Gå til innhold

Wolfy__

Medlemmer
  • Innlegg

    56
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Wolfy__

  1. Pusset alle kontaktene ved batteriet og sikringene, smørte og skrudde godt til, fremdeles like gale.. Kan det være relé eller noe hjerne greier som ligger bak? Har prøvd å finne koblingskjema, men må registrere meg på allslags lugubre sider? Lysene f.eks, ledningene der går fra lyktene, PCU/lysrelé og så sikringsboks?

  2. Skal ut å ta en kikk nå, måler før og etter sikring på kontakflatene til ledningene. Tenker deretter å gjøre som Tore sier å rengjøre + pusse kontaktpunktene, hiver like så godt på litt kontaktfett så det holder i 12 år til? Håper det er noe så enkelt som skal til, for de på den lokale verkstaden her hadde absolutt ikke peiling på hva det kunne være

     

    Tusen takk for alle svar forresten!

  3. Godt mulig at det kan være vann i sikringsboksen da bilen står ute 24/7, hvordan sjekker jeg om det er jordfeil? Litt lite kjent med 12v dc..

     

    Har sjekket og målt gjennom sikringene i sikringsboksen ved førerdør og hovedsikringene fremme med batteriet. Sikringene er i orden

     

    Jeg begynte å konkludere med at det kunne vær power control unit?

  4. Hei,

     

    Det som ikke virker:

     

    Ac, vifte blåser ikke (feilkode 9f4 02)

    Justering av el speil

    Kjørelys

    Baklys (fungerer når jeg vrir bryteren til park)

    Fjernlys (fungerer når jeg drar spaken bakover)

    Parklys (får ett parklys når jeg vrir om bryteren)

     

    Diagnosen viser feil på ac climatronic, har målt alt av sikringer. Målte spenningen over sikringen når bilen stod på tomgang, og fant ut at det ikke kommer spenning til de komponentene som er nevnt.. Hva kan være galt?

     

    Vw Polo 2007mod 137k km

    Alle feilene kom på likt, eller hvertfall samme dag

  5. Kan ikke bare være fornuftig  ;)  Så ganske bra ut den Honda Civic Type R! Får sjekke litt mer på den. 

     

    Liker automat jeg altså, spesielt med F1 pads på rattet. Har dog kun hatt manuell på en lat Civic, så hvordan det er på den sprek bil vet jeg ikke. 

     

    Kommer ikke til å vurdere Tesla eller noe elbil ennå. Har ikke tro på at elbil er fremtiden, men bare et steg i riktig retning. Motsier kanskje meg selv litt, mtp at fossilbil heller ikke er fremtiden  :p Men som sagt, så er dette et siste "bensin stunt" før elbil, hydrogen e.l. tar over bilverden. 

  6. Nøyaktig som du beskriver det, Frank!

    Slik jeg har planlagt det nå, så blir det kjøp gjennom billån, og så ta innbytte/selge til fordel for stasjonsvogn med god plass når den tid kommer. Bryr meg ikke så mye om jeg går noen hundre tusen i minus på det, for da har jeg ihvertfall levd bil drømmen. 

     

    Frister med en BMW M også, men tenker på det at når den M'en er med, så blir den vesentlig vanskeligere å selge? 

    Siden dette også blir en hverdagsbil så føler jeg at f.eks en BMW 340i appellerer mer til bruken og det å få solgt den etter noen år?

     

    Setter pris på tanken din angående firmaet jeg driver vedsiden av, Frank. Men nå har det seg slik at dess mer jobb jeg har, dess mer koser jeg meg :p Det som tok knekken på meg var noe som skjedde i privatlivet. 

     

    Fleskefjes: Bruker du M2 som hverdagsbil eller bare kosebil? Hva koster forsikring sånn ca på en sånn bil?

  7. Setter stor pris på svaret ditt, PgUp, jeg skjønner hva du mener. Tingen er jo det at siden 2011 så har det kun gått i jobbing, altså at jeg har jobbet bort "ungdomstida" på en måte. Og det er som du sier, at om noen år så er det kun elbil som gjelder, og derfor vil jeg også ha en litt grom/sprek bil med lyd i nå, slik at jeg har hatt det. Derfor jeg også vurderer en A4, da den er litt mer fremtidsrettet for både daglig bruk og familie. 

    Har spart i syv år, så nå føler jeg det er på tide å bruke litt.

