Gå til innhold

Rimesmoker

Medlemmer
  • Innlegg

    13
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Rimesmoker

  1. Eksempelvis:

     

    MSI Gaming 3 eller 5 hovedkort.

    MSI GTX 970 Gaming (meget stillegående ved load, og helt lydløst ellers pga vifter som stopper)

    Corsair 16gb 1866mhz cl9 ram eller lignende. Husk, bedre med Lav CL, enn Høy mhz.

    Intel i5 4690(K-utgaven dersom du ønsker å overklokke) CPU (funker fint med medfølgende kjøler hvis du ikke skal overklokke)

    Samsung 850 Evo 250 eller 500gb SSD (billig på Elkjøp)

    600-750w PSU av en litt over billigste typen.

    Fractal Design Define R5 kabinett (god luftstrøm, god lyddemping, pent design, gode løsninger innvendig)

     

    Eventuelt går du for en ITX løsning med et lite kabinett.

    Kan anbefale Asus Z97i-Plus hovedkort. Det er noe kostbart, men god kvalitet, og innebygget bluetooth og WiFi!

     

     

    Takk så mye for innspill, menne, hva er en ITX løsning?

  2. Hei,

     

    Jeg sitter på en gammel traver fra 2006 og tiden er endelig inne for å påkoste seg noe nytt. For 10 år siden var jeg "dreven" og hadde peil, men nå føler jeg meg helt utafor og har behov for hjelp til å plukke en god løsning. 
     

    Budsjett: en bekjent av meg som har bedre oversikt over markedet anbefalte meg å legge meg i sjiktet rundt 8000-10000 kr, han mente at det over dette så begynner man å betale mye for liten økning i ytelse. Derfor har jeg valgt dette prisområdet. Jeg er fleksibel med tanke på pris, men jeg ønsker naturligvis å få mest valuta for pengene.

     

    Bruksområde: Dette er ment som en ren gaming PC. Jeg ser naturligvis litt film, og det er fint om jeg kan redigere litt enkel film osv, men dette antar jeg en maskin rettet mot spill naturlig vil kunne klare. Et lite aber er at maskinen er tiltenkt å brukes i stua hvor madammen også oppholder seg, så det er fint om den ikke høres ut som en Boeing som skal ta av hver gang den jobber litt. Maskinen jeg har nå bråker som et uvær, så jeg innbiller meg at enhver ny PC vil ha mindre støy enn jeg er vant til, men greit å nevne det. I tillegg hadde jeg satt pris på om maskinen kan streame feks på Twitch.

     

    OS og annet snop: jeg eier allerede en versjon av Win 7 (vil ikke bruke win 8), så jeg ønsker ikke å betale for nytt OS. Jeg vil også beholde mitt Corsair K70 tastatur og min Blackadder mus. Jeg har derimot behov for alt annet.

     

    Annen info: Som sagt er det lenge siden jeg rotet rundt i kabinetter og lignende, så jeg er litt usikker på om overclocking er noe jeg burde forholde meg til. Dersom dere mener det er lett og gir en ikke-ubetydelig økning i ytelse er dette noe jeg er villig til å sette meg litt inn i. Jeg har også brukt AMD gpu de sista åra og har støtt på problemer her og der, jeg tenker kanskje Nvidia er tingen denne gangen.

     

    Jeg setter stor pris på om noen kan plukke deler som vil gi en løsning som passer for meg. Alle tips og innspill verdsettes :)

     

     

  3. Call Of Duty har mistet gnisten sin, men det seller mere og mere. jeg blir så irritert når slike spill får mere oppmerksomhet enn spill som faktisk prøver og nå ut til publikum og prøver og gjøre noe nytt som overasker spillere. Call Of Duty seller kun på navnet sitt, fordi at det finnes så mange barn/unger som kjøper COD fordi at det er blitt en slags trend.

     

    CoD er et fantastisk MP-spill, og så lenge de ikke forandrer på motoren (som de ikke har gjort fort MW3) så vil det forbli slik. Jeg opplever at alt for mange haters glemmer å se at kontrollen, FPS-følelsen i CoD, er uovertruffen. Det eneste spillet som matcher er Halo, og til tross for genial kontroll liker jeg ikke de spillene. Battlefield-serien, som er min favoritt, har noe å lære når det gjelder følelsen av kontroll i FPS.

