Gå til innhold

Cydin

Medlemmer
  • Innlegg

    77
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Cydin

  1.  

    Med eller uten våre anbefalinger blir nok det her en knallsterk PC. Dyr ikke minst pga. skjermkortet som koster skjorta. Noctua kjøleren er veldig god, og kjøler forsåvidt bedre enn en H80i.. men den er også ekstremt stor! Spørs om du bør sjekke at den passer før du skifter kabinett.

     

    Høyde på noctua d15s med/uten vifte: 160mm

    Fractal Design Define C Maks. CPU-kjølerhøyde: 168mm

     

    Så det burde gå fint. Litt trangt, men burde fortsatt gå helt fint, men takk som brakte det opp. Fikk meg til å dobbeltsjekke at det gikk  :) 

  2. Var egentlig relativt klar til å kjøpe, men så kjørte jeg setupet gjennom pcpartpicker.com for å se etter kompatibilitetsproblemer. Hadde ingen før jeg la til M.2 disken. Men jeg vet at den "compatibility checken" de har ofte ikke er helt 100%. Men jeg fikk uansett følgende error:

     

    iiRSpTU.png

     

    Noen som vet noe om dette stemmer? Fra det jeg forstår betyr det basically at M.2 disken bruker opp "bandwith" som ellers ville vært okkupert av harddisk som gjør at harddisken ikke vil fungere? Skal ærlig innrømme jeg er veldig grønn når det gjelder M.2 disk og harddisk.

     

    Edit: Greier ikke se hvor mange SATA porter hovedkortet har, men ser ut som det minst har 3 porter. I så fall er det vel ikke noe problem?

  3.  

    Det vil bety at den er solide 4-5 ganger så rask. Koster noen kroner mer.

     

    Det betyr ikke at spill laster 4 ganger så raskt... Har man penger til det, for all del kjøp en 960 EVO. Men de extra pengene det koster bør heller brukes i et bedre skjermkort for en person som hovedsaklig spiller.

     

     

    Jeg er oppmerksom på det. Derfor har jeg holdt meg unna M.2, men nå har jeg allerede toppen av toppen av skjermkort. Så vurderer faktisk sterkt å like gjerne gå all out med M.2 også. Kan vel kanskje krangle på at Titan XP er bedre, men det er hvert fall en veldig dårlig investering (i mine øyne).

  4. -snipp-

     

    Hmm... Var egentlig ganske klar til å trekke av avtrekkern, men ble plutselig litt fristet av M.2 disken. Blir i så fall 1000 kr mer i mitt tilfelle.

     

    Er fortsatt veldig skeptisk til vannkjøling, hvert fall fordi jeg har 0 erfaring med overklokking (og vannkjøling) selv om jeg har bygd 2 pc-er tidligere. Nå har jeg skjønt at hovedkortet jeg har valgt er veldig enkelt å overklokke med for nybegynnere, men fortsatt skeptisk på om det er verdt det for meg.

     

    Videre har jeg gjort litt mer research på cases og har egentlig kommet frem til tre alternativer: Fractal Design Define C, Phanteeks Eclipse P400S og til slutt NZXT S340 Elite. Fra det jeg har skjønt ut ifra research skal alle delene passe fint i alle de tre forskjellige casene.

     

    Noen som har noe siste input? Fordi jeg kjenner at det klør i fingrene her...

  5. Om jeg skulle anbefale deg noe så ville jeg personlig valgt en annen CPU kjøler. Velg en lukket vannkjøler som til eksempel Corsair H80i v2 (eller større). En siste ting er valg av SSD. Jeg ville droppet 2.5" SSD'en og heller gå for en Samsung M.2. Feks. en 960 EVO 512 GB. Her vil du merke stor forskjell sammenlignet med den 2.5" disken.

     

    Har helt ærlig lite lyst på vannkjøling. Har aldri hatt det før og har virkelig ikke lyst å måtte "deale med" lekasjer. Hvert fall fordi fra det jeg har hørt er Noctua D15S veldig stillegående og høyt-ytende.

     

    Når det gjelder m.2 disk... Hvor stor er forskjellen mellom det og SSD? Fikk anbefaling om det fra noen andre også, men har egentlig bare tenkt at det er unødvendig for min bruk. Kanskje jeg tar feil?

  6. Hei!

     

    Lagde en tråd ~en månedstid tilbake der jeg spurte litt om hjelp til en build. Har gjort en del research frem og tilbake og kommet fram til dette oppsettet:

     

    dZXXMPP.png

    Lite diskusjon på CPU/grafikkort fronten. Var litt mellom ryzen og i7 7700k, men endte til slutt opp med i7 7700k da det nok passer bedre til min bruk (144hz 1080p gaming).

