Gå til innhold

Ekstra

Medlemmer
  • Innlegg

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Ekstra

  1. eSIM betyr det motsatte av "evig innlåsning". eSim tilbyr muligheten til å bytte leverandør uten å endre noe fysisk som sim-kort representerer. Teknologien har eksistert lenge, men utfordringen har vært utveksling av kryptonøkler når du skal gå fra en leverandør til en annen. I M2M (machine to machine) markedet vil dette gi store gevinster. La oss si du har 1000 4G enheter ute i felt (sensorer av noe slag). For å bytte tjenesteleverandør i dag vil det bety fysisk bytte, som igjen betyr besøk. Det lønner seg altså ikke, da innsparing på tjenesten ikke forsvarer jobben med å reise ut å bytte. Men med eSim vil markedet åpne seg siden en kan bytte "on-the-fly". Dette vil virkelig åpne opp IOT-bransjen.

     

    BankID - ser ingen grunn til at det ikke skal fungere på eSim. Den er kun avhengig av korrekt kryptonøkkel.

  2. Tror det blir blandet litt sammen her. Nye AMS-målere eller smarte målere som blir installert i alle hjem innen 1.1.2019 har i forenklet forstand to kommunikasjonsgrensesnitt WAN/NAN og HAN-grensesnitt. WAN (Wide Area Network), ofte mobildata, eller NAN (Neighborhood Area Network) ofte RF-mesh (altså mange enheter som snakker sammen på eget nett før data overføres til sentrale servere via WAN eller fiber. Denne delen overfører kun små mengder data (timeverdier, maksverdier på forbruksdata samt litt alarmer) og vil ikke være spesielt dyrt (vedlikehold av NAN blir nok dyrere). Denne kostnaden vil komme på nettleia, som vi alle må betale.

    Denne artikkelen omhandler det andre grensesnittet som er HAN (Home Area Network). Altså sluttkundens eget ønske om avlesning av data. Mer om grensesnittet kan dere finne her: http://www.enova.no/upload_images/3C6882F6519248C2BA24B53E6A96A395.pdf. Måleren vi logge kun en verdi per døgn som er høyeste effektuttak på anlegget. Dette er kun en verdi som du blir fakturert for, men for å lage løsninger i hjemmet for å unngå høye maksverdier (høye effektuttak), må man ha utstyr i hjemmet som leser av data fra målerens HAN-utgang, og automatisk regulerer laster i hjemmet. Disse verdiene skal i denne løsningen overføres til en skyløsning, via kundens eget bredbånd. Dette er altså en frivillig løsning for å unngå høye fakturaer fra nettselskap om de får lov til å fakturere kunder basert på høyeste effektuttak (tariff).

     

    Personlig mener jeg dette er fornuftig, men ser ikke vitsen med å sende ut dette i en skyløsning. Vil nok heller ha løsninger i hjemmet som utfører handlinger ut fra enkle kommandoer. If last >x W then koble ut varmtvann+varmekabler i 10 min (f.eks).

    • Liker 2
  3. Fustrerende

     

    Jeg har oppgradert min msn to ganger nå. Og dette har resultert i at det er 3 versjoner av msn messenger som ligger inne. Disse prøver hele tiden og logge seg på så derfor opplever jeg at de logger hverandre av. Hvordan kan jeg få disse gamle versjonene vekk. Det funker ikke med add/remove funksjonen.

     

    Den må gå ann å få den vekk :blush:

  4. Hei!

     

    Jeg har et lite kinkig problem... Har nemlig mistet gjennoppretningscd'en og butikken vil ikke skaffe meg en ny. Det skal de i så fall ha full pris for Windows XP Pro utgave til. Jeg har serial og alt ting. Det jeg lurte på var om noen kunne hjelpe meg med å skaffe en slik gjennopprettnings cd til hp pavilion ze5244 med Windows XP pro?!

     

    :yes:

×
×
  • Opprett ny...