Gå til innhold

bonedawg

Medlemmer
  • Innlegg

    19
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av bonedawg

  1. Får litt vondt i webprogrammerer sjela mi av de nevnte statiske og litt vel eksotiske forslagene over (no offence..).

    Når det er snakk om én side er vel alt som ikke er statisk det samme som å skyte spurv med kanoner? Pointet her var vel å få det til på klientsiden tror jeg.

     

     

    To sider, bytt ut tekst...

     

    Eller være jævla hardcore og kjøre en ajax som henter språkfil basert på innstillingene på nettleseren til brukeren, og som parser responseText'n som kommer i retur og oppdaterer alle div'ene. Evt kan du ha js-språkarrays i en index.html som automatisk bytter tekst; en side, 0 wait for å switche språk. Eller bruke css for å skjule/vise divs med tekst (mener noen nevnte det, bare vær siktig med css-position på overlappende divs). Er ikke alltid man kan kåle så masse med servere og php og pakker osv. Skal man lage en index.html med to språk er det unødvendig å sette opp enterprise-struktur på oversettelser :p

     

    Den beste er nok å bruke to skudd med luftgeværet for å drepe spurven (les: index_no.html index_en.html)

  2. alltid css, aldri entity-properties (<table width="#$" osv )

     

    mulig jeg blander, klarer ikke å replikere det jeg prater om, men jeg er jævla sikker på at det er en av grunnen til at jeg aldri bruker tables lenger, kanskje det stammer fra ie6 dagene, hvem vet.....

     

    neste gang jeg kommer over det så skal jeg løpe inn hit og poste eksempelet....

     

     

    støtter forøvrig jørns (jabbadabbadoo) forslag om å bruke div med float:left, mye deiligere :) og strengt tatt blir det ganske identisk når det kommer til antall krokodille-tegn :p

  3. IE er ikke glad i width på td-elementer om jeg ikke husker feil, workaround er å sette bredde på div som er inni td.

    Det gjelder både html-width og css-width?

     

    Mener å huske det, det er i hvert fall masse krøll rundt crossbrowser når det kommer til stiling og størrelser av tr/td. Jeg bruker konsekvent en div til content og style i td hvis jeg først må bruke tabell. Dog jeg gjør alt jeg kan for å slippe tabeller :)

  4. For å fortelle nettleseren at en side uansett skal lagres istedenfor å vises direkte, så brukes Content-Disposition-headeren i HTTP.

    http://www.ietf.org/rfc/rfc2183.txt

     

    Content-Disposition: attachment; filename="filnavn.mp3"

     

    Hvordan du best tar i bruk denne avhenger helt av server-oppsettet ditt.

     

    aha takk skal dere ha ;)! Alle sammen..

    Men en annen ting, størrelsen på nettsiden er greit hos alle brukerne mine, men uten om de som bruker Mini Pc.. Dermed kan de ikke se alt, og de må scrolle hele tiden.. Noen ideer om hvordan jeg skal fikse det ?

     

     

    Jeg vet ikke hvor mye kontroll du har på http-headerne på navhost.com eller hvor det nå er du har opplegget ditt, men generellt sett så pleier man å legge til med kursiv tekst "Right click - Save as..." ved siden av linker som er filer. Dette er mer eller mindre blitt en såpass mye brukt måte å omgå header-definering på at jeg drister meg til å kalle det de facto standard :p

     

    For å løse dette med oppløsning anbefaler jeg deg å designe nettsiden rundt et minimumskrav på 800x600, de fleste skjermer i omløp i dag takler dette. Ellers er det mulig å bruke divs/tables(grøss) med %-bredde.

     

    Er banner-bildet ditt større enn skjermen til den som er på nettsiden er det fint lite du kan gjøre...... utover å lage et javascript som sjekker clientWidth og resizer bildene til å passe, men det er såpass avansert og en dårlig/overhackete løsning på noe som ikke burde være et problem.

  5. For å få den til å spille må du bruke Flash, så vidt meg bekjent har ingen browsere native støtte for mp3 (kanskje i html5, men den har IE8 ikke prøvd å implementere engang)

     

     

    Hvordan den håndterer linker som er filer er opp til browseren selv og du kan ikke gjøre mye for å overstyre oppførselen rundt dette, velkommen til internett og dets lunefule multibrowsere:)

  6. Det er nok ikke mulig, FireBug lar deg endre html slik den er i øyeblikket i cachen, og det er aldri sikkert at det er likt slik som kildefilen er (spesielt i DOM-generernde javascript)

     

    Du må bruke FireBug til å finne hvor det du skal redigere ligger hen i html-fila, og så redigere filen manuelt (vha av notepad, som er det råeste webutvikligsverktøyet i manns minne)

     

     

    Vet ikke om jeg forklarte meg godt, men poenget er uansett at FireBug kun er i stand til å redigere innholdet i cachen til Firefox.

