Gå til innhold

urmannen

Medlemmer
  • Innlegg

    74
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av urmannen

  1. Nå må vi faen meg gjøre noe! Blir helt oppgitt av å se norske myndigheter sin handlingslammelse. Får håpe at Solberg kan sette i gang mer press en Stoltenberg klarte.

    Alle vet at dette handler om penger. Nå har vi kommet til for lengst kommet til punkt der det handler om menneskelighet. Norske myndigheter bør legge et anstendig, fornuftig pengebeløp på bordet for å få han hjem. Så kan vi kutte all form for direkte bistand til Kongo. Ingenting gjør meg mer sint av å se et lidende menneske som ingen makter å hjelpe.

    Få pengene på bordet!

    • Liker 1
  2. Takk for det :-) Du er en av få som applauderer for det. Det er hyggelig da. Tenker jeg iallefall må prøve ved at jeg mistrives såpass ved medisinstudiet. Er nok også fordi jeg ikke trives så godt i miljøet. Har imidlertid ikke bestemt meg helt, men har iallefall god støtte fra dekanus på med.fak. Hun uttalte til meg at det er alt for mange som aldri skulle vært leger, og som ikke

    takler det vanvittige ansvaret og stresset som følger med yrket. Hun mente man må ville bli

    lege 110% for å trives i det. Alt for mange

    utbrente leger mente hun.

     

    Det er alt for mange, skremmende mange, som velger medisin med hovedvekt i status og anerkjennelse. Veldig mange som studerer medisin kjenner seg nok litt igjen i dette. Men etter hvert ser man at legeyrket ikke tilsvarer den glorifiserte fremstillingen som ofte blir hevet fram. Lege er et utrolig fint og flott yrke, men det passer ikke alle. Spesielt i dag bør en også ha mye indre motivasjon før en begynner på legestudiet. Det er mye konflikter og indre intriger blant medisinstudier når det gjelder turnusordninger.

    Dessuten så kan du som psykolog få et lettere liv. Ikke nødvendigvis bedre, men et liv der du får mer tid med familien.

     

    Det som blir sagt om at "staten ikke annerkjenner psykologer" er forøvrig bare tull. En psykiater behandler kroppen, ikke sinnet på samme måte som en psykolog. Psykologen arbeider med "det friske sinn" og hjelper pasienten med å tenke. Spør du meg så virker det mer spennende enn å proppe i folk medikamenter.

    • Liker 1
  3. Hei.

     

    Etter hovedopptaket kom jeg inn på medisinstudiet i Bergen, men står fortsatt på venteliste for å komme inn i Oslo. Jeg har satset på og har fortsatt et lite håp om å komme inn på vårsemesteret, der jeg nå står på venteliste som nummer 9, etter suppleringsopptaket. Hva er sannsynligheten for at jeg kommer inn? Noen som har en formening om det?

     

    Tenker at siden det er start på vårsemesteret, at noen kanskje takker nei, fordi de får tilbud fra høsten av. Krysser fingre og tær for at noen takker nei! :) Jeg vil så gjerne komme inn i Oslo! :huh:

     

    På forhånd takk!

     

    Sannsynligheten er nok ganske lav. Veldig få som sier fra seg den plassen. Men jeg tror at du bare kan være glad for å studere i Bergen fremfor Oslo. Det tror jeg du kommer til å erfare. Kjenner flere som gikk medisin i Oslo som byttet over til Bergen. Dette går enkelt å greit på at studentmiljøet ikke er helt topp. Det er ikke så lett å finne seg til rette. Gjennomsnittsalderen i Oslo er mye høyere og byen kan ikke måle seg med Bergen som studentby. Så ikke depp hvis du må studere i Bergen :) Ofte snur uflaks til noe positivt!

