Gå til innhold

siberiantiger

Medlemmer
  • Innlegg

    120
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av siberiantiger

  1. Hei!

     

    Jeg har nettopp overtatt en Brubæk færing som ihvertfall er 60 år.

     

    Båten har vært i bruk frem til 1978 og siden har den stått i et naust frem til 2001, da ble den tatt frem for å sjekke tilstanden og smurt litt med tjære. Så ble den satt på sjøen for å sjekke om den lekker. Etter dette har den nok en gang bare stått i naustet frem til nå. Nå har jeg overtatt den og ønsker å sette den i stand. Den ble godt smurt med tjære under vannlinjen før den ikke ble tatt i bruk mer.. så den delen ser grei ut. Men malingen både over vannlinjen og innvendig er ikke så bra. Og så er jeg usikker på naglene.. de ser rimelig rustet ut og jeg lurer på om jeg må skifte disse.. evt om dette er mye arbeid for en som ikke har peiling.

     

    Jeg ønsker å slipe ned hele båten så langt det er mulig, men jeg lurer egentlig på ha som er den mest riktige måten å gjøre dette på. Sandpapir eller elektriske pusse maskiner med "kost"

     

    Uansett tar jeg imot alle tips og triks for å reparere denne båten.

  2. Når det gjelder lmm og åpent filter, så er det imo en overdreven sak. "Reglene" er enkle -bruk ett "tørt" filter, så ryker ikke lmm. Bruker man filter som er satt inn i div olje, lever man "farlig".

    lever farlig hvis man ikke har olje på det ja, kan risikere havari hvis man veldig uheldig og ripete sylindervegger helt sikkert.

    9617359[/snapback]

    Ettersom jeg nå har kjøpt meg ny bil, og er i gang med å selge min gamle VW Passat, så blir det nok ikke noe chipping av denne i den tiden jeg fortsatt er eier..

    9617992[/snapback]

    Hvilken bil da?

    9624516[/snapback]

     

    Det ble en Ford Mondeo 2.0 TDCi 2004-mod

  3. Når det gjelder lmm og åpent filter, så er det imo en overdreven sak. "Reglene" er enkle -bruk ett "tørt" filter, så ryker ikke lmm. Bruker man filter som er satt inn i div olje, lever man "farlig".

    lever farlig hvis man ikke har olje på det ja, kan risikere havari hvis man veldig uheldig og ripete sylindervegger helt sikkert.

    9617359[/snapback]

    Ettersom jeg nå har kjøpt meg ny bil, og er i gang med å selge min gamle VW Passat, så blir det nok ikke noe chipping av denne i den tiden jeg fortsatt er eier..

  4. Hei!

     

    Jeg har en hel haug forskjellige maskiner, DELL, IBM, COMPAQ og det er alt fra PII til P4 + noe mer..

     

    Jeg kjører XP Pro og ønsker å lage et grunn image som er en ren installasjon av Windows XP Pro med alle oppdateringer og drivere og ikke noe annet.

     

    Jeg installerte Win XP pro på en IBM P4 med IDE disk og oppdaterte med windows update i tillegg til å sjekke at alle drivere lå inne. Så tok jeg kopi og la det inn på neste maskin som var en P3 m/SCSI disk, da ville ikke windows starte.. den bare startet på nytt og på nytt hele tiden.. Driver for scsi kort lå inne i wondows fra før, men likevel kom den ikke videre.. hva kan være problemet og hva kan jeg forsøke for å løse det?

     

    Stop 0x0000007b er feilen som kommer opp..

     

    Håper noen har noen lure tips og forklaringer og kanskje løsning også..

     

    Jeg ønsker ikke å benytte meg av funskjoner i Ghost for å få dette til

     

    Spørsmålet mitt er egentlig, går dette an i det hele tatt?

  5. linken virket ikke. men jeg kjøpte selv slik tråløst multimedia overføring. slike 2 bokser med antenne på. Kvaliteten ble som forventet, litt nedgradert men absolut brukbar. Det som er greit med den jeg har er 2 veis komminikasjon, slik at jeg kan overføre Ir. signaler den andre veien. ellers er kan kan det oppstå støy på bildet hvis de er plassert feil..

    7526240[/snapback]

     

    Linken fungerer så bare det den! Bare hsuke å få med alt! (ikke trykk på linken ,men kopere hele linken inn i Internett explorer (det hender at den ikke tar med det som står bak spørsmålstegnet i linken..)

     

    http://www.clasohlson.no/Product/Category....7;251309;251397

  6. Hei!

     

    Jeg lurer på om det er noen som har erfarigner med følgende VNC klienter: TightVNC, UltraVNC og RealVNC når det gjelder styring av Windows Xp klienter.

