Gå til innhold

Mistrael

Medlemmer
  • Innlegg

    88
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Mistrael

  1. Slet med det samme for et år siden når jeg gikk til innkjøp av ett MSI 660ti.

    Tearingen forsvant ikke før jeg byttet hovedkort og CPU. (Gikk fra ett P67 HK til Z77 og en 2600k CPU til 3770k).

     

    Så det er nok et merkelig kompabilitets problem med komponentene.

     

    Mistenker dette selv også, selvom det virker merkelig at det ikke skal gå ann å løse det problemet. Eventuelt må det være noe feil med kortet, skal vurdere å bytte skjermkort med samboeren og se om problemet løser seg.

  2. Om dette er en 60hz skjerm, så er det ikke så rart at du får screen tearing. Dersom du ikke bruker V-Sync i spill, så vil skjermkortet(som er ganske så mye krutt i) lage mye flere bilder i sekundet enn de 60 som skjermen din klarer å vise. Dermed blir bildet på skjermen din seende ut som det blir revet i to, som vi på god engelsk og forsåvidt norsk, kaller screen tearing. Om jeg var deg ville jeg gått til innkjøp av en 120hz skjerm, da dette kan fikse problemet ditt.

     

    Skal ikke utelukke at det kan være noe galt med kortet, men gtx 770 er et såpass kraftig kort at dersom du sitter med en 60hz skjerm i mindre krevende eller mer krevende spill, så vil nok screen tearing dukke opp uansett. Jeg hadde mye screen tearing på mitt kort også før jeg gikk over til en 120hz skjerm. Gaming har aldri vært så smooth som etter det :)

     

    Trenger nå ikke en 120 Hz skjerm for å kunne spille på et gtx 770.. 120 Hz er jo en fordel i heavy skytespill osv (noe jeg ikke har testet ut en gang), men det går allikevel fint med en 60 Hz skjerm. Uansett, her snakker jeg om screen tearing, lagg, under performance som er der både i windows og spill (blir bare mest tydelig i spill) - så å bytte skjerm vil ikke ha en hensikt. Dette er samboeren sin pc, spiller selv med samme kort på to 60 Hz skjermer uten problemer.

  3. Noen her som har noen erfaringer/problemer/tips angående screen tearing og lagg med gtx 770?

     

    Samboeren min kjøpte et Asus gtx 770 for litt siden og sliter med screen tearing og dårlig fps. Vi har prøvd å installere både eldre og nyere drivere, tweaket med instillinger i Nvidia settings, skrudd av vertical sync. Det er heller ikke skjermkabelen. Har screen tearing/etterslep i både windows og spill (mer merkbart når en spiller da, er ikke ekstremt synlig, men noe en merker svært godt når en sitter å bruker pcen).

     

    Kjører to skjermer og i7-2600k. Det er screen tearing på begge skjermene.

     

    Noen som har noen tips til hva som kan være problemet?

  4. Klarer ikke å bestemme meg for hovedkort og trenger litt hjelp med avgjørelsen.

     

    Ser på gigabyte sine UD3H, UD4H og UD5H.

     

    Har vel egentlig funnet ut at den største forskjellen mellom disse kortene som jeg ser har noe å si for meg er 16 Phase VRM vs 8. Er det nødvendig med mer enn 8 med Haswell? Tenker siden hele Haswell dreier seg om mindre strømforbruk. Har tenkt å kjøpe i7 4770k. Jeg har også tenkt å overklokke, men ikke "ekstrem" overklokke.

     

    Er det noen andre ting jeg bør ta i betraktning angående disse kortene, eller er alt annet enn det rimligste bare unødvendig "bling"?

     

    Takker for svar.

  5. 1: Så kanskje litt fort over :p Kan egentlig ikke se noe særlig forskjell, utenom fargen, kan jo hende det er bedre OC på UD4?

    2: Leste kanskje litt fort :( Dersom du virkelig vil ha OC på RAMen, kjøp noe med Høy MHz, og gjerne med lav CL (mener jeg har sett 1866 CL9?)