     

    Er vel egentlig tre hovedområder der jeg ikke er helt fornøyd: RAM, Hovedkort og case. Har lite erfaring med noen av delene så lurer på om det er noen som har noen innspill her? Prisen på delene så langt ligger rundt 20 000. Budsjettet er rundt der også. Kan koste på meg en tusenlapp til, men helst ikke mye mer.

     

    På forhånd takk :-)

     

    Edit: Glemte budjsett

     

    Edit2: Endelig setup her for de som lurer.

     

    YKqLwE1.png

     

    Totalt (inkl. Windows) ble det 23.667 kr for de som evt. var nysjerrige.

  7.  

    Har gjort litt mer research på Ryzen 7 1700 performance vs 1700x/1800x og funnet ut at jeg ønsker å gå for Ryzen 7 1700. Har sett fra ulike benchmarks at Ryzen 7 1700 overklokket til 4.0 GHz yter faktisk like bra og i noen tilfeller bedre enn 1700x og 1800x. Vurderer da kanskje å gå tilbake på ordet mitt om å bruke D15S isteden for D15. Noen som har noe tanker rundt dette?

     

    En Ryzen 1700 med OC til 3.8 - 4.0 Ghz kjølt av en Noctua D15S blir bra :)

    Tips : Kjøp deg 3200 Mhz, CL14 DDR4 minne. Ryzen liker rask minne. Kan hende du trenger en nyere BIOS på hovedkortet for å få det til å funke da.

     

    Litt usikker på hva CL14 betyr og forskjellen på f.eks. CL14 og CL16, men billigste 3200 Mhz, CL14 DDR4 minne jeg fant lå på rundt 3000 kr. Det blir nok litt i dyreste laget (hvert fall for nå). Tror kanskje jeg heller kjører billigere minne og heller oppgraderer en tid i nærmere fremtid, siden jeg allerede øker budsjettet litt for å få plass til en 1080ti.

  8. Har gjort litt mer research på Ryzen 7 1700 performance vs 1700x/1800x og funnet ut at jeg ønsker å gå for Ryzen 7 1700. Har sett fra ulike benchmarks at Ryzen 7 1700 overklokket til 4.0 GHz yter faktisk like bra og i noen tilfeller bedre enn 1700x og 1800x. Vurderer da kanskje å gå tilbake på ordet mitt om å bruke D15S isteden for D15. Noen som har noe tanker rundt dette?

  9. Det forstår jeg ikke Cydin, når D15 er helt lik D15S men at D15 kommer med en ekstra vifta som du kan fjerne og da blir den lik D15S.

    Med mindre ting har kommet meg forbi at viftene er ulike. !!!

    Fra det jeg har forstått så er ikke den eneste forskjellen at det er to vifter på d15 og bare en på d15s. D15s er også litt smartere utformet som gjør det enklere å passe både med tanke på GPU og også minne og hovedkort.

     

    Edit: Fra det jeg har forstått er også performance mellom d15 og d15s VELDIG lik. Fra linken du sendte videre var det en 2 grader forskjell. Det virker ikke veldig make or break spør du meg, men kanskje jeg tar feil. Nå kan det godt hende at med mitt oppsett at det ikke gjør noe med litt mindre plass, men siden jeg er relativt ny på PC-bygging er "mer plass" et veldig godt salgspunkt for meg.

  10. I all hovedsak så foretrekker jeg nok S-versjonen da den tar opp mindre plass og sikkert gjør pc-builden til ett litt mindre logistisk-mareritt. Hadde det vært D15S tilpasset AM4 socket hadde jeg helt klart kjørt den. De 100 kr gjør veldig lite for meg, men er selvfølgelig åpen til andre løsninger. Men sånn som det er nå så tror jeg at jeg går for D15S med CPU mounting kit.

  11. Det MSI GTX 1080 Gaming X kortet burde fint holde til de spilla du spiller, men om du kan ta deg råd til det er ikke 1080Ti overkill. Spill blir bare mer og mer krevende.

     

    Jeg må ta en vurdering på det. Hvis jeg velger å gå for 1080ti burde jeg vente på noen spesiell tredjeparti modell? Så du nevnte MSI 1080ti Gaming X. Skal helt ærlig innrømme jeg ikke vet helt forskjellen mellom "vanilla" modellen og de forskjellige tredjeparti modellene. Kan vel gjette på det er noen små mods som gir mindre lyd/bedre kjøling o.l?

     

    Edit : Du kan velge den "gamle" D15S, men da må du kjøpe deg dette i tillegg.

     

    Det høres ut som den beste løsningen, takk!

  12.  

