Gå til innhold

tadam

Medlemmer
  • Innlegg

    39
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av tadam

  1. Er fullt klar over kravene for å jobbe hos FFI satt sist nå på lørdag og leste en stillings annonse for å se hva de krever / legger vekt på. Skal søke på en del data relatert siveng. studier noen bach. og årsenhet, så kan jeg heler om prioritere etterhvert. Tenker det er mest sannsynlig at jeg ender opp med siveng på NTNU...

     

    Matte er uten tvil favoritt faget mitt, selv etter å ha skrevet noe tilsvarenede særemmne (bare i valgfritt fag). Det ble en 3000 ord om Hausdorff dimensioner og box-counting dimension til fraktaler...

     

    For tiden jobber vi med "Analyse and Approximations" dvs Simspons rule, Trapizium rule, Taylor series, Newton–Raphson method Fixed Point Itteration og convergence and divergence of series... :p

  2. Tenker å prøve å jobbe meg opp mot en lignende karriære (må søke samordna opptakk innen tirsdag :hmm:), mamma er kjenner en av de fremste datasikkerhet ekspertene i landene og spurte han hva som ville lønne seg.

     

    For a ta et eksempel har selskapet han er sjef for tiden en ledig stilling, det er 300 søkere og 5 kommer til intervju. Av disse er en av de som virket mest interessante en som har en eller annen form for data ingeniør + atferd psykologi. Det som er viktig er å velge bredde, Tromsø og en del høyskoler har bachelors i datasikkerhet, noe som vil gi et godt grunnlag, men veldig spesifikt. Det som vil være viktigst er å være et helt menneske.

     

    Kunne tenke meg å jobbe hos FFI (Forsvarets forskningsinstitutt) eller et annet spennende sted, gjerne med krypto...

     

    Det som også er verdt å se på er Hærens Ingeniør skole, de har en bachelor innenfor IKT og kommunikasjon (+ da slipper man studie lån, men er bundet til dem for 2 år)

  3. Hei

     

    Lurte på om noen her viste om det går an å multiplexe 2 linjer hos NGT slik at jeg kan få høyere hastighet (vet at det teknisk sett går an innenfor G.SHDSL standaren), men støtter NGT dette? Må man ha en annen router som støtter dette?

     

    Problemet mitt er nemlig at jeg er 5km unna sentralen ifølge Kapaks (selv som telenor support sa det var 4.3km) noe somer kjipt når jeg kan ha maks 3km for å få 2.3Mb/s, nå har jeg derimot ca 1Mb/s.

     

    Hvis det ikke lar seg ordne må jeg nok bytte til det litt billigere SHDSL linja deres, er ikke noe vits å betale for noe man ikke får...

  4. Hei!

     

    Har etter mye frem og tilbake klart å velge meg et trådløst kort jeg tenker jeg vil ha til laptopen SMC2532W-B...

    • Prism basert
    • Host AP støtte (får lekt med FakeAP)
    • High Power -> 200mW
    • Tilkobling for ekstern antenne (reverse polarity MMCX connector)

    Det eneste problemet at det ikke ser ut som det er til å få kjøpt i Norge (Amazon vil ikke sende det hit heler) :cry:

     

    Så jeg lurte på enten om jeg kan har oversett en eller annen butikk som kanskje selger den, ellers må jeg evt sende den til noen venner i USA og få den videre sendt...

     

    Hvis noen har noen bra forslag for tilsvarende kort (minst prism eller hostAP støtte og ekstern antenne) så tar jeg gledelig imot dem... Har noen av dere dette kortet selv? Funker det så bra som jeg har fått inntrykk av?

    --

    Noen nyttige linker for mer info om blant annet dette kortet:

  5. Hei!

    Alt på Forbundet Unge Forskere sin hjemmeside skal snart byttes ut (designet er fra 1998...) Så jeg lurte på om noen viste om en bra CMS som har disse egenskapene?

    • Så enkel som overhode mulig!
    • XHTML Valid
    • Ikke noe database (dvs statiske sider, helst XML)
    • GPL (eller tilsvarende lisens som ikke koster)
    • PHP basert
    • Siden skal ikke være en blogg

    Har alt sett på blant annet:

    Alle disse krever at man har en eller annen form for database...

     

    Kan også nevne at jeg har prøvd å finne det jeg letter etter med både Google, CMS Matrix og Open Source CMS

     

    Håper at noen på forumet kanskje vet om noe bra noe... Evt kan jeg legge en passordbeskytet WYSIWYG som endrer en statisk XHTML / XML fil?

     

    Noen ideer noen?