  8. Vil helst ikke ha Dieselbil, mtp partikkelfilter, adblue osv.. Kunne jeg valgt V6 TFSI på A4 så hadde jeg gjort det.

     

    Får høre med forhandler angående lån også da  :thumbup:

     

     

    I bedriften jeg har på siden av driver jeg med brøyting, graving, rundballepressing, diverse oppdrag innen landbruk for disse bøndene og utleige til større entreprenører. Styrer utbetalingene selv, så det er hver mnd. Men må jeg ha nytt utstyr eller får dyre reparasjoner går det fort utover lønna.

  9. Hører om lån når jeg er sikker på bilvalg. Blir enten SR bank1 eller Sparebanken Vest, alt etter hvem som har best tilbud. Flytende eller fast rente som er tingen?

     

    Havner valget på en A4 så blir det til at jeg betaler lånet å beholder bilen, og ikke at jeg har den "midlertidig" som jeg skrev tidligere. 

    Hvilken ville dere valgt? 

     

    Tusen takk for svar fra alle btw! Har hjulpet mye  :thumbup:

  10. Hadde jeg vært fornuftig hadde jeg beholdt den bilen jeg har nå :p

     

    Utifra svarene så blir leasing av bil droppet. Har som sagt ikke erfaring innenfor lån eller leasing som privatperson.

     

    Vurderer også en A4 med V6 3.0L TDI motor på 218hk. Ser at det lureste er å gå bort fra S3, og heller vurdere A4 litt mer. Tenker da på at en A4 er litt mer hverdagsbil og familievennlig angående plass, tilhengerfeste osv, og at det blir en permanent bil.

     

     

    Ta lån på en fullt utstyrt A4 på 805 000kr, betaler rundt 200k i året på lånet og eier den iløpet av 4år; Yay or nay?

     

    Blir litt frem og tilbake, men er disse to bilene jeg vurderer sterkest :hmm:

  11. Tusen takk for svar!

     

    Så ved leasing så leiger jeg kun bilen fra f.eks Møller? Og ved bytte eller salg av bil så er det kun leasing som overføres (alt etter hva kjøper bestemmer seg for? Ikke Møller som kjøper bilen tilbake av meg?)

    Er det best å ta billån og når tiden er inne for en større bil, så får jeg innbytte pris osv hos forhandler? 

    Ble litt i tvil, betale 6k i leasing i mnd til det er bytte av bil og så ta lån, eller ha lån på 800k nå og så "eige" bilen på en måte? 

     

    Dette er forsåvidt bare en midlertidig bil, da tiden for en lat 95' Civic og en ribbet 09' A4 er omme. Må har litt fart og spenning mens jeg fremdeles er ung  :tease:

     

    Har avsatt økonomi til husbygging, så der er det oppstart til sommeren. 

  12. Hei!

     

    Vurderer kjøp av min første splitter nye bil, men har noen spørsmål rundt dette:

     

    Totalpris av bilen med valgt utstyr blir 808 000kr, betaling vil bli ved leasing, ca 6k i mnd. Hvor lett er det å få byttet bilen til en annen etter noen år (F.eks ved behov for en mer familievennlig bil?) før leasingen er gjennomført?

    Altså, viss eg leaser på en sum ala 800k, og så etter 4år så bytter jeg inn bilen til en bil i 3-400k klassen, men så har jeg 500k igjen å lease på Audien, hvordan blir totalsummen etter innbytte? 

     

    Har aldri leaset som privatperson så ble litt i tvil om hvordan den type leasing egentlig fungerer (hovedsakelig ved bytte av bil før leasing er ferdig) 

     

    Har du konfigurert din egen bil? Hva angrer du på at du tok med og ikke tok med som ekstrautstyr?

     

    Også det siste spørsmålet; Er det i det hele tatt lurt å kjøpe splitter ny bil på leasing mtp økonomi?

    Er 24år, har fast jobb og inntekt på 30k i mnd, driver også eget firma på kveldstid, helger og alt av ferie (siden 2011), så gjennomsnittlig inntekt i mnd varier fra 30k til 110k. 

     

    Fikk et hardt og ublidt møte med veggen ifjor, så føler det å kjøpe egen konfigurert og splitter ny bil er min medisin for å komme helt på topp igjen.

     

    Noen med erfaring rundt dette? Tips? Innspill? 

     

    Kunne spurt forhandler, men stoler litt mer på svar fra de som har erfaring eller gode råd rundt dette, og ikke er på selgersiden.

×
×
  • Opprett ny...