Gå til innhold

bakpak

Medlemmer
  • Innlegg

    40
  • Ble med

Innlegg skrevet av bakpak

  1. Iki skrev (6 timer siden):

    Mener det blir litt mye å la barn i 12 års alderen spille såpass alvorlige skytespill, hvor man møter på dette spillets miljø av spillere, og barnet tydeligvis lærer språkbruk som omtalt i artikkelen.

    For all del, barn skal få lov til å spille, og det finnes mange egnede spill, inkludert skytespill.

    Overwatch er nok et mer egnet spill, spesielt når man slår av det sosiale i spillet.

    Jeg liker ikke utviklingen hvor stadig yngre barn skal spille stadig voldeligere spill, spesielt ikke når det blir en unnskyldning at vennene holder på med slikt.

    No er vel Overwatch omtrent like voldelig som CS, forskjellane er ikkje store. Du slår med unntak av nokre heroes som brukar våpen. I CS har du kniv og litt blod, og du plantar ei bombe. Du skyt framleis andre.
    CS er mykje mindre krevande på kva system du treng, og er eit lettare spel å lære. + Du kan spele det fullstendig med bots, med venar.

    Angåande språkbruken, er det ikkje akkurat spel dei lære det fra, men eldre søsken, og på skulen. Til og med enkelte foreldre!

    Når det er sagt så har dei tilgang til twitch, og veit mest sannsynleg kva twitch er. Så om dei virkeleg vil så får dei sett dissa spela alikevel uannsett kva du gjer. Blir bare mykje meir spennande for dei ved å nekte. Og dei får nok sett verre på vanleg TV seriar.

  2. Det er jo svært vanlig at artikler i nettaviser oppdateres, uten at det finnes noen 'change log'. Tror man bare må venne seg til at det er slik ting fungerer.

     

    Er vel ingen som forventer ein change log. Men att vis ein faktisk oppdatere ein sak, er det virkeleg for mykje å be om att det blir postet som "Oppdatert: Samsung gav endeleg ein kommenter" og kva som blei kommentert. Istaden for att folk skal måtte lese gjennom heile artikkelen ein gong til, for å ikkje ein gong finne kva som var lagt til. I ditta tilfelle 2 dagar etter orginal publikasjonen.

  3.  

     

    Folk over hele verden kjoeper selv hvis dem har dårlig okonomi. Oftest ikke de lureste gutta i klassa. Fattigmanns statussymbol.

     

     

    Tenke seg til, kanskje noen rett og slett liker iOS bedre?

     

    Jeg for min del bruker ikke penger på noe som må rootes før det fungerer noenlunde tilfredstillende..

    Det er ikke snakk om OS her men behovet for å kjøpe en så dyr telefon. Man kan kjøpe iphone 8 som er mye billigere og er nesten like bra.Tror de hadde solgt bra selv om de hadde priset den til 20.000kr siden de har en fanskare som bare må ha det siste og aller beste ifra Apple. Ser man på luksusfellen så ser man at de som sliter økonomisk har allikevel "råd" til den siste modellen ifra Apple.

     

     

     

     

    Ja men er lite vits å kjøpe ein iPhone 8 om ein sitter på 6-7, dei ser jo kliss like ut. Og Luksusfellen har mykje av folk som ikkje har eit snev av peiliing på økonomi. Har sett enkelte har hadt eit forbruk på 6-10 000kr i mat aleine, som 1-2 personar. + dei rotar seg borti kredittkort og brukar meir enn dei har mulegheit til å betale neste månad. Så å betale 500-800kr i månaden for mobil klarer dei aller fleste fint. Men dei treng absolutt ikkje det.

     

     

     

    "Ekstrem pris", "folk er syke", "fattigmanns statussymbol". Jeg skjønner ikke hva folk reagerer så sinnsykt for.

