Gå til innhold

Hildemor

Medlemmer
  • Innlegg

    62
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Hildemor

  1. Nå har jeg kjøpt meg et Pentax k-m og nok en gang vært på ishockeybanen. Det aner meg at dette kameraet ikke er det beste på høye ISO-verdier. Hvilket "nybegynnerkamera" er best på dette? Fikk i hvertfall høre i butikken at Olympus ikke var noe godt valg..

     

    Så lurer jeg også hvilke objektiver dere mener passer til hockey? Jeg ser for meg at 80mm f2,8 ville vært fint både til hockey og portretter. (vet ikke om noe sånt finnes engang, men..) Har dere noen forslag?

  2. Har forsøkt meg som fotograf på hockeykamp i dag. To problemer: 1. Bildene blir gule. En viss korreksjon hvis jeg stilte inn lysbalansen på innendørslyspære, men fortsatt gult. (Brukt Canon EOS 400D) Dette innebærer at jeg må ha en eller annen form for manuell innstilling, og da ble 1/200 raskeste lukker. Er litt på gyngende grunn når det gjelder manuell innstilling i slike situasjoner. Det andre problemet er sef bevegelsen i sporten. Planen er jo å få bildene skarpe. Noen tips for optimal fotografering under slike forhold?

  3. Takk for nyttige svar.

     

    Bruker forøvrig Photoshop på bildene jeg tar med PoweShoten ved behov. Gjør om filene til psd når dette er nødvendig. Opplever ikke at jeg taper noe kvalitet av betydning for meg (selv om jeg er ganske kresen på bildekvaliteten). Vil ikke tro at dette blir noe annerledes for K-m heller?

     

    På kompaktkamera har jeg også 6xoptisk zoom. Hva vil dette tilsvare i mm ved 6xzoom? Ca 200mm? Setter pris på å ha denne zoomen og bruker hele spekteret hele tiden. Ville tro at ekstra zoomen i Pentax-pakken da ville passe meg? Eller hvorfor blir dette et uklokt valg/ objektiv?

  4. Jeg har et kompaktkamera som jeg er veldig fornøyd med (PowerShot A720IS), helt til jeg skal fotografere månen og annet om natta (se foto). Da blir månen 6-kantet og ikke rund, og dette er irriterende. Noe sier meg at jeg unngår dette med speilreflekskamera...

     

    Jeg er ikke villig til å betale all verdens for et sp.refleks, men ser at Pentax K-m med dobbelpakke med objektiver hos Japan Foto til 4500 kan være noe.

     

    Nå fremstår dette som et nybegynner-kamera som man fort går bort fra når man blir litt varm i trøya. Hva er årsaken til dette? Hvilke store fordeler er det proffkameraene har som jeg vil bli sugen på etterhvert? Har ikke fotografert med speilrefleks på de siste 15 årene, og da var vel ting litt annerledes enn nå, så jeg er litt utdatert.

     

    Har tittet litt på specs, men ikke kommet frem til noen klare konklusjoner. Noen som kan hjelpe meg?

     

    (Foruten å fotografere lyn, månen, naturen, er jeg også opptatt av portretter)

×
×
  • Opprett ny...