Gå til innhold

Tesio

Medlemmer
  • Innlegg

    93
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Tesio

  1. Jeg lurer litt på jobbmulighetene en har etter å ha studert kommunikasjonsteknologi (siv.ing). Er litt interessert i å vite litt om arbeidsoppgaver, da jeg ikke finner så mye på nett.

     

    Grunnen til at jeg spør er fordi jeg er usikker på om jeg vil studere datateknikk eller kommunikasjonsteknologi. Som jeg ser er datateknikk mer rettet mot utvikling av systemer/programmering mens komtek er mer rettet mot signaler og telekom/nettverk.

    Etter endt studium i datateknikk kan man jobbe med mye, f.eks programmerer/IT-konsulent. Har skjønt at man stort sett kan jobbe med det samme hvis man går komtek, men da er vel datateknikk studenter mer ettertraktet pga programmringsbakgrunnen?

    Jeg lurer på om det er mer man kan jobbe med innenfor komtek? Hvilke store bedrifter finnes i denne komtek-bransjen? Hvordan arbeidsoppgaver kan man ende opp med (f.eks sikkerhet)? Hvordan er forskjellen på lønnsnivået mellom en som har studert datateknikk og en som har studert komtek?

    Noen her som har studert komtek som kanskje kunne delt litt erfaringer?

     

     

  2. Jeg driver og tar lappen nå, er snart ferdig med alt obligatoriske. Jeg lurer på om det er muligheter for meg å ta oppkjøring et annet sted enn der jeg kjører nå? Problemet er veldig lang ventetid i Oslo nå, jeg mangler i tillegg teorien (skal få tatt den til neste uke). Jeg kjenner til en tidligere kjørelærer som kan hjelpe til med leie av bil og en kjørerute ved Notodden. Har ikke snakket med han om dette enda, så lurer på om dere vet noe om dette.

    Det jeg er usikker på er om glattkjøring, landeveiskjøring blir lagret i en slags database, eller om jeg får en type bevis på at jeg har tatt det?

  3. Hei, og beklager for sen respons.

     

    Nexus 7 er noe jeg har hatt lyst på veldig lenge, men jeg er redd for at jeg vil angre etter å ha kjøpt den mtp. skjermen. Synes den ser veldig bra ut, men redd for at skjermen blir for "liten" etter en periodes bruk.

     

    Nexus 10 er egentlig litt utenfor det jeg ønsker å betale, men hvis jeg må så må jeg.

     

    Jeg så litt på Pipo brettet. Ser veldig interessant ut + i tillegg til det anbefalt i en annen tråd her på forumet. Ganske billig, fin utseende. Hvor lang leveringstid er det på den tror dere?

    Det jeg også lurer på er det med garanti. Jeg er ofte uheldig når det gjelder elektronikk. Ofte oppstår det en produktfeil på varer jeg kjøper, og disse må inn på reparasjon. Hvordan vil det bli når jeg kjøper noe fra Kina for eksempel? Jeg må vel sende den inn til service, men vil det ikke ta et par mnd før jeg får produktet tilbake?

  4. Et dumt spørsmål;

     

    A = 16810 og B = -11610. Jeg skal finne ut C = A - B vha. to-er komplerment. Har glemt så mye om dette!

     

    Å ta to-er komplement var ikke ille.

    16810 = 101010002

    -11610 = 100011002

     

    Når jeg tar C = A - B

    Blir det bare 101010002 - 100011002?

    Isåfall får jeg 0001110010, noe som er 2810. Dette kan jo ikke stemme..

     

    Fant ut at den måten jeg representerte 168 på var negativt. Antar jeg bruker 9 bit da:

    168 = 010101000

    -116 = 110001100

     

    Når jeg skal ta A - B, blir det A - B eller A + (-B)? Prøvd å søke litt på nett, mange tar A + (-B).

    F.eks hvis A hadde vært 69 og B hadde vært 12, og vi skulle regnet A - B, hadde det blitt A + (-B), hvor -B er -12.

     

    Det jeg lurer på i mitt tilfelle, skal A - B = A - (-B) = A + B? Skal regnestykket bli 168 - (-116) = 168 + 116? Er jo det som er logisk når jeg skal regne med desimale tall, binære måten forvirrer meg bare.

  5. Et dumt spørsmål;

     

    A = 16810 og B = -11610. Jeg skal finne ut C = A - B vha. to-er komplerment. Har glemt så mye om dette!

