Gå til innhold

a_m_e_s

Medlemmer
  • Innlegg

    179
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av a_m_e_s

  1. Venter selv til jeg kan laste ned direkte fra Canon, men samtidig virker dette som the real deal. Tvilsomt at noen eksterne har klart å hacke firmware-systemet til Canon nå rett før den nye firmwaren kommer, kalt denne hackede versjonen v.1.2.1 (som stemmer godt overens med versjonen Canon kommer med), og at disse hackerne har lagt inn f/8 støtte :p

     

    Jeg har snust -mye- på EF 400mm f5,6 og 1,4 III ext i det siste nettopp pga. denne f/8 støtten. Blir interessant å høre hva brukere som har denne kombinasjonen sier om ytelse.

  2. Prøvd meg på litt produktfoto av et par kostbare og gamle glassboller laget og signert av en kjent finsk glasskunstner på 50-tallet (som jeg ikke husker navnet på dessverre)..

     

    Bildene skal brukes til promotering i forbindelse med en konkurranse hvor disse bollene er førstepremien. Synes det ble duganes (!?), med tanke på at det er første gang jeg prøver med på produktfoto :)

     

    8654663847_deac32760f_z.jpg

    9I7A7347.jpg by AndreasMartinSx, on Flickr

     

    8655769754_e15e64d340_z.jpg

    9I7A7357.jpg by AndreasMartinSx, on Flickr

     

    8654663055_16a420f560_z.jpg

    9I7A7342.jpg by AndreasMartinSx, on Flickr

    • Liker 4
  3. Et par bilder fra Ruka i Kuusamo i Finland. Skikkelig kaldt da jeg var der for litt over en uke siden - vi snakker -20 på dagen og -35 på natten - men veldig fine vinterlige omgivelser. Expect more Ruka-bilder fremover :)

    Bildene er tatt med Canon 6D. De to første med 70-300L, det siste med 24-70 f4 IS i macro-modus.

     

     

    8580701406_b59fcedbef_b.jpg

    2013.05.09_kl.08.11.15 by AndreasMartinSx, on Flickr

     

    8579601413_770d95af7a_b.jpg

    2013.05.10_kl.12.04.42 by AndreasMartinSx, on Flickr

     

    8580701148_c3b70445f9_b.jpg

    2013.05.09_kl.15.55.54 by AndreasMartinSx, on Flickr

    • Liker 5
  4. Bare synd 6D ikke har mulighet for ekstern mic. Dealbreaker for min del. Tar ikke så mye video men når jeg gjør det er RØDE mikrofonen gull å plugge inn. Litt rart Canon droppet dette på 6D. Skal man bruke kamera til video er 5D mk III veien å gå tydeligvis.

     

    Vel, på min 6D er det input for ekstern mic i hvertfall ;)

  5. Hoho, et stykke fra Finmark til Finland ja. Men "mark" og "land" kan jo bety det samme da, så kan forstå forvirringen :p

     

    Takk for tips fo2re og tipset om fotobutikken tomsi! Joa, google vet nok mer enn de fleste av oss, men tenkte kanskje noen hadde noen gode connections eller erfaringer :) Hvem vet, kanskje dette blir anledningen som får bildene mine ut av harddisken og inn i månedstråedene her på akam! I'll keep you posted i så fall (med mindre vodkaen, saunaen og isbadingen tar knekken på meg, naturligvis :p )

    • Liker 2
  6. Hei folkens. En long-time lurker dukker opp fra dypet for å hilse på :)

     

    Lurer på om noen av dere har noen tips til meg.. Jeg flytter nemlig til Finland og Helsinki for 6mnd neste uke i forbindelse med jobb. Dessverre kjenner jeg få der, spesielt hva fotointeresserte angår. Nytt land, ny by og dermed nye motiver i fleng venter meg, men skulle gjerne hatt noen fotointeresserte å dele opplevelsene med!

     

    Noen som kjenner til noen (norske - ok, longshot) fotoklubber der, evt. fotoforum som drar på byvandringer ala her på akam, evt. bare noen allrighte fotodudes/dudinnes? Til info er jeg en kar på 26 :)

  7. Var innom både Fotovideo og den nye Japanphoto-butikken i Bogstadveien i dag og spurte om 6D.

     

    Hos førstnevnte snakket jeg med en som sa at han ikke kunne se noe i systemet om når 6D kom inn. Det var i hvertfall ikke på lager nå, og da tvilte han på at de hadde det i salg i morgen - which makes sense...Står nemlig ubekreftet 01.12.12 på nettsiden deres. Legg og merke til at kit-varianten står med ubekretet dato 01.02.13 (!).

     

    Hos JP sa medarbeideren at han hadde hørt nyss om at 6D muligens ikke ville bli levert før i Januar i Norge..

