Gå til innhold

☻☻☻

Medlemmer
  • Innlegg

    71
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ☻☻☻

  1. Ja, jeg har 12 av fagene på komtek allerede. Hvis jeg likevel må ha 300 stp i komtek-utdanningen, blir jeg i så fall sittende med ganske mye ekstra fordypning i forhold til vanlig. Men det hadde vært kjekt å spart noen år.

     

    Tenker å ta digitalteknikk med kretsteknikk til våren så jeg iallfall har det unnagjort. Det finnes uansett kjekke fysikk/matte-fag jeg kan putte inn hvis det blir et halvår med venting.

     

    Er det lurt/besparende at alle de 4 fagene i 2. klasse vår (http://www.komtek.ntnu.no/oppbygning) tas samtidig slik det er satt opp?

     

    Du kan normalt ikke benytte fag som inngår i en fullført grad i en ny grad, så jeg vil tippe at du må fylle opp med andre fag for å ende opp på 300stp (men sjekk med fakultetet for å være 100% sikker).

    Pratet med admin-folk og jeg kan ta ut bachelorgrad nå, og dessuten samtidig bruke alle fagene jeg har tatt hittil i en ny grad. Kravet er bare at jeg tar 60 nye stp i den nye graden, hvilket blir no problem : D

  2. Send en mail og spør. Du vil nok få kunne kuttet ned et år, eller kanskje mer. Alle mattefag, statistikk(?) og diverse programmeringsfag utgjør nesten et helt år.

    Ja, jeg har 12 av fagene på komtek allerede. Hvis jeg likevel må ha 300 stp i komtek-utdanningen, blir jeg i så fall sittende med ganske mye ekstra fordypning i forhold til vanlig. Men det hadde vært kjekt å spart noen år.

     

    Tenker å ta digitalteknikk med kretsteknikk til våren så jeg iallfall har det unnagjort. Det finnes uansett kjekke fysikk/matte-fag jeg kan putte inn hvis det blir et halvår med venting.

     

    Er det lurt/besparende at alle de 4 fagene i 2. klasse vår (http://www.komtek.ntnu.no/oppbygning) tas samtidig slik det er satt opp?

  3. Jeg har prøvd å søke litt på nettet etter stillingsannonser hvor det søkes etter adjunkter/lektorer i lærerstillinger, men jeg finner tilnærmet ingenting. Er det virkelig så ille? Ser stort sett at det bare spørres etter *spesialpedagoger* og *midlertidige stillinger*.

     

    Allerede nå er jeg vel overkvalifisert hva angår matematikk/fysikk-kompetanse, men vil det si at skoler anser meg uaktuell????

  4. Skulle ønske jeg viste hvilket fag du var studass i. Skulle tatt meg en tur og trolla deg.

    Dette har ingen noe glede av.

     

    ___

     

    Jeg har selv tidligere vært usikker på noen oppgaver i enkelte fag, men har i senere tid gått inn for å ikke ta med LF i timene. Da er det mye enklere å stille godt forberedt. Jeg prøver heller å få elevene til å forstå konseptene (dog, det er nok ikke alltid jeg greier å være en god pedagog, og har mye å forbedre meg der!) kontra å bare si oppskriften. Spesielt i Matte 3 har jeg forsøkt å banke inn i hodet på folk alle mulighetene til å kontrollere at man har regnet riktig.

     

    Edit: Ble litt feil formulering.

  5. post-248839-0-84991700-1315692311_thumb.png

    Noen som har peiling på hvordan jeg skal evaluere disse?

     

    Vi har selvsagt at a) er geometrisk fordelt, mens b) er binomisk. Men jeg stoler ikke helt på om jeg har tenkt riktig. F.eks. i a):

     

    Under H_0 er X ~ Geometrisk(1/6). Siden P-verdi er sannsynligheten for å få verdier minst like ekstrem som observert verdi, har vi at P-verdi = P(X >= 12) = (5/6)^11 = 0.135 > 0.05. Konklusjon: Ikke grunnlag til å forkaste H_0 på nivå 0.05.

  6. wingeer, takker for lærerikt svar! Andresemesteret består som normalt av MA1102, MA1103, MA1202 og Sannsynlighetsregning. Tror du det går bra å ta Algebra som et ekstrafag, eller er det noen av fagene jeg nevnte som kan byttes ut med det uten at dette danner for mye kluss? Vil tro at det egentlig er ganske viktig å få alle fire unnagjort tidlig i graden min...

    Bare hyggelig å overtale andre entusiaster. De tre første du nevner er nødvendige, og du trenger de videre. Sannsynlighetsregning er jeg ikke noe fan av, men ifølge instituttet MÅ du vel ha det før eller senere. Tror faktisk det er lov med bok på eksamen i det faget? Nei, ikke nå lenger.

    Om du har kapasitet tar du algebra som ekstrafag. Det er litt jobb, men det er uten tvil verdt det. I verste fall er det bare å trekke seg før 15 februar 30. april dersom det viser seg vanskelig.

     

    Prøv på MA0301 Elementær diskret matematikk også hvis du ikke har TMA4140 Diskret matematikk nå. Eventuelt se på MA2401 Geometri.

  7. Nebuchadnezzar:

    Du som allerede har hatt litt om residueintegraler. Hvorfor ikke hoppe på analytisk tallteori? Det blir egentlig ikke undervist til vanlig, men vi er en gruppe som har klart å overtale en professor til å undervise det denne høsten.

    wingeer: fortell, fortell!!!

  8. Tror studentrabatt gjelder fra og med videregående skole. Det er åpenbart at du skal benytte maskinen med den hensikt at den skal vare også til neste år som vgs-elev.

     

    Det jeg tror er mest smart: La det være standard 4 GB (2x2) hvis du kjøper maskinen fra Apple. Senere bestiller du separat 2x 4 GB-brikker hos f.eks. Komplett.

  9. Bruk heller pengene på i7 enn grafikkoppgraderingen. Ikke kjøp RAM med det første. Prøv først om 4 GB (2x2)er greit nok, hvis ikke, kjøper du hos Komplett eller lignende (2x4 GB som vil gi deg totalt 12 GB, mer enn nok!). IKKE KJØP MINNE HOS APPLE.

     

    Velger du tastatur med ledning er det kjekt å vite at dette tastaturet har 2 usb-porter på siden samt numpad!

     

    Hvis du er student, husk at det er 8-10 % studentrabatt!

×
×
  • Opprett ny...