Gå til innhold

erikersnill

Medlemmer
  • Innlegg

    28
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av erikersnill

  1. Er vel litt å ta i når man kaller denne farten for ulovlig.

     

    For det første. Lykke til å måle forskjellen på 20 og 25 kmh. Spesielt når feilmarginen er til prosent, og alt av bakkehelling, personvekt og annet påvirker farten.

     

    For det andre. Dersom det er ulovlig for sykler å kjøre i 25kmt, så kan du bare inndra sykkelen til 70 prosent av alle syklister. De kjører som regel fortere enn det jeg gjør i maks fart på min Xiaomi pro hver morgen.

     

    Det er enkelt å måle - Vegvesenet måler mopeder på samme måte. De har selvsagt en maskin til dette.

     

    Sykler følger de vanlige fartsgrenser som gjelder på vei.

    • Liker 1
  2.  

    Hva er egentlig konklusjonen her?

     

    Må vi gi opp all teknologi fra Kina? USA er jo tydelig på America first og spionerer som de vil, bruker militær makt for å få gjennom deres politikk. Bør vi droppe å forholde oss til de også?

     

    Eller blir det demokratiske land vs resten det skal gå i, i en tid man kan påvirke valg på så mange måter?

     

    Bør vi droppe hele 5G og spesielt IoT prosjektet?

    Hvis man antar at Norge har den kompetansen som er nødvendig så ville det kanskje være tryggest å la norske bedrifter håndtere slike prosjekter. Eventuelt, så kan man styrke den statlige styringen av Telenor og la de ta ansvaret. 

     

    Skal man først sette det bort til utenlandske bedrifter så er det kanskje tryggere å velge en NATO alliert enn Kina, men det er jo ikke nødvendigvis riktig det heller. Ja NSA jeg ser på dere.

    Slik som det skandinaviske selskapet SAS?

     

    https://e24.no/lov-og-rett/sas-doemt-for-industrispionasje/2025883

     

    Eneste måten å sikre seg mot dette er å kryptere enden-til-ende, samt å vite at de som har laget krypteringsprogrammet ikke lar laget en bakdør ...

  3. Ganske overfladisk test. Eneste som faktisk er testet er temperaturforskjellen i koppen vs appen? Resten er bare omtale av spesifikasjoner man kan lese seg fram til?

     

    Hvorfor har de valgt de temperaturene de har?

    Hvordan smaker egentlig en kopp som har stått og varmet seg i 3 timer - de aller fleste vet at en kanne som står på varmeplata på moccamasteren smaker pyton etter 3 timer.

     

    Burde kanskje vært testet av en litt mer kaffeinteressert person.

     

    Temperaturen er selvsagt valgt fordi det er det beste intervallet å drikke kaffi i, og forsåvidt også te. Å la moccamaster stå med 90+ grader i tre timer er noe ganske annet enn å la kaffi stå i en kopp på 50 grader. Dette er vel ganske opplagt? Det er sjelden behagelig å drikke noe som helst som er varmere enn 65 grader.

  4. Ett spørsmål er hvordan ladeplaten og strøm pinnene på den tåler kaffe. Det er jo ikke reint lite det søles av de som drikker kaffe, så håper disse tåler en del.

     

    Nei, den gjør ikke det. Står advarsel på ladeplaen - som jo ser ut som en skål for å ta opp søl, men det tåler den ikke... Det finnes gode alternativer med qi lading som er helt vanntette og som tåler oppvaskmaskin.

  5. Fin test! Jeg savner kanskje en måling av om portene faktisk leverer de som er oppgitt. Jeg har noen enheter som ikke virker om de ikke får 2.1 amp, og som da ikke virker på flere av pakkene dere har testet og som på papiret skal levere dette.

     

    Jeg ser flere mener dere har målt feil mAh når målingene er gjort på 5 volt. Det er jeg helt uenig i. Når det er oppgitt at en batteripakke leverer 2.1 amp på en USB port (som er fem volt), forventer jeg faktisk at det er det den leverer. Tilsvarende at strøm ut er målt i mAh i 5 volt. Om det sitter en eller flere celler, med 3,7 volt paralelt eller serielt koplet har ingenting med saken å gjøre. Når jeg kjøper et 12 vilt batteri til bilen er selvsagt Ah oppgitt i 12,7 volt og ikke for en enkeltstående celle x 6.

  6. Foreldreansvar er - som det også fremgår av artikkelen - registrert i folkeregisteret. Jeg synes det er litt rart at dette er informasjon folkeregisteret ikke kan gi ut. Jeg skulle tro hensikten med registreringen var at andre skulle kunne se at de rette personene signerte for sine barn, f.eks,. ved. flyttemelding, skolebytte, bank og annet. Dersom dette er taushetsbelagt informasjon, er det jo ikke mulig å finne ut av - verken for Vipps eller andre. Da er det ikke lengre noe stort poeng å registrere dette i folkeregisteret.

