Gå til innhold

Totje

Medlemmer
  • Innlegg

    12
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Totje

  1. Hei! (Like)lenken nedenfor på facebook for å få en sang hverdag som er helt nye eller kanskje bare en skjult diamant, det er sjangere innenfor dubstep, house, trance, dance, techno osv...

     

     

    *reklame fjernet av moderator*

  2. Hei jeg kom akkurat opp i muntlig eksamen i politikk og menneskerettigheter, og lurte på om det var noen kloke hoder der ute som hadde lyst å komme med tanker og ideer til min del 1 og evt. del 2.

     

    Del 1 er som følger:

     

    Tema: Det norske demokratiet

    Du skal holde et foredrag om det norske demokratiet. Når det snakkes om politikk, er det alltid interessant å få fram hvem som har makt - både formelt (på papir) og mer reelt (i virkeligheten)

    Lag selv problemstilling(er)

     

    Det jeg hadde tenkt å ta for meg på denne delen er: Kort om hva et demokrati er, og hvordan dette er i Norge (parlamentarisme, folkesuverenitetsprinsippet, direkte demokrati --> med folke av stemninger, stortinget/regjering, valg og valgdeltakelse)og feks media og andre organisasjoners makt i det norske demokratiet....

    Del 1 skal bare være på 10 minutter (maks) så må være konstruktivt og kort det jeg sier, men samtidig utfyllende......

     

    DEL 2 er ukjent, vi kan få spørsmål i fra alt om konflikten i Libya, afghanistan og EU, Nato eller FN... trolig spørsmål der alle disse må trekkes inn samtidig på forskjellige vinklinger... så tenker at feks konflikten i Libya kan være relevant?

     

     

    Noen tanker? takk for svar og innspill :thumbup:

  3. Dør av varmen selv :p Tatt ferie i hodet, eksamen er ikke så aktuelt tema i hodet om dagen..

     

    Hva tar dere med til eksamen?

     

    Tenker å ta med meg:

    - lovsamling

    - Læreboka

    - spotify

     

    Noe annet lurt? :)

    Noen som har bra notater eller samlet de viktigste lovene som de vil dele?

    Er det lov med spotify? :O

     

     

    Kom til Bodø, her er det regn og tja 9 grader? lett å lese, men jobber med noen oppgaver til de forskjellige emnene vi får og leser på metode og oppsett av hvordan en oppgave bør være jf. tidligere eksamner ;)

  4. Mente det objektive ulovfestede skyldansvaret selvfølgelig.

    Her må man ha litt rettspraksis. "Mønepannedommen" eller "Gesimsdommen" er et skoleeksempel på ulovfestet objektivt ansvar.

     

    Angående rettspraksis i forhold til arbeidsgiveransvaret har vi "Læreguttdommen", men denne dreier seg om unntaket. Her ble ikke arbeidsgiver ansvarlig, som følge av at den ansatte handlet utenfor sine arbeidsoppgaver/instrukser og ikke minst utenfor sin arbeidsplass, om jeg husker rett.

     

    EDIT: Offentlighetsloven vil også stå relativt sentralt når det dreier seg om spørsmål rundt enkeltvedtak. Jeg tenker følgelig på innsynsretten i saksdokumenter.

     

    Om du leter etter rettspraksis utenom ''Læreguttdommen'' så har vi dommene: Rt 2000-211- Underslagsdommen og Rt-1997-786.- Mobbedommen hvor arbeidsgiver fikk ansvar :thumbup:

  5. Og der var den ute.

     

     

    Sett deg inn i

     


    •  
    • reglene om ugyldige viljeserklæringer i avtaleloven §§ 31, 33 og 36
    • betingelsene som må være oppfylt for at en arbeidsgiver skal bli erstatningsansvarlig for skade som en ansatt har påført en annen person
    • reglene i forvaltningsloven som gjelder når et offentlig organ behandler en søknad som skal avgjøres ved et enkeltvedtak
    • reglene som gjelder dersom en kjøper påstår at en selger ikke har oppfylt sin plikt til å levere varen til rett tid

     

    Det ser ganske greit ut. Det eneste jeg ikke føler meg helt trygg på er forvaltningsrett, men regner med at det går bra om jeg øver nok igjennom helga. :D

     

     

    Ja virker som at det blir en grei eksamen dette! Er det noen jurister eller studenter som har noen tips eller noe vi bør merke oss med de forskjellige lovene?

  6. Poenggrensene varierer fra år til år avhengig av hvor mange som søker og hvor gode karakterer de som søker har, og det er mulig at grensene går litt ned i år. Samtidig kan du ikke satse på at dette skjer, de kan like godt øke eller forbli omtrent som i fjor.

     

    Det heter for øvrig ikke studiepoeng, men konkurransepoeng.

     

    Takk for svar! ja studiet hadde i fjor 52 konkurransepoeng som en grense, og det er færre søkere på studiet i år mot i fjor. Men si at jeg har 50 konkurransepoeng og studiet krever 52 konkurransepoeng i år, vil det bety at min søknad på dette studiet blir skrinlagt? eller bare at jeg blir prioritert etter andre søkere som er bedre kvalifiserte :)?

  7. Hei! jeg lurer bare på om noen har noen særlig erfaring med opptakene til videre studier ved universiteter og høyskoler?

     

    Jeg har selv søkt på juss studiet og har ca 5,0 i snitt som tilsvarer 50 poeng. Men det det studiet jeg har søkt på har en opptakskravgrense på 52 studiepoeng, er det da helt utelukket at jeg kan komme inn på det studiet med 50 poeng?

     

    Takk for alle svar! :)

×
×
  • Opprett ny...