     

    So... jeg aner ikke hvor kredibel den informasjonen jeg fikk er, men det tyder jo på at kameraet ikke er rett rundt hjørnet her på bjerget i hvertfall.

  8. Anbefaler forøvirg alle å ta en titt på dokumentaren "the lightbulb conspiracy", som omhandler hvorivdt ulike produsenter av ulike ting bevisst designer sine produkter til å feile etter en viss tid.. så kan vi kanskje snakke om bevisst deaktivering allikevel..? ;)

     

    Haha, det der blir for søkt...

     

    Hva da? Dokumentaren? Hvorvidt alt som omtales der medfører riktighet er ikke jeg kvalifisert til å svare på, men ei heller har jeg innsikt nok til å kunne avfeie det hele som "søkt". At en debatt om dokumentaren er søkt i denne tråden er jeg derimot enig i. Det var kun ment som en en kuriositet og uten direkte sammenlikning til mitt telefonproblem.

  9. Det er ikke det samme.

    Du påsto at Samsung hadde deaktivert knappen.

     

    Selvsagt skjer feil.

     

    Det var vel mer en "figure-of-speach" å si at Samsung hadde deaktivert knappen.

    Budskapet mitt er stadig det samme: at knappen ikke fungerte etter Samsungs oppdatering, kall det gjerne deaktivert - den er ikke lenger aktiv - synes jeg er for dårlig. Ja, sånt skjer. Produkter i alle kategorier feiler fra tid til annen. Det er fortsatt for dårlig etter min mening.

     

    Anbefaler forøvirg alle å ta en titt på dokumentaren "the lightbulb conspiracy", som omhandler hvorivdt ulike produsenter av ulike ting bevisst designer sine produkter til å feile etter en viss tid.. så kan vi kanskje snakke om bevisst deaktivering allikevel..? ;)

  10.  

    Nei, Samsung har IKKE deaktivert knappen. Da ville alle vi andre som også har nyest FW heller ikke kunnet bruke knappen, noe vi jo selvsagt kan.

     

    Har nok skjedd noe spesielt med din telefon.

     

    Vel, at mange andre ikke har opplevd problemer, hvilket forøvrig er bra, er da ingen garanti for at ikke produsenten har gjort noe feil i sin programvare. Faktum er at knappen sluttet å fungere direkte etter updaten og den fungerte rett før, så -et eller annet- har Samsungs oppdatering gjort. All den tid jeg ikke har rootet eller brukt telefonen på noen annen måte enn produsentens intensjon (lagt inn vanlige apps), synes jeg det er for dårlig at deres egen oppdatering, som de dytter ut OTA og oppfordrer meg til å installere, får en slik konsekvens.

    • Liker 1
  11. Oppdaterte til ny versjon på min s2 som kom i nylig. Android-versjonsnunmmer er nå 4.0.3.

     

    Funker fint, MEN et stort minus.. Home-knappen funker ikke lenger! Dvs. jeg blir ikke lenger tatt til home-screen når jeg trykker på den, og det fungerer ikke å holde knappen inne for å hoppe mellom programmer, så multitasking er i praksis umulig. Dette er helt begredelig! Men det er et visst liv i knappen, for når skjermen er slukket og jeg trykker på knappen så våkner skjermen igjen.. hmm..

     

    Har aldri rootet, lagt inn launcher eller noe som helst annet enn vanlige apps fra Play. Aldri hatt noen problemer med telefonen heller.. Helt håpløst at Samsungs egen oppdatering sendt OTA herper telefonen.

     

    Noen som har opplevd dette og/eller har en idé til løsning?

     

    Factory reset?

     

    Hadde håpet det ikke måtte komme til det, men i mangel på andre forslag her prøvde jeg, og det hjalp :) Allikevel på trynet av Samsung å deaktivere knappen med sin egen update. Funker rett før, funket ikke rett etter, så må jo være updaten. Vel, vel, all is good now.

  12. Oppdaterte til ny versjon på min s2 som kom i nylig. Android-versjonsnunmmer er nå 4.0.3.

     

    Funker fint, MEN et stort minus.. Home-knappen funker ikke lenger! Dvs. jeg blir ikke lenger tatt til home-screen når jeg trykker på den, og det fungerer ikke å holde knappen inne for å hoppe mellom programmer, så multitasking er i praksis umulig. Dette er helt begredelig! Men det er et visst liv i knappen, for når skjermen er slukket og jeg trykker på knappen så våkner skjermen igjen.. hmm..

     

    Har aldri rootet, lagt inn launcher eller noe som helst annet enn vanlige apps fra Play. Aldri hatt noen problemer med telefonen heller.. Helt håpløst at Samsungs egen oppdatering sendt OTA herper telefonen.

     

    Noen som har opplevd dette og/eller har en idé til løsning?

×
×
  • Opprett ny...