  7. Jeg har nå hatt disse en stund, og synes ikke de er så gode. Jeg bruker dem på kontoret, av og til når jeg er ute og går og i bil.


    I bil reagerer de kraftig på trykkendringer, typisk inne i en tunnel. Støydempingen skrur seg av og på, det bråker fryktelig og lyden er dårlig. Jeg har forsøkt ulike innstillinger i appen, men det er like galt. Jeg har også et sett med Bose QC 25 - disse gjør aldri noe slikt. Bosene kan smelle når man lukker bildøra - det er nesten det samme som skjer med Sony når man kjører inni tunnel og passerer biler etc.


    Når jeg kjører, switcher den modus fra "transport" til "gående" - selv om jeg kjører i 100 kmt. Når det går over til gående, er det akkurat som den skrur av all støydemping. Så skjønner den at den kjører bil igjen, biper og switcher tilbake.


    Den innebygde mikrofonen er svært dårlig. På kontoret klager de jeg snakker med over at de hører meg dårlig, og i bilen er det vanskelig å føre en skikkelig samtale så de i andre enden forstår og hører hva jeg sier. Mine Bose QC 25 - som riktignok er med ledning med mikrofon i - er milelangt foran hva gjelder dette.


    Når headsettet fungerer så dårlig i bil, har jeg problemer med å forstå at de skal fungere bra i fly, Jeg kan se for meg at tog på strekninger med tunneler må være helt håpløst.


    Ser jeg bort fra det ovenfor, så synes jeg lyden er bra og støydempingen er også bra - når de bare virker.


  8. Jeg har nå hatt disse en stund, og synes ikke de er så gode. Jeg bruker dem på kontoret, av og til når jeg er ute og går og i bil,

     

    I bil reagerer de kraftig på trykkendringer, typisk inne i en tunnel. Støydempingen skrur seg av og på, det bråker fryktelig og lyden er dårlig. Jeg har forsøkt ulike innstillinger i appen, men det er like galt. Jeg har også et sett med Bose QC 25 - disse gjør aldri noe slikt. Bosene kan smelle når man lukker bildøra - det er nesten det samme som skjer med Sony når man kjører inni tunnel og passerer biler etc.

     

    Når jeg kjører, switcher den modus fra "Transport" til gående" - selv om jeg kjører i 100 kmt. Dår det går over til gående, er det akkurat som den skrur av all støydemping.

     

    Den innebygde mikrofonen er svært dårlig. På kontoret klager de jeg snakker med over at de hører meg dårlig, og i bilen er det vanskelig å føre en skikkelig samtale så de i andre enden forstår og hører hva jeg sier. Mine Bose QC 25 - som riktignok er med ledning med mikrofon i - er milelangt foran hva gjelder dette.

     

    Når headsettet fungerer så dårlig i bil, har jeg problemer med å forstå at de skal fungere bra i fly, Jeg kan se for meg at tog på strekninger med tunneler må være helt håpløst.

     

    Dersom min gamle Bose QC 25 hadde vært uten ledning, hadde jeg foretrukket dem.

  9.  

    Er vel ikke så overraskende med en prisøkning.. Alt annet øker i pris.. Er en naturlig del av økonomien.. Dessuten må man jo forvente at prisen ved lansering er nettopp dette.. En lanseringspris for å få kunder..

    Netflix har en prisøkning på 38 prosent siden lansering okt 2012. I samme periode har konsumprisindeksen økt med 12,5% i følge SSB.

     

    Skjønner at en del reagerer. Nå er uansett ikke Netflix alene i markedet slik at forbrukerne står fritt til å velge en annen strømmetjenste om man ønsker det. Serie- og filmstrømmetjenester er heller ikke noe man strengt tatt må ha. Men kjekt å ha selvsagt :)

    Om du legger inn kr 99 i konsumpris pr januar 2014 og ser hva dette utgjør nå, så er det kr. 108,74. Mao er økningen siden januar 2014 nøyaktig på konsumprisindeks. Det er ikke særlig underlig at de følger ordinær prisutvikling, og tjenesten er også mye bedre nå enn den var dengang.

     

    Resultat av utregning

     

    99 kr i januar 2014 tilsvarte 108,74 kr i juli 2017.

     

    NOK, januar 2014, 99

    NOK, juli 2017, 108,74

    %, Prisstigning, 9,8

    • Liker 2
  10. Jeg har hatt en CAT B30 siden mars. Den var i alle fall ikke særlig vanntett - irr inni etter 1 1/2 måned, verkstedet (POWER) sier det er feil bruk. Den ble kjøpt for å tåle nettopp vann og støt.

     

    Verken fornøyd med telefonens varighet eller POWERs kundeservice.

