Gå til innhold

teq

Medlemmer
  • Innlegg

    91
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av teq

  1. Garantien er begrenset til 1250,- og krav må stilles ovenfor QXL innen 14 dager etter auksjonsslutt. Synes ikke denne selgeren virker spesielt seriøs, det virker som om du kjøper fra et firma men selger oppgir blant annet at du ikke har noen form for angrerett, og du får ikke dekt noen form for returporto uansett tilfelle. Dette strider i mot kjøpsloven, men selger sier likevel at du har garanti ifølge denne. En så useriøs annonse burde vel strengt tatt vært slettet.

     

    http://tinyurl.com/6xtc9z

  2. Vann er suverent, det. På den forrige arbeidsplassen min, et meieri, hendte det rett som det var at en og annen laptop fikk både melk, ymse etsende vaskemiddel og annet snask innabords. Vi fjernet alt løst utstyr slik som batteri, CD-ROM, HD og eventuelt annet krimskrams, og ga den en solid omgang med vannslangen. Etter å ha tørket et par dager var den god som ny. :yes:

  3. Vel, da har du ikke fulgt med i timen :). Den er kjøpt hos Microplex, det er en G92-blokk og den passer perfekt, men den mangler altså skruene så den ikke skal henge og dingle.

     

    post-24745-1214245243_thumb.jpgpost-24745-1214245471_thumb.jpg

     

    Tror ikke Microplex fikk inn mange av disse blokkene, de lå ikke lenge på nettbutikken deres iallefall. Enden på visa ble at jeg fikk refundert en del av kjøpssummen for å ordne skruer selv.

     

    Det ser forresten ut som du har et problem selv, med shift-tasten din. :p

  4. Pumpa i seg selv er så og si lydløs, men vibrasjonsstøyen vil avhenge veldig mye av hvordan pumpa er plassert i kabinettet. Hos meg er den plassert midt på bunnplata i et Lian Li-kabinett på størrelse med ditt, og den resonnerer en del til tross for vibrasjonsdempende fester. Skulle jeg gjort montasjen i dag ville jeg nok valgt et stivere sted i kabinettet, evt. laget en brakett eller noe sånt for å unngå resonans. Har klistra på asfaltplater på undersiden av kabinettet, og det hjalp endel. Turtallet er veldig kritisk, på enkelte turtall er pumpa mi nesten ikke hørbar, og det er vel svaret på spørsmålet ditt? :)

     

    For tiden har jeg en Apogee GT på CPU og en Aquagrafx G92 på skjermkortet samt en 3x120 radiator fra Aqua Computer som jeg ikke husker betegnelsen på. Dessverre har jeg ikke kommet lenger enn til lekkasjetestinga, så jeg kan ikke gi deg noe data på flow i systemet enda. Venter fortsatt på svar fra Microplex angående en fillesak du kan lese mer om her: https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=963149 . Jeg kjenner ikke til blokkene du nevner, men XT-pumpa er ganske brutal og bør takle det meste du utsetter den for.

     

    Stemmer også for luftflyten som OndApe foreslår, inn foran og ut bak og i toppen. Dette fungerer utmerket i mitt kabinett som er ganske så likt det du har tenkt på.

  5. Litt avhengig av hvor kresen du er på støy, så bør du også vurdere vibrasjonsisolerende fester til pumpa di. Jeg hadde tidligere en Eheim 1048 som jeg bytta ut med en Aquastream XT, mye pga. at den visstnok skulle ha et lavere støynivå siden den er utstyrt med en likestrømsmotor. Min erfaring er at den vibrerer og støyer nesten like mye, men du har fordelen av å kunne sette pumpa på det turtallet du vil, noe som gjør at du kan finne et turtall som ikke gir resonans i kabinettet ditt.

