Gå til innhold

ystudent

Medlemmer
  • Innlegg

    59
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ystudent

  1. Hei, jeg heter Martin og er studentassistent ved BI. Jeg kan dessverre ikke si noen ting om IT, men angående øk ad så er nok det det absolutt sikreste valget hvis du ønsker mye variasjon ia rbeidsoppgaver og sjansen til å jobbe privat/offentlig, internasjonalt/nasjonalt, i mange forskjellige bransjer. På BI kan du spesialisere deg innenfor en lang rekke interessante fagområder, dra på utveklsing til over 170 skoler i 45 land på alle kontinenter, samt du får den tette kontakten med næringslivet som sørger for at du går ut med et stort kontaktnettverk. Inntekten blir bestemt utifra om du tar en mastergrad videre, eller hvilket selskap du jobber i (du kvalifiserer til de største og minste). Jeg ville kontaktet bachelorkontoret direkte for å snakke med en veileder hvis du er i tvil:) ring 46410006 eller send mail til [email protected].

     

    Ang.lånekassen ville jeg kontaktet de direkte. Lykke til!

     

    Mvh

    M

  2. Noen her som går på Internasjonal markedsføring? Jeg skal begynne på Internasjonal markedsføring til høsten og bare lurte på et par ting.

     

    Når man har "språkfag" må man da lære tysk/fransk/spansk? Eller kan man bare ha engelsk? Er ENDELIG ferdig med tysk, og var rimelig elendig i det, så håper jeg bare kan ha engelsk i og med at jeg er veldig flink i det.

     

    Og når man skal til utlandet, får man velge hvor man vil? vil helst til USA eller australia, og blir egentlig litt "skuffet" om jeg må reise til England...

     

    hei, jeg har gått internasjonal markesføring, og du kan dra til de fleste landene med unntak av Spania ved å velge engelsk som valgspråk. Hvor du kan dra, avhenger av hvor gode karakterer du har. Stå på, lykke til!

     

    M

  3. Hei. Nå søker jeg Økonomi og administrasjon på BI i år.

     

    Problemet mitt er at jeg har bånnkarakterer.

     

    Er 22år, har MED 6 alderpoeng (skolepoeng + alderspoeng / antall fag - bare så jeg fikk gjort DET riktig)

     

    Med dette har jeg 3,54 i snitt. Ja, jeg har da absolutt ikke fulgt med i timen, å er litt trist fordi jeg ikke har tatt skolen mer seriøst.

     

    Har generell studiekompetanse, såklart.

     

    Nå har jeg jo søkt Økad, er det noen sannsynlighet for at jeg faktisk kommer inn?

     

    Hei,

     

    karaktersnittet for å komme inn på de fleste bachelorgradene på BI med unntak av Siv.Øk bachelor og de engelspråklige bachelorene, ligger i Oslo på ca. 32 poeng (3,2) i snitt. Dette varierer på de andre avdelingene BI har. Så jeg tror du har en god sjanse til å komme inn. Stå på!

     

    Mvh

    M

  4. Sikkert et svar som er besvart x antall ganger i tråden tidligere, men hvor mye koster et studieløp, ja, si en mastergrad på BI?

     

    Hei Mysterio,

     

    Prisoversikt finner du på BI sine hjemmesider, legger ved link til her:

    http://www.bi.edu/master/practical-information/Tuiton-Fee/

     

    Internal = de som har en bachelorgrad/store deler av bachelorgraden fra BI.

    External = de som har en bachelorgrad fra et annet universitet/høyskole.

     

    Hvis du har en bachelorgrad fra BI, vil dermed hvert år koste ca. 67 000 kr, totalt 134 000 kr for en mastergrad.

     

    Jeg ville tatt kontakt med masteravdelingen på BI ([email protected]) hvis du lurer på mer:)

     

    Mvh

    M

  5. Kan dere hjelpe meg?

     

    Jeg trenger sårt svar på en morsom og annerledes spørreundersøkelse om apps som tar deg maks 10 minutter! Da hjelper du meg masse med min masteroppgave!

     

    Ekstra supert hadde det vært også hvis du hadde giddet å dele den med dine venner:)

     

    På forhånd tusen takk for din hjelp: DU er fantastisk!

     

    Se link til spørreundersøkelsen nedenfor, og les historien om appen nøye....

     

    https://nbsmarketing.qualtrics.com/SE/?SID=SV_7261KpE9ZO6TlLm

     

    Målgruppen er som sagt de som er mellom 20 og 30 år, mann eller kvinne, ugift og ikke har noen barn.

