Gå til innhold

oveovo

Medlemmer
  • Innlegg

    84
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av oveovo

  1. Har søkt og kom inn, drar nok på opptaksprøvene 18-20 august... Går for tiden på NTNU i Trondheim, så det blir et lite valg å ta om jeg kommer inn! :)

     

    Forresten, vet du hvordan man kommer seg inn til Luftforsvaret på Rygge når man kommer dit? Skulle man ringe kontaktpersonen eller?

  2. Noen som vet forresten om bussrutene fortsatt tilbyr et slikt semesterkort til buss for 1300,-? Det har jeg hvertfall hørt.

    De har det, men det koster 1550,-.

     

    Når vi er inne på bussruter, er det noen som vet hva de rutene med grå bakgrunn (bak tallet) på rutelistene er for noe? Rutetidene er generelt vanskelige å skjønne med det mongosystemet til Team Trafikk, men de "grå" rutene skjønner jeg ingenting av.

     

    De betyr faktisk noe, tro det eller ei! :p På de grå avgangene er det lav innstegsterskel slik at folk med rullestol og rullatorer og slikt kommer seg lettere på bussen :)

  3. Dere som bor i studentby, hvordan gjør dere det med innboforsikring, hvis dere i det hele tatt har det? Jeg vil helst ha forsikring slik at jeg ikke står der uten noe i tilfelle det blir brann eller innbrudd, og det koster jo ikke mange hundrelappene i året.

     

    Det trenger du ikke så lenge du er folkeregistrert på samme adresse som dine foreldre. (Gitt at de faktisk har innboforsikring.)

    Og det er... lov? Ettersom hybelen ligger rundt 550 km fra boligen til foreldrene mine, mener jeg, og det er ganske åpenbart at jeg ikke bor der lengre.

     

    Hehe, det er helt lovlig ja :) Men enkelte forsikringsselskap har en øvre aldersgrense som dette gjelder for, men så vidt jeg vet har TrygVesta ingen aldersgrense slik at man er dekket hele tiden man bor på hybel/leilighet og studerer. Nevner bare dem fordi det er dette selskapet jeg er dekket av.. :)

  4. Hvis det ikke er undervisning, hvordan kan det da være eksamen?

     

    Fordi folka på instituttet sier så:

     

    Vi har ikke undervisning i SANT1005 til høsten, så det kan være derfor du har problem med å få lagt det inn i utdanningsplanen din på studweb. Det er likevel ikke noe problem å melde seg til eksamen i emnet, da vi tilbyr eksamen i emnet hvert semester og der er ingen forkunnskapskrav eller obligatoriske aktiviteter.

     

    Du må kun melde deg opp til eksamen, dvs ikke legge det til i studieplanen din... Du kan gjøre det etter du har godkjent studieplanen:)

  5. Til dere som har vært på intervju!

    Jeg skal på intervju om et par uker nå, og jeg lurer på hva det er de spørr om.

    Trenger jeg å forberede meg på noe annet enn den engelske delen ?

    Må jeg ha no forkunnskaper om yrket, må jeg kunne noe fra før ?

    Spør de masse om hvordan jeg er som person ?

    osv osv osv...

     

    Vet ikke om dere har lov til å svare på det, men hadde vært fint med en liten "heads-up" slik at jeg vet litt om hva jeg går til :)

     

    Forbered deg på å ha svar på alt mulig av "hvorfor-spørsmål" :) Hvorfor det, jamen hvorfor det, hvorfor mener du det, hvorfor hvorfor? :p Kom ikke videre i fjor på grunn av at jeg ikke er så god til å argumentere for ting på sparket...

  6. Om du skulle blitt siviløkonom måtte du ha startet for 4 år siden, siste kullet går ut i år.

     

    Det nye studiet heter Master i øk/ad og er en 2-årig påbygning på Bachelorstudiet (3år)

     

    Er et hav av forskjell mellom ingeniør og økonom, så du bør nok tenke mer gjennom interessene dine fremfor hva som gir deg sikker jobb og inntekt i fremtida.

     

    Det heter ennå siviløkonom, det er bare at i år er siste sjanse for å få tittelen med bare 4 års utdanning (forutsatt at du påbegynte studiene da løpet var 4-årig)... :)

  7. Vel, nå vet jeg ikke hvordan arbeidsmarkedet er for de som velger samfunnsgeografi, så jeg kan ikke uttale meg hvorvidt det er "utrygt" å velge det med tanke på jobbmuligheter. Fordelen med geografi er jo at det kan brukes til så mangt. Har man en bachelor- og mastergrad med både samfunns- og natur-geoemner, samt GIS, kan man jo jobbe med alt mulig rart. Men hva geografi som universitetsfag egentlig er har jo vært gjenstand for debatt helt siden institusjonaliseringen av faget på slutten av 1800-tallet. :)

     

    Begynte du på geog nå i høst?

