Gå til innhold

Trifate

Medlemmer
  • Innlegg

    61
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Trifate

  1. Har egentlig mye samme problem, startet på siv. ing. ved NTNU nå i år og har virkelig møtt veggen. Har ikke motivasjon i det hele tatt. "Redningen" for meg kom i posten for noen dager siden, innkalling til førstegangstjeneste i Januar 2013. Men det jeg egentlig lurer på, om jeg bare dropper å levere innleveringer osv (Dvs. mister rett til å gå opp til eksamen) vil det føre til at jeg mister student status før jul? Om jeg gjør det vil jeg da miste studentbolig (Gjennom SIT) og rettighet til lån hos lånekassen?

     

    Noen tips til hvordan jeg går fram her?

  2. Jeg ville tatt det (Og har tatt det), ikke bare gir det deg ett godt grunnlag for kjemiingeniør, men også en forsmak på det som kommer, sånn at du eventuelt kan velge en annen utdanning om du ikke skulle like faget. Itillegg kan du melde deg opp som privatist i Kjemi 1 og få realfagspoeng.

     

    Skal forøvrig nesten gå helt likt løp som deg, bortsett fra at jeg tok fullt forkurs og skal inn på NTNU om jeg kommer inn, Kjemiing. på Hist er andre valget.

  3. Hei!

     

    Jeg fant samordna opptak sin forklaring litt tvetydig så kanskje noen her kan forklare.

     

    http://www.samordnao...oeng/index.html

    "Alderspoengene blir gitt fra og med det året du fyller 20 år hvis du har 3-årig videregående utdanning"

     

    Ut i fra dette syntes jeg det er uklart om jeg får 4 eller 2 poeng ettersom jeg fyller 21 i år (Født 1991), men jeg jobbet ett år mellom VG2 og VG3, påvirker dette antall alderspoeng jeg får?

     

    Takker for svar!

  4. Tror mange innser at det er synd å ikke ta en utdannelse, som i seg selv er gratis når tilbudet er der. Går man rett ut i jobb idag må man ta det man kan få, og det er stort sett jobber som den TS har her, en butikk jobb som jeg fra sommerjobb erfaring kan si er meget kjedelig arbeid.

     

    Jeg vil personlig råde deg til å bare bite tennene sammen og skaffe deg en utdannelse, finn ett eller annet du interesserer deg litt for og bare fullfør. Er etter min menig verdt det.

     

    Lykke til!

  5. Deriverer man en funksjon to ganger, får vi endring i stigning, dvs. krumning på grafen. Når den dobbeltderiverte er negativ, vender den hule siden nedover. Når den dobbeltderiverte er positiv, vender den hule siden oppover. Når den dobbeltderiverte er 0, har vi ingen krumning altså vendepunktet til grafen.

     

    Har du en kalkulator med graf funksjon er det lettere å forstå hva som egentlig skjer, men som sagt boken din har oppgaver og forklaringer som antagelig er bedre enn hva vi kan gi deg her!

  6. Du må nok lese hele boken, når du kommer på eksamen blir du tilfeldig valgt til ett tema og får litt tid(husker ikke hvor lenge) til å forberede noe du skal kunne mye om, foredrag liknende. Så etter det er det en uforberedt del hvor du får noen tilfeldige spørsmål fra hele pensum. Sånn var det for meg ihverfall

  7. Var rett det. Fikk svar fra samordna opptak nå om noen andre skulle lure på det samme :)

     

    "Hei,

    Hvilket nr. studiet er i prioriteringslisten er ikke relevant for hvordan du stiller i forhold til andre søkere, da det er dine poeng som er avgjørende for om du blir tatt opp til et studie, ikke om det er første- eller andrevalg. Du bør alltid sette opp prioriteringslisten i den rekkefølgen du helst ønsker å gå.

    Vi anbefaler alltid alle å sette det studiet de ønsker aller mest å gå på som 1.valg. Dette på grunn av at dersom du får tilbud om 1.valget ditt vil alle andre valg falle vekk. Kommer du ikke inn på 1.valget og f.eks. får tilbud om 2.valget skal du også få tilbud om å stå på venteliste på 1.valget ditt."

  8. Hei!

     

    Jeg har søkt en del studier nå og har valgt ett studie med meget høye poengkrav som førstevalg. Det jeg lurer på er, sett at jeg ikke skulle komme inn på mitt første valg, hvordan blir jeg vurdert opp mot de som har si mitt andre valg, som sitt første valg?

     

    Si jeg har 55 poeng, og en annen har 45 poeng. Jeg har studiet som tredje valg, han/hun har det som første valg. Hvem kommer inn?

     

    Takker for svar!

  9. Snakk med lærer, de har som oftest noen forslag. Ellers er det bare å søke på bedrifter og ta kontakt med de, høre om de ønsker en lærling. Ta også kontakt med fylkeskommunen de har sikkert litt info og forslag rundt dette. Om du ennå har ungdomsrett får bedriften penger fra fylket for å lære deg opp så vidt jeg husker så bør ikke være så vanskelig å få :)

  10. Tror ikke du får så mye variasjon i svarene her ^^

     

    Om jeg har mye til felles med en jente og lett kan snakke med henne er hun kjærestemateriale.

     

    Om forholdet bare fungerer i sengen, og om det å snakke sammen blir pinlig / vanskelig blir det fort bare sex partner.

     

    Ett råd, ikke "go all the way" med oss første date om du vil ha kjæreste, da får jeg ett dårlig inntrykk, det skal være vanskelig :)

×
×
  • Opprett ny...