     

    Mvh

    Martin :)

  6. Jeg er kommet inn på ØKADM i oslo nå til høsten, men er usikker om jeg skal takke ja. Men hører rykter om at BI tar inn folk også etter svarfristen, er dette sant?

     

    Hei, BI tar inn studenter etter svarfrist - men da kun hvis det er ledig plasser. Du kan eventuelt takke ja og så melde deg ut av kontrakten før uke 34 hvis jeg husker riktig (send mail til [email protected] får å få bekreftelse). Ta taper du isåfall kun adm avgiften hvis du ønsker å gå et annet sted enn BI.

     

    Hvorfor er du usikker?

     

    Lykke til!

     

    Mvh

    M

  7. Noen som kan si hvordan det er er gå på Bi i Drammen? Hvordan er miljøet, skolen, etc?

     

    Hei, jeg spurte en venninne av meg som går på BI i Drammen, og fikk følgende svar:

     

    Som student ved BI Drammen trives jeg veldig godt! BI Drammen er lokalisert på Papirbredden som etter min mening er en fantastisk fin bygning, hvor vi har alt vi trenger av undervisningsrom, grupperom, bibliotek, cafe osv. Det er færre studenter ved BI Drammen sammenlignet med f.eks. BI i Oslo, men dette ser jeg kun som en fordel, da man som student kommer tettere opp mot alle de andre studentene, foreleserne og administrasjonen. Det er enkelt å bli kjent med medstudenter og veldig greit med to-veiskommunikasjon med foreleser. Alle foreleserne og ansatte i administrasjonen er veldig hyggelige og hjelpsomme. I tillegg så har vi BI Studentsamfunn Drammen (BIS) som blant annet arrangerer fester og liknende for å skape et godt samhold blant studentene. Studentmiljøet ved BI Drammen er veldig bra.

     

    Håper dette ga svar på spm ditt!

     

    Mvh

    M

    • Liker 1
  8. Noen som har litt informasjon om hvordan Internasjonal Markedsføring er?

    Veldig mye jobb?

     

    Hei, mitt navn er Martin, og har studert internasjonal markedsføring. Har du noen som helst spm, kan jeg gjerne svare på det. Hva du definerer som mye jobb kommer joe egentlig litt ann på hvor strukturert du er. Du vil ha 4 fag i semesteret som hver vil minst ha en skriftlig eksamen, samt at du vil ha en del arbeidskrav som skal leveres inn (bestått /ikke bestått). Du vil ha forelesninger ca. en gang hver dag untatt fredager (som regel) - der en forelesninger er 3x45 min med 15 min pauser. Siden du skal på obligatorisk utveksling 3. året, vil du velge språk fra år 2 og ha faget internasjonal markedsføring sammen med de som går 3 året bachelor markedsføring. Sånn sett er det mye å gjøre, men fullt overkommelig. Siden du går markedsføring vil du ha flere "myke" fag - som krever litt andre forberedelser enn "harde" fag bestående av mattematikk. Så her kommer det ann på hva du er komfortabel med i forhold til hvor lang tid du trenger for å forberede deg til hver eksamen. Uansett hvilke studier du begynner på anbefaler jeg deg uansett å jobbe fra dag 1 - og delta på hver forelesning. Lykke til!

     

    Mvh

    M

  9. Har tenkt å søke BI, men hvordan sender jeg inn vitnemål fra VGS, sender jeg karakterer fra første termin eller siste termin vg3 ? Litt usikker på hvordan det fungerer med attester og slikt.

    Leste også at jeg kan få tilleggs poeng om jeg har jobber mer enn 35timer i uka i et halvt år, må jeg da legge med en attest fra arbeidsgiver?

     

    Takk for hjelp!

     

    Hei, du kan vente til du får de endelige karakterene dine fra VGS, og så sende de inn til

     

    Postadresse:

    Handelshøyskolen BI

    0442 Oslo

     

    Merk konvolutten med "opptakskontoret". Det er viktig at du får en "rett kopi" av vinemålet ditt, med stempel og signatur. Angående tilleggspoeng er jeg litt usikker, men ring bachelorkontoret på 46410006, mellom 09.00-15.00 på hverdager.

     

    Håper dette svarte på spm ditt!

     

    Mvh

    Martin

    Stud ass. BI Oslo

  10. Hei.

     

    Jeg lurer på hvordan det er å være student ved BI. Da tenker jeg mest på må man opp tidlig om morningen for å gå til time? Er det masse prøver eller mer innleveringer og en eksamen på slutten av semester/året?

