Gå til innhold

Bearmatic

Medlemmer
  • Innlegg

    45
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Bearmatic

  1. Et lignende problem du beskriver har jeg også hatt med et Leadtek 6600 GT THD 128MB. Det virket ok i noen spill, men f.eks. Fifa 2005 var det tykke svarte linjer som blafret over skjermen, men nedre halvdel av skjermen blinket med ca. 0,5 sekunds mellomrom. Ingen driveroppdatering fikset på dette. Byttet til Radeon 9800 Pro og da ble det bra. Ikke det at det hjelper deg, men du må undersøke flere spill om du opplever det samme.

  2. ...og hvis du har Soldier of Fortune 2: Double Helix, forsøk å spill dette en stund, helst i multiplayer. Jeg kjørte Prime95 i 24t uten feil, men SOF2 låste seg etter noen minutter.

    Kan tro jeg brukte en stund på å finne ut at litt ekstra fart på viftene fikset problemet. Trodde hardware var ok siden Prime95 gikk greit, men det var vel GFX kortet som hjalp til på tempen... Har hørt likende hos andre SOF2 spillere også. Bare et tips... :)

  3. Hvis det lyser på HK, vil jeg tro at PSU er OK. Ta ut alle kort og prøv igjen. Ikke for å spørre dumt, men har du sjekket at jumperen for Clear Cmos virkelig står på normal? Jeg styrte og stelte med akkurat samme symptomene inntil jeg så i manualen til HK hvor denne jumperen skulle stå, og jeg følte meg lettet (og dum!) da jumperen faktisk skulle stå i den "unaturlige" posisjonen (det var en rekke med jumperen og akkurat den skulle stå odde med de andre i stedet for på linje ved normal oppstart (NF7-S)). Regner vel egentlig med at du har sjekket dette siden du byttet HK, men...

     

    Sjekk minnet. Har opplevd at defekt minnebrikke gjør at powerlyset og HHD-led kommer på, men ingenting annet.

  4. Er ikke enig i at XaserIII ligner noe særlig på chieftec utseendemessig. Har XaserIII selv og må si meg svært fornøyd. Med aliminiumsdør i front, får du skikkelig kvalitetsfølelse (ikke et vondt ord om Lian-Li!)

     

    Ellers følger det med 7 vifter + Hardcano 9 (viftestyring). Har du alle viftene i gang, blir det ikke akkurat musestille, men på laveste nivå er det slett ikke dårlig. Plassering av lys er lik som på andre tower, kanskje bare litt mer plass å "gjemme" lysene siden vinduet er litt mindre enn hos de towerene som har rektangulære vindu.

     

    Eneste klage er at hovedkortet ikke kan tas ut på egen skuffe. Det er skrudd fast i bakplata på toweret. Litt dumt når resten er så gjennomført.

     

    Anbefales! (PS: Har ikke prøvd Lian-Li)

  5. Har nettopp fått mitt NF7-S + XP2500 og overklokket den uten å oppgradere til siste bios (husker ikke hvilken bios versjon som var der før jeg oppgraderte).

     

    Hadde 11*218, Corsair XMS3500 2-3-2-2-11 med Vdimm 2.8 (VCore 1.9, Vchip 1.7)

     

    Temperaturen på HK ble avlest feil (har Hardcano 9 som gir riktig temp). Tenkte derfor at jeg skulle oppgradere BIOS til siste versjon (nr. 17 i rekken) for blant annet å rette på denne feilen.

     

    Joda, tempen ble riktig den, men plutselig kan jeg nesten ikke overklokke i det hele tatt! Setter jeg alt på SPD og standard kommer Windows fint opp, men selv med relaxed timings på rammen og samme volt innstillinger klarer ikke HK engang 210 fsb etter oppgraderingen av BIOS.

     

    Har ikke fått noe særlig tid til å teste grenseverdiene etter oppgraderingen, bare at de er mye dårligere enn før. Temp er samme som før.