     

    Ja, det er en høy pris for en telefon, men er det egentlig mye penger i 2017? Folk kjøper seg biler til 5-600 000 uten å blunke. I en budrunde for den nye leiligheten har ikke 200 000 til eller fra så mye å si. TV til 20. Sofa til 15. Hva koster en fuktig kveld på byen med noen venner, 2-3000 kr?

     

    Jeg bruker mobilen døgnet rundt, hver dag hele året. Da synes jeg ikke 11 000 er ekstremt. Jeg kommer nok ikke til å ringe Blakstad med det første heller. 

    Tja.. En tv bruker du i 10 år før det er "nødvendig" å skifte ut, en bil i 20 år og bolig i 50 år. 11-14000kr for en mobiltelefon som er "utdatert" etter 1 år er vel litt mye penger. Men det er alltid noen som gjerne vil vise at de "har" penger og må ha det siste av mobiler, tv og fin bil samt strø litt penger på byen for å vise seg. 2-3000kr på byen er litt mye for bare seg selv... tror ytterst få drikker 15-20 øl/drinker når de er ute på byen. Som oftest er dette folk som er litt usikker på seg selv og blir fort gjennomskuet. Man ser at de som virkelig har penger har ikke dette behovet.

     

     

    2-3000kr er ikkje mykje for ein kveld ute, med mindre du drikke det billigaste av det billige. For med mindre du bur i f.eks. Oslo må du rekne med taxi heim, kanskje taxi dit du skal og, f.eks. her kostar taxi turen heim fort 500kr, og for meg er det 15km. Drikke på vors blir fort 400-500kr alt etter kva du drikk, går fort oppi 800kr i øl, du kanskje kjøper ei til ein kompis som ikkje har råd f.eks. Der blir nokre shots. Og så kan du no rekne med 2-300kr i nattmat. 

     

    Og byttar du mobil årleg så går du gjerne for ei løysning som Swap, da e plutseleg mobilen ikkje "så dyr", men du får heller ikkje behold den, for å gje den vekk til eit familie medlem. Med mindre du har den i 2 år.

  4. Vil no tru att mange brukt Swap osv til sine kjøpe, evt nedbetaling gjennom operatøren.

     

    Men skal seie att eg sjølv syns prisane er begynt å bli skummelt høge, blir vel ikkje lenge før vi ser nokon prøve seg på 20k for ein topp modell. Og mesteparten av mobilbrukarar hadde ikkje merka forskjell på ein telefon til 2-3000 og ein topp modell i ein blindtest.

     

    Og her i Noreg vil eg tru att mengden solgt vil forbli den samme sjølv om du skrur prisen opp eller ned 2000kr. Nettopp pga Swap og nedbetalingsplanar.

  5. Først kan de kanskje sette inn et wifi-kort som fungerer. Pro 4 har verste trådløsytelsen jeg har vært borti, vet ikke om de bruker det samme Marvell-rælet i 2017-modellen?

     

    Har hadt SP4 sia den kom ut, aldri hadt noko problem med WIFI'n. Så lurar på det samme, kva er problemet?

     

    Har derimot hadt problem med skjermen, som flickering eller att den er heilt grønn ved boot, siste har eg vel berre opplevd 2 gongar, men fyrste skjer regelmessig. Flickering'a går som regel vekk etter under bruk.

  6. Her har du løsningen: Klikk.

     

    Ja, men ikke sant... Hva sa jeg om prisen? De folka der har jo skjønt det i hvert fall, men den der må du nok minst ut med en million for i Norge. Jeg tipper den kommer til å koste over en mill til og med, kanskje mer sånn 1,2 mill. Det er det som er delvis problemet her, fordi elbiler er så nytt, og 90 prosent av de som selger det brukt billig sikkert gjør det fordi batteriet er nesten oppbrukt. Hvis "bla bla bla" er det eneste du mente at jeg sa, så burde du få deg nye briller.

    Vel det er ein omgjort Mercedes Gelandewagen, som varebil kostar den fort 1,5m ny, som personbil 2,5m. Så legg på att den e blitt omgjort til EL bil. Men er ikkje sikkert prisen blir så gale om den blir importert som EL bil, heilt sikkert 1m enda riktig nok. Den har heller ikkje den grommelyden som dei pleie å ha. Tanken på att biken blir omgjort til EL er til å grine av.