     

    Hei, jeg har gått 5 år på BI.

     

    Det avhenger veldig når du har ulike timer. Det kan være fra kl.08.00 om morgen, eller at du starter kl. 15, alt ettersom hvilket fag du tar. Som regel har du en forelesning (3*45min) hver dag, untatt fredager. Som et eksempel, gå inn på bi.no/aktivitetsplanoslo for å se ulike fag.

     

    Angående prøver/eksamener:

     

    Det kan både være avsluttende skriftlige eksamener (3 eller 5 timers) som teller 100 %, hjemmeeksamener, eller presentasjoner/oppgaver som teller XX% av den totale karakteren. Gå inn på bi.no, trykk deg inn på det programmet du ønsker å ta, se så på beskrivelsen av de ulike fagene innen programmet. Der vil det stå type evaluering og eksamen.

     

    Mvh

    M

  11. Noen som vet hvordan PR- og kommunikasjonsledelse er med tanke på jobbmuligheter og eventuell master, sammenlignet med f.eks markedsføring? Hadde det ikke vært for at jeg er på amøbenivå i mattematikk hadde jeg nok blitt siviløkonom, men det er altså utelukket.

     

    Hei,

     

    jeg ville kontaktet Karriereservice på BI. De har både statistikk og personlig erfaring når det kommer til jobbmuligheter etter hver type bachelor. [email protected], eller møt opp i B3 (campus nydalen) mellom 9 og 11 på hverdager. I forhold til master, så kan du, på BI, ta en master i Strategisk markedsføringsledelse, organisasjonspsykologi og ledelse, internasjonal ledelse og innovasjon og entreprenørskap.

     

    Lykke til!

     

    Mvh

    M

  12. Hei

     

    Vurderer å søke på Bi - Finans nå til høsten, men lurer på et par ting.

     

    Jeg synes aksjehandel , analyser osv er moro, er dette noe man lærer om på denne linjen?

    - Hvordan er matten på denne linjen, sammenlignet med P- matte?

    - Noen som går på linjen, som vil fortelle hvordan de synes linjen er?

    - Hvordan er snittet ca for å komme inn på denne linjen for høsten?

     

    mvh

     

    :)

    Hei!

     

    Mitt navn er Martin, og jobber som studentassistent på BI. Snittet i fjor på denne linjen mener jeg at var cirka 32 poeng (3.2). Ta kontakt direkte med bacheloravdelingen ([email protected], 46410006) for nøyaktig svar! Jeg har dessverre ikke gått denne utdannelsen, men anbefaler at du tar kontakt med Mats Kirkebirkeland. Han er medlem av SBIO-ledelsen (studentforeningen) ved BI og går denne utdanningen. han kan nåes på: Mats Kirkebirkeland [email protected] 46 41 09 36.

     

    Lykke til!

     

    M

  13. Hei! Begynner på finans til høsten.

     

    Har et spørsmål angående søknadsprosessen. Søkte for en uke side på BI.no og fikk en e-post i retur at søknaden min var mottatt. Deretter sendte jeg attesterte kopier til BI. Spørsmålet mitt er, får man svar av BI at de har mottatt vedlegg? Og får man svar på statusen til vedleggene? Med det mener jeg hvis jeg skulle gjort noe feil, ville jeg da fått beskjed av BI?

     

    Er som nevnt bare par dager siden jeg sendte vedleggene så stresser ikke. Jeg spør mer av den grunn at det ville vært kjekt å vite om jeg kan forvente meg beskjed fra BI eller ikke.

     

    På forhånd takk!

     

     

    Hei, jeg ville ringt direkte inn til bacheloropptak (46410006) eller skrevet en mail med mitt fødsels og personnummer til [email protected], så får du svar ila et par dager!

     

    Mvh

    Martin

  14. Heisann godtfolk!

     

    Jeg gjennomfører andre året av en integrert mastergrad i samfunnsøkonomi en annen plass i landet. Av rent praktiske årsaker vil jeg hoppe over på bachelor og fullføre i Oslo eller omegn. Da er valgmulighetene mine, slik jeg forstår det, BI, UiO eller UMB.

     

    Det jeg håper på med denne tråden her er en del innsideinfo fra studenter ved de respektive skolene. Programmene det dreier seg om:

    - Samfunnsøkonomi-master ved UiO

    - Samfunnsøkonomi-master ved UMB

    - Finansiell økonomi ved BI

    - + evt. andre studieprogram innenfor økonomi jeg kvalifiserer for

     

    Jeg kan først si at jeg har hørt gode ting om alle tre institusjonene, det er kanskje det som gjør det så vanskelig å velge. Her er mitt inntrykk av de tre skolene.

