Gå til innhold

falcon2mat

Medlemmer
  • Innlegg

    11
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av falcon2mat

  1. "Om du tenker på makergear sin Mosaic printer, har den ingen ting med RepRap å gjøre? Det ligner jo mer på en en laserkuttet UP!-kopi, og du trenger vel ikke en til?"

     

    Jeg tenkte akkuratt det samme selv faktisk. Og ja en laser kutter har jeg vurdert å skaffe meg en liten stund nå. hva med denne da ?

    http://www.repairablemachines.com/

     

    Den jeg allerede har er kul den, men jeg har lyst til å kunne skrive ut den etterkoppen du designet i full størrelse =) og siden jeg kan lage mesteparten av delene selv blir det jo relativt billig og sikkert utrolig morro, tenkte jeg skulle gi den til lillebroren min etterpå han har jo sagt at han gjerne vil ha en sånn xD

     

    Veldig bra logg kefir, fortsett å oppdater den =)

    http://www.reprap.no/forum/viewtopic.php?f=4&t=52

    Gleder meg til å se den bli ferdig og lage noe.

     

    Jeg lurer også litt på hva som er et bra og effektivt sted å reklamere for 3D printere, og jeg tror at den linken som lå på hardware.no sin forside til din byggelogg og dermed denne kommentar tråden hjelper en del i seg selv =) Takk til dem for det.

  2. ja jeg leste det, mosaic er "kanskje" tilgjengelig i August om du bestiller nå.

    Tror nok leveringstiden alene og mangelen på printede deler utelukker den der.

     

    Blir nok en RepRap prusa med alle delene printet på beste kvalitet med 100% infyll og 0.2mm presisjon. Jeg fikk som tilbakemelding fra de kundene jeg har laget Prusa kit til at delene var fantastiske og at de var veldig fornøyde med dem, og det er jo gode nyheter etter 12 timer med printing og kvalitetskontroll av alle printede deler. Har en del erfaring med å kalibrere min egen maskin og har demontert den og satt den sammen igjen mange ganger så har lært en del av det. Men å gå over til skeinforge tror jeg kommer til å bli spennende utfordring.

     

    En ting jeg aldri trodde kom til å irritere meg så mye er warpede modeller, uff som det kan ødelegge en mange timers lang print jobb og man får en del som egentli skulle vært rett men ligner en banan. En god preheat før man printer og en jevnt fint lag med grønn acryl adhesive coating gjør jobben =)

     

    Er det noen her på forumet som driver å bygger seg en 3D printer akkuratt nå forresten ? :new_woot:

  3. Tror ikke prisforskjellen blir så veldig forskjellige fra å bygge seg en RepRap eller kjøpe seg en ferdig printer. Problemet med en kommersiell designet closed-source maskin er jo at det er vanskeligere å reparere den, og man er mer avhengig av leverandøren for reservedeler, så totalprisen vil nok øke etterhvert som man må kjøpe nye deler. Det betyr jo selvfølgelig ikke at folk ikke lager forbedringer eller designer 3d-printede deler selv, se bare på alle reservedelene og forbedringene som ligger ute til BfB RapMan og cupcake/TOM.

     

    Dette betyr heller ikke at man ikke trenger kjøpe nye deler til en RepRap, for ting ryker på den også, og man må trå til med ny elektronikk eller hot ends av og til. Fordelen er at store og vanskelige deler av maskinen er selvreplikerbare, så man kan lage de potensielt dyre delene helt selv (og smette innen en oppgradering her og der). Det er det som fascinerer meg aller mest med RepRap!

     

    Angående designprogram har jeg en forkjærlighet for OpenSCAD, men det er kanskje ikke så rart siden jeg jo er gammel POV-Ray entusiast.

     

    Ja, OpenSCAD er genialt, men kanskje ikke så lett for en nybegynner som er helt fersk i faget, kanskje til og med uten en bakgrunn innen data. Da er sketchup utrolig lett, tegn en boks og dra den opp, så har du en terning =)

     

    Alle reservedelene og de "printbare" delene til printeren jeg har er tilgjengelig på deres forum, jeg har laget meg et sett reservedeler i tilfelle det skulle skje noe. En av de store fordelene jeg har opplevd ved å kjøpe en ferdig sammensatt printer er jo at jeg ikke har behøvd å betale for erstatningsdelene (nye kabler til varme element og platform termostat, og nytt extruder hode) tilbakemeldingen fra meg og andre kunder har ført til at de har endret typen kabler og fikset problemet for godt i alle nye modeller. Mye av kritikken mot printeren i starten var at man ikke kunne printe andre materialer enn ABS, men nå kan jeg også printe i PLA med siste software oppdatering, maskinen genererer supports på modellene automatisk der det er nødvendig, og de er veldig enkle å fjerne etterpå. Så langt kan jeg ikke se en eneste ulempe annet enn prisen på printeren, og en litt mindre byggeflate.