    3: Kommer an på GPU :)

     

    Hehe ja kan jo hende de tar penger kun for rødfargen :p Ser litt annerledes ut på den ene siden på bildene da, men ikke vet jeg. Får google mer :)

  6. 1. Jeg foretrekker Gigabyte, men smaken er jo som baken :p Er wifi forskjellen? Leser både wifi og bluetooth på begge to jeg, på flere sider. (de har ikke lagt det til under sammenligning på NetonNet nei)

    2. Jeg trodde jeg forklarte at det ikke var et slik svar jeg var ute etter!

    3. Betydde det at det er verdt å kjøpe ny psu? Kommer bare til å kjøpe ny om det er noe mer å hente enn kroner og øre på strømregninga.

     

    Litt synn å kjøpe den aller billigste rammen når haswell klarer greitt over 3000mhz. Må ikkje kjøpe 2800mhz ram, men kanskje 2133 iallefall.

     

    Har absolutt ikke tenkt å kjøpe den billigste RAM'en nei. Derfor jeg spør spørsmålet mitt om høy mhz vs lav cl.

  7. Da var endelig Haswell her, og min gamle i7 920 skal få lov til å ta kvelden. Har et par spørsmål og håper det er noen som kan svare meg!

     

    Prosessor: i7 4770k

     

    Hovedkort:

    http://www.netonnet.no/art/data/komponenter/kampanjer/haswell/gigabyte-ga-z87x-ud3h/188797.8094/

     

    Har foreløpig sett meg ut dette hovedkortet, noen kommentarer på det? Lurer også fælt på hva som er forskjellen mellom dette hovedkortet og dette:

     

    http://www.netonnet.no/art/data/komponenter/kampanjer/haswell/gigabyte-ga-z87x-ud4h/188791.8094/

     

    Noen som vet? Eller som er flinkere/har mer tålmodighet enn meg til å finne ut av det.

     

    RAM: Har tittet på mye forskjellig RAM og akkurat nå sitter jeg å vurderer 2400 mhz cl11 vs 1600 mhz cl7. Har lest så utrolig mange forskjellige meninger om akkurat dette at jeg er veldig usikker. Så hvis noe har noe konstruktivt og komme med hadde jeg blitt glad (konstruktivt betyr ikke å fortelle meg at jeg burde gå for 1600 mhz cl9, probably low profile og corsair, ville jeg hatt det hadde jeg skippet å spørre om ram).

     

    Eller vurderer jeg også å oppgradere psu. Har per dags dato en Corsair 750W bronse. Den er ikke modulær, men det plager meg forsåvidt bare når jeg bygger - er god plass i kabinettet. Spørsmålet er vel om jeg burde invistere i en modulær, gold eller platina psu heller. Er det noen stor vits mtp varmeutvikling eller lignende? Eller er det hovedsaklig bare kroner og ører på strømregningen? Gidder ikke å kjøpe bare for å kjøpe. Hvis det eventuelt er verdt det, er det noen som har noen formeninger om corsair sin AX og AXi serie?

     

    Takker for svar.

  8. Er det noen som vet om det vil komme noe revolusjonerende på laptop fronten i sommer?? Regner uansett med at det vil lønne seg å vente med shopping til august?

     

    Hawell kommer jo i begynnelsen av juni, så da er det forhåpentligvis noen laptoper klar til høsten med dette. Det vil definitvt være verdt å vente på mtp batteritid, spesielt siden det er en skole-pc. Grafikken vil jo også bli noe oppgradert om du ender opp med en pc uten eget grafikkort.

     

    Av de to du nevner ville jeg valgt samsungen, spesielt siden du tenker å game litt. Er også enig i at 120 GB blir litt lite hvis du har tenkt å installere spill, photoshop osv.

     

    Jeg vil uansett anbefale å legge hele kjøpet litt på is og se hvilke alternativer det er mot høsten, siden du har muligheten til dette. Så kan du heller lage en ny tråd igjen senere.

  9. Etter å ha brukt utrolig lang tid på å prøve å finne det riktige headsettet gir jeg snart opp, så dette blir min siste sjanse!