     

    UiO:

    Sentral beliggenhet, lang tradisjon for samfunnsvitenskapelige fag, mange av de mest profilerte innenfor faget i Norge er uteksaminert herfra. Har inntrykk av at denne masteren ikke er veldig spesialisert, og vet ikke helt hvordan valgfrihet det er mtp. med å spesialisere seg innenfor et spesielt felt innenfor økonomi.

     

    BI:

    Utdanning virker veldig praktisk i forhold til de teoretiske universitetsfagene jeg er vant med. På plussiden er et inntrykk av at BI-studenter oppnår høyere begynnerlønn, og kommer seg lett ut i arbeidslivet. Setter likevel spørsmålstegn ved om finans på BI er noe å satse på, da dette ikke akkurat er en bransje i vekst. Kjipt å måtte betale for utdanningen, dersom man kommer ut med en høyere/tilsvarende faglig kompetanse fra UiO.

     

    UMB:

    Har et program for ressurs- og miljøøkonomi, noe som virker veldig snevert, dagsaktuelt og interessant. Kjenner ingen som studerer her, så vet i det hele lite om denne skolen, bortsett fra at de er ledende innenfor sitt felt i Norge.

     

    Håper noen snille UMB, BI eller UiO-studenter kan hjelpe meg med valget mitt og argumentere litt for hvorfor jeg bør velge akkurat den eller den skolen! :)

     

     

    Hei, jeg heter Martin og jobber som studentassistent ved Handelshøyskolen BI i Oslo og er masterstudent innen markedsføringsledelse. Har også en bachelor i internasjonal markedsføring fra BI Oslo. Selv om jeg ikke går et økonomistudie, har jeg en del venner som både går og er ferdig med en bachelor innen økonomiske retninger og en master i økonomi og ledelse (siv. øk). Under nevner jeg en del fordeler for å gå på BI, noe jeg mener du får igjen for å betale en skoleavgift. Jeg anbefaler deg uansett å komme på "Åpen dag" på BI Nydalen (Oslo), 8 mars, der du kan prate direkte med nåværende økonomistudenter om alt fra det akademiske, sosiale til muligheter for jobb. Jeg ønsker deg lykke til uansett om du velger BI eller en annen skole! Jeg presiserer også at jeg ikke er helt objektiv, men prøver å gi deg et annet bilde av BI enn mange fordommene som er ute og går.

     

    Ulemper med en utdannelse fra BI:

     

    Du ender opp med høyere studielån.

     

    Fordeler med en utdannelse fra BI:

     

    BI har gjennom alle år utarbeidet et stort nettverk av gjesteforelesere og andre "input-givere" som gir BIs studenter verdifull innsikt i de bransjene vi etterhvert vil jobbe innenfor. Dette innen: Finanssektoren med bl.a Per Kristian Foss, Morten Sundstø, Knut N. Kjær (direktør, Petroleumsfondet) og Petter Stordalen. Innspill og eksempler fra daglige problemstillinger i norsk næringsliv er et viktig supplement til teorien fra pensumlitteraturen. Selv om litteraturlistene oppdateres fra år til år vil det alltid være viktig å holde seg informert i forhold til nyhetsbildet, endringer i markedet etc - BIs forelesere sikrer dette! BI er nr. 1 ift antall forskningsutgivelser i Norge. BI har et stort forskningsmiljø som viderefører kunnskapen til studentene sine. BI har fått det europeiske kvalitetsstempelet, EQUIS Accreditation, for andre gang på rad som eneste skole i Norge. BI bruker de dataverktøy du vil finne i næringslivet, og vi legger fokus på det du vil få bruk for. Teori er bare teori, praksis er kunnskap.

     

    Flere av kursene legger til rette for at studentene kan knytte seg kontakter til næringslivet. Dette er erfaringsmessig henvendelser begge parter settes pris på og har glede av. Spesielt på tredje studieår, under arbeidet med den avsluttende bacheloroppgaven, står studentene fritt til å knytte løsningen opp til en reell problemstilling på oppdrag fra bedrifter/ organisasjoner. Et godt stykke arbeid i denne settingen sikrer mange et jobbtilbud. BI har Fadderullan (fadderuker) der du vil bli godt mottatt og straks får kontakt med andre studenter. Fadderukene i Oslo arrangeres i regi av studentforeningen SBIO. Du forsvinner ikke i mengden, men finner likesinnede som du vil kunne danne studiegruppe med og hygge deg med. I oppstartsukene knytter de fleste bånd som vil vare studietiden ut. Undersøkelser viser også at nettverket du knytter til deg i løpet av studietiden ofte resulterer i jobb og jobbtilbud etter endt utdannelse.