     

    PS El bil på bygda er nok heilt håplaust, spesielt på vinterveiar. Her har bilar utan 4WD problem med å komme seg fram på dei 'verste' vinter dagane. Einaste EL bilen eg i det heile tatt kunne vurdert som sommarbil e den nye Porsche'a.

     

    Edit: Og mange av dei som køyre rondt I kjipe bilar, er nok dei som ser på sikkerheit, ikkje vil bruke så mykje på bil/har andre prioriteringar, eller rett og slett ikkje har råd til å kjøpe 'drømmebilen', eller noko anna bil for den del.

  7.  

     

     

     

    Pris er også endel av tilgjengelighet, når det er fritt tilgjengelig vil flere nyte kulturen.

    Jeg ser ingen grunn til at befolkningen skal få et dårligere kulturtilbud fordi noen vil tjene penger på arbeid de gjorde for tiår siden, eller tilogmed slektninger utførte. Hvorfor skal det være en lovfestet rett.

     

    Jeg er ikke enig, du eier ikke en CD som noen har kjøpt, det er de som har kjøpt den og eier den. Du vil ha kontroll over det andre gjør med det de har kjøpt i generasjoner. Det er ingen menneskerett.

     

    AtW

     

     

    Hvordan da mener du angående pris? Jeg tror ikke at pris er noe stort hinder når det gjelder tilgang på musikk, i den fortsand at folk ikke får hørt på musikken fordi det er for dyrt.

     

    Å si at man får et dårligere kulturtilbud fordi man må betale for noe er jo teknisk sett sant, men vi snakker ikke akkurat om uoverkommelige priser, så kulturtilbudet er der fortsatt.

     

    Jeg tror ikke jeg kan legge til så mye mer til det jeg allerede har sagt om hvorfor folk skal ha lov til å ha rettigheter rundt ting man har laget bare for det har gått 5-10 år. Jeg synes folk selv skulle bestemme dette. For mange er det et levebrød. Tenk om f.eks Microsoft mistet rettighetene til Windows etter bare 5-10 år på markedet, et produkt som i over 30 år har vært relevant til deres overlevelse. Men vi har forskjellige meninger rundt dette, det er greit nok det :)

     

    Nei, faktisk ikke. Det er mange som ikke tenker over det, men når man kjøper f.eks en musikk-CD, så kjøper man en lisens til høre på musikken. Man kjøper ikke rettighetene til musikken på CDen. Man har også lov til å gi fra seg eller selge lisensen videre. Det samme gjelder det med film og spill også, man kjøper en lisens til å bruke produktet. Eierskapet man har er egentlig bare til det fysiske (f.eks CDen og omslaget/boksen/manualen), ikke til selve innholdet. Hadde det vært slik at man hadde rettighetene til innholdet også, så hadde også kopiering og videresalg av kopiene vært lovlig.

     

     

    Jeg tror du tar feil, kultur er prissensitivt som alt annet, det operer ikke et vakuum, om tilgjengeligheten i praksis er helt uproblematisk på den lovlige fronten, så hadde folk ikke piratkopiert i det hele tatt.

     

    Folk burde aldri bestemme det selv, store selskaper ville aldri gitt fra seg rettighetene, det hadde ført til en stor uthuling av vårt kulturliv.

     

    Ja, akkurat, du vil ha kontroll over det andre har kjøpt. Det er ikke noen menneskerett, dette underbygger poenget mitt, du vil styre de som har kjøpt produktet, ikke styre sitt "eget produkt".