  4. Jeg leser og jeg leser. Men det virker i såfall som at jeg virkelig bare fortsetter å misforstå. Hva er det egentlig jeg misforstår? Når jeg leser det faktiske intervjuet, virker det som at Carmack kritiserer indie-utviklere kun fordi de ser på spill og spillutvikling med et annet synspunkt. De ønsker å faktisk gjøre noe nytt, mens han har lyst til å "lage spill som alle liker". Auteur-perspektivet er like viktig i spillindustrien som det er i filmindustrien. Det er en god og viktig kontrast til "Michael Bay-filmer" (eller i dette tilfellet; spill). For meg virker dette bare som sutter fra en mann i midtlivskrisen som føler seg "truet" av nye up-and-comers. Jeg fatter ikke hvordan det kan skade han at noen spillutviklere velger å gjøre ting på andre måter enn han selv. At det faktisk finnes kreative sjeler der ute, som ikke bare hopper på vogna og hjelper til med å piske hesten inn i repetisjonens dal. Det er ikke akkurat sånn at indie-utviklere kommer til å ta over hele verden, og at vi snart vil få et marked oversvømt av "pretensiøse tullespill som ikke handler om å ha det moro".

     

     

    Du gjør et poeng, men jeg tolker ikke artikkelen slik du kanskje gjør. For det første henger ikke Carmack ut indieutviklere som en gjeng, men at enkelte individer derav påberoper seg en kunstnerlisens som resten tilsynelatende ikke har. Så ikke fei alle under en kam. Jeg tolker det slik at han snakker om de rene nerdene som ikke har noen suksess og som klager på mainstream-gutta som har det. Det er ren, skjær misunnelse.

  5. Ja jeg er enig, Carmack! La oss fra nå av KUN få spill identiske til det Doom 3 var! La oss bare holde oss på samme primitive nivå konstant, helt til jorda går under! "Blærete". Pøh. Snakk om å skyte seg selv i foten.

     

    Carmack minner i dette intervjuet mye om en av de gamlingene som fordømte TV'en da den kom. "Nei huff! Slik skal det ikke være!". Bare fordi at enkelte spillutviklere velger å gå en annen retning, så har da han faen ingen rett til å kritisere andre. Jeg er så forbanna glad for at FPS'en ikke dominerer markedet like mye som den en gang gjorde, og gradvis holder sjangeren nå på å slippe taket (selv om at stortitlene fortsatt selger bedre og bedre).

     

    Indieutviklerne er modige som prøver på nye ting. Men en ting herr Carmack kanskje ikke vet, er at mange av disse utviklerne ikke har penger til å lage store eksplosjoner og kalle inn manus-skrivere fra hollywood. Det ENESTE disse indie-utviklerne kan gjøre for å kunne selge spillet sitt, er å være nyvinnende. Innovative. Oppfinnsomme og kreative. Hvis ikke ville alle sammen bare sett på spillet og tenkt "hva er vitsen? Hvorfor skal jeg kjøpe dette lavbudsjetts-skytespillet når jeg har Call of Duty?". Bare se på spill som Blacklight: Tango Down, og hvordan de gjør det.

     

    Nei, Carmack. Du bør ta deg en bolle og holde kjeft, synes jeg. Det er helt tåpelig å sutre over at noen utviklere ønsker å gjøre ting på et annet vis enn det han selv vil. Om enkelte ønsker å behandle sitt spill som kunst, og han ønsker å behandle sine spill som Michael Bay-filmer, så skal de da alle få lov til å gjøre det. Hvorfor ikke?

     

    Les intervjuet på nytt. Du har åpenbart misforstått.

  6. Hurtig svar, Lasse, må sies ;)

     

    Jeg har modifisert det originale innlegget mitt nå, det ble skrevet i "kampens hete" og jeg bør ha modifisert meg. Dette er jo en frihet en som enslig skribent kan tillate seg, men som også sjelden er riktig.

     

    Uansett var innlegget mitt hovedsaklig rettet mot en del av kommentarene som er kommet i etterkant av artikkelen, selv om jeg fremdeles mener at artikkelen ståket ekstra fyr på bålet der det i utgangspunktet ikke var noen flammer. Prikken over i'en, for min del, var den tabloide presentasjonen. Det var uventet fra gamer.no i mine øyne, men kanskje jeg er naiv.