     

    Skal gi det bort i gave, og kravene jeg har fått er:

     

    - Trådløst

    - IKKE lydisolert

    - Myke klokker (stoff), dvs ikke noe som ligner skinn eller annet glatt materiale

    - Klokkene skal dekke øret

    - Mikrofon

     

    Headsettet skal hovedsaklig brukes til ventrilo, teamspeak og lignende under raids. Vil også bli noe brukt til spillyder, men trenger ikke akkurat 7:1 surround. Angående budsjett så har jeg egentlig ingen magisk grense, men det kan da umulig være nødvendig å kjøpe noe dyrere enn tusenlappen til et slik bruk?

     

    Jeg har personlig forelska meg i Corsair 2000 (har alt annet i Corsair), men dette blir kanskje litt for stort og tungt til dette bruket? Vet han vil ha noe som er behagelig å ha på hodet i flere timer.

     

    Håper virkelig at noen der ute vil hjelpe meg! Setter stor pris på svar :)

  10. Du trenger ikke å rote rundt med oppløsningen på maskinen da. Du stiller bare opp hvor stort ting skal være i windows. Nettleser osv er det jo bare et klikk for å justere hvor stort det skal være. Jeg ville ikke stilt oppløsningen ned ihvertfall..

     

    Her er en step by step om du lurer på hvordan:

     

    http://www.techtalkz.com/windows-7/516049-how-change-font-size-icon-size-windows-7-a.html

     

    Nå det gjelder hvilken pc, så kommer det jo litt ann på pris, bruk og krav. Men regner vel med at det ikke skal være for advansert.

     

    http://www.netshop.no/WebPages/Produkt/ProduktInfo.aspx?plid=194549&ref=prisjakt

     

    Er jo et fint alternativ selvom den er 15". Matt skjerm, ivy prosessor og 16gb ssd/750gb lagring. Greit å ha en liten ssd, så virker den litt kjappere ihvertfall.

     

    http://www.dustinhome.no/product/5010645337/asus-x75vd-ci5-2-5-4gb-320-gt610m-17-3-w7hp/?csref=Prisjamforelse_Prisjakt_1007

     

    Er jo et 17" alternativ, men da blir det ikke matt skjerm eller ssd.

     

    Du får nesten si noe om pris o.l. før det er vits å komme med flere alternativer. Men jeg synes det er greit å kjøpe seg litt kvalitet, siden pcen antageligvis ikke blir byttet ut på mange år.

  11. Her var det litt sporing av tråden ja :p

     

    Lurer egentlig på trådstarters spørsmål selv. Vil det være like greit og overklokke asus kortet selv? Har egentlig lyst på "top" versjonen av dette kortet, men det er jo aldri på lager. Ser jo at gigabyte kortet er litt bedre ut av boksen, men den minimale viftestøyen på asus kortet frister meg veldig.. Eller vil det være verdt å vente på "top" versjonen?(tatt med i betraktning at det er noen hundrelapper i forskjell og)

     

    Ps. Tilbud på komplett!

    http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=751639

  12. Gå for Asus'en. Acer har ikke akkurat verdens beste rykte på seg. i5 versjonen vil holde til deres bruk. Kjøp den gjerne her: http://www.spaceworld.no/display.aspx?menuid=608&prodid=49770&ref=prisjakt og bruk heller de ekstra pengene på å sette i en http://www.mpx.no/k/...spx?sku=752104. Til deres bruk vil en SSD har mye mer å si enn i7/ekstra RAM.

     

    Det eneste som er verdt det å gå opp i pris for evt, er for å få full-hd skjerm. Men da går du fort litt over 7k enn under, så hvis ikke det er noe viktig vil dette være en god løsning :)

  13. Det er ikke en pc jeg ville kjøpt ihvertfall. HP sin Pavilion serie har fått mange klager på høy varmeutvikling og dårlig kvalitet generelt sett. Har hatt en selv også som ble ekstremt varm. Den har også forrige generasjons prosessor, noe som ikke akkurat gjør det til et veldig bra tilbud i disse dager.

     

    Hvis du vil ha et lignende og bedre alternativ, foreslår jeg denne:

     

    http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=752527&cks=ASS&assoc=D17C9206-4ABF-4D73-94BE-9D52E5984D4D

×
×
  • Opprett ny...