Gå til innhold

Kenneth_S

Medlemmer
  • Innlegg

    388
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Kenneth_S

  1. Takk, skal teste Ilford Galerie Smooth Pearl fra ddmr. Fikk det også anbefalt av en bekjent som er en dreven printer...

    Smooth Pearl er vell egentlig semi-gloss og ikke helt matt.. men veldig bra papir er det.

     

    Hvordan gjør jeg det med profiler for papir som ikke er fra Epson?

    Profiler for Ilford lastes ned fra produsentens hjemmesider. Det følger med en pdf som forklarer hvilke instillinger og profiler som passer til hvilket papir og printer.

     

     

    Ikke samme printer.. men workflow'en her kan være grei lesing uansett. Er ett eget kapittel for svart-hvitt printing.

    http://people.csail.mit.edu/ericchan/dp/Epson3800/printworkflow.html

  2. Eg kjøpte ei billig splitt-prisme frå eBay til min K10D. 25 dollar eller så.

    Eg vil tru den er slightly mørkare enn KatzEye med Optibrite™, men ikkje værre enn at det er levlig til mitt bruk.

     

    Praktiske erfaringar:

    Svært bra med raske objektiver, F1.4-2.8. Lys og fin. Blir veldig mørk med "trege" objektiv.

    Ser ut til å påvirke spot-måling (med trege objektiv).

     

    Om eg kunne valgt på nytt - trur eg at eg ville kjøpt ei diagonal splitt-prisme i staden for horisontal.

     

    Alt i alt er eg svært nøgd. Eg kjem ikkje til å byte tilbake til den originale mattskiva på min K10D.Eg vil ikkje oppgradere til KatzEye heller.

     

    [Edit: Ultra-knoting - blanding mellom nynorsk og bokmål]

  3. Er det noen tilfeller den ikke bør være montert på?
    Det eneste jeg kan komme på i farta er ved makrofotografering hvis nærgrensa er innenfor solblenderen, eller solblenderen kommer litt for nær lettskremte objekter.

    Ved bruk av polarisasjonsfilter er det nødvendig å ta solblenderen av da det er nødvendig å kunne dreie på filteret.

    Om man ikke bruker Pentax sine solblendere, disse har en liten avtagbar luke i bunnen for enkel tilgang til pola-filter..

  4. Ofte er trinnet "rett før raw" jpg av best kvalitet. Du kan godt benytte dette.

     

    boos

     

    ok, takk for svar:)

    ...men raw er bedre. Hvorfor har blitt forklart utallige ganger før her på forumet.

    Nja.. sannhet med modifikasjoner.

    JPG rett fra kamera kan se bedre ut enn raw i hendene på en helt amatør etterbehandler.

    Dersom en har mulighet til det kan det gjerne være nyttig å skyte Raw+Jpg.

  5. Jeg bruker Lightroom 2.3

     

    Forskjellig hvor mye jeg skarper opp, det er avhengig av ganske mye. Hvor mye er bildet croppet? Er det ett lyst eller mørkt bilde? Er motivet langt ifra eller nært? Jeg bruker også "masking-slideren", skarper opp minst mulig rene flater(=støy).

    Jeh.. alt til sitt bruk, er sånn med meg og forsåvidt. :)

    Bare prøver å finne ett par settings som en kan lagre som presets, slik at en har ett godt utgangspunkt for videre prosessering.

  6. Hei hei.

     

    Et lite spørsmål vedrørende oppskarping av RAW's.

     

    Vanligvis har eg kjørt kun raw fra min K10D, stort sett fordi eg ikkje har vært flink nok til å bruke eksponeringskompensasjon på kameraet (eg synst K10D'en min undereksponerer ganske konsekvent ca 1 steg). Men etter kvart som ein tilegnar seg erfaring så sitter eksponeringa mykje mykje bedre. På siste fjelltur så valgte eg RAW+JPG.

    JPG sto på: +1 saturation, +2 sharpness og +1 contrast i kamera.

     

    Etter eg har fremkalt raw'ene mine med dei parametrene eg erfaringsmessig syntes har vært vellykka, så blei det tid til litt pixel-peeping. Og det første eg legg merke til er at mine raw's er slightly softere enn jpg'ene fra kameraet. Standardverdiene i ACR gir etter min mening alt for lite oppskarping for naturbilder, meir tilpassa portretter kanskje. Bruker CS3, med ACR 4.3.1.

     

    Hva bruker ekspertene her av verdier for oppskarping av naturbilder egentlig ... Antar at mange kanskje tar seg av oppskarping i selve PS med unsharp masks, og det er forsåvidt greit. Eg har valgt å gjere det i ACR fordi det letter arbeidsflyten. Og strengt tatt så gjer det nytten for min del. Vart kun nyfiken på grunn av dei "store" forskjellane mellom jpg frå kamera og det eg har vore vand med.

     

    Meiner å vagt huske at manglande skarphet på jpg rett frå kamera var ein av dei tinga som K10D'en blei kritisert for når den vart anmeldt i media. Personlig synst eg at jpg'ene rett frå kamera er ganske bra faktisk med de ekstra innstillingane.

