Gå til innhold

Slartubart

Medlemmer
  • Innlegg

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Slartubart

  1. Her er det skikkelig mye svada:

     

    For det første hva i all verden er en "fossilbil", en bil lagd av fossiler? Jeg antar det menes biler med forbrenningsmotor, men såvidt meg er bekjent er det ikke ulovlig å bruke annet enn mineraloljebasert drivstoff.

     

    For det andre, elmotorer har en annen ytelseskurve og profil enn forbrenningsmotorer, men den er _ikke_ flat som mange her later til å tro.

     

    For det tredje så er det også tap fra motoren til hjulene, selv om det er mindre på en Tesla enn andre biler siden de ikke (lengre) har en gearkasse. Dette går på bekostning av effektiviteten dog, men pga de bruker motoren til regenerativ bremsing er det ikke enkelt å få til en gearkasse som klarer å overleve. Det er allment kjent at det er tap mellom motor og hjulene, men det er ikke allment kjent at batteriene også gir tap (mange har sammenlignet det med bensinpumpa og det er ikke helt på jordet).

     

    For det femte, som mange allerede har poengtert, så hadde bilen aldri reelt 700HK pga begrensninger til batteriene. Det betyr at de ikke testet hele systemet slik det _vanligvis_ gjøres når man oppgir effekt men bare et av komponentene. Dette er klassisk forsøk på å tøye reglene til sin fordel, og at de nå forsøker å skyve ansvaret over på forbrukerne at de burde vite slike intern informasjon som de aldre delte med dem er ikke annet enn direkte latterlig. Eller mer tragikomisk for de det angår (og som nå har tapt ca 200k i verditap på bilene sine).

     

    For det sjette, at de i tillegg oppgir 0-100 med en ekstra liten quirk (som man må lese den lille skriften, samt ha ekstra kunnskap for å skjønne helt effekten av) er virkelig spikeren i kisten for deres troverdighet. Dette er tøying av "sannheten" på skikkelig høyt nivå!

     

    For det sjuende, for alle "luringer" som tror at moment er alt som teller når man skal akselerer så kan jeg legge ved en veldig utdypende video som forklarer hvorfor det er reinspikka bulls*t:

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...