  4. Anbefaler deg sterkt Bergen. Det at Bergen har dårlig kollektivtrafikk er bare tull. Vil faktisk påstå at det er bedre fremkommelighet i Bergen enn i Oslo. Bybanen er jo genial og Bergen går først og fremst i lengderetning. Studentlivet i Bergen er lagt veldig til rette og byen føles virkelig som en studentby. Utelivet er bra og været er ikke så forferdelig som man hører.

     

    Men først og fremst handler alt om miljøet på ditt studiested. I Bergen ligger alt til rette, men det handler mye om det sosiale på studie.

     

    Det er altså ikke et fasitsvar, men jeg ville uten tvil valgt Bergen eller Trondheim. Det er ganske allment kjent at det er de eneste studentbyene i Norge. Oslo blir for stort og jeg kjenner mange som klager på studentmiljøet der.

  5. Krisen vil før eller senere komme til Norge også. Et mindre kjøpekraftig Europa vil skape ringvirkninger til Norge som andre land.

    Jeg vil påstå at forventninger er ganske sentralt når vi diskuterer finanskrise. I Norge som ellers vil forventninger om krise føre til mer tilbakeholdenhet, og dette vil prege den totale etterspørselen etter varer og tjenester. Det er først da boligprisene "stuper" og næringslivet får problemer. Et plutselig fall i oljeprisen vil forsterke krisen.

     

    Problemet er at i dag har vi nordmenn det altfor godt. Nordmenn skjønner ikke at Norge også vil bli rammet av krisen. Derfor stemmer folk på Høyre og Frp som er for massiv skattelette.

    Skattelette vil bety at Norge får mindre inntekter, noe som igjen gjør Norge mindre handlingsdyktige når krisen først kommer. For når krisen kommer vil ikke den vanlige mannen i gata strø penger rundt seg (som nå). Da er det staten gjennom ekspansiv finanspolitikk som må på banen.

  6. Bra mål å sette seg dette! Anbefaler deg på det sterkeste å bygge programmet rundt baseøvelsene benkpress, markløft og knebøy. Bra det du nevner om variasjon. Uansett er det viktigste å trene tungt med progresjon.

     

    Ville absolutt ikke trent frontbøy/power clean sammen med markløft pga. at dette kan gi for stor belastning sammen med markløft. Skjønner at du kjører splitt, men blir veldig avansert med så mange øvelser. For en ryggøkt holder det med markløft og roing (+ en eller annen isolasjonøvelse hvis behov).

     

    For det andre vil jeg bare gjøre deg klar over at å trene knebøy samme dag som markløft gir økt risiko for skade, spesielt hvis du trener tungt.

     

    Lykke til! :)

  7. Ikke ha noe foran vinduet. Når det blir lyst er det lettere å våkne.

     

    Skaff deg en venn/en i familien til å ringe deg om morgenen.

     

    Lag avtaler med noen tidlig på morgenen.

     

    Sett deg i en posisjon der du MÅ stå opp :)

  8. Er det nok å tro eller må man praktisere også for og bli regnet som kristen eller muslim?

     

    I Islam er handlinger (ritualer) meget viktig.

    - De 5 søylene er meget viktige.

     

    I kristendommen fremheves troen, men dette er særlig i luthersk kristendom (Norsk).

    - "Troen alene" som Martin Luther sa.

    - I den katolske kristendom vektlegges også handlinger særlig betydning. Dette gjelder også ortodoks.

     

    Hvorfor det er slike forskjeller mellom Islam og Kristendom, og mellom de ulike retningene, er et spørsmål man kan skrive mange sider side opp og ned om.

     

    I både Islam og Kristendom spiller det såkalte sinnelaget en særlig viktig rolle. Sinnelaget vil si motivet/intensjonene for handlingen.

    - Både i Islam og Kristendom må du virkelig tro på det du gjør.

    - Du kan altså ikke komme til paradis/himmelen hvis du praktiserer, men ikke tror.