     

    Har noen opplevd lignende? Kan jo alltids nedgradere BIOS igjen, men det virker jo også litt bakvendt (tempen blir feil osv.) Noen tips?

  6. Merkelig. Høres nesten ut som PC'en starter på nytt! Har du forsøkt å ikke holde inne powerknappen og se hva som skjer (skru på skjermen igjen)? Ikke det at dette hjelper deg, men...

    Ellers har jeg aldri vært borti noe lignende. Har du forsøkt å reinstallere OS? Kjører du ACPI eller Standard PC (sjekk enhetsbehandlingen under "Datamaskin")? Høres egentlig ut som et BIOS-problem, men vanskelig å si.

  7. Støtter meg til teorien til Ransom. Typisk feil når CPU er klokket for høyt. Tviler på at det har noe med varmen på HD å gjøre. For å få vekk program under Add/Remove, kan man gjøre dette i registry, mener jeg.

    Husker ikke hvordan, men søker du på emnet på google eller microsoft.com, er du sikker på å få en grei oppskrift rett i fanget.

  8. Sjekk at: (for sikkerhetsskyld)

     

    * Kabelen til TV er koblet inn både i skjermkort og TV. Valgene vil ofte være "grået" ut hvis ikke det er strøm i begge ender.

     

    * Når du går inn på skjermegenskaper->innstillinger og ser bildet av de 2 skjermene, høyre-klikk på hver av dem og sjekk at punktet "tilkoblet" er avkrysset.

     

    Regner vel med at dere har sjekket dette ca.1000 ganger,men...

  9. Bare en liten oppdatering:

     

    Det var ikke mulig å redde bios uten å hotswappe med en annen PC som bruker samme bios-brikke, noe jeg ikke har tilgang på.

     

    Kontaktet returservice hos komplett og de tilbød seg å å brenne bios på nytt for 150,- + porto. Dette synes jeg er rett og slett rimelig pris og skryt går også for rask tilbakemelding på retur-forespørselen. Jeg fikk også returgodkjenning på Radeon 9800 Pro kortet også. (Dette var defekt ved ankomst). Det er ikke siste gang jeg handler der i hvert fall. God service!

  10. Det er hos komplett jeg også kjøpte kortet... Jeg skal søke om retur og forklare hva som har skjedd. Kanskje de er så snill å hotflashe min BIOS også :smile: .

    Men skal i hvert fall bruke dagen i dag for å prøve alle mulige metoder for å få HK til å kjøre igjen (skader i hvert fall ikke).

    Jeg poster på denne tråden igjen om jeg finner en løsning i tilfelle andre har hatt det like travelt som meg...

  11. Takker for responsen, karer. Jeg er nok litt for ærlig til å kjøre en DOA på kortet :wink: , men skal høre med leverandøren om de kan hjelpe med et eller annet...

    Ellers har jeg funnet en del tips på forumet til Abit, men det gjenstår å se om det har noen effekt.

    Og jeg som tok fri fra jobben denne uken kun for å bygge maskin, klokke den og spille... :( jaja...

  12. Ikke nok med at mitt Sapphire 9800 PRO var defekt ved ankomst (returneres). I tillegg flashet jeg BIOS'en på Abit NF7-S kortet med nedlastet versjon NF7_19.BIN.

    Etter restart starter ikke maskinen. Den får strøm, men svart skjerm. Ikke et pip! Forsøkte å cleare CMOS (uten å håpe for mye), men samme resultat.

    Er det noe jeg kan gjøre, eller må jeg bestille nytt HK?

  13. Overklokkingen i seg selv skal vel mye til for å ødelegge en disk. Har ikke hørt om at det skal være et problem. Disken ville sannsynligvis blitt ødelagt likevel...

    Jobber hos dataleverandør og WD er faktisk de diskene som jeg så og si aldri har hatt noe krøll med, hverken hjemme eller på jobb, så de skal være rimelig robuste. Tror ikke du trenger å bekymre deg.

×
×
  • Opprett ny...