     

    AtW

     

    Hvordan er planen din for å beholde konkurranse samt ha full tilgjengelighet? For piratene bryr seg ikke om de får et program der og noen filmer der, de skal ha alt på ett sted til 139kr måneden, noe som er fullstendig umulig å få til om du forsatt skal ha konkurranse. Jeg ser ingen problemer med dagens streametjenester bortsett fra diverse region locks, det stopper forsatt ikke piratkopiering. Enkelt og greit er det fordi du kan få ting gratis med å gjøre nesten nøyaktig det samme. Du kan logge inn på netflix eller se på en streame side, akkurat samme opplegget bare gratis. Det er forsåvidt umulig for netflix/hbo å konkurrere med, uten å tvinge nettsiden ned. 

     

    Personleg så laster eg ned alt av serier, mens alt av film og musikk blir kjøpt på plate. Einaste grunnen til att serier blir framleis lasta ned er tilgjenglegheita er frykteleg dårleg. Enten så ligg det ikkje tilgjengleg på Netflix, eller så er det fleire sesongar bak. Hadde HBO og Sumo lenge, men utenom GoT så er der ikkje nokon HBO serier eg ser på, og eg har kjøpt alle GoT sesongane. På sumo derimot var grensesnittet utruleg dårleg, og samme problemet med att sesongar manglar, eller dårleg utvalg. Har ikkje testa ut ViaPlay kun ViaFree. Og veit vel eigentleg ikkje om noko fleire 'norske' tjenestar for strømming av seriar. Har no Amazon Prime og, men brukar det aldri.

     

    Mange av oss forventar nok ikkje alt på ein plass til 139kr i månaden, men hadde nok glatt betalt det samme som det kostar for kabel TV, då med forskjellige nivå, alt etter kor mykje ein ser, og rabatt på mulegheit for att fleire i huset kan sjå samtidig. 1000 kr /mnd for alt på ein plass? Hadde glatt betalt det. 

     

    Kjøper heller aldri film eller musikk for meir enn 80kr plata, som regel betalar eg rundt 60kr. Det vil seie eg kan kjøpe ca 20 album i året fra artistar eg faktisk høyre på istaden for å ha eit spotify abonnement, utan frykt for att f.eks. Taylor Swift sine sangar forsvinn frå spillelista. Netflix har mykje bra eige innhald, så den betalar seg sjølv eigentleg, + nokre seriar går det ann å binge seg opp på der. 

  8.  

     

    Venter på at det skal komme en TV som IKKE eksponerer meg for all den søppelreklamen.....Lider av reklameallergi...........

     

    HTPC ;) Har ikke hatt dekoder tilkoblet TVen på 8 år nå.

     

    Venter på at det skal komme en skikkelig TV som IKKE har masse "smart"-tull. Har aldri truffet noen som bruker/ønsker dette, fleste jeg vet om har enten Apple-TV, PS3/4 eller en annen form for HTPC eller casting/streaming-greie som er fullstendig overlegent.

    Smart funksjonene på en del TVer fungerer ganske bra, kjenner ganske mange som faktisk bruker smart funksjonene og jeg gjør det til en viss grad selv, bruker det til netflix, Amazon prime video, Google play movies osv... Og det fungerer ganske bra, og feks Amazon prime videos kan ikke castes, så ser 0 poeng i å kjøpe en konsoll eller appletv til noen 1000kr når smart tv appene fungerer fint og støtter 4k og hdr.

     

    De som ikke vil ha dem kan jo bare la være å bruke dem??

     

     

    Heilt enig, har vel kun erfaring med Android TV på Sony Bavaria XD65 TVen min, men merkar eg brukar smart funksjonane meir og meir, Plex, Netflix, Amazon Prime, Twitch. Dog sist nevnte drive å loggar meg ut titt og ofte. + TVen har innebygd Chromecast, men smart TV funksjonane funkar betre for min del.

     

    Og ja, har HTPC, X1, PS4 osv ståande og, men foretrekke å berre bruke TV kontrollen. Men har lyst å få flytta HTPCen inni server rommet, og køyre video signalet gjennom Ethernet som den e kobla til i dag. Men skal ærleg innrømme eg var i den campen att eg og ville ha TV utan alt muleg anna med, som f.eks. høgtalarar og smart funksjonar. 