     

    Håper dette hjelper deg på veien!

     

    www.sbio.no - studentforeningen ved BI

     

    Mvh

     

    M

  15. Hei.

     

    Vurderer BI til høsten. Er dog fast bestemt på at jeg ønsker å bli siviløkonom.

     

    Hva kan dere som går/har gått på BI er fordelene med å gå på BI i forhold til feks. andre universiteter og høyskolen, både i studietiden og i ettertid?

     

     

    Hei, jeg heter Martin og jobber som studentassistent ved Handelshøyskolen BI i Oslo og er masterstudent innen markedsføringsledelse. Har også en bachelor i internasjonal markedsføring fra BI Oslo. Selv om jeg ikke går økonomi studie, har jeg en del venner som både går og er ferdig med en bachelor innen økonomiske retninger og en master i økonomi og ledelse (siv. øk). Under nevner jeg en del fordeler for å gå på BI, noe jeg mener du får igjen for å betale en skoleavgift. Jeg anbefaler deg uansett å komme på "Åpen dag" på BI Nydalen (Oslo), 8 mars, der du kan prate direkte med nåværende økonomistudenter om alt fra det akademiske, sosiale til muligheter for jobb. Jeg ønsker deg lykke til uansett om du velger BI eller en annen skole!

     

    Ulemper med en utdannelse fra BI:

     

    Du ender opp med høyere studielån.

     

    Fordeler med en utdannelse fra BI:

     

    BI har gjennom alle år utarbeidet et stort nettverk av gjesteforelesere og andre "input-givere" som gir BIs studenter verdifull innsikt i de bransjene vi etterhvert vil jobbe innenfor. Dette innen: Finanssektoren med bl.a Per Kristian Foss, Morten Sundstø, Knut N. Kjær (direktør, Petroleumsfondet) og Petter Stordalen. Innspill og eksempler fra daglige problemstillinger i norsk næringsliv er et viktig supplement til teorien fra pensumlitteraturen. Selv om litteraturlistene oppdateres fra år til år vil det alltid være viktig å holde seg informert i forhold til nyhetsbildet, endringer i markedet etc - BIs forelesere sikrer dette! BI er nr. 1 ift antall forskningsutgivelser i Norge. BI har et stort forskningsmiljø som viderefører kunnskapen til studentene sine. BI har fått det europeiske kvalitetsstempelet, EQUIS Accreditation, for andre gang på rad som eneste skole i Norge. BI bruker de dataverktøy du vil finne i næringslivet, og vi legger fokus på det du vil få bruk for. Teori er bare teori, praksis er kunnskap.

     

    Flere av kursene legger til rette for at studentene kan knytte seg kontakter til næringslivet. Dette er erfaringsmessig henvendelser begge parter settes pris på og har glede av. Spesielt på tredje studieår, under arbeidet med den avsluttende bacheloroppgaven, står studentene fritt til å knytte løsningen opp til en reell problemstilling på oppdrag fra bedrifter/ organisasjoner. Et godt stykke arbeid i denne settingen sikrer mange et jobbtilbud. BI har Fadderullan (fadderuker) der du vil bli godt mottatt og straks får kontakt med andre studenter. Fadderukene i Oslo arrangeres i regi av studentforeningen SBIO. Du forsvinner ikke i mengden, men finner likesinnede som du vil kunne danne studiegruppe med og hygge deg med. I oppstartsukene knytter de fleste bånd som vil vare studietiden ut. Undersøkelser viser også at nettverket du knytter til deg i løpet av studietiden ofte resulterer i jobb og jobbtilbud etter endt utdannelse.

     

    Håper dette hjelper deg på veien!

     

    Mvh

     

    M

    • Liker 1
  16. Hei Sondre19 - Jeg heter Martin og jobber som studentassistent på BI og studerer master i markedsføring. Min samboer har gått markedskommunikasjon og var svært fornøyd med programmet.