     

    Først og fremst, hva er egentlig forskjellen på de?

     

    Og har noen funnet ut hvilke av de som har:

     

    flest funksjoner

    raskest f.eks ved scrolling ved remote maskin

    sikreste samtidlig som det er mest brukervennlig

    bruker minst båndbredde

    fungerer mot nat systemer

     

    Evt. noen som har alternativer til programvare som har samme funskjon som remote Desktop for Windows XP

     

    Trenger mulighet for å logge på brukers maskin samtidlig som lokal bruker er pålogget og kan se på og vise..

  7. www.chrom-tuning.com

     

    tysk butikk

    6685647[/snapback]

     

    Er det denne "http://www.nit.at/shop/index.php?_artikelliste=1&_shopid=28&_sel=kategorie&_kategorie=811;#"

     

    758 Chrom-Look Variant

     

    som jeg skulle bestillt da, altså lister rundt vinduene på min VW Passat 3b stasjonsvogn (2000 modell)

     

    Dumt det ikke er bilde der da.. Noen som har bilde av en slik bil med slike lister fra chrom-tuning.com?

  8. Hei!

     

    Jeg har SirCon som webhotell og lurer på om noen vet hvordan man kan installere Joomla til en underkatalog på root level og likevel slippe å skrive katalognavnet i Internet Explorer, altså:

     

    Under /httpdocs/ lager jeg en katalog som f.eks heter 'hjemmeside/' i denne katalogen legger jeg hele hjemmesiden min.

     

    Men hvordan unngår jeg nå at jeg må skrive http://www.mittdomene.com/hjemmeside for å få den opp? Jeg ønsker at den skal komme opp som standard når jeg skriver http://www.mittdomene.com

     

    Jeg gjør dette for å ha en struktur på webhotellet mitt..

     

    For å gjøre denne artikkelen litt mer generell mot evt. andre webhotell, så bruker SirCon Plesk fom brukerpanel og det virker som de kjører på RedHat Linux

  9. Vel, en disksjekk er kanskje på tide? Windows kan sjekke for små feil i forholdet filer - filkataloger etc.

    Høyreklikk på C, egenskaper, verktøy, sjekk for feil, kryss av for autofix. Omstart. hent kaffe, det tar litt tid.

    6477171[/snapback]

     

    Tro meg, jeg har gjort det.. opptil flere ganger.. uten å ha funnet feil av noe slag..

     

    Kjørt chkdsk /f også uten å finne feil..

     

    Kjørt defragmentering bare for å rydde litt i systemet, dette hjalp heller ikke..

     

    Tenkte jeg skulle installere ACDSee for å se om det samme skjer med forhåndsvisningen der.. Får se om jeg får gjort det i kveld..

  10. Du må resette ikoner antagelig. Last ned TweakUI fra høyremargen herfra og velg alternativet for å gjenoppbygge ikonfilen (helt nederst i programmet, under Repair).

    http://www.microsoft.com/windowsxp/downloa...ppowertoys.mspx

    6468922[/snapback]

     

    Når jeg snakker om bilder, snakker jeg IKKE om de ferdiglagde ikonene for type fil i windows eller shortcuts, men et bilde tatt med et digitalt foto apparat eller scannet inn.. Forhåndsvisningen av bildene i mappen viser et annen bilde enn det som kommer opp når du åpner bildet.. Tror ikke powertoys rette på slike ting, se det som står i dobbeltboksen på vedlegget...

     

    Så jeg trenger en annen løsning/ svar på dette problemet

    6477012[/snapback]

     

     

    For å vise hva jeg mener har jeg lagt ved et eksempel, se vedlegg i denne posten

     

    Forhåndsvisningen av bildet til venstre viser screenshot av TweakUI og bildet til høyre forhåndsviser et landskaps bilde med blomster. MEn i enkelte tilfeller kan følgende skje: Når jeg f.eks åpner TweakUI bildet, får jeg f.eks opp et bilde av en tiger (som jeg har liggende en annen plass på samme partisjonen) Dette skjer ikke med alle bildene i katalogene, men ganske mange av de

     

    Det jeg har lagt merke til er at hvis jeg flytter en slik bildefil til en ny katalog, så viser forhåndsvisningen riktig igjen! Kopierer jeg det da tilbake der det lå så er det fortsatt riktig..

     

    Men jeg har SÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ masse bilder at jeg kan ikke holde på å gjøre dette for alle bildene.. Så jeg trenger en bedre løsning.. Håper noen forsod dette nå og at det finnes en bedre løsning enn det jeg har funnet så langt.. Evt. også forklare hvorfor dette skjer.. Jeg har også forsøkt å reinstallere Windows XP etter at dette problemet ble oppdaget, men det er det samme problemet fortsatt..

