Gå til innhold

anddda

Medlemmer
  • Innlegg

    16
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av anddda

  1. Hei!

    Noen som har fullført en bachelor-grad i jus, og søkt seg videre til mastergraden ved UiB eller UiO? Eventuelt som vet hvordan dette fungerer i praksis?

    Er det slik at man søker seg videre med karakterene fra vgs?
    Hvordan fungerer dette i praksis - vil man konkurrere mot andre bachelor-kandidaters karakterer, eller er det snittet fra Samordna Opptak som avgjør?

    Og hvor mange plasser er egentilg åpne ved UiO og UiB for bachelor-kandidatene som ønsker å fullføre en master?

     

  2. Hei!

     

    Vurderer årsstudiumet i psykologi ved UiB, som jeg har skjønt er inngangsporten til profesjonsstudiet i psykologi.

     

    Er derfor interessert i å høre eventuelle erfaringer fra studiet.

    Det være seg f. eks hvordan undervisningen er lagt opp, hvordan det sosiale er, og generelt hvilke erfaringer tidligere studenter sitter igjen med.

     

    På forhånd takk!

  3. Hei!

     

    Noen som har erfaringer med å ta realfagene, og da speselt kjemi og fysikk, som privatist ved hjelp av nettstudier? Lar dette seg gjøre, eller er fagene rett og slett for kompliserte for å lære seg gjennom internett? Er ikke mye også basert på praktiske øvelser?

  4. Hei!

     

    Mener jeg leste en artikkel for en stund siden, der man advares om å jobbe for mye som student.

    Er det noen som vet om dersom man jobber et års tid før man skal studere, og legger seg opp litt penger, vil dette da kunne få innvirkning på studielån og stipend? Er det slik at man for eksempel bør unngå å overstige et visst inntektsbeløp?

  5. Er på jakt etter en smarttelefon med komplett qwerty-tastatur. Touch-skjerm i tillegg er ikke et must. Legger også vekt på godt kamera, stilrent design og god mail-tjeneste. En annen faktor er, etter WHO's kreftalarm, at stråleverdien bør være forholdsvis lav ;)

     

    Har noen forslag til hvilke modeller som oppfyller kriteriene?

     

    Per nå er det i hovedsak enkelte Blackberry-modeller og Samsung Omnia pro 4 jeg har vurdert.

  6.  

     

    Men løstee alle oppgave 1 slik at han fikk tilbake uret? jeg gikk ut i fra at det var umulig, og at han derfor fikk pengene. først kreevde han uret, men når han fant ut at det var solgt krevde han pengene. ere ikke da "pengeekravet" det enedelige kravet som man skal drøfte?

     

    Oppgaven dreier seg vel kun om avtalen er bindende, og ikke om hva som eventuelt blir resultatet av om den er det eller ikke? Iallefall slik jeg tolket den.

  7. Kan være enig i at oppgave 2 trolig vil dreie seg om handlingsregelen, finans- og pengepolitikk samt dagens økonomiske situasjon. Men kan ikke se noe tilknyttet konkurranseevne og utenriksøkonomien ut ifra vedleggene?:)

     

     

    En hyppigere økning av renta enn våre handelspartnere vil styrke kronekursen. Da får vi redusert eksport og høyere import. Kan gi færre ansatte i k-næringene. Altså en svekket handelsbalanse. Krona har altså en viktig faktor for konkurranseevnen for k-næringene.

     

    Er du enig?

     

    Mulig jeg er dum, men hva er "k-næringene"?

×
×
  • Opprett ny...