     

    Fortsatt veldig giret på å skaffe meg en RepRap for å kunne bruke 3mm filament og lage litt større modeller, men det er så utrolig mye å velge imellom. Jeg er litt splittet når jeg skal velge mellom en RepRap Prusa eller en Mosaic 3D printer, hva tenker dere om disse ?

  4. En annen ting jeg også tenkte jeg skulle nevne var at, før jeg fikk printeren hadde jeg nesten ingen erfaring med 3D modellering og printing. Men jeg leste om RepRaper på nettet og så litt på forskjellige maskiner og ikke minst fannt Thingiverse.com

     

    Når jeg fikk beskjeden om at printeren var på vei startet jeg med Google Sketchup tutorials på Youtube og det tok bare noen uker før jeg hadde mange forskjellge prototyper som var ganske gode, jeg laget også nye batterilokk til flere fjernbetjeninger som jeg mistet for lenge siden. Jeg føler fortsatt at jeg har enormt mye å lære og at jeg nesten har "jukset" litt ved å kjøpe en ferdig sammensatt maskin hvor allt fungerer fra første dag. Men muligheten med flere skriverhoder så man kan kombinere abs og pla er veldig fristende, for ikke å snakke om åpen kildekode programmvaren som er tilgjengelig. Jeg har mekket utrolig mye på printeren min selv, og etter mange hundre timer med printing hadde noen varme element kabler røket men pp3dp sendte meg erstatningsutstyr samme dag, super service. Det er vell noe av det jeg hadde savnet mest tror jeg.

     

    Selv du kanskje ikke har masse erfaring med mekking av hardware eller 3D design tror jeg fortsatt man lett klarer å sette sammen en RepRap over en helg med hjelp av en kamerat/lillebror kanskje. Jeg håper RepRap communityet i norge blir mye større i 2011. Hadde vært kult med flere norske bidrag på Thingiverse, creds til Rotorit for mange veldig bra bidrag ;)

    Når jeg som en mer eller mindre "komplett nybegynner" klarer å åpne en webshop og designe noen enkle og målrettede produkter og tjene inn printeren på noen få måneder tror jeg også mange fler kan klare det. Om du skaffer deg en 3D printer har du et nytt hav av muligheter, nesten bare fantasien som setter grensene.

  5. Ja jeg er enig med deg der. Jeg satt og leste om UP printeren lenge før jeg faktisk tok meg mot til å kjøpe den.

    Har eid den i ca 4mnd nå og jeg er storfornøyd, jeg har tjent inn printeres kostnad ved å drive en enkel nettbutikk og å selge ting på ebay. Jeg fikk printeren min til 50% redusert pris når jeg kjøpte den siden det var blandt en av de første 100 ut fra fabrikken. Det gjorde det til en litt mindre kamel å svelge, har fortsatt veldig lyst på en RepRap da. Har laget 3 Prusa plastikk sett så langt, det frister veldig å lage et til meg selv å bygge det =)

  6. Spennende prosjekt. Jeg er 3D-modelør og har vurdert å bygge en slik slik at jeg kan printe ut verkene mine... Hvor mye har den kosta deg til nå?

    Man kan komme i gang med ca 4000 spenn og noe mekking, og kanskje enda mindre om du shopper rundt og er prisbevisst. mikkello har gjort ganske mye research på priser og samlet lenker på reprap-forumet:

     

    prisliste reprap prusa-deler

     

    Ellers kan man kjøpe et komplett byggesett eller til og med en ferdig printer. Da er det en god del alternativer, som makergear.com, botmill.com, techzonecom.com, makerbot.com, ultimaker.com og sikkert fler jeg ikke kommer på i farta. :)

     

    Jeg har en annen variant, en PP3DP UP! Plus fra kina, jeg har printet over 15 kilo plastikk med den så langt, og jeg har blitt veldig glad i den. Jeg vurderte først en Reprap men valgte den kinesiske fordi den har lineære kulelager og det er litt vanskeligere å se lagene. Den kommer med ferdig programvare som er veldig enkel å bruke og gir kvalitetsprints gang på gang, men skulle ønske den kunne bruke 3mm fillament, da hadde det vært mye mer å velge imellom. Nå bruker jeg 1.75mm abs materiale så og si identisk med det som er i stratasys maskinene.

     

    Her er noen eksempel bilder

    Fra venstre 0.4mm z akse tykkelse 0.3mm og 0.2mm

    2010-09-02-UP-comparison-print-2.jpg

    Her sammenlignet med en Ultimaker, jeg vil ikke si at forskjellen er så veldig stor.

    lampShade2.jpg

     

    Jeg håper virkelig prisen på 3D printere synker og at de blir lettere og billigere å bruke. Alle burde ha en slik hjemme, det synes nå i allefall jeg.

×
×
  • Opprett ny...