Gå til innhold

Pjuk

Medlemmer
  • Innlegg

    22
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Pjuk

  1. Dette objektivet har kommet godt ut i flere tester, og byggekvalitet og ergonomi føles veldig bra. Samtidig har jeg fått med meg fra forskjellige forum at en del eksemplarer kan slite med front- eller bakfokus, og at dette kan være lurt å teste.

     

    Printet ut diverse test skjema og tok bilder etter beste evne på 45 grader med stativ. Resultatet ble frontfokus på mellom 6 og 10 mm, både på 18 og 50 mm brennvidde. Sendte objektivet inn for justering, og fikk det tilbake idag.

     

    Testet igjen, og det var tydlig at noe var justert. treffer nå relativt godt på 18mm. Kanskje heller et snev av bakfokus. Men på 50mm er det fortsatt mellom 6 og 10 mm frontfokus.

     

    Fikk samme resultat med både Nikon D40 og D300.

     

    Mitt spørsmål er: Har dette noen praktisk betydning? Bør jeg sende den inn på ny? Eller prøve å få byttet til et annet eksemplar?

     

    Føler selv at det i de fleste tilfeller ikke spiller noen rolle. Men man har med dette objektivet mulighet for slags nesten "macro". Og her ser jeg at det kan være litt kjedelig å bomme med 6-10 mm.

  2. Hei!

     

    Har samme problem med mitt S7000. Jeg har et 512MB TwinMos, og dette tømmer ikke batteriene. Det jeg har hørt er at problemet gjelder CF kort produsert på sandisk fabrikken(eller kort basert på samme teknologi som sandisk). Jeg hadde et Apacer PhotoSteno 512MB som er produsert av sandisk, og dette tømte batteriene. Det er mye snakk om problemet på fuji forumet på dpreview.com.

     

    Hos Lømork fikk jeg beskjed at jeg kunne sende inn kameraet til fuji sitt verksted for å få rettet feilen gratis. Men når jeg sendte mail til fuji om dette fikk jeg ikke svar. Har prøvd flere ganger og de er like tause hver gang. Dette suger. De burde kommet med en pressemelding om løsning av problemet, slik som Fuji UK har gjort.

     

    Uansett er det ikke noe stort problem da de billigste kortene fra komplett(TwinMos) fungerer utmerket!

    :wow:

×
×
  • Opprett ny...