     

    Om det er vannbeskyttelse dere er ute etter, så velg noe annet enn CAT. Jeg har brukt en Sony Aqua i flere år uten slike problemer.

  11. Jeg har nettopp testet dette med en Cat B30 telefon kjøpt på Expert (nå Power). Den er angitt som vanntett hos Power og IP 67. Jeg har brukt den siden slutten av mars når jeg har vært og seilt. Den har ligget i frontlommen i vesten når jeg har havnet i vannet mange ganger.

     

    Etter ca 1,5 måned begynte ladekontakten å irre og sluttet å lade. Denne telefonen har et lite deksel som skal være foran ladekontakten og som jeg alltid har passet på at er på plass. Jeg leverte den tilbake til Power. Etter noen uker fikk jeg beskjed om at det ikke var dekket av garantien fordi det ikke var irr på gummipakningen og at dekselet derfor ikke har vært lukket. Lokket har vært lukket hele tiden og gummi irrer ikke.

     

    Dette er en billig telefon, men i motsetning til touchskjermer virker den også når den er våt. Min Somy Aqua har vært brukt til det samme i et år uten problemer.

     

    Det er fristende å prøve dette for domstolene, men det er neppe vært bryet eller pengene. Jeg er lite fornøyd med hvordan Power opptrer og kan verken anbefale telefonen eller Power som leverandør av slike telefoner.

  12. "Men noe som er veldig spennende, som Karma kan som ingen andre kan, er at stabiliseringsgimbalen i front kan tas ut og festes til et eget håndgrep, slik at den kan brukes til å stabilisere bilder og videoopptak også når kameraet ikke står montert på dronen."

     

    Som en annen påpeker er dette feil. DJI Inspire gjør dette også med håndtaket DJI Osmo.

  13. Dette er også hovedregelen i Norge og det har vært slikt lenge. Svenskene forbyr ikke dette nå - domstolen har bare avsagt en avgjørelse om at slik er det (og har det vært lenge).

     

    Sinnataggen er et godt eksempel fra Norge. Frem til rettighetene løp ut for omlag 2 år siden, ble de håndhevet streng av Oslo kommune som rettighetshaver.

     

    Noe annet er selvsagt at rettighetshavere for denne typen verk sjelden eller aldri vil gå på private for bilder på Facebook e.l. Når det er sagt, så er det selvsagt en risiko for at krav også reises mot private bilder etc. Det handler mer om oppdagelsesrisiko og tålt bruk.

    • Liker 2
  14. Jeg har hatt denne routeren i nesten 1 år. Masse problemer. Tiltagende ustabilt nett, problemer med porter som faller ut etc. Må stadig resettes og bootes for å virke - kan da virke fint en uke eller en time. Har oppgradert firmware løpende uten å merke noen forskjell. Jeg ser at også andre har hatt problemer med det samme, særlig utfall av internett.

     

    Har nå sendt den inn på reklamasjon - får se hva de sier. Har i mellomtiden bestilt en linksys WRT 1900AC. Den ser ut til å være mye mer stabil og ha mye bedre rekkevidde - i alle fall om man skal tro hardware.no. '

     

    Jeg savner av og til tester over tid som sier noe om hvor stabile de produktene som testes er over tid. Selv om de har super hastighet om man nettopp kar skrudd den på og sitter ved siden av, hjelper ikke det om den ikke rekker gjennom veggen eller man må ha ut kontakten mange ganger i uka. Jeg vil helst ha et produkt som bare virker.

     

    Om jeg får en ny, kommer den snart til salgs om noen er interessert ...

     

    Mvh Erik

  15. Jeg savner også mer om tilleggsprogramvare, og særlig ytelsestest av slike. Jeg har enlitt eldre Synology (fra 2011). Den fungerer i og for seg bra nok for meg på ren datatrafikk, men appene er så trege at de nesten er ubrukelige. Wordpress og netttjenester står og henger lenge (10 sekunder+ etter at man har åpnet siden på lokalnettet) f og kan i praksis ikke brukes. Survailance ser også ut til å slite på den måten at videoopptak hakker og hopper (jeg har testet parallelt med annen software på PC, og det er synologyen som skaper problemene - ikke datastrømmen fra kamera). Jeg kjøpte boksen min på bakgrunn av en slik test som dette og med tanke på at den kunne brukes til andre ting enn ren datatrafikk. Med unntak av videostrømming gjør den ikke det.

  16. Nå er det vel akkurat den samme registreringen som skjer her i Norge etter datalagringsdirektivet innført av EU og som burde ha medført mer skepsis enn det faktisk gjorde da det ble innført både i EU og i Norge. Når vi overvåker er det greit, når USA gjør det er det ikke. Dette er en type registrering som uansett ikke burde funnet sted, og lagringen som alle er pålagt å gjøre innebærer også at disse dataene kan havne hos feil personer eller feil stater.

×
×
  • Opprett ny...