Gå til innhold

EA

Medlemmer
  • Innlegg

    43
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av EA

  1. Hallo folkens!

     

    Holder for tiden på med et bilstereo prosjekt i en 94` Golf. Det hele begynte i det små men har tatt mer eller mindre av jo mer vi har holdt på.Egentlig skulle det bare være en spiller med 2 sett komponent høyttalere.

    Så langt er planen å montere en 4kanaler til komponent høyttalerne i bilen.En 1000w monoblokk(Link) til subwooferne, 2x10" og planen er å montere disse med magnetene ut av kassa.

    Men bortsett fra det så skal alt være så skjult som mulig.Så da blir det til å montere forsterkere,kondis osv under gulvet, selvsagt med tilhørende plexiglass og neonlys.

     

    Men uansett, tenkte jeg skulle legge ut en link til hjemmesiden min hvor jeg har lagt ut bilder og info om prosjektet.

     

    Har dere tips eller forslag så tas de imot med takk.

     

    Direkte link til prosjektet

    Startsiden

  2. Vel, det jeg ville gjort her er å koble frontsettene mot cd spillern. Brokoble forsterkeren og koble den opp mot basskassa.

     

    Det oppsettet du har satt opp her ser ganske greit ut.Synst det basselementet så kanskje litt puslete ut men pris er kanskje første pri her?

    Det at cd-spillern er på 4x50 watt bør du nok ta med en klype salt. Dette er ikke RMS watt.Altså skikkelige watt.

     

    En kondensator er alltid greit når man har en ekstra forsterker i oppsettet, enkelt og greit.Den vil for det første avlaste bilbatteriet for rippel last og så har forsterkeren alltid nok med kroppsfett å ta av, visst du skjønner hva jeg mener ;)

     

    Nå har du valgt ut ganske liten forsterker og element så effekt forbruket er ikke så altfor høyt, men har du råd/budsjett til å gå til innkjøp av en kondis så ville jeg gjort det.Er jo også mulig å oppgradere senere ved kjøp av større forsterker osv selvfølgelig.

     

    Og så det å bruke noe tid på å finjustere oppsettet etter montering er vel så viktig som riktig utstyr for å si det på den måten.

     

    Lykke til :thumbup:

  3. Nå er jo smaken som baken.. men i mitt syn så ligger et brukbart hjemmekino anlegg i en prisklasse på ca 30.000,- (Forsterker,Dvd-spiller,høyttalere,subwoofer og kabler).

     

    Men uansett, ta dere en tur innom en seriøs Hifi butikk hvor dere kan få demo på produkter i en prisklasse dere har råd til, da er sjansen for at dere gjør et bra kjøp som tilfredstiller både sanser og lommebok mye større.Og så får dere gode råd og tips gratis på kjøpet.

  4. Hei,

     

    Du nevner at du ønsker at ekstra viftene skal starte når viftene i forsterkerne starter. Du kan jo f.eks skaffe deg et temperatur styrt rele hvor du sjøl bestemmer temperaturen det skal slå inn på. Dette er en rimelig og enkel løsning, så trenger ikke viftene å stå på hele tiden og sist men ikke minst, så slipper du å tukle på innsiden av forsterkerne.

     

    Ta en titt på denne linken for et eksempel på temp.styrt rele:

    http://www.elfa.se/no/ .Tast inn dette artikkel nr i søk feltet for å finne releet. :85-849-30

  5. Heihei! Vurdere å kjøpe meg et ganske gromt annlegg...å har sett litt rundt på forsterkere...sikler på en som levere 1200rms..Å viss jeg kjøper den , å kjører den for fullt..Vil det da være nok med det vanlige batteriet? Eller må jeg ha ny dynamo..flere batteri...kondensator? Hva er det første jeg bør prioritere?

     

    Takk for alle svar  :cool:

    Med en 1200w forsterker ville jeg hvertfall montert en 1.5 Farad kondensator ved forsterkeren. Har du muligheten så vil et ekstra batteri med skillerele være optimalt.

    Pass på å bruke skikkelig dimensjonerte strømkabler, har du muligheten så benytt en egen jord kabel av samme dimensjon som + ledningen til battriet, da sikrer du deg mot elektromagnetisk stråling og strømflyten i systemet blir optimal, men det blir fort trangt med 2x 30mm²++ kabler i kabelgatene =)

  6. Jo, den synergy softwaren er nok ikke langt unna det jeg er på utskikk etter. Måten den softwaren fungerer på kan nesten ikke bli mer praktisk og et dual skjerm oppsett er jo selvsagt mer oversiktlig kontra et med en skjerm når 2 pc`er skal benyttes. Regner nok med å falle på denne løsningen, så skjerm nr 2 er i handlevogna.

  7. Heisann,

     

    Holder på å bygge meg en pc nr 2. Planen er å ha en pc til spill,musikk,photoshop osv og en pc til web bruk som opp/nedlasting osv.

    Da lurer jeg bare på om det er noen som vet om en praktisk måte man kan bruke ett sett tastatur og mus på 2 pc`er?

    Skjermen er grei nok, der har jeg to innganger og kan velge pc med source knappen, men det blir litt verre med mus/tastatur sånn jeg ser det. Noen som har noen gode ideer slik at dette lar seg gjøre på en praktisk måte?

×
×
  • Opprett ny...