  6. Så fort over koden og er ikke helt sikker på hva som er galt, men tror det kan lønne seg å lese gjennom A List Apart sin artikel om horisontale menyer...

     

    De har en mange tips på hvordan å få ting til å bli riktig i IE når man lager menyer med <ul>. Har brukt den mye selv mens jeg fiksa på en egen meny.

     

    Videre kan dette også kanskje hjelpe, siden CSS'en inni klammene kun leses av IE

    * html ul#meny li a { }

  7. Dette skal lett kunne fikses med CSS, prøv...

    * html #left { position: relative; top: -3px;}

    Denne koden leses nemlig såvidt jeg vet kun av IE pågrunn av '* html', og jeg bruker det selv på siden jeg driver og utvilker... (Har testet med IE, Opera og Firefox)

     

    Fin side foresten, foretrekker selv divs fremfor tables men men...

     

    ;)

  8. - Alt for store avrundinger, det gjelder generelt over hele siden. Men spesielt på de to bildene.

    Byttet til mindre avrundinger og likte det mye bedre :) designet er bare noe jeg ganske kjapt har satt sammen siden onsdag så alt er ikke like gjennomtenkt...

     

    Men lurer litt på hvordan jeg skal få bildene til og oppføre seg like pent i alle situasjoner... merker alt nå at det ikke vises like bra i alle browsers... :hmm:

     

    - Stusselig meny. Er nesten usynlig!

    Må nok gjøre noe med menyen. Ikke minst fordi den egentlig har flere nivå, men nå synns jo bare det øverste

     

    Den gule bakgrunnsfargen gjorde at hele siden fikk et anonymt preg, noe som forsterkes med en header uten kontraster.

    Jeg synnes siden ser noe bedre ut men denne grønn fargen jeg har lagt inn, men hvis noen skulle snuble over en farge som passer bra så takker jeg med glede!

     

    Litt liten tekst, og den feite teksten syns jeg ikke gjorde seg så bra.

    Har bytte til font-size: large, osv slik at jeg ikke låser tekst størelsen for mye...

     

    Fikk et lite inntrykk at dette var en side med veldig kjedelig stoff, og det før jeg har lest et eneste ord. Ser ut en rapport fra en eller annen årsforsamling eller noe.

     

    Teksten er for SANMUN, se SANMUN FAQ, MUN, som står for Model Untied Nations er en utrolig morsom form for type "valgfag" (selv om det ikke er det). Skolene som deltar sender ut "FN delegationer" til konferanser, hvor man har som mål og fremme meningene til landet man representerer i 'FN'... Jeg var feks ifjor både i Nederland og Irland på slike konferanser, pluss den skolen arangerte for noen uker siden, men da bare som data-ansvarlig.

     

    Det er derfor viktig at siden vekker interese, siden den er en viktig del av å rekrutere flere intereserte VGS i inn- og utland.

  9. Morsomt at du nevner det med midtstiling, er egentlig helt enig når det gjelder slikt design, siden var nemlig slik orginalt, men det funket ikke som det skulle, dvs

    #conatiner {marigin: 0 auto;}
    body          {background: url(header.png) no-repeat center 20px #FFC;}

    flytter på ting forskjelig, ±1px når man etter som hvor bred browser vinduet er... men dette kan jo fikses fint med en div for kun headeren inni #container ;)

    Har nemlig prøvd og minimere bruk av divs (noe som til tider førte til noe veldig stygg kode som opera ikke klarte og vise og IE kræsja på ca hver femte refresh...)

     

    Forslaget for fonten ble utrolig mye bedre, takker! :D

     

    Skygge har du som jeg ser kun lagt på insiden, får prøve meg frem litt imorgen etter jeg har fått litt søvn...

     

    Hvis noen vil se på koden for å skifte bakgruns farge kan de se på denne filen.

     

    For at IE forhåpentligvis skal inkludere PNG er det startet en underskrifts kampanje...

  10. Jeg har siden før sommeren drevet siden SANMUN for et prosjekt jeg driver med på skolen. Men hitil har jeg ikke hatt tid eller inspirasjon til å bytte bort fra standard designet til CMS systemet jeg bruker (phpwcms).

     

    Men nå har jeg endelig somlet meg til et nytt og helt eget design... Det eneste problemet jeg har at jeg klarer ikke besteme meg for hvilken bakgruns farge jeg vil ha...

     

    Linken til test siden er her. (evt ikke javascript utgave her.)

     

    For at det skal være mulig og teste siden ordenlig har jeg kodet litt PHP + XHTML som bytter bakgruns fargen... Nå byttet med Javascript med onchange!