  9. Veldig mye tips her. Kan nok oppfattes forvirrende for trådstarter.

    Du har hvert fall lokalisert et problem. Det du må avgjøre om du klarer å løse dette selv eller om du skal oppsøke hjelp. Når jeg snakker om hjelp er det ikke nødvendigvis psykolog jeg tenker på. Det må uansett være noe som gir deg motivasjon og innsikt i hva du må jobbe med. :)

     

    Ser at det er noens oppfatning at hvis du knuller ei såkalt "8er" så blir du så mye lykkeligere av det enn å kjøre ei "5er". Det er ikke dette det handler om og det vitner om umodenhet å komme med slike uttalelser.

    • Liker 3
  10. Definisjonen av "stygg" er en person snur seg etter når vedkommende spaserer i gatene. Det er utrolig få som skiller seg ut som "stygg".

     

    Jeg oppfatter at du (trådstarter) har en svakhet. Du er utrolig usikker på eget utseende, og føler deg stygg i sammenligning med andre. Dette er en mekanisme som fungerer relativt ubevisst. Til syvende og sist bunner det ut i dårlig selvfølelse.

    Problemet ditt er komplekst, og det tror jeg bare er til å innse. Det finnes to måter, slik jeg ser det, å ta fatt dette på.

    1. Du fortsetter i samme spor. Til syvende og sist vil du treffe en jente som faller for deg, og som du faller for. Da vil du føle lykke. Det er gjerne ikke drømmedama, men hun er søt og snill. Hvis det blir slutt mellom dere, vil du sannsynlig havne i samme onde sirkel. Statistisk sett har de fleste mer enn et forhold i løpet av livet sitt.

    2. Du oppsøker hjelp for å finne dybden av problemet ditt. Kanskje du vil oppdage at følelsen om utseendet ikke er den direkte årsaken til problemet ditt. Kanskje opplever du å bli kjent med deg selv på en ny måte. Hvis du når en mer indre kontakt med deg selv vil verden forandre seg. Når du kommer ut som en trygg, selvsikker mann vil du oppleve at verden ser annerledes på deg.

     

    Punkt 1. krever naturligvis mindre av deg selv. Punkt 2. krever mot.

     

    Lykke til!

    • Liker 1
  11. Du skal leve for deg selv og ingen andre. Hver og en av oss er tildelt livet som en mirakuløs gave. Vi vokser tilfeldig opp i et miljø og preges av dette. En kan undre seg om mye rart. Hva hvis jeg hadde vokst opp et annet sted? Hva om jeg ikke ble født? Uansett er det fantastisk å tenke på at deg er blitt deg. I livet har vi ingenting å tape, vi har alt å vinne. Når alt er mørkt og alt føles håpløst, da er det et perfekt øyeblikk for å satse; hoppe ut i det ukjente. Det er tøft, men vil gi deg en enorm gevinst i etterkant. Så møt din frykt enten det er å ta steget ut til å søke hjelpe eller mestre en frykt.

    • Liker 1
  12. Går på 3. året i Ungarn. Vurderer å begynne på førsteåret i Bergen grunnet uvissheten når det gjelder søknadsbasert turnus (forøvrig dritt lei av østblokk også). Det holder med 5,2 i rent karaktersnitt med full poengpakke, og det vil jeg tro de fleste klarer.

     

    Stemmer! Det er realiteten. De fleste kan klare det på 2 år. Men har du problem med norsk (skriftlig, muntlig, nyorsk) og matte er det selvsagt vanskelig. Og mange må ta så å si hele videregående på ny for å klare dette. Alt handler om motivasjon og disiplin. De fleste kan komme til toppen av Mount Everest også ;)

  13. * Nord-Sør skillet

    - WILLY BRANDT! Søk opp

    *Stormaktenes militære intervensjoner

    - Den kalde krigen

    - USA (se spesielt på forholdene i Latin-Amerika)

    *Energibehovet til velstående stater

    -

    *Et avindustrialisert Europa?

    - Forklar kort om u-land og i-land.

    - Industri flyttes til lavkostland.