     

    Å blande kobber og aluminium i samme sløyfe er problemfritt så lenge du bruker korrosjonsbeskyttelse som du sier. Og da snakker jeg av egen erfaring. :)

  6. Jeg har en stund vært eier av et Asus 8800GT og en heldekkende vannblokk til dette kortet fra Aqua Computer. Alt så fint og flott ut til jeg skulle feste blokka til kortet, dette bød på problemer. Bruksanvisningen sier at du skal bruke originalskruene fra kjøleribba til å feste blokka med, problemet mitt er at det kun er fire skruer på originalribba, og dette holder ikke til de 12 skruehullene på blokka (og i kortet) som tydeligvis skal brukes. Klaringen mellom PWM og flere andre komponenter på blokka er på nesten 1 mm, og det holder ikke.

     

    Jeg har kontaktet Microplex som solgte meg blokka. De i sin tur kontaktet AC og fikk beskjed om at det ikke skulle følge med skruer til blokka. Nå har jeg imidlertid en noe spesiell original kjøleløsning på kortet mitt, med 1 separat ribbe for GPU og 1 for PWM. Løsningen ser ganske mye bedre ut kjølemessig enn den typen som dekker hele kortet, men den er festet bare med fire skruer på GPU-blokka, mens PWM-blokka har to push-pins. Kan det være at min løsning har færre skruer enn den som er heldekkende, og at AC ikke har tatt denne løsningen med i beregningen?

     

    Jeg mailet denne teorien til Microplex før helga, men de har foreløpig ikke gitt fra seg så mye som en byte til svar. Fy skam, Microplex... Har noen andre erfaringer med samme vannblokk? :ermm:

  7. Er det ikke en enkel måte å skru av på?

    Å bruke:

    "Win + D

    Alt + F4

    Alt + A"

    Blir lett ganske kludrete, ettersom det avhenger av at Win + D minimerer alt og ikke motsatt, for eksempel.

     

    Jeg lar som regel maskinen stå på etter at jeg legger meg, om jeg skal lese på sengen. Deretter skrur jeg den av med Wiimoten jeg har på nattbordet når jeg ikke gidder lese mer. Til sånt er det greit med litt enklere tastekombinasjoner.

    Ikke så veldig enkelt, men du kan trykke windows tast (for å få opp start-menyen), d (for "slå av datamaskinen), a (for slå av). Er avhengig av at du ikke har andre programmer som begynner på d i start-menyen og at du har norsk windows. For engelsk blir det vel noen andre bokstaver.

     

    Eventuelt kan du skrive dette i en batfil du kaller : av.bat

    shutdown -s -t 0

     

    så bruker du : WIN + R

    skriver "av" og trykker enter.

     

    Hva med å bruke power-knappen? Det er vel gjerne derfor den står i kabinettet?

     

    Edit: Skal ta på meg brillene neste gang, så ikke at du skulle skru av maskina med Wiimoten din.

  8. XP har mange "nyttige" funksjoner, og man oppdager stadig fler jo mer man knoter med det. Jeg installerte printerdriver på en Oki matriseskriver her om dagen, og fikk i ettertid vite at skriveren ikke skulle ha noen driver ettersom applikasjonen vi bruker skriver direkte til skriverporten. Bare å slette skriveren fra Skrivere og telefakser tenkte jeg, men hjelpsomme XP reinstallerer driveren i bakgrunnen hver gang maskinen rebootes uansett hva jeg gjør. Det hjelper heller ikke å slette driverfilene der de ligger plassert.

     

    Har noen tips til hvordan man skal slette driverfilene for godt, og unngå at XP enten maser om å installere drivere eller reinstallerer de automatisk?

  9. Jeg har skaffet meg en SE K610i, og kunne tenke meg å bruke det gode, gamle headsettet mitt med 3,5mm jackplugg på telefonen. SE leverer en overgang fra Fast Port til 3,5mm jackplugg: http://lanseringsguide.amobil.no/product.php?productId=48101 . Noen som vet om denne kan brukes med et adapter (3,5mm hun-hun) som man plugger hodesettet i, eller får man bare linjesignal beregnet for bruk mot forsterker ut av denne kabelen?