     

    Å ta to-er komplement var ikke ille.

    16810 = 101010002

    -11610 = 100011002

     

    Når jeg tar C = A - B

    Blir det bare 101010002 - 100011002?

    Isåfall får jeg 0001110010, noe som er 2810. Dette kan jo ikke stemme..

  6. Jeg har lenge hatt lyst på et nettbrett, og vurderer sterkt å kjøpe et nå siden jeg er lei å surfe på min lille, trege tlf. Problemet er at jeg ikke har noen anelse på hvilke nettbrett som er bra i markedet idag, og trenger derfor litt hjelp til å velge.

     

    Nettbrett jeg har sett på:

     

    Nexus 7 - Har veldig lyst på denne. Eneste ulempen jeg ser er null kamera + kanskje litt for liten? I tillegg til det kommer det en etterfølger til sommer engang, så jeg må vente litt lenger..

     

    Asus Fonepad - Samme prisklasse som Nexus 7. Ser ganske fin ut, og kan brukes som en mobiltlf! Men kanskje litt for stor til å være en mobiltlf, hørt at byggekvaliteten ikke er like bra som Nexus 7, men høres bra ut til å være et budsjett-nettbrett.

     

    Nexus 10 - Denne har jeg sett bli anbefalt omkring her på forumet. Ser veldig bra ut med skjermoppløsningen. I tillegg til det kan man installere Ubuntu på denne. Nå er det bare Multicom som har den i Norge. Vil andre nettbutikker få inn denne? Vil prisen på denne kanskje synke?

     

    Sony Xperia Tablet Z - Denne ser veldig fin ut. Denne hindrer meg i å kanskje kjøpe Nexus 10 evt. et av 7" nettbrettene. Men jeg føler prisen kanskje blir litt for høy enn detj eg ønsker å betale.

     

    Jeg håpet på å holde meg under 3000, men dette skjer vel ikke hvis jeg ønsker en av de to sistenevnte.

     

    Jeg har sett på ipads, men ønsker Android da jeg lenge har hatt lyst på det!

     

    Hva synes dere? Vil priser på de to sistnevnte synke? Kommer det noe nytt til markedet de neste månedene? Jeg kan godt vente til Juli, men ikke lenger enn det. Vil helst ha det nå til studier, siste innspurt, mobiltlf blir litt for liten!

     

    Takk på forhånd! :)

  7. Hei.

     

    Jeg har veldig lyst til å kjøpe en Nintendo 3DS. Tingen er at jeg er usikker på om jeg skal kjøpe 3DS eller 3DS XL. Jeg ser at Coop Obs har tilbud på 3DS til 999,- med Paper Mario spillet, det frister veldig. Kan evt bytte inn spillet mot noe annet ved en eller annen spillbutikk.

    Jeg synes XL ser finere ut, større skjerm er alltid en pluss. Lader som ikke følger med er et minus bare + må betale nesten en tusen lapp mer for en fullpakke hvis jeg sammenligner med tilbudet på Coop Obs (hvis de fortsatt har det). Leste også noe om at skjermoppløsningen er veldig lik.

     

    Jeg lurer på om dere hadde lyst til å dele deres personlig erfaringer med konsollene. Hva anbefaler du?

  8. To bærbare og to mobiltelefoner deler linjen via modemet.

    Greia er at jeg ikke finner noen QoS-innstillinger på routeren. Ifølge manualen skal jeg finne den under Network Setting -> QoS. Dette er hva som er listet under Network Settings:

    - Broadband

    - Wireless

    - Home Networking

    - Routing

    - NAT

    - Dynamic DNS

    Zyxel modemet er ganske fint, jeg husker ikke helt om vi betalte for den eller ikke. Tenker å kanskje kjøpe meg noe nytt, men vil gjerne få problemet løst enn så lenge!

     

    Edit: Fant ut at jeg må logge inn som Power User, vanlig admin gir ikke tilgang til alle funksjoner. Er det noen her som har erfaring med hvordan jeg logger inn via power user?

  9. Hallo!

     

    For ikke så lenge siden byttet jeg leverandør fra Telenor til Get (Hadde det verste fra Telenor da, nå har jeg 10/2 fra Get).