    - Kapitalkrevende (teknologi, data osv.) industri forblir i I-land.

    - Arbeidskrevende industri flyttes til lavkostland (u-land)

    *Tvangsdemokratisering av ikke-vestlige land

    - Vanskelig stikkord.

    - Søk opp.

  14. Maks tilleggspoeng du kan få er 14 poeng.

    - 8 alderspoeng (Når du er fylt 23 år)

    - 4 realfagspoeng/språkpoeng

    - 2 poeng for høyere utdanning/forsvaret/folkehøyskole

     

    Det er ikke uvanlig å begynne på medisin i Norge når du er over 23 år. Da trenger du "bare" ca 5,15 i rent karaktersnitt for å komme inn.

     

    5,15 x 10 = 51,5

    51,5 + 14 poeng = 65,5 (ca. krav for tromsø/bergen)

    • Liker 1
  15. Ser at det er mange som snakker uten kunnskap her inne.

     

    Hvis du har en stor drøm om å bli lege har du to valg:

    1. Studere i Norge

    2. Studere i Øst-Europa

     

    Det du må være klar over er at nesten 50 % av alle nordmenn som vil bli lege studerer i utlandet. Å studere i utlandet er ingen "hokkuspokkus". For det første må du betale utdanningen selv. 90 000 kroner i året er vanlig. Det innebærer at du får et ganske solid studielån. For det andre er det en tendens til at studie -stedene tar inn veldig mange studenter, men at de siler ut. Det vil si at det er mye mer usikkerhet til at du klarer å gjennomføre studiet i utlandet. Mange bruker mer enn 6 år på å fullføre i utlandet. Det innebærer et desto større studielån. Hvis du studerer i utlandet bør du også sjekke opp om det innvilges turnus i Norge eller ei. Et annet moment du bør tenke på er den nye turnusordningen. Det vil bli såkalt "søknadsbasert turnus" etter endt utdanning. Det er usikkert hvordan dette vil slå ut for utenlandsstudenter.

     

    Jeg vil anbefale deg å sikte deg inn mot å komme inn på medisinstudie i Norge. Det krever mye arbeid og litt flaks hvis du vil komme inn på primærkvoten. Du må da sikte deg inn på ett rent karaktersnitt på minst ca. 5,3. Å studere medisin i Norge vil gi deg mer trygghet både i studiehverdagen og fremtiden.

     

    Hvis du ikke klarer å komme inn på medisin i Norge året etter videregående må du antakelig vente minst 2-3 år før du i det hele tatt har sjanse for å komme inn. Dette gjelder for de fleste, siden du da konkurrerer på sekundærkvoten (ordinær). Dette er realiteten.

    Mange tar fag i disse årene (som privatist), mens andre velger medisin i utlandet. Det er et dilemma.

     

    Hvis du ikke tar fysikk 2 eller R2 matte, må du ha 8 realfag for å få maksimalt med realfagspoeng (4 poeng). Dette er nesten et "must" hvis du vil komme inn på primær.

     

    Lønnen til en fastlege ligger nok mellom 1 til 2 millioner. Men du bør ikke fokusere på dette. Å være lege er en livsstil. Fokuser på det du liker, ikke på status. Ellers vil du ikke fullføre medisinstudiet.

     

    Fastlege er ikke en tittel. Etter 6 år + 2 års "turnus" kan du arbeide som fastlege. Mange fastleger derimot har 3-5 år spesialisering i allmennmedisin.

    En fastlege er for mange synonymt med allmennlege.

    • Liker 1
  16. Derfor synes jeg det er bra at NRK er statseid og ikke på private hender.

     

    ..Og der forsvant ditt nøytrale politiske standpunkt.

     

    Når du kaller deg austrian economist så er vel alt som inneholder "stat" en trigger.

     

    Det eneste jeg sier er at jeg ser verdien av at NRK er statseid. Det er noe helt annet å si at jeg ønsker at hele Norge skal være statseid.