     

    obs obs, den CPU kjøleren, ser ikke at den støtter AM4

    Gødt øye. Tenker da erstatning blir Noctua NH-D15 SE-AM4 CPU Kjøler.

     

    Anbefaler deg å lese:

    Noctua NH-D15 SE-AM4

     

    Her får du sett flere bilder av kjøleren og at uansett minne profil du velger vil ytterste viften komme borti.

    Her sier han at han måtte flytte den litt opp, såå.. litt dumt men fult mulig og uten / kun 1 vifte.

     

    Alt i alt, overkill CPU kjøler?

     

    Hva med 

    Noctua NH-U12S SE-AM4 eller Noctua NH-L9x65 SE-AM4, den første minner meg veldig mye om 212 EVO som jeg har og PC'n har stått på 24/7 siden 2014, null stress.

     

     

    Her har du nok rett med at det er litt overkill. Må helt ærlig innrømme at kunnskapen om kjøling og lignende er ganske tynn. Dette blir min tredje pc build noensinne. Tidligere har jeg latt meg nøye med en av de billigere coolermaster modellene (usikker på hva den heter og om den fortsatt finnes), men tenkte heller å kjøre overkill enn underkill når jeg har med Ryzen å gjøre. Men nå vet jeg ikke hvor varm Ryzen er, har jo lest at den bruker lite strøm i forhold til ytelse - usikker på hvor stor sammenheng det er mellom det og varme.

  13. Jeg ser du har valgt et hovedkort som støtter 3 x PCIe-x16, med andre ord du har mulighet for 3-way SLI !!!

    Hvis du ikke har planer om å kjøpe 3 stk. i fremtiden anbefaler jeg å velge noe annet.

     

    Mulighet for SLI burde vel være tilstede og prisen deretter.. = mer til ditt skjermkort eller investere i større PSU.

     

    Haha, hovedkort med 3x PCIe-x16 er vel heller en bi-effekt av at AMD Ryzen krever AM4 socket og det begrenser antallet hovedkort ganske drastisk (korriger meg hvis jeg tar feil). Hovedkortet jeg har valgt er faktisk et av de rimeligere AM4 socket hovedkortene jeg kunne finne. Ønsker heller ikke være for gjerrig på hovedkort. Blir litt dumt å investere i AMD Ryzen og 1080 evt 1080ti og sette begge på ett altfor billig hovedkort, men takk for input!

  14. Oppsettet ser bra ut, men du kan like gjerne velge en 1700, og heller overklokke den til 3,8-3,9. Da sparer du nesten en tusenlapp, og hvis du legger til de pengene i skjermkortet, har du nesten et 1080ti.

     

    Høres ikke dumt ut, takk!

    Noen tanker :

     

    - Spar penger og velg Ryzen 1700 (overklokk den til 3.8-3.9 Ghz)

    - Bytt ut RM750x med en EVGA SuperNOVA G3 (750W)

    - Et GTX 1080TI skjermkort - MSI sin Gaming X verson av det kommer om ca en måned.

    - Bytte ut viftene i kabinettet med noen som har bedre statisk trykk. Ha iallefall 2 som suger luft inn i front og en bak som suger ut.

     

    Vent 1 måned eller 2 med å handle dette, for da vil nok bedre BIOS'er ha kommet ut, og nye drivere for Ryzen plattformen.

     

    Haster ikke veldig med innkjøp, så jeg skal nok greie å vente en måned eller to. Takk for input!

     

    Har forresten lagt til en liten edit med en smule mer informasjon i hovedposten.

  15. Hei!

     

    Jeg ønsker å oppgradere det jeg allerede har - som er en grei PC, men som begynner å bli litt sliten (den er fra tidlig 2012). Bestemmer meg derfor like greit å kline til med hovedsakelig alt nytt.

    Jeg ønsker å bruke pc-en til gaming, men ønsker også å ha muligheten til å streame spill til tider, men dette er ikke hovedfokus på pcen.

     

    Har kommet fram til ett litt eget oppsett på egenhånd. Tanken rundt denne PC-builden var å bruke nye AMD Ryzen fordi jeg har hørt så mye godt om den. Har hørt at pris/performance er veldig bra. Nå skal det sies at fra det jeg har skjønt er ikke Ryzen akkurat den beste på gaming, men vil fortsatt tro den vil være mer enn god nok.

     

    Edit: Litt mer info. 

    - Spiller på 144hz med 1920x1080. Har egentlig ikke noe ønske om å gå opp i oppløsning da 144hz er personlig verdt mer for meg. Derfor er det viktig at jeg greier 144FPS ++ i selv ganske krevende spill. 