     

    Det er slik at når jeg gamer (League of Legends), kan pingen min plutselig stige opp til 500-1000, noen ganger 9000. Til vanlig ligger pingen vanligvis på ~40 (Pingtest.net ga meg ~20 ms). Ikke bare det, jeg kan kjøre streams laggfritt lett, 3-4 streams om gangen., men noen ganger er det slik at jeg sliter med å holde 1 stream oppe.

     

    Jeg har funnet ut at jeg spiller/opplever bra nett når jeg alene er på nett, eller om det er små aktiviteter på nettet. Så jeg antar at noen hjemme stjeler all båndbredden. Jeg lurte på om det finnes noen måter å finne ut av hva som spiser opp båndbredden? På den måten kunne jeg bare sagt ifraJeg får dessverre ikke tilgang til de andre enhetene, men jeg har tilgang til trådløse routeren (Bruker Telenor sitt Zyxel P2812 modem).

     

    Jeg kan ikke bare sparke de andre ut av nett, da blir det bare klaging! Jeg har hørt noe om QoS innstillinger (som jeg har skjønt kan man velge hvem som får mest båndbredde?), men det ser ikke ut som at denne routeren har disse innstillingene.

     

    Takk på forhånd!

     

    Edit: En annen ting, hvorfor har jeg rundt 40-50 ping til vanlig? Er det pga jeg spiller over det trådløse nettet? Husker at jeg ikke hadde så høy når jeg hadde Telenor..

  10. Tusen takk for svar.

    Litt om meg selv: 21 år, veier 90 kg og er ca. 188 cm.

     

    Mine mål med denne planen er:

    - Bli kvitt den store magen, fettet rundt og forhåpentligvis det "belegget" bak haka!

    - Armene mine er veldig spinkle i forhold til overkroppen. Ønsker litt større volum på disse!

    - Få en bedre kondis, håpe på å forbedre astmaen!

     

    Vet ikke hvor mange av disse målene jeg vil oppnå på 13 uker. Jeg vil gjøre mitt beste, og fortsette med dette før jeg eventuelt begynner på ekstrem muskelvekst! :)

     

    Er det da veldig viktig å stappe i meg proteinrik mat? Eller mye mat generelt..

  11. Jeg er ganske ny innen trening, og har tenkt å prøve ut RYP-programmet. Planen ser fin ut, men det å følge kosthold-programmet kan bli litt vrient.

     

    Jeg er en fattig student, og jeg ønsker å spare penger. Jeg skal klare å få tak i havregryn, ris, kylling, laks, cashewnøtter osv. men produkter som ProZyme, EFAOmega, MealTech (produkter fra Tech Nutrition) kan bli litt dyr for meg. Jeg kunne ha droppet disse, men da vil vel dagens inntak ikke være nok. Nå lurer jeg på om det finnes noen alternativer til disse produktene?

  12. Jeg trenger en laptop så fort som mulig, og lurte på om dere kunne hjelpe meg med valget?

     

     

    Bruksområder:

    - Virtuelle maskiner

    - Programmering

    - Standard bruk (musikk, video, nett)

    - League of Legends, mulig noe andre MMO på samme nivå som LoL.

     

    Budsjett: 6000,-

     

     

    Jeg har sett litt på disse maskinene her:

     

    http://www.dustinhom...hProvider_dacsa

     

    Denne synes jeg ser veldig fin ut. Både utseende, og specs. Men vil det holde til mine bruksområder? Prosesseren ser litt svak ut (1,7GHz), lite RAM (kan oppgraderes) og treg HDD (tenker en SSD snart).

     

    http://www.dustinhome.no/product/5010655342/asus-s56cm-ci5-1-7-8gb-500-24-ssd-gt635m-15-6-w8/#intcmp=searchProvider_dacsa

     

    En litt bedre versjon av maskinen nevnt over. 700 kr forskjell (får studentrabatt)

     

    http://www.dustinhom...hProvider_dacsa

     

    En etterkommer av den jeg hadde tidligere (Asus K53SV). Var veldig fornøyd med den. :)

     

    ---------

     

    Noen andre maskiner dere vil anbefale?

  13. Tenker å skaffe faren min en mobil til bursdagsgave, og lurer på hva dere synes omGalaxy S3 til en 53 år gammel mann? For stor kanskje?

     

    Noen andre dere vil anbefale?

     

    Han er ikke særlig teknologi-freak, bruker så vidt laptopen hjemme. Til dags bruker han en rød nokia, flippetlf, veldig gammel!