     

    Jeg er også naturligvis en stor personlig fan av Carmack, og koser meg med hans intervjuer og innslag der jeg finner dem. Dette betyr naturligvis at jeg er subjektiv, men at dere omtaler han som en legende i ingressen gjør ingenting når etterintrykket blir "gammel man som har blitt skrullete." Slik jeg forstår det er det andre enn meg som også oppfattet det slik. Om jeg har mistolket hviler det kanskje på mine skuldre, selv om jeg velger å tro det har noe med fremstillingen av teksten å gjøre.

     

    Og, om mulig, ikke ta dette personlig. Jeg liker dine skriverier svært godt, spesielt lo jeg godt av kjekkas-fremstillingen din i beskrivelsen av redaksjonen (Nathan Drake vs Guybrush'ene på kontoret), men tonen i denne artikkelen var og er jeg uenig i, uansett om du står inne for "det faglige." (som jeg heller ikke har rettet kritikk mot, jeg var/er derimot uenig i presentasjonen).

     

    Hilsen Erik

     

    Edit: Om jeg kaller deg Lasse må du få kalle meg ved mitt navn :)

  7. Jeg gremmes av å lese alle uopplyste og rett ut uintelligente innlegg som finnes i denne tråden.

     

    For det første anbefaler jeg dere å starte med originalintervjuet, og IKKE den tolkningen gamer.no har valgt å gjøre av saken. Jeg vil også poengtere at spill som Minecraft NETTOPP er typen spill Carmack forsvarer, mens dere i artikkelen bruker et bilde av Minecraft med tittelen "Er Minecraft-skaperen en av de ekle indiefolkene?" Jeg er stor fan av gamer.no og synes dere leverer et vell av bra artikler (spesielt reisebrev), men denne likte jeg ikke.

     

    Her er en link til den orignale artikkelen: Doom creator fires back at devs with snooty attitude

     

    For de av dere som ikke gidder lese artikkelen kan jeg kort og godt oppsummere dem som et forsvar for nettopp spill som Call of Duty, Minecraft og andre titler. Han mener spillselskapenes oppgave er å tilby og gi underholdning, intet mer eller mindre. Du må være rimelig sløv om det du tar utifra det intervjuet er et angrep på utviklere som Notch. Snarere er han imot den elitistiske holdningene enkelte lavpanne-indieprogrammerer (som ikke lykkes) har mot spill som CoD.

     

    John Carmack er, som kamerat Bulletus skrev i en post før meg, en legende. Intet mer eller mindre. Det finnes utallige intervjuer og skriverier om denne mannen og ingen som tar seg tid til å lese noe av dette og som er interessert i gaming misfortår dette. Du kan feks starte med Wikipedia-artikkelen om Carmack. Den finner du her John Carmack - Wikipedia. For de av dere som setter pris på Carmack anbefaler jeg denne lille snutten:

    . Dette intervjuet er gjort i 2006, da konsollene ble lansert, og alt denne mannen sier kom til å stemme.

     

    For øvrig, for de av dere som avskriver Carmack pga eksemplene som ble gitt ovenfor, som f.eks Doom3, så har jeg litt info å komme med: Carmack er teknologisk ansvarlig. Ikke designer, ikke grafisk ansvarlig, ikke forteller. Han er geniet som står bak motoren som klarte å levere ting som Doom 3 (som da det kom var unikt mtp. grafikk). Han er først og fremst en hardware-nerd med ufattelig innsikt, og om du skal kritisere han så gjør det i så fall for noe han har gjort, ikke noe du TROR han har gjort basert på dårlige presenterte artikler.

     

    For øvrig vil jeg også presiere at Carmacks tidlige, tidlige kode fremdeles finne i nådagens spiller, ikke minst i Valve's Source 2.0 Engine er det masse spor av hva Carmack gjorde for over et tiår siden. Hvilken andre i industrien i dag kan vise til noe av det samme?

     

    Til sist vil jeg beklage et langt innlegg, jeg blir bare så jævlig irritert når folk skriver idiotiske ting basert på sinne totale mangel på kunnskap, og måten dette intervjuet ble presentert på av gamer.no gjorde ikke saken noe bedre.

     

    Jeg, som med Bulletus, er godt oppe i årene og jeg føler jeg vet nøyaktig hva Carmack har utrettet for industrien. Ikke mistolk dette geniet for å skape litt oppstyr og dermed litt lesertall, han fortjener bedre.

    • Liker 2
  8. Ok, flott, da har jeg fått et svar jeg er fornøyd med. Fint med testen som ble linket til også, der kan tilogmed en som jeg dra litt kunnskap :)

     

    Ser nok ut som om det blir HD 6950 på meg da, får bare ta en mer nøyaktig undersøkelse av strømforsyningen min så blir nok bestillingen gjort snarlig.