    Det besøket vi hadde av NVE var i forbindelse med GEOG1513 nå før jul, så de som ikke tok det emnet fikk ikke med seg det nei. Men det besøket fra NVE har blitt tradisjon, så om du velger GEOG1513 får du nok besøk du også. :)

     

    Tok de første geografifagene nå i høst ja, så har nok ikke kommet til det faget ennå, så da er det kanskje ikke så rart... :p Har som sagt tatt matematikk allerede, så jeg har ikke "plass" til både GIS og naturgeografi som valgemner i graden min, så jeg tror jeg blir å velge GIS hovedsaklig, er det som virker mest interessant hittil, får se om inntrykket endrer seg senere.. :)

  8. Jeg går også geografi på Dragvoll, og har kombinert dette med et år med matematikk.. Hva har du valgt å spesialisere deg i? Etter som jeg har forstått det er GIS ganske attraktivt i næringslivet for tiden, naturgeografi har jeg egentlig ikke forstått hva jeg kan bruke til etter endt studie... Ettersom jeg forstår at du snart er ferdig, håper jeg du har et bedre grunnlag til å svare :)

    Morsomt å se at enda flere geografer har funnet veien hit :)

     

    Men jeg tar GIS og naturgeo nå i bacheloren min på NTNU. Naturgeografien er veldig prosessorientert hvor man lærer å tenke helhetlig hvordan ulike prosesser samspiller. I NVE, NGU, o.l. jobber det i dag mange med ingeniørgrader. Disse er gjerne veldig gode til å regne med tall, men har ofte ikke den helhetlige forståelsen av hvordan prosessene i naturen henger sammen, slik som naturgeografene får. For å ta et konkret eksempel: Det er kjekt å kunne konstruksjon og matematikk om man skal bygge en bru over ei elv. Men mattekunnskaper er ikke så nyttige om man ønsker å vurdere hvor det er gunstig å plassere en bru med tanke på elveerosjon, sedimentasjon/avsetning, flomproblematikk/flomkontroll, og eventuelt skråningsprosesser knyttet til elveerosjon, samt forebygging av erosjon i fjell og løsmasser av ulik jordart. Og det er nettopp her naturgeografene kommer inn med sin ekspertise da alt dette samspiller, og inngrep i elveløp har konsekvenser både oppstrøms og nedstrøms på de områdene jeg nevnte tidligere, og kan endre en elvs karakteristika ganske betraktelig. På denne måten blir naturgeografer såkalt "soft engineers", og trenden er at man nå ønsker slike folk med i problemløsningsprosesser av alle salg. F.eks utbygging/konstruksjon av bygninger, infrastruktur, skred- og rassikring (f.eks kvikkleireproblematikk i Trondheim by), flomsikring/flomkontroll, osv.

     

    Når det gjelder GIS så er det visstnok særdeles hot for tiden. Vi hadde just besøk fra NVE hvor vi ble fortalt at om vi vil ha garantert jobb - velg GIS. Og GIS brukes nå ganske mye i alle slags sammenhenger og har blitt veldig etterspurt i privat sektor.

     

    Takk for svar!

     

    Dette var veldig interessant, synes geografifaget er veldig interessant, og med gode jobbmuligheter foran meg er det jo ingen grunn til bekymring! :) Jeg synes også GIS og nat.geo. er de mest interessante fagfeltene, og jeg har en oppfatning av at det er en slags todeling blant geografistudentene, de som liker det samme som meg, og de som liker samf.geo. og afrikastudier. Tror dessuten sistnevnte sliter mer med å få relevant jobb :)

     

    Presentasjonen fra NVE har jeg ikke fått med meg, gikk visst glipp av noe der ja... Får prøve å holde øynene og ørene oppe bedre neste gang... :)

  9. Men kjære deg, om han interesserer seg for begge delene, hva skal han da velge studie etter?

     

    Men kjære deg, er det sånn at alle samfunnsvitere får jobb i en etat? For meg høres det mest ut som han burde bli lærer, men det er vel uaktuelt etter 12-13 år på barn- ungdoms- og videregående skole.

     

    Det er fult mulig å kombinere realfag med samfunnsfag. Jeg har selv gjort det.

     

    Jeg går også geografi på Dragvoll, og har kombinert dette med et år med matematikk.. Hva har du valgt å spesialisere deg i? Etter som jeg har forstått det er GIS ganske attraktivt i næringslivet for tiden, naturgeografi har jeg egentlig ikke forstått hva jeg kan bruke til etter endt studie... Ettersom jeg forstår at du snart er ferdig, håper jeg du har et bedre grunnlag til å svare :)

  10. Skrev en mail til avinor nå nettopp:

     

    "Heisann!

     

    Jeg kom så langt som i fase 3 i flygelederutdanningen, altså intervjurunden, men kom ikke videre derfra.

    Har jeg nå noen mulighet til f.eks. å søke til neste år og få tatt et nytt intervju? Følte jo selv at det ikke gikk så bra denne gangen..

     

    MVH, ***"

     

    Og fikk etter en kort stund dette svaret:

     

    "Hei

     

    Nei, dette har vi dessverre ikke praktisert.

     

    Takk for interessen, og lykke til videre."

     

     

    Så det ser ut til at det er over og ut for dette prosjektet :(

    Får bare trøste seg selv med å se på alle de negative tingene med flygelederyrket.. :p

×
×
  • Opprett ny...