     

    MEN obs, for at det skal funke må har jeg brukt PNG filer, dvs for at siden skal se riktig ut må man for all del IKKE bruke IE. Selvfølgelig skal den ferdige siden bruke GIF istedet for PNG :cry: men det må desvere til for at alle skal kunne bruke siden uten å måtte styre med IE sinne filter (A List Apart: PNG)

     

    Siden kommer til og bli som vist minus boksen oppi hjørnet og all koden skal er både XHTML 1.0 Strict og CCS2 validerte, det lille javascriptet skal ogås fjernes sidne jeg vil at siden skal være ren CSS & XHTML.

     

    Det jeg gjerne kunne tenke meg tilbake melding på er:

    • Layout
    • Farge valg
    • Fonts
    • Andre forbedringer...

    Tror det skulle være alt... Alle positive kritik mottas med glede og takknemlighet!

     

    Thomas Adamcik

     

    edit: Slik så orginalen ut.

  11. Har sett på highlight_file() funksjonen til PHP, og den er jo kjempefin til å sette farge på PHP kode, feks:

     

    echo highlight_file($script);
    

     

    Men jeg lurte på om noen hadde et PHP script eller viste om et som gjør det samme for HTML code...

     

    Og ja jeg har alt prøvd å søke på google, men kanksje noen av dere er flinkere til å finne ting :D

     

    Fint om noen kanskje viste hvor jeg kunne finne noe slikt

  12. Driver å legger inn Debian-stable (IDE-PCI) på en Libretto 50CT (en laptop på ca 10*20*2 cm, 75 MHZ CPU, 32 MB RAM, 1 PCMCIA slot/pcmia floppy)

     

    Har fått systemet opp å kjøre (det booter), og den detecter også nettverkskortet korrekt, og setter det til eth0. Problemet er at den av en eller annen grunn ikke grunn ikke klarer å resolve IP'r til MAC-addresser, og heller (samme grunn) klarer å få ip over DHCP.

     

    Når jeg setter IP manuelt, og prøver å pinge en annen maskin som er koplet til vha. krysset kabel, ser jeg i tethereal på den andre maskinen at den sender broadcasts, men får tydeligvis ikke noe svar...

     

    Får derfor ikke koplet til apt eller andre nettverk.

  13. har selv alt fått dette nye modemet...

     

    alfanett sin hastighet var 512 / 256 men det er uansett dritt at avidi setter ned hastigheten :evil:

     

    Forøverig gir disse nye modene oss som kunder full duplex (dvs uavhengige ned og opplastningshastigheter, folk som sharer for mye på kazaa kan ikke lenger øddelegge for resten av oss)

     

    denne nye modem platformen er et pilotprosjekt i oslo og bærum

     

    jeg kjenner enn kar som jobber i avidi som jeg kan sende enn mail hvis det var noe spes du ikke har fått svar på :wink:

  14. siden ble for enkel for meg. Jeg liker fargerike og spennende sider.  :shrug:

     

    Noen spennende sider blir ofte alt for uoversiktlige... man må være flink for å få det til

    Men jeg er enig når det gjelder fargene

     

    FLOTT!!

    Orginal side, og passet helt perfekt inn i den dritt maskinen de har her på skolen.

     

    Bruker skolens pc'er til å teste om siden funker som den skal selv... funker det der har jeg INGEN ting å frykte :lol:

  15. Endelig er siden ferdig!

     

    Den er nå blitt validert (html 4.01 trans og css2) og testet både i Opera og IE...

    (Er derfor vedlig nysjerig på om siden funker i mozila / netscape... gidder ikke å legge det inn på min pc :wink: )

     

    Er ellers interesert i generell tilbakemeldning... men klager du på fargene MÅ du si hvordan det kan forbederes!

     

    IKKE klagg på innhold... jeg har NULL ansvar for det jobber KUN med design av siden

     

    Tar gjerne imot ros og ikke minst kritikk for å kunne forbedre siden....

    http://www.solution-forge.net/

     

    EDIT:

     

    PS "VELDIG" orginalt tema... ikke sant!

  16. Jeg vet ikke om det går å gå rundt passordene i selv WIN XP, men

    Du kan eventuelt starte maskinen i dos (komandolinje) og så ha en tom diskett som er dos formater og kopiere filen(e) til disketten(e) og deretter åpne filen(e) på en annen maskin

     

    hvis filsystemet på hardisken er NTFS går ikke dette... men siden problemet er løst gjør det jo ikke noe

×
×
  • Opprett ny...