    • Liker 1
  9.  

     

    Var du som dro frem standard bredbånd inn i diskusjonen, så da fulgte jeg bare opp med å dra inn det eneste brukbare alternativet, nemlig fiber.

    Problemet er at det ikke finnes fiber der jeg bor. Det kommer neppe til å komme fiber hit, heller.

     

    På samme måte som man i mange bygninger ikke har mulighet til å installere vedfyring, har jeg og mange andre ingen mulighet til å installere fiber. Så fiber er ikke relevant.

     

    Men her er et viktig poeng: Det var ikke meg som dro inn standard bredbånd, det var Netcom/Telia som gjorde det. Det var de som sa at dette skulle være konkurransedyktig bredbåndsprodukt. Jeg har forholdt meg til det.

     

    Om noen kan komme opp med en genuint god grunn, fra forbrukerens ståsted, til at prisen skal endres så dramatisk på et produkt som har eksistert og funket greit siden 2015, så er det en annen sak. Men hvis den eneste argumentasjonen folk har er at man bør flytte til et sted med fiber eller gå tilbake til en dårligere løsning fordi man har vært så dum å bosette seg på bygda, så skjønner jeg egentlig ikke hvorfor man engasjerer seg. Jeg sier ikke "flytt til bygda" når folk i Oslo klager over rushtidsavgift.

    Bor på bygda med fiber jeg. Kommuner rundt her jeg bor bygges det ut fiber i stor skala, bl.a såkalt dugnadsfiber.

     

    Går man sammen mange nok så er fiber ingen umulighet, man trenger langt i fra å bo i noen by.

     

    Sier ikke at alle dermed kan få det, men muligheten tror jeg ligger der for mange om man gjør en liten innsats selv.

     

     

     

    Yup samme her, bor i ei lita kommune på 6000 innbyggerar ca, og vi får fiber no til små bygdene her. Når eg budde midt på Grunerløkka for eit par år sia fekk eg heller ikkje fiber, og 70/20 linja fra GET var heller ustabil med mykje nede tid.

  10. Synes det er helt naturlig å referere til en mac som gjerne da er en konkurrent til Microsoft book/surface serien. Og så kan jeg trygt si at 128 GB SSD er altfor lite. Sitter med en 128GB SSD laptop selv, kjøpt for 3 år siden. Fant ut den gang at 128GB ikke er nok i 2013.

     

    Spørs vel litt på bruken, 128 GB e kanskje lite om du skal ha nyare spel osv, eller redigere store video klipp på. Men eg klarte meg lenge med 128 GB til bilderedigering fra 2010-2016. Men når eg kjøpte ny var 256 GB eit minimum, som sikkert blir 1 TB neste gong eg kjøpe on the go maskin. Men so har eg no alltid hadt med meg ekstern HDD som bildene blei ført over til etter redigering.

     

    128 GB helde lenge ved kun dok, litt musikk, par bilder, og nettlesar.

  11. Lasta ned ein del før, mens i dag er det omtrent berre TV serier som blir lasta ned, mest fordi tilgjengligheita ekje der. Alt av film, musikk, og spel har blitt kjøpt seinare tid, 60 kr per film ca, eventuelt 130 kr for film som akkurat blir sluppet, så eg kjøpe heller enn å leige / dra på kino. Mens serier som regel berre blir sett ein gong. Brukte ca 13k på film i 2016 + Netflix, har da ikkje dyre TV pakkar og vil seie det har vært verdt kvar einaste krone.

    • Liker 1
  12.  

     

     

    Supert! Men blir nok å vente på neste generasjon eller to for min del. Når den ikkje kom til Noreg med det første tok eg like godt å kjøpte SP4 istaden.

    Kjøper PS4 Pro nå snart. (Har fortsatt "bare" PS3. Det er på grunn av at G25-rattet mitt ikke er kompatibelt med PS4. Nå blir det PS4 Pro og VR-sett når det kommer et bra bilspill... :)
    Hva har PlayStation (PS) med Surface Pro (SP) å gjøre?