  7. Nå har jo Canon stor markedsandel så dermed vil de selvsagt også være sterkt representert på feilstatistikken, men det kan virke som om kvalitetskontrollen på de rimeligste modellene er noe variabel. Kan være en grunn til å velge en litt dyrere modell en den rimeligste.

    Du har et poeng der. Og det med kvalitetskontrollen føler også jeg at svikter innimellom. Der tror jeg Canon har noe å lære av både Olympus og Pentax. Vi hører ikke om slike problemer med de to merkene.

     

    Tom

    Meh.. det tror eg er en sannhet med modifikasjoner..

    ... det er nok desverre plenty av klager på back/frontfocus problemer på Pentax'en og.

  8. Fikk ei eBay splitt-prisme i posten i dag. Har leika litt rundt i stova. På dei raskare objektiva mine, så er den virkelig flott. På dei treigare så synest eg den blir litt i mørkaste laget. Men det var no eigentlig som forventa.

     

    Førebels vel verd dei $30 den kosta. Så får ein heller vurdere Katz Eye™ med OptiBrite til $160 på eit seinare tidspunkt.

     

    [Edit: Skrivefeil]

  9. Ellers så er jeg storfornøyd med øyemuslingen som forstørrer søkerbildet fra Pentax, http://fovi.no/productview/19410795/ Den har ikke split screen, men den funker bra for meg. Split screen gir større trygghet i forhold til manuell fokus, men jeg synes at den kan bli litt forstyrrende i søkerbildet.

    Aye.. takker for tilbakemelding. Ser at en del splitt prismer faktisk blir solgt med 0-ME53 i pakke også. Øyemuslingen er forsåvidt også interessant. Men har også der lest litt varierende tilbakemeldinger. Blant annet at info i søkerbildet kan forsvinne ut (må flytte øynene litt for å få med seg alt).

  10. Meiner vagt å huske at ein har diskutert Katz Eye tidligare i tråden. Men... Har vi nokon erfaringar med dei billige ($30) kinesiske ebay split screenane?

    Som oftest så får ein det ein betaler for... ;) Men om forskjellen ikkje er alt for stor, så er det fristande å handle inn ein billig knock-off.

     

    [Edits: Skrivefeil og @£$@€ knoting]

  11. Tror det når eg ser det.. Benjikan har jo forsåvidt hinta om FF over lengre perioder - uten at det har blitt noe mer håndfast ut av det. Men for all del :-)
    Har han det?

    Han har sagt ting som mange har tolka i den retningen, men leser du hva han faktisk sier, så tror jeg ikke han har tatt munnen for full. Mannen liker rett og slett og leke litt med oss. Men han kan og være seriøs. Kunsten er å skille :)

    Hehe ja!

    I want to believe... men eg tror det når eg ser det :)

  12. Om eg skal være helt ærlig - så tror eg at eg kjøpte batterigrepet litt for kulhetsfaktoren, og at det var enda en duppeditt som kunne være kjekt å ha...

     

    Synst egentlig at k10'en blir for tung med grepet. Men eg klarer likevell ikkje å ta det av lenger. Det er godt å holde i og det balanserer kameraet bedre. Eg tar flere bilder i stående enn liggende format. Og så glemmer eg aldri å ta med fjernkontrollen lenger :p hehe!

  13. Her er ett intevju dere kan lese, oversatt fra japansk. Kilden er linket der. Ikke bry dere om det som er skrevet i rødt, det er bloggeren's meninger. :nei:

    Er så forbanna lei av den evinnelige sutringa til RiceHigh... men men!

    1.Vil du bytte til Canon, Nikon eller Sony p.g.a. dette?

    Nei, antagligvis ikke. Å kjøpe seg over i ett nytt system nå blir for stor kostnad for meg p.t. Men om økonomi ikke var en begrensende faktor, kanskje.

    2.Hvis du bytter, er det mest p.g.a. mangel på FF eller mangel på objektiver og utstyr?

    Bytter nok ikke, men mangel på værtette objektiver i non * klassen er en mangel etter min mening. Jeg synes også at Pentax mangler alternativer i tele-enden, spesielt av den lyssterke typen.

    3.Hva er din mening om den nye Pentax K-m (K2000) og de nye objektivene?

    Veldig interessant. Jeg kan godt komme til å kjøpe en K-m som ett ekstra kamera. Med en DA 40 pancake på så har man en rimelig kompakt pakke. DA 18-55 skal jeg ikke gå inn på noe særlig. Jeg er ikke fornøyd med min i det hele tatt (og en lettere versjon er likegyldig for meg). Men 50-200'ern derimot er faktisk morsom. Lett og kompakt, lyssvak riktignok, men overrasker meg stadig over hvor anvendelig den er. At den blir enda lettere skader ikke.

    Bør Pentax gå etter proffkundene eller holde seg i denne retningen de har bestemt seg å gå?

    Tja.. en synes vell alltid at det er stas når proffene bruker det som vi glade amatører bruker. Men er det viktig for min del, nei. En helhjertet satsning på APS-C virker som en fornuftig tanke p.t. Forhåpentligvis vil de fortsette utvikling av mellomformat, slik at vi har noe å sikle over i fremtiden.

×
×
  • Opprett ny...