  10. Har lett høyt og lavt uten hell, ser ut som jeg må slå meg til ro med Easy Desk Ticker. Dette fungerer i og for seg bra, men det er irriterende at programmet tar opp plass i oppgavelinjen, selv om dette ikke er av betydning for min applikasjon.

     

    Har kikket litt på redigeringsprogrammer for RSS-feeder, og syntes Alnera FeedWorkshop http://www.alnera.com/en/ virket enkelt å bruke, noe som er viktig i mitt tilfelle. Dessverre fungerer ikke FTP-funksjonen ordentlig, og da blir det ubrukelig. Et annet program som falt i smak var ExtraLabs' Feed Editor. God FTP-funksjon, men dette programmet lager skrot av norske tegn, og er derfor også ubrukelig. Noen som har tips på brukbare program? Det er altså snakk om å lage en enkel RSS-feed med kun tekst.

  11. Prøv Easy Desk Ticker, http://www.download.com/EasyDeskTicker/300...tml?tag=lst-0-5

     

    edit: Slenger på et ekstra spørsmål her jeg. Har kikket etter en programsnutt som kan vise en newsticker på skjermen jeg også, men ser helst at den viser artiklene/overskriftene hver for seg, på samme måte som i denne java appleten: http://www.appletcollection.com/newsticker.html . Det var ikke lett å finne gitt.

     

    Dette skal i prinsippet ikke brukes for å lese RSS-feeds, men til å legge ut infoticker på en storskjerm i en produksjonsbedrift, så programmet kan gjerne ha en innebygd funksjon for å generere info som skal legges ut. Men en RSS-leser som har liknende visning går selvfølgelig an det også, det er ikke noe problem å lage en enkel feed.

  12. Finnes det noen gode alternativer til standard pc lyddempingsplater?

    Ser det f.eks. selger noe på biltema, noen som vet hvordan det er i forhold til lyddemping beregnet for pc?

     

    http://www.biltema.no/products/product.asp?iItemId=83277

    7955774[/snapback]

     

    Disse platene fungerer ypperlig til formålet, har brukt disse de siste gangene jeg har bygd kabinett, ligger faktisk ei hjemme nå som er på vei inn i mitt nye Lian Li-kabinett. Du bør rive av den tynne aluminiumsfolien som dekker overflaten av plata for å få best mulig effekt. Er litt fomlete, men når du får taket på det så går det greit.

     

    Hvis du har flater du vil dempe for vibrasjonsstøy i tillegg bør du vurdere å klistre på asfaltmatter først før du setter på skumgummiplata, da slår du to fluer i en smekk. Asfaltmatter selges dessverre ikke på Biltema lenger, men en tur til Mekonomen eller ei anna bilrekvisitasjappe for å skaffe slikt er nok ikke dumt.

  13. Google er din venn holdt jeg på å si... fant følgende:

    Som ser ut til å antyde pin 14-15, ikke 13-14 som cybirg antyder. Hva som er riktig vet ikke jeg, men cybirg kan jo revurdere saken.

    Ifølge Asetek sin manual er det pin 13-14 green/black som skal kortsluttes, mulig det er forskjellig fra PSU til PSU. Se for sikkerhets skyld i manualen for din egen.

    4945908[/snapback]

    Spiller ingen rolle hvilken svart leder du bruker, alle svarte er 0-volt uansett. Så lenge du kortslutter an svart leder med den grønne så starter strømforsyninga.

  14. Push-in koblinger fungerer utmerket de, så lenge du bruker egnet slange. Hvis du har tenkt å bruke pneumatikkslange så bør denne duge. Kondensen på niplene på jobben din kommer garantert av trykkfallet på avluftinga av komponentene. Komprimert gass (luft) blir som kjent kald når den dekomprimeres. Samme prinsipp som i kjøleskapet ditt det.

×
×
  • Opprett ny...