     

    Det er mange som lurer på forskjellen på de ulike retningene på BI, så jeg tenkte å gi deg litt mer informasjon:

     

    Markedskommunikasjon er et området innenfor markedsføring. Markedskommunikasjon handler om å bygge merkevarer, som f.eks. Nike eller Kvikklunsj. Man fokuserer på selve produktet, mens man med PR og kommunikasjon fokuserer på selve bedriften som produserer produktet eller tjenesten. Mens markedskommunikasjon prøver å bygge positivt kjennskap til produktet, prøver PR å bygge et godt omdømme for bedriften. PR, som står for Public Relations, handler også om å bygge relasjoner til bedriftens interessenter, som f.eks. kunder, investorer, lokalsamfunnet, ansatte osv, mens markedskommunikasjon først og fremst bygger relasjoner med kunder. PR-utøvere blir på den måten mer omfattende enn markedskommunikasjon, og er en rådgivende funksjon innenfor bedriften. Begge bruker redaksjonell omtale, som vil si omtale i f.eks. aviser og nyhetssendinger, som virkemiddel i sin kommunikasjon, i stedet for eller i tillegg til betalt reklame og annonsering. Man vil lære mye om media. Markedsføringslinjen tar for seg hele prosessen fra et produkt eller en tjeneste blir utviklet og designet, til det er ute hos kundene. Dette inkluderer produktutvikling, prissetting, salg og reklame, kundeservice, og mye mye mer. Markedsføring er en av de to mest generelle bachelorgradene BI har, og den åpner mange dører etter endt studium.

     

    På Markedskommunikasjonslinjen vil du få en innføring i bedriftsøkonomi og regnskap, samfunnsøkonomi, markedsføring, jus, og andre grunnleggende fag som kursene på 2. og 3. året bygger på. Du vil også lære om påvirkning og overtalelsesteori og andre spennende fag. Det er mindre og lettere matte enn på de økonomiske bachelorene. Den kan sammenlignes med VGS til en viss grad, men i et økonomisk perspektiv. alle BI sine linjer er krevende hvis du ønsker å oppnå gode karakterer, men det vil være fullt overkommelig hvis du klarer å strukturere din egen hverdag.

     

    Kontakt gjerne bacheloravdelingen på [email protected] eller 46410006.

     

    Håper dette var til mer hjelp!

     

    Mvh

     

    M

    • Liker 1
  17. Hei!!

     

    Noen som selger brukte bøker til økonomi og administrasjon 1året? (2 semester)

     

    Ta kontakt!!!!

     

     

    Hei du! Jeg ser du går ØKAD 1år, vet du hva opptakskarakteren til faget er? Kjæresten min sier 3,5i snitt, men jeg finner ikke noe om dette på BI sine egne sider.

     

    Tenker da på master i siv.øk etter 3årig bach.

    3,5 er forøvrig snittet for å komme inn fra Bachelor til Master. (5 = A)

     

    Hei, 3.5 er snittet for å komme inn på alle masterene BI har. 3.5 = nederste grense for å ha B i snitt. Dette finner du på følgende link:

     

    http://www.bi.no/en/Full-time/Masters/Master-of-Science-in-Business-and-Economics/

     

    Har sakset informasjon om opptakskrav Siv.Øk:

     

    dmission requirements for MSc in Business and Economics applicable for the August 2012 intake.

     

    1. Requirements related to the Bachelor’s Degree

    The following backgrounds qualify for admission to the MSc in Business and Economics programme:

    • A successfully completed Bachelor’s Degree (180 ECTS credits) in the field of business administration, finance or economics.

    • A bachelor degree in fields that have a strong quantitative component (such as Engineering, Mathematics and Statistics.) Students admitted with a different bachelor background than business should expect to spend a significant effort on familiarizing themselves with core concepts in economics, finance and accounting. This will be done through a combination of preparation courses prior to the start of the programme, self-study, and extra courses during the programme.

    2. Grade requirement

    The minimum Grade Point Average (GPA)* requirement is 3.50 on an ECTS scale where A=5.0, B=4.0, C=3.0, D=2.0 and E=1.0.

    Applicants with the grade D or lower in individual courses may be refused admission on the basis of an overall academic assessment. Among other things, it will be taken into account whether the grade applies to a course that is considered to be of particular relevance to the programme.

    Diplomas and transcripts using other grade scales than A-F will be assessed and compared with the Bologna A-F grade scale

    *Calculation of GPA based on diplomas with alphabetical grades: Each alphabetical grade is substituted by numerical equivalent, A=5.0, B=4.0, C=3.0, D=2.0 and E=1. The numerical equivalent is multiplied by the number of credits for the course, and the individual products resulting from the multiplication of the credits by the numerical equivalent are added up for the courses that are included. The product total is divided by the total number of credits for the group of relevant courses. The quotient is calculated with two decimals.