    - Spiller hovedsakelig ikke veldig krevende spill, men ønsker å ha en maskin som takler alle spill veldig bra. Spiller f.eks. en del CS:GO, som jo er et veldig lite krevende spill, men liker ikke å være begrenset i vilke spill jeg har muligheten til å spille.

    - Budsjettet ligger rundt 20.000 kr. Oppsettet jeg linket kommer på rundt 18.200 kr.

     

    Uten mere snikksnakk, her er oppsettet jeg har tenkt for meg (oppdatert setup): http://i.imgur.com/SoAlvT9.png

     

    Hadde vært flott med noen innspill. 

     

    På forhånd takk!

  16. Det er så merkelige svar på forumet om dagen. Prøv selv å konfigurere opp en maskin med 7970 Matrix, AX serien til Corsair, 16gb minne, Mpower, 256gb SSD til 10k. Hvor mange sitter oppe med 20 faner, dropbox, spotify, full hd streaming etc når man gamer? Så utrolig merkelig argument, om du spør meg. Man behøver rett og slett ikke mer enn 8gb minne til gaming.

     

    Om TS er ute etter best mulig ytelse for 10.000 kroner, så anbefaler jeg dette oppsettet: Men dropp Corsair H70 kjølingen til fordel for http://www.dustinhom...der_SiteSeeker. Det var et oppsett jeg lagde i går til en annen bruker fra dustinhome.no. Grunnen til at jeg ikke satt opp fra prisguiden, er at prisene ikke blir reele mtp at man ønsker i utgangspunktet å handle fra én nettbutikk.

     

    Nå er det sikkert noen som kommer å til å reagere med: 620W? lol, man får bedre fps med 750W, man trenger minst 700W. Ikke tro et ord av det. http://www.tomshardw...rk,3232-18.html

     

    Systemet i testen trekker i gjennomsnitt 301W på load med et HD 7970.

    Høres ut som du har god peiling og oppsettet ser jo bra ut det.

    Og skal definitivt bytte ut Corsair H70 for et litt billigere alternativ.'

    Jeg kommer ikke til å kjøpe helt enda så det er bare å komme med forslag eller eventuelle alternativer men ser meg godt fornøyd med setup :-)

  17. Av hva PSU-valg angår, ville jeg kanskje vurdert å kjøpe i A eller T-serie fra Corsair, og unngå low-end segmentet deres, da de viftene har hatt en del problemer forbundet rundt seg.. Bare en tanke..

     

    Videre, sitter jeg per idag med 250GB SSD på laptopen min, og kan med god samvittighet si at jeg personlig heller ville gått 250GB (eller t.o.m. 500GB) enn de små 120, som blir brukt opp med en gang. Sørg også for å kjøpe en disk som har 248GB (eller hva det er) og ikke de fulle 256GB, ettersom du får med en "sikkerhetssektor/backupsektor" om en av sektorene skulle gå dunken.

     

    Just my two cents..

     

    Hva mener du med A serien til corsair? Skjønner hva du mener men er veldig grønn på sånne ting (Grunnen til at jeg poster) så en link hadde vært fint.

     

    Edit: Mener du noe sånn som f.eks corsair AX: http://www.dustinhome.no/product/5010660984/corsair-ax-760w-professional-series-modular-psu/#intcmp=searchProvider_SiteSeeker

  18. Så nå har tiden kommet for å kjøpe en ny pc.

    Budsjettet er rundt 10K.

    Jeg kommer til å bruke pcen hovedsaklig til gaming.

    Jeg SKAL bygge pcen selv for åpenbare grunner.

    Håper at noen kan evt. poste setups eller input og tips.

     

     

    Her har jeg noen deler som jeg har funnet frem til et potensielt setup:

    Fractal design define r4 (Kabinett)

    Intel core I5 3750K (Prosessor)

    MSI Z77 mpower (Hovedkort)

     

    Ellers er det litt uklart.

  19. Hallo!

    Jeg er på utkikk etter et oppsett til rundt 8K. Jeg gamer for det meste MOBAer men spiller det meste så det hadde vært fint med en pc som drar det meste på høy resolution og kvalitet.

     

    Jeg har bygget en pc tidligere til rundt 8-9K, men jeg må ha en til det andre huset også. Her er det oppsettet jeg har brukt til å bygge tidligere: http://i.imgur.com/ifGp0.png Jeg kunne jo bare kjøpt akkurat det samme. Men det er et år siden jeg kjøpte det oppsettet så jeg tenker at det er en del bedre deler ut på markedet.

     

    Så hvis noen kunne poste et oppsett til rundt 8K ville det verdt sterkt verdsatt :) Jeg kommer nok til å bygge i Fractal design miditower R3 men er åpen for andre muligheter.

     

    På forhånd takk :)

×
×
  • Opprett ny...