     

    -steinar

  7. Kunne jeg fått en liten pointer på hva jeg gjør feil her?

     

    <script type="text/javascript" src="jquery.js">
    <!--
    $(function(){
    setInterval(function(){
    	$.get('./data.txt', {}, function(response){
    		$('#apDiv3').html(response);
    	});
    }, 1000);
    });
    //-->
    </script>

    Har ingen errors lenger, nå har jeg kun problemer med å få det til å vises i Div taggen.

     

    har du en div som heter 'apDiv3' da ?

  8. Hvis ikke CSS "cursor: url('crap.cur'), pointer;" fungerer crossbrowser så er jeg redd du er nødt til å gjøre en superhack (dog, ifølge w3schools.com skulle dette fungert på alt etter IE4, FF1, N6). Men du må huske på å ha en liste med alternativer, med fallback på siste item (pointer). Det er mulig Safari nekter å sette cursor hvis den ikke har fallback for å forhindre ev. skjuling av cursor.

     

    Det jeg prøver å si er at Safari kan ha problemer med "cursor: url('crap.cur');" men at den aksepterer "cursor: url('crap.cur'), pointer;".

     

    Dessverre er det (såvidt meg bekjent) umulig å 'skjule' cursor, så det å hekte en div på cursor vil se ganske teit ut med vanlig cursorgfx som overlapper den animerte gif'en.

  9. Jeg syns dette var helt fantastisk! Med tanke på hvor grafisk pompøse disse spillene er/var/skal være så syns jeg essayformen din fungerte meget bra.

     

    Med herlige ordspill som "Når prosjektilstrømmene blir lange og kuleregnet setter inn..." så kan jeg ikke gjøre annet enn å applaudere.

     

    I et ellers språk-fattig intervev kommer dette som et friskt pust, og som nevnt tidligere syns jeg det er synd at folk ikke ser underholdningsverdien i det. Hvis de sliter med å lese det så kan de heller kjøpe Se & Hør og prate om hvor jæli fett det nye spellet var as, dønn serri'st lissom!

     

    Dog skal man nok tenke være vár på hvor grensen mellom blogg og anmeldelse ligger.

  10. Det spørs helt på hva du er ute etter å lære.

     

    Uansett er det viktig å være forberedt på å miste motivasjonen hvis du skal bruke C++ til å lage windows applikasjoner av den kompleksiteten som de programmene du nevner innebærer. Sist jeg sjekket var det et helvette uten like og det kan være like greit å først som sist lære seg C# og .NET rammeverket.

     

    I samme åndedrag kan man jo nevne Delphi, Visual Basic og MFC (til VC++) selv om jeg ikke er spesielt fan av noen av dem.

     

    QT kan nok være litt stilig ettersom du da også får kryssplattform applikasjoner (bedre enn Java, men det er en annen diskusjon) og akkurat det poenget begynner å få vind i seilene (kryssplattform altså).

     

    Men er du skikkelig rå så gjør du det i assembler ;)

     

    EDIT: decompiler/disassembler er bare å gi faen i, du lærer ikke en pøkk med mindre du har skrevet kode i tiår. (jada, unntakene finnes....)

  11. http://extjs.com/deploy/dev/examples/desktop/desktop.html

     

    ExtJS er et sinnsykt genialt rammeverk for javascripting med gui og mot backends.

     

    Og det beste av alt:

    "Ext is also licensed under the terms of the Open Source LGPL 3.0 license."

     

    -bone

     

    EDIT: jeg må nesten få legge til at jeg på ingen måte er forbundet med dette rammeverket annet enn av vi har lagt vår elsk på det i firmaet jeg jobber i. Forøvrig finner du et accordion-eksempel i den linken jeg pastet øverst.

  12. hakke fått sett inni maskina enda, var bare barsjefen som spurte meg når jeg var der igår.

     

    takk for tipsene.....

    (håper jeg får noe fett no for å ordne den, som f.ex. masse øl ellno)

     

     

    siste spørsmål, var ikke EDO brikker sånn at man måtte ha to like brikker? to og to brikker? syns å erindre noe om at jeg dreit meg ut på det engang.

  13. jeg skal (prøve å) oppdatere en pentium pro til å bli en brukbar mp3-spillermaskin på en bar. eneste problemet er at den har 32 mb ram (whoho). så det jeg lurer på er om det er EDO-ram som pentium pro brukte? og om det er ata-66 eller ata-33 som var gjeldende i de dager.

×
×
  • Opprett ny...