekreftet, og jeg må si det gikk overraskende fort. Intervju på mandag og bekreftelse på fredag. Flotte greier! Da er det bare å vente på at en fin bunke ark skal ramle ned i postkassen, og fokusere på skolen her i Norge i tiden som gjenstår.

    Kommer ikke til å glemme denne datoen for å si det slik. Føles utrolig deilig!

     

    Takk for et godt svar Martin! Er det snakk om karakterkort før og etter jul, eller disse kortene en får flere ganger under semesteret? (er en flittig leser av bloggen din, og har snart lest hvert eneste innlegg fra ditt år i USA. Takk for mye god info! )

    Gratulerer! Kanskje vi snakkes i New York hvis du skal være med der?:)

  8. I dag snakket jeg med rådgiver, som fortalte at det foreløpig er meg og 21 andre som skal reise utenlands fra skolen min neste år. Hun fortalte at skolen min strekker seg så langt de kan, innenfor lovens rammer, for at året skal bli godkjent. Hun sa at jeg ikke ville måtte ta noe som privatist, men avgangsfagene i 2. klasse vil bli oppført som "fritatt for vurdering". Vil dette medføre noen ulemper for meg senere?

    Hm, da jeg snakket med rådgiver, så sa han at jeg måtte ta privatisteksamen i Fysikk 1, Kjemi 1, R1 og Spansk 2 siden jeg fikk de karaktere på karakterarket mitt når jeg går ut av VG3

  9. Høres bra ut!

     

    Skal forhåpentligvis på informasjonsmøte med Speak snart!

     

    Noen av dere som bor i Oslo?

     

    Og har dere tenkt til å ha et statsønske?

    Jeg har ikke tenkt til å ha statsønske fordi da hadde jeg tatt stater jeg allerede har vært i før eller har hørt mye om fra før av, og det vil jeg ikke. Jeg vil oppleve NYE plasser, kanskje du kommer på en drømmeplass i en stat du nesten aldri har hørt om? :D

     

     

    Jippi, fikk vite i dag at jeg kom inn hos explorius :D

     

    Nani, er usikker på om jeg skal ta statsønske, kan ikke så mye om de forskjellige statene men har veldig lyst til å dra til en varm og solfylt plass. Har hørt at det er best å ikke ta statsvalg men somsagt, vil til en varm plass! :)

    Gratulerer!

  10. Hey! Jeg går første året på studiespesialisering, og jeg vil ikke si at det er vanskeligere å få like høye karakterer på VGS som på ungdomsskolen. Nå har jeg bare gått på VGS i en kort stund, men stoffet vi har i de forskjellige fagene er ikke mye vanskeligere enn det vi hadde på ungdomsskolen. Det er mye repetisjon og ting som bygger fra det du lærte på ungdomsskolen. Bare du følger med i timene, rekker opp hånda og gjør leksene dine skal det nok gå bra! :D

  11. Nå har jeg lest rundt 200 sider av denne tråden (starten og slutten) :)

     

    Er det fortsatt liv her? Er det noen fler som har tenkt seg til USA neste år (12/13)?

    Jeg skal! :D

     

    Nå har jeg lest rundt 200 sider av denne tråden (starten og slutten) :)

     

    Er det fortsatt liv her? Er det noen fler som har tenkt seg til USA neste år (12/13)?

    Jeg har tenkt meg til USA i 12/13 :)

     

    Er fortsatt ikke sikker på hvilken org. jeg skal reise med, men har sendt mail til Speak.

    Om du er i tvil, så kan ihvertfall jeg si at jeg er kjempefornøyd med Speak! Kjappe, hyggelige, vennlige og profesjonelle mennesker :)

×
×
  • Opprett ny...