     

    Jeg har slettet alle de thumbs.db filene uten at det hjalp noe..

    post-24661-1152701931_thumb.jpg

  11. Du må resette ikoner antagelig. Last ned TweakUI fra høyremargen herfra og velg alternativet for å gjenoppbygge ikonfilen (helt nederst i programmet, under Repair).

    http://www.microsoft.com/windowsxp/downloa...ppowertoys.mspx

    6468922[/snapback]

     

    Når jeg snakker om bilder, snakker jeg IKKE om de ferdiglagde ikonene for type fil i windows eller shortcuts, men et bilde tatt med et digitalt foto apparat eller scannet inn.. Forhåndsvisningen av bildene i mappen viser et annen bilde enn det som kommer opp når du åpner bildet.. Tror ikke powertoys rette på slike ting, se det som står i dobbeltboksen på vedlegget...

     

    Så jeg trenger en annen løsning/ svar på dette problemet

    post-24661-1152701137_thumb.jpg

  12. I går satt jeg temmelig lenge oppe siden jeg ikke fikk sove, til rundt 4-tida. når jeg sto opp i dag tidlig (rundt kl. 11) fikk jeg litt av et sjokk når jeg så hva som hadde skjedd med den ene partisjonen min. i går kveld hadde jeg rundt 50 filmer, når jeg sto opp i dag var antallet nede i 11. i går hadde jeg 3GB ledig på den partisjonen, nå har jeg 32GB ledig. Hvordan kan noe slikt skje over natta? er det mulig å få det tilbake?

     

    Jeg kjører 2 servere som begge har skrivetilgang til den partisjonen, men loggene viser ingenting mistenkelig der. den ene er Apache med htaccess beskyttelse, den andre er en FTP server (proftpd) som ikke er sikret, men som kun var på i noen få minutter i går kveld. Jeg synes proftpd er frktelig tungvindt å konfigurere, kan noen hjelpe meg her med å sette opp passordbeskyttelse for /home/ftp? jeg vil at kun brukere på maskinen skal kunne logge inn.

     

    1: Er det mulig å få tilbake filene som forsvant?

    2: Hvordan kan det ha skjedd i utgangspunktet?

    3: Kan noen fortelle meg hva jeg må legge til i proftpd.conf for å sikre den?

    6432962[/snapback]

     

    Har du sjekket at du ikke har en defekt partisjon / disk?!

  13. Hei! Jeg bruker Live Messenger v.8 nå og er egentlig fornøyd, men PC-en min er ikke helt tip-top på HW-siden. Derfor vil jeg bytte klient for å se om det kan hjelpe litt. Når jeg kjører Limewire, Winamp, Firefox og Msn samtidig går det meste seint. PC-en er også nyformatert ...

     

    Krav:


    •  
    • Bruker lite maskinkraft.
       
    • Kan konfiguere utseendet en del.
       
    • Kan bruke egne emoticons og legge til andres
       

    Jeg vil også helst ha støtte for dette:


    •  
    • Kan sende lydklipp på samme måte som ved å holde inne F2 I Live Messenger.
       
    • Sende og motta filer (er vel på det meste av klienter):
       
    • "What I'm playing"-funksjon.
       

    Noen som har forslag til klient?

     

    Goscinny ;)

    6459443[/snapback]

     

    Har du forsøkt http://www.trillian.cc?

  14. Jeg avinstallerte NET Framework 1.1 og siste driver av Ati Catalyst Control Center, og sistnevnte kom med error melding før jeg fikk restarta. Når jeg reboota ligger Ati.. på høyreklikk og på egenskaper monitor. Hvordan får jeg fjernet dette helt vekk? Jeg brukte Smart Uninstaller Pro 2006, men dette var ikke smart og slettens ikke profft.

    6464487[/snapback]

     

    Har du forsøkt denne?

     

    https://a248.e.akamai.net/f/674/9206/0/www2...uninstaller.exe

     

    Det er avinstallasjons programmet til ATI (ligger under tools på www.ati.com)

  15. Hei!

     

    Jeg er pa ferie i et varmt land, og den oransje gummiknappen pa joysticken har i den anledning falt av ;) Det er irriterende men far den ikke pa plass. Dritt a levere den til service for et sa lite problem, men kan godt tenke meg a gjore det. Jeg har ogsa hatt den pa rep for linsedekselknappen, den var for folsom. Det er enna folsomt, og joysticken er litt tregere enn da jeg leverte den inn.  :no:

    Er jeg kravstor om jeg vil ha alt dette skikkelig? :dontgetit: Den er litt over et halvt ar, jeg har eid den i et par maneder.

