Gå til innhold

Eborrese

Medlemmer
  • Innlegg

    11
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Eborrese

  1. Jeg er redd du vil kunne få problemer med alt eltrisk inne på det rommet. Jeg ville ha varselt forsikringsselskapet. Pulverapparat har en lei tendens til å drepe elektriske komponenter - det kan såvidt jeg vet ta fra 2-4 uker før virkningen av dette inntrer.

     

    Det er pga. dette at de fleste må bytte stereoanlegg, tv m.v. dersom de har hatt en mindre brann og brukt pulverapparat.

     

    Mvh

     

    Erik

  2. Det kan også hende at det er problemer med autosøk på kanaler. Jeg har et SMC kort som får samme feilen hele tiden mot 3Com router (begg 54 mbit). Problemet løste seg når jeg satt begge til en fast kanal (SMC'en datt ut og søkte etter nye kanaler hele tiden - tror det var den som var problemet).

     

    Dersom løsningene som de andre har skisser ikke virker, så prøv å sette en fast kanal på kortet i pc'en din (som stemmer med denkanalen routeren bruker).

  3. He he.. om du så hadde arvet 2 millioner så hadde du sikkert ikke ant at staten hadde stukket av med 314.000 av kronene dine.. det hadde gitt deg 1.686.000 å dille bort. Gir deg litt til overs til pizza og is.

     

    arv er jo skattefritt, tror jeg da.

     

    Skattefritt - ja, avgiftsfritt nei. Man betaler arveavgift til staten med mindre man arver av en ektefelle.

  4. Jeg har dette kortet og er ikke like fornøyd. Har hatt problemer med dårlige drivere, men de siste driverne fra nvidia virker bra. Har også problemer med temperaturen på prosessoren. Kortet blir ustabilt (og booter) ved prosessortemperaturerer over 53 grader. Jeg har reklamert på kortet hos leverandøren (IQ Data i Møllergt), men de hevder at det skal være slik (noe som åpenbart er feil). Enten er temperaturmåleren på hovedkortet defekt eller så er det noe annet feil med hovedkortet/drivere. Prosessoren kjører helt stabilt på 65 grader på andre hovedkort.

     

    Ettersom jeg har en kraftig vifte, klarer jeg nå å holde temperaturen under dette selv ved tyngre operasjoner og da er kortet stabilt, men det bråker voldsomt. Kanskje jeg bare har fått et dårlig eksemplar?

  5. Eieren Wiess-Andersen hevder ikke å drive næringsvirksomhet gjennom nettstedet. Nettstedet er imidlertid registrert på selskapet NICOLAS WEISS-ANDERSEN TRADING. Selskapet er et enkeltmannsforetak opprettet i 2000 som skal drive med følgende:

     

    5200000 Detalj:ikke motorkjøretøyer -sykler, rep. hus.art.

    5240000 Butikkhandel med andre nye varer

    5248000 Butikkhandel ellers

    5248500 Butikkhandel med datamaskiner, kontormask. og telekom.utstyr

    7200000 Databehandlingsvirksomhet

    7260000 Annen databehandlingsvirksomhet

    7260003 Tjenester innen informasjonsteknologi

     

    Selskapet har regisrert 13 andre domener i tillegg til wwwsol.

     

    Jeg har ikke lest dommen, men såvidt jeg forstår er han idømt kr. 100 000,- i erstatning pluss saksomkostninger på omtrent det samme.

     

    Jeg antar videre at han har brutt reglene i markedsføringsloven § 8a, som lyder:

     

    "Det er forbudt i næringsvirksomhet å anvende etterliknede kjennetegn, produkter, kataloger, reklamemidler eller andre frambringelser på slik måte og under slike omstendigheter at det må anses som en urimelig utnyttelse av en annens innsats eller resultater og fører med seg fare for forveksling. "

     

    Bestemmelsen er utarbeidet slik at man ikke skal kunne etterlikne andres produkter etc. for å benytte seg av den andres markedsføring, varemerke o.l. slik at en selv oppnår er fordel - akkurat slik det er gjort her. Jeg vil anta at wwwsol.no får langt flere treff enn om han hadde valgt sitt eget firmanavn som domene.

  6. Åndsverklovens bestemmelser om dette lyder:

     

    §45c. Fotografi som avbilder en person kan ikke gjengis eller vises offentlig uten samtykke av den avbildede, unntatt når

     

    a) avbildningen har aktuell og allmenn interesse,

    B) avbildningen av personen er mindre viktig enn hovedinnholdet i bildet,

    c) bildet gjengir forsamlinger, folketog i friluft eller forhold eller hendelser som har allmenn interesse,

    d) eksemplar av avbildningen på vanlig måte vises som reklame for fotografens virksomhet og den avbildede ikke nedlegger forbud, eller

    e) bildet brukes som omhandlet i §23 første ledd tredje punktum eller §27 andre ledd.

     

    Vernet gjelder i den avbildedes levetid og 15 år etter utløpet av hans dødsår.

     

    Overtredelse traffes med fengsel eller bøter inntil 3 måneder (mer ved skjerpende omstendigheter) og fornærmede kan også kreve erstatning.

     

    Erik Børresen

  7. Etter min oppfatning er kabel noe av det siste man bør bruke pengene på. Først må man ha gode komponenter, deretter må man ha et riktig konstruert rom å ha anlegget i, deretter kan man begynne å tenke på høytalerkabler, gode strømforsynering etc.

     

    Jeg vil anta at de færreste har anledning til å dedikere et eget rom til anlegget og atpåtill har anledning til å gjøre akustikkanalyser til å gi rommet tilstrekkelige egenskaper til den type lyd man ønsker å frembringe (og ikke minst å fjerne andre uønskede lydelementer, vibrasjoner etc. fra resten av huset).

×
×
  • Opprett ny...