    3. Additional tests for applicants who do not hold a Bachelor’s Degree* from a Norwegian institution

    GMAT or GRE

    A good GMAT or GRE score is required for applicants. The minimum test score required for admission is:

    • GMAT – a total score of 600

    • GRE – a score of 660 (old scale)/152 (new scale) on the quantitative reasoning section and 570 (old scale)/158 (new scale) on the verbal section.

    The Associate Dean of the programme may exempt applicants from the GMAT/GRE requirement. As a general rule, exemptions are given to the following categories of applicants:

    • Applicants with a CAT score from India of minimum 90%

    • Applicants with a degree from a Swedish, Danish, Finnish or an Icelandic institution

    • Applicants with a degree from a partner institution

    • Applicants with a degree from a partner institution

    Other applicants can also apply for a GMAT/GRE exemption. The Associate Dean will grant or decline the exemption.

    * or a Master’s degree, should that degree be the degree qualifying for admission.

    TOEFL or IELTS

    Applicants must take either TOEFL or IELTS. The minimum standards for test scores acceptable for admission are:

    • TOEFL - a total score of 575 points for the written test or 233 for the computer-based version or 90 points on the internet based test

    • IELTS- a score of 6.5

    Exemptions are made for applicants:

    • whose native language is English.

    • who have two years or more of higher education where the language of instruction was English.

    • from a country which is a member of the EU/EEA and/or the Council of Europe/UNESCO-Cepes and have English as the first foreign language taken over a period of at least 7 years in primary, secondary school and upper secondary education.

    4. Ranking of Applicants

    The admission requirements are minimum requirements that do not automatically give applicants a right of admission. If the number of qualified applicants is higher than the number of places, the applicants will be ranked according to qualifications. Applicants will be ranked on the basis of grade point average. If the grade point average is the same, applicants with a better GMAT score will be prioritized.

    5. Special Assessment

    In special cases the Associate Dean for the programme may approve other documented qualifications that are fully or in part equal to the admission requirements referred to above for academically strong applicants.

    6. The Siviløkonom Title

    To receive the title «Siviløkonom», one must have been admitted based on a Bachelor’s Degree that meets the NRØA (National Council for Economic and Administrative Studies) course requirements. For courses that form part of the NRØA course list, there must also be academic progression through the set of courses that has been chosen to ensure that these courses are not at the same level.

    The NRØA course requirements are as follows*:

    • Courses in Business Economics: A minimum of 30 ECTS credits

    • Administration and Management: A minimum of 24 ECTS credits

    • Methodology: A minimum of 15 ECTS credits

    • Economics: A minimum of 15 ECTS credits

    * These course requirements were adopted by NRØA on September 18, 2001 as a recommended plan for the institutions' design of Bachelor's Programmes in business administration. The requirements were adjusted by NRØA on 9 September 2002.

    7. Transition from the four-year programme in Business and Economics

    Applicants who have successfully completed a four-year programme in Business and Economics can apply for admission to a +1 model of the programme with the following programme structure:

     

    1. Students who continue on the same specialization:

    • 1 core course (usually GRA6038 Applied Business Ethics)

    • 3 courses from the specialization

    • 3 courses from other specializations

    • A master thesis of 18 ECTS credits

     

    2. Students who choose a new specialization:

    • 1 core course (usually GRA6038 Applied Business Ethics)

    • 6 courses from the specialization

    • A master thesis of 30 ECTS credits

     

    Håper dette hjelper deg videre!

     

    Mvh Martin

  18. Hvordan pleier BI å være når det kommer til sensurfrister? bedriften har sensurfrist i dag, men har ikke dukket opp noe ennå.

     

    Hei, mitt navn er Martin, og er materstudent og student assistent ved BI. Jeg har snakket med eksamenskontoret som har ansvaret for slike henvendelser og fikk følgende svar:

     

    I utgangspunktet skal sensuren foreligge fra BI innen den datoen som er satt opp som sensurfrist. Sensur er imidlertid ikke en fabrikkartet prosess der maskiner styrer produksjonslinjen. Svært mange detaljer og prosesser skal være på plass innen sensuren endelig foreligger.

     

    Når eksamen er avholdt, sendes besvarelsene til dedikerte sensorer snarest mulig. Vi bruker hurtigste post levert rett til sensor for at ikke postgang skal være forsinkelseselement. Sensor har et gitt antall dager på å sensurere, avholde sensurmøte og returnere sensurresultater. Eksamenskontoret registrerer og publiserer så fort vi får listene inn. Vårt system for publisering av sensur, "ruller" sensur som er registrert foregående dag, om natten. Når alle disse prosessene oppfører seg som de skal uten opphold, foreligger sensur innen fristen; dvs. når studentene slår seg på for å sjekke sin sensur den datoen som er oppgitt. Og det gjør den også i 90% av tilfellene. Problemet er de siste 10%'ene.

