Gå til innhold

Heges99

Medlemmer
  • Innlegg

    28
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Heges99

  1. Jeg er ikke så flink med disse tekniske dingsene.. (Vet ikke hvordan jeg bytter passord o.l. husker jeg lagde et passord til router, men nå husker jeg ikke hvordan. Fikk sikkert forespørsel om det når jeg innstallerte).

    Jeg sletta nettverket fra min gamle laptop - jeg har tydeligvis gjort noe feil der (siden jeg har lagt inn pinkode).

    Jeg hadde satt opp en WPA2- personal, men når jeg snakka med Asus - support i går, så veileda han meg til å endre til kun WPA-Personal (mente det var best)

    Jeg har fått nylig nytt modem fra CD. Helt standard (EPC3010?), med kun en utgang (så kabel står riktig). Kabel står også riktig i router (i følge bruksanvisning).

    Jeg satt nå routern til "Open", og da fikk jeg kobla meg på nettet via jobb PC.

    Men ellers ber jobb PC om sikkerthetsnøkkel - og jeg får beskjed at det ligger en konflikt der.

    Mobil ber om et passord - og får bare "feil passord".

    Jeg må vel sikkert resette router, skal bare finne ut hvordan jeg gjør det.

     

    Takk for hjelp dere :)

  2. Jeg har nettopp kjøpt routern. Så jeg regner med den er oppdatert med det nødvendige. Men jeg må vel gjøre et forsøk på resette den. Skal ikke være skråsikker på at jeg ikke gjorde noe feil når jeg satt den opp.

    Jeg har en forhåndsdelt WPA nøkkel, den har ikke ÆØÅ eller spesialtegn, men bindestrek. 12 bokstaver/tall og 2 bindestrek.

    Jeg prøvde å koble modemet direkte til jobb PC (den jeg plages med å få på nett bl.a.), men nettet fungerer ikke selv med lokal tilkobling. Og det er ikke noe feil med den PC'en, da jeg bruker den ellers rundt omkring.

     

    Det synes er litt rart at.. Jeg har 2 laptopper. Jeg fikk kobla meg på nettet via den gamle laptoppen, men da brukte jeg pinkode (router). Men jobb PC ber om nøkkel.

  3. Jeg leste tråden og mener jeg har sjekket/ gjort dette :)

     

    Ja, jeg har modem fra CD - med kun 1 utgang, så den skal være riktig, og kabel i router er og satt riktig. Jeg hadde support fra Asus på tlf i går hvor vi gikk igjennom dette. Så jeg forstår bare ikke hvorfor jeg får koblet meg på flere enheter. Men når den sier konflikt med nettverksnøkkel ligger det da sperringer for flere ip adresser?

  4. Hei, jeg har satt opp min Asus RT-N12 router (WPA-Personal). Problemet er bare at jeg får bare kobla meg til en maskin. Prøver jeg å koble til mobil eller jobb PC får jeg bare: Konflikt med nettverksnøkkel/ kunne ikke koble til.

     

    Jeg har prata med Canal digital (leverandør av modem), som sier at de ikke har lagt inn noe sperre iht. ip adresser. Og Asus sier de heller ikke skjønner hvorfor jeg ikke får kobla meg på flere enheter.

     

    Er det noen som kan gi meg noen gode råd?

  5. Ok, jeg skal gjøre et forsøk. Derfor at jeg ga opp i utgangspunktet, er fordi disse brukermanualene er helt gresk for meg..hehe..

    Og takk for tips, det skal jeg absolutt huske ;)

    Her finner du brukermanualen.

    Velg den linken basert på hvilken ruter du har. På neste side går du nederst hvor det står tilleggshjelp og klikke på den med "manual" i navnet.

     

    DHCP Server Settings er det du skal se etter, mulig du må lese litt før også for å komme inn på denne siden. Les også hvordan du setter ruteren tilbake til fabrikkinnstillinger om du ikke kommer noen vei.

     

    Deretter kan du se etter Wireless Security, og sette opp ruteren til å bruke WPA2. Når du gjør alt dette så bør du koble datamaskinen din med kabel til dlink ruteren, i alle fall etter at du har tilbakestilt ruteren.

     

    Lykke til:)

    Du får det til å høres veldig enkelt ut.. hehe. Men jeg skjønner absolutt ingenting av den manualen. Jeg må se om jeg ikke finner noen datakyndige som kan gjøre dette for meg :D

     

    Takk takk! : )

  6. Enten er router satt til AP og/eller kabel fra modem går i LAN port på router.

    Du får max 4 IPer fra CD, så hvis du resetter modem, så kan du komme på nett med mobil - problemet er at du bare kommer totalt på nett med 4 enheter - så best å bruke routeren din slik at du kan komme på nett med flere

    Hvordan gjør jeg det via routeren da? : )

  7. Aha, da fikk jeg til :)

    Men jeg finner ingen plass hvor det står "Ethernet adapter Local Area Connection" eller "Default gateway". Jeg fant et nr under standard gateway, prøvde å skrive det inn, med siden vil ikke laste.

     

    Står meditilstand: medium frakoblet. Tilkoblingspesifiaksjon: DNS-suffiks.. ?

     

    Hun påstår hun ikke har gjort det, men jeg synes det er veldig rart at jeg ikke skal få koblet meg på mitt nettverk, når jeg får koble meg på andres.

     

    Martin82; det er jo akkurat det jeg gjør nå :roll:

  8. TMB, det var det samme nr. som Martin82 skrev. Men jeg får ikke til å laste den siden.

     

    Martin 82, når jeg skriver ipconfig, så kommer vinduet opp med noe hvit tekst som bare ruller i 1 sekund, så forsvinner bildet.

     

    Det jeg tror i alle fall, er at routeren er sperret til 2-3 ip-adresser. Hvis jeg ikke husker helt feil, så tror jeg at det var slik hun satt det opp slik, av en eller annen grunn.

  9. Martin82: Jeg har en D-link R-615. Jeg prøver å skrive inn det nr. i feltet (flere ganger), men jeg får bare: "the conection was reset".. try agian... Er det noen annen måte jeg kan gjøre det på?

    Jeg har ringt hun som satt det opp for meg. Hun sier at hun ikke har gjort noe spesielt, bare satt det opp som helt vanlig WAP.

     

    Jan: mobilen er helt ny, og den er helt oppdatert. Jeg vet ikke hvordan jeg oppdaterer firmware i routeren. Eller hvordan jeg slår av kryptering eller setter hastigheten til G-only (osv).

     

    Som sagt, jeg er helt grønn på dette området, jeg må ha det inn med teskje.. :blush:

×
×
  • Opprett ny...