     

    Fantastisk flott med så raske og gode svar fra begge to, jeg setter stor pris på det. Håper dere har en god kveld og en hyggelig helg videre.

     

    Mvh,

     

    Erik

     

    EDIT: "Din ordre er mottatt." Bestilte HD 6950 1GB OC nå, den som ble linket til :) Gleder meg som en unge til leveranse.

  9. Helt enig med lucky, at ATI 6950 er nok det kortet jeg ville anbefalt, men om du skal nærmere 1000-lappen er 6870 også et veldig bra kort og vil klare å kjøre det meste.

     

    Husk at disse kortene trenger en strømforsyning på hvertfall 500w ++, så kan anbefale deg å sjekke den du har først :)

     

    Men igjen, hvorfor Radeon kontra GTX 560TI? :)

     

    Sjekka i kassa, står jo 500w der, men vet ikke hva mer jeg bør se etter ang. strømforsyning.

  10. Her har du en voldsom oppgradering fra GTS kortet ditt. Dette er nok atskillig mer stillegående enn det gamle kortet ditt.

     

    Ellers kan du få dette for en hundrelapp mindre, men lydnivået vil nok være høyere.

     

    Takk for kjapt svar, bare et par ting... Ser at begge kortene du linker til er Radeon, kan du forklare hvorfor du velger dette fremfor Geforce? Hva er de, om noen, praktiske forskjellene? Er dette overklokk-vennlige kort, eller bør jeg ikke gjøre det med disse?

     

    Litt mer informasjon om "hvorfor" hadde vært verdsatt :)

  11. Hei,

     

    Jeg har store problemer med å bestemme meg for hva som passer meg best med tanke på oppgradering av skjermkort. Kortene jeg har tittet på er GTX 560 TI-serien og tilsvarende Radeon-kort. Til tross for å ha lest opp og ned på utallige tester og lignende merker jeg at ikke besitter kunnskapen som skal til for å gjøre en informert avgjørelse og det er her jeg håper dere som har peil kan hjelpe meg.

     

    Grafikkortet er ment for spilling.

     

    Kort om mitt system:

     

    Hovedkort: Asus P5k WS

    CPU: Intel Core 2 Quad Q6600 @ 2.4GHz

    RAM: DDR3, dual channel, 6144 Mbytes, dc mode symmetric (2x Corsair, slot 1 og 3, ett stk OCZ slot2)

    Skjerm: Accusync LCD 22WMGX

    Nåværende grafikkort: 8800 GTS 640Mbytes

     

    Informasjonen er hentet utifra CPU-Z og om den virker merkelig presentert er det fordi jeg rett og slett ikke vet hva som er relevant av informasjon :p

     

    Jeg fikk PC'n av storebroren til dama mi da han kjøpte ny pc. Han er opptatt av at ting skal være tipp-topp så jeg antar at strømforsyningen er bra (jeg vet ikke hva jeg skal kikke etter, om dere trenger mer info vennligst si ifra) og cpu'n har en monstervifte (dvs, den er stor og bra, lager lite lyd) så den er preppet for overklokking (uten at jeg har beveget meg ut på dette ennå).

     

    Jeg kjører 1680*1050 oppløsning når jeg spiller. Jeg spiller mest multiplayer så framerate er viktig for meg, men som alle andre er jeg glad i å se på lekker grafikk i spilla mine.

     

    Mine ønsker: kjøre så heftig som mulig oppløsning utifra systemet jeg allerede har (dvs, vil helst slippe å oppgradere andre komponenter). Pris fra 1000 til 2000kr. Muligheter for overklokking er ikke nøye (ettersom jeg har begrenset peil), men jeg har ingen problemer med å overklokke "litt" dersom dere mener det er hensiktsmessig). Støynivå er ikke spesielt viktig, min 8800 GTS bråker veldig og jeg er vant til det. Dog, et mer stillegående kort hadde vært bonus.

     

    Dersom dere trenger mer informasjon håper jeg dere forklarer meg hvordan jeg henter det så skal jeg gjøre mitt beste. Jeg kan også sende en dump av systemet mitt fra CPU-Z dersom en ønsker det.

     

    Håper inderlig på noen gode tips, har sett etter grafikkort en stund nå, men føler meg helt rådvill angående hva jeg bør velge.

×
×
  • Opprett ny...