    Jeg legger bare merke til at TV2 har et åpenbart politisk standpunkt, og i følge vær - varsom - plakaten så er dette på grensen.

    Det er noe som heter objektiv journalistikk.

    • Liker 1
  17. Hva mer er det å utdype om?

     

    TV2, og media generelt, har ett formål. Penger. De skal tjene penger, slik de kan betale lønna si. For å tjene penger, må de tiltrekke seg lesere.

     

    Det er også derfor VG og Dagbladet og slike blader skriver side opp og side ned om kjedelige kjendiser og annet fjas. Det er fordi folk kjøper det og leser det.

     

    Mao. De produserer hva folk ønsker å se.

     

    Det er forskjell på tabloidaviser og fjernsynskanaler.

    TV er kanskje den største påvirkningskanalen, og vi velger i praksis ikke hva vi vil se i en nyhetssending.

     

    Tror ikke vi er uenige. Tror vi er enige om at det er en uting at penger spiller en slik sentral rolle.

    Derfor synes jeg det er bra at NRK er statseid og ikke på private hender.

    • Liker 1
  18. Jeg vet ikke om en tidligere statsekretær for Arbeiderpartiet er den beste kandidaten om man ønsker en nøytral dekning av kamerederi og nettverkskorrupsjon i nettopp Arbeiderpartiet.

     

    Godt poeng! Men savner likevel mangfold av perspektiver.

    Vi kan diskutere enkeltpersoner og enkelthendelser, men mitt poeng er at det virker som det er en rød tråd i TV2s nyhetssendinger; "Hvordan kan vi skade regjeringen mest mulig"?

     

    Og er det heldig med et slikt ensrettet politisk fokus som TV2, med Kristiansen i spissen, har inntatt?

  19. Først av alt vil jeg si at mitt politiske standpunkt (således irrelevant, men nødvendig å poengtere) er nøytralt.

     

    Jeg har i den siste tiden fundert over TV2s nyhetssendinger. Særlig den siste tiden synes jeg nyhetsinnslagene har vært preget av svært liten objektivitet, spesielt knyttet opp mot saker som gjelder dagens regjering. Innslagene har vært belyst av politisk redaktør Stein Kåre Kristiansen. Kristiansen slakter regjeringen som korrupt og utgått, på jevnlig basis. Alle vet at Kristiansen er høyremann, hvorfor er for eksempel ikke Arne Strand tilstede med innspill?

     

    TV2 har inntatt en propaganda-funksjon som jeg ser som svært uheldig. Kristiansen legger ord i munnen på velgerne og driver det som åpenbart virker som en høyrekampanje. Sammenlignet med NRK så synes jeg TV2 virker nærmest useriøst. NRK virker langt mer objektivt på den andre siden. Jeg liker å danne meg meninger basert på et mangfold av perspektiver, ikke på bakgrunn av enkeltpersoner.

     

    Går TV2 over grensen med sin oppgave som fjerde statsmakt?

    Er dette en utvikling mot USA - lignende - tendenser?

     

    Ber folk være objektive og holde politikk utenfor. TV2 er sammen med NRK ledende i Norge, så ikke begynn med sammenligninger med klassekampen osv.

    • Liker 2
  20. Jeg synes at dette har utartet seg til å bli en heksejakt og et mediahysteri uten like. 3 ganger i løpet av Dagsrevyen ble det overført direkte fra Vågå.

    Media, "moralens voktere", glemmer helt at de har med en menneskeskjebner å gjøre. Det gjelder ikke bare Rune Øygard, men også kona og familie.

     

    Øygard har visst en total mangel på dømmekraft, men så langt er det ingen direkte bevis som knytter han til overgrep. Han har gått langt over streken med grisepraten. Men la oss være forsiktig med å forhåndsdømme.

    Frykter at denne saken kan få ganske tragisk utfall for enkeltskjebner.

×
×
  • Opprett ny...