    6465179[/snapback]

     

    Hva opplever du som for følsomt på linssedeksel knappen? Jeg har selv en W800i og det er lite som skal til før den smekker over.. Joystikken er vel i utgangspunktet ikke så perfekt så det kan hende at mnår den er ny så virker den tregere.. men jeg må nesten kjenne forskjellen før jeg kan uttale meg om dette.. jeg ville ha tatt kontakt med ditt nærmeste mobil service verksted og hørt med de om dette er slik det skal være.. evt. få prøve en tilsvarende telefon for å sammenligne..

  16. Jeg bruker Windows XP Professional m/Service pack 2 og har den siste tiden opplevd noe rart ang. forhåndsvisning av mine bilder på maskinen min.

     

    Når jeg ser på forhåndsvisningen i en mappe/katalog med Thumbnails visning ser bildene fine og greie ut, men når jeg åpner de kommer et helt annet bilde opp.. ikke alle i mappen er slik.. mange fungerer slik de skal.. hva skyldes dette?

     

    Dette er visningen i Windows XP og ikke gjennom noe 3 parts program.. Har ikke forsøkt forhåndsvining i andre programmer ennå, men dette har altså ikke vært et problem tidligere..

     

    Jeg har en PC satt opp med 3 disker i RAID 5 og med 2 partisjoner C: er til Operativ system og de installerte programmene, mens resten er til data som dokumenter, musikk, bilder etc.

     

    Noen som har opplevd det samme og / eller har funnet en løsning på dette problemet?!

  17. Det virker helt fint for meg med MSI K8N Diamond og Dual Net Card (WLAN + Bluetooth) i kommunikasjonsporten...

     

    Du kan jo prøve å høre i Diamond-klubben til MSI for å høre om de har en løsning. Det er bare for dem med Diamond-hovedkort og man må ha en kode som fulgte med hovedkortet for å registrere seg, men jeg ville tro du fortsatt har denne koden.

     

    Lykke til :)

     

    MSI Diamond Club

    6312097[/snapback]

     

    Takk for tipset! Visste egentlig ikke om den klubben.. for jeg leser eller sjekker sjelden/aldri papirer som følger med produktene jeg kjøper.. ihvertfall ikke før det er HELT krise ;) Jeg håper jeg har den lappen med den koden på ja.. Hvordan ser den ut?

     

    Jeg har forøvrig tatt kontakt med Komplett om denne feilen men de kunne ikke hjelpe (De var de jeg kjøpte varene hos) og har også tatt kontakt med http://support.msi.com.tw men heller ikke de kommer med noe fornuftig bortsett fra BIOS oppgraderinger..

     

    Hvilken BIOS verjson har du på hovedkortet og kan du oppgi oppsettet på maskinen din? Hardware og operativ system, evt. driver versjoner.. så jeg kan sammenligne med min..

  18. Jeg har et MSI K8N Diamond Plus hovedkort og i tillegg et MSI Dual Net card (Blåtann og WLAN i ett og samme kort)

     

    Dette kortet blir det sagt skal settes i det orange sporet på hovedkortet for å fungere optimalt (kommunikasjons port) i følge MSI selv.. Se link: http://www.msi.com.tw/html/service/techexp.../7100/page2.htm

     

    Men når kortet står der, vil ikke maskinen slå seg helt av. Det er nok strøm igjen på hovedkortet til å gi strøm til kabinett vifter, cpu vifte, chipset vifte, minnekort leser osv.. men bare nok til at de går på aller laveste hastighet.. Når dette oppstår (hver gang man slår av maskinen) er det ikke mulig å trykke på AV/PÅ knappen lenger.. den reagerer rett og slett ikke mer. Så for å slå maskinen helt av må man enten dra ut strøm kontakten eller slå av bryteren på strøm forsyningen. Da kan du slå maskinen på igjen med AV / PÅ knappen igjen..

     

    Noen som kan forklare hvorfor dette skjer eller har en løsning på problemet? (Ja, jeg kan godt flytte det til et vanlig PCI spor slik at det fungerer, men da er nå vitsen borte og jeg har brukt opp et helt PCI spor uten at jeg er nødt til. Dessuten skal det jo virke!)

     

    Jeg har oppgradert BIOS 4 ganger siden jeg fikk dette problemet (senest i går - A7220NMS.131) fra ftp://jerryuser:[email protected]/BIOS/ men fortsatt finner jeg ikke noe løsning. Jeg har tatt ut alle andre kort for å se om det er noe konflikt med de, men det er ikke tilfelle. Det er kortet sammens med hovedkortet på kommunikasjons porten som fremprovoserer problemet..

     

    Andre som har opplevd lignende?

×
×
  • Opprett ny...