     

    Edit: Litt trøtt, og klarte å poste tråden på feil sted. Mulig å få denne flyttet til riktig plass? :)

  14. Jeg har et problem med en 3 mnd gammel laptop (Lenovo), la ikke merke til det før nå.

     

    Lyden via høyttalere funker fint, men når jeg plugger i ørepropper/hodetelefoner blir lyden helt forferdelig. Litt vanskelig å forklare hvordan lyden blir, men det er ikke normalt. Hører så vidt noe, er veldig svakt. Må ta på nesten fullt for å kunne høre noe. Setter på en sang, hører dem så vidt synge. Samme gjelder filmer/serier. I tillegg til det høres det ut som ekko hver gang jeg forandrer på lyden. Den ene siden er sterkere enn den andre.

     

    Innebygde laptop høyttalere funker, men ikke når jeg plugger til hodetelefoner. Hodetelefonene er ikke ødelagt, de funker fint.

     

    Jeg slettet driver og installerte det nyeste, men det hjalp ikke.

     

    Kan lydkortet være defekt?

  15. Mulig viruset sitter igjen enda. Hvor mye prosessorkraft bruker pcen din for øyeblikket? Og når du klikker "vis prosesser for alle brukere" (i oppgavebehandling), hvilken prosess bruker mest kraft?

     

    I tillegg, det at CD-ROM prøver å lese en disk er ganske vanlig på bærbare pcer. Vet ikke helt med stasjonære, men er vel bare at den prøver å sjekke om det er en disk der (for å legge til i sidevinduet i windows utforsker).

     

    Lite prosessbruk på gang, er ganske standard.. Når jeg sjekker prosesser fra alle brukere er det bare Chrome som bruker mest kraft..

  16. Hver gang jeg åpner en mappe, klikker explorer.exe. Den bare slutter å virke. Så er det jo "Start programmet på nytt", og hver gang jeg trykker der lager CD-rommet et lyd, som om den skal lese en disk.

     

    Her om dagen fikk jeg virus, så jeg reinstallerte. Tok en kjapp backup av noen filer over til en annen partisjon i laptopen. Jeg tror problemet ligger der, men vet ikke hvordan jeg skal finne hva som foresaker problemet. Jeg må få sortert litt der + slette unødvendige filer, men dette går ikke. Har jo Ubuntu live CD/Hirens som en mulighet, brukte dette før jeg reinstallerte. Ønsker fortsatt å finne ut av problemet.

     

    Er det noe jeg kan gjøre for å feilsøke den partisjonen? Jeg har for det meste dokumenter, et par filmer og noen serier som har vært der lenge.. Mulig noen av de filene jeg tok backup av er infisert av et virus.

     

    Også er det jo det med CD-rommet, hvorfor er det slik at den vil leses av hver gang jeg åpner explorer.exe på nytt.

     

    En siste ting jeg lurer på, som ikke har noe med emnet å gjøre:

    Jeg fikk dessverre ikke tatt backup av bokmerkene før reinstallasjon, så jeg kopierte over hele Google mappa. Finner ingen mapper som heter Bookmarks, men er en fil som heter det. Er det mulig å importert bokmerkene mine via denne filen? Kan jo åpne den i Google Chrome og få en stor liste, noe som minner meg om HTML, gå gjennom kodene + skrive en og en link, men det vi lta evigheter :p

     

    Takk på forhånd!

  17. Jeg må sende inn laptopen min til reparasjon. Er ikke et stort problem, bare at vifta bråker til tider som kan bli et problem til neste semester (skolebruk). Dette går vel på garanti?

     

    En annen ting jeg lurer på, er det noen av dere som har erfaring med dette? Har aldri sendt inn noe til reparasjon som har vært kjøpt via nettbuikk. Jeg hørte at Dustin sender sine varer til Infocare, og der tar vel reparasjonstiden ca. 1 mnd? Sender jeg varen via posten, eller kan jeg f.eks dra til Infocare og levere den der? Eller blir den hentet?

  18. Et siste spørsmål, hvordan er det med garanti og iPhone? jeg vet ikke hvor den er kjøpt, er det mulig å få sjekket dette ut på en eller annen måte? Har spurt elkjøp siden selgeren sa at den var kjøpt der, men de hadde han ikke på databasen. Har tele 2 oversikt over dette kanskje?

     

    kan jeg sende den til apple store f.eks for reparasjon hvis nødvendig?

×
×
  • Opprett ny...