    Sant nok, men det var det at innlegget innledet med å vente på neste generasjon, og så kjøpte han PS4 istedet. (Jeg er ikke troll) ;)

     

    Trur du skal lese igjen, eg kjøpte SP4 ikkje PS4, altså Surface Pro 4. Eg ville eigentleg kjøpe Surface Book, men sia den ikkje var tilgjengleg i Noreg kjøpte eg SP4, som oppgradering for SP2'n som eg brukte da, pga skjermen som var 16:9 på SP2 egna seg ikkje særleg godt til Tablet laptop hybrid. På konsollfronten har eg aldri venta ein generasjon, men har hadt kvar einaste Sony og M$ konsoll, men det blir OT.

    • Liker 2
  13. Og kan folk vennligst slutte å kjøpe fysiske plater med film på?!? Det er den virkelig trenerende faktoren for at film havner på en strømmetjeneste innen rimelig tid.

    Beklager, men så lenge lyd / Bilde kvaliteten til streaminga fra nett er så dårleg som den er, så kjeme nok eg til å gjere som i vanleg. Nemleg å kjøpe film på blu-ray, rippe inn i mitt digitale bibliotek, og deretter streame det til 'kinosalen' her i heimen. Og kjøp av filmen digitalt på nett er like håplaust.

    Ja, eg er ein av dei som framleis kjøper musikk på CD / LP.

    • Liker 1
  14.  

    Nei, du må taste deg i hel (no swipe for U!). Du kan i beste fall skru av klikkelyden på det. Men ikke alle klarer det heller på "det mest intuitive mobile OS". :tease: Du kan heller ikke assosiere at du skal sende mail med Gmail appen om du bruker den og ikke setter opp Gmail i Apples email-program. Videre kan du ikke se hvem som ringer om de ikke ligger i din telefonliste fra før (altså, ikke noe sanntidsoppslag mot 1881 o.l.). Sist men ikke minst så kan du ikke få en iPhone til å skru av lyden hvis du skal i et møte som ligger i kalenderen på telefonen. Og har jeg ikke utallige ganger i møte hørt marimba-lyden fra en iPhone.... :realmad:

     

    Men nok om det. Det er i hvert fall null stress å synkronisere via gmail/google-konto uansett hvilket mobil-OS du vil gå til og fra, av iOS, Android og til og med Windows Mobile. :thumbup:

    Bortsett fra at du faktisk kan bruke iphonen sitt default program til Gmail, til og med Exchange, yahoo, AoI og Outlook + din egen private på egen server om du vil det.

     

    Personlig prøvde eg å bytte til Android nå i sommer(har 2 forskjellige telefoner og nummer akkurat no) og prøver jo forsåvidt enda, Personlig syns eg ikkje den var så utrulig masse bedre, sjølv om det var litt friare.

     

    Lika dårleg f.eks. att Facebook appen krever tilgang til meldingar og telefonen, for ikkje å nevne att sjølv om du velge kun å legge til kontakter som er der fra før til kontaktane dine, så får du alle (eg personleg ville bare linke bilder osv), å fjerne det var sikkeleg stress. Ja du kan velge vekk FB kontaktane i telefonboka/kontakter, men sender du massemelding så får du ikkje opp det tilbode.

     

    Kan forøverig ikkje seie att eg nokon gong har fått opp nummer oppslag på ukjent nr.

    Slå av lyden på Iphone e utrulig mykje meir lettvindt enn på Android. Og no med IOS7 er Iphone blitt eit meir og meir klart valg for meg personleg, grunna blandt anna enklare tilgong til kalender via swipe ned til og med på lås skjermen, swipe opp kan eg lett sette telefonen i ikkje forstyrr modus slå av WIFI osv.

     

    TLDR: Android ekje for alle, enkelte fortrekker Iphone sin enkelhet over Android sin openhet.

×
×
  • Opprett ny...