     

    Siden de fleste av disse prosessene utføres av mennesker, er det dessverre også rom for menneskelige feil og derav tidsforsinkelser. Posten kan bli feilsendt, sensor kan bli syk, sensurlister tar lengre tid enn normalt i returpostgang mm. Det er når slike situasjoner oppstår at sensur ikke foreligger på sensurfristdato. Da oppstår det naturlig nok hektisk aktivitet for å finne ut av feilkilden, hvorvidt man kan gjøre noe med den umiddelbart, eller om ting tar noe lengre tid. Dersom vi vet grunnen for forsinket sensur og har ny sensurdato, legger vi informasjon om dette i Banner StudentWeb. Sensurfristdatoen vil da oppdateres.

     

    Vi mener at det som hjelper er å stadig jobbe med å redusere de årsakene som fører til forsinket sensur. Dette arbeides det også jevnlig med. Vi ber videre om forståelse for at ikke alle menneskelige svikt kan kompenseres for, selv om målet er å komme ned mot 0 % forsinkelser.

     

    Vi kan forsikre deg om at eksamenskontoret purrer opp instituttene og sensorene osv., og at de publiserer resultatene fortløpende når de mottar disse.

     

    Håper dette svaret kan hjelpe:)

     

    Mvh

    M

  19. Hei,

     

    Vurderer økonomi og administrasjon ved BI eller UIO. Har skjønt at BI skal være det beste av det beste, men er det verdt den økonomiske ballasten på 170 000 for 3 år i motsetning til UIO?

     

    Jeg har generell studiekompetanse fra Idrettsfag ved Atlanten. Er det mulig og ta r-matte mens du går på bachelor studiene for å senere ta Siv.øk?

     

    Hva kan du maksimalt låne pr år? Har hørt 90 000 men er det riktig?

     

    Hei,

     

    mitt navn er Martin, og jobber som studentassistent på BI samt studerer master i markedsføring der.

     

    Du kan studere bachelor i økonomi og administrasjon (snitt rundt 3.5 for å komme inn) og oppnå minst B i snitt og så søke deg over på master i økonomi og ledelse på BI eller NHH og få siv.øk graden. Du kan også ta en del andre bachelorutdanninger på BI og gjøre det samme: BBA, Finans, Revisjon, eiendomsmegling osv. Hvis BI ikke er aktuelt de første 3 årene, men at du kun vurderer skolen for de 2 siste årene ville jeg sendt en mail til [email protected] (masteravdelingen) og spurt hvilke utdannelser som kvalifiserer til opptak på deres siv.øk master (så du ikke må ta andre fag eller bruke et år ekstra).

     

    Er selv meget fornøyd med mine snart 5 år på BI, og kan glatt anbefale deg å gå der. Det eneste negative er at du ender opp med et betydelig høyere studielån enn hvis du tar utdannelsen din offentlig. Men til gjengeld har BI tett kontakt med næringslivet, spesialiserte og engasjerte forelesere, og er internasjonalt anerkjent, EQUIS Akkreditert for andre gang, eneste i Norge. Uansett om du studerer på BI eller andre universiteter må du huske på at studentmassen er stor, og at en student på høyskole/ universitetsnivå er selv ansvarlig for egen læring. Det vil si at dårlig engasjement og initiativ = dårlig uttelling generelt sett. BI er praktisk rettet, når du arbeider med den avsluttende bacheloroppgaven, står du fritt til å knytte løsningen opp til en reell problemstilling på oppdrag fra bedrifter/ organisasjoner. Et godt stykke arbeid i denne settingen kan sikre deg et jobbtilbud. Til slutt har vi et ekstremt godt sosialt miljø på BI. Vi har Fadderullan (fadderuker) der du vil bli godt mottatt og straks får kontakt med andre studenter. Fadderukene her i Oslo arrangeres i regi av studentforeningen SBIO. Du forsvinner ikke i mengden, men finner likesinnede som du vil kunne danne studiegruppe med.

     

    Håper dette hjalp deg litt videre, lykke til uansett hva du måtte velge.

     

    Ta gjerne kontakt med Bacheloravdelingen på BI ([email protected]) eller masteravdelingen ([email protected]) hvis du har flere spm om BI!

     

    M

×
×
  • Opprett ny...