Gå til innhold

MissVereide

Medlemmer
  • Innlegg

    59
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av MissVereide

  1. Men for all del: Det er ikke grammatisk korrekt, og alle bør slutte å bruke disse ordene om hverandre, da dette er to vidt forskjellige regler :)

     

    Du er klar over at det er to vidt forskjellige regler, og oppfordrer alle til å slutte å bruke de om hverandre - samtidig som du selv gjør det?

     

    Jeg ber deg vennligst lese hva jeg skriver, før du kommenterer.

    Tror jeg innrømmet veldig tydelig at jeg selv gjorde det av dårlig påvirkning, og inkluderte (så klart) da også meg selv når jeg kom med den oppfordringen.

  2. Passe snirklete trådtittel:

     

     

    ""Vondt i magen - fantome-sultsmerter"

     

     

    Edit: Andre enn bare meg som "kicker på" merkelig formulerte trådtitler?

     

    Dét er du ikke alene om, nei. Det er så mange skrivefeil og merkelige formuleringer her, at forumet nesten burde hatt en egen korrekturleser.

  3. Jeg tror ikke det har så mye med lesing å gjøre. Selvfølgelig, en av de beste måtene å skape seg et godt vokabular på er å lese, men jeg tror nok også norskundervisningen på skolen har mye å si. Hvordan skal elevene lære å skrive, når de daglig får skolepapirer fulle av feil? "Matematikk eksamen", "ikke prat med de forran deg" eller "husk å lever innen fristen".

     

    Min mor er norsklærer, og sier at på sin skole er hun den eneste norsklæreren med lektorutdannelse. Det er for enkelt å bli norsklærer.

     

    Som elev ved norsk skole, er dette en teori som jeg - før øvrig uten å blunke - kan bekrefte. Jeg har gått på en rekke ulike skoler de siste par årene, og vil av erfaring si at det er sjelden en kommer over en engasjert og dyktig norsklærer.

     

    Man skal så klart ikke skjære alle over en kam; det finnes ennå en drøy håndfull fantastiske lærere! Men: når en sekstenåring stadig oppdager grove skrive- og tegnsettingsfeil hos sin norsklærer, da er det noe feil i systemet.

  4. Snakk om å skyte seg selv i tåa :D De som liksom skal leke "gramatikere".. kan jo ikke det selv engang!

     

    At det kalles særskriving er et faktum jeg er fullt klar over; leste over det på korrekturavdelingens nettside senest i forigårs. Folk flest i dag bruker ordet "orddeling" i denne sammenhengen, så for å sikre forståelse, og ikke måtte forklare dette til alle og enhver inkompetent norskskriver, så er det rett og slett enklest å bruke dette ordet. Det handler ergo ikke om forståelse, men en dårlig vane.

     

    Men for all del: Det er ikke grammatisk korrekt, og alle bør slutte å bruke disse ordene om hverandre, da dette er to vidt forskjellige regler :)

    • Liker 1
  5. Orddelingsfeil er det aller verste; synderen over alle syndere. Jeg grøsser bare av tanken! Var nylig innom gullsmeden, og gjett hva? "Gifte ringer til salgs!", stod det skiltet med svære bokstaver, på hver eneste vegg.

     

    Hva i alle dager...? Er det slik at ringene er gifte, da? Eller...? Det toppet seg virkelig da Narvesen ville selge meg "kanel boller".

     

    Konklusjon: Pass på å aldri bedrive "ord deling". Takk!

     

    Ord delings feil er kjempe irriterende. Ser skilt overalt, jeg også. Enig i at orddelingsfeil er det verste! Huff, hva skal det bli av Norge? :wallbash::realmad:

     

    Dét lurer jeg også på! Det norske språks fremtid ser dessverre ganske mørk ut.

    Antall nordmenn som behersker norsk grammatikk blir mindre og mindre. Ungdommen nå til dags leser svært mye engelsk, og skummelt lite norsk. Dermed smitter ikke bare engelske ord, men også grammatikken, over til språket vårt. Dette er nok en viktig faktor mtp. de stadige orddelingsfeilene.

     

    Det verste er at folk ikke ser ut til å bry seg lenger. Det er "ok" å skrive dårlig norsk, fordi det er så vanlig. Det forventes ikke at man skal kunne skrive og formulere seg godt - selv om dette er svært viktig i mange sammenhenger.

     

    *Frustrert*

  6. Orddelingsfeil er det aller verste; synderen over alle syndere. Jeg grøsser bare av tanken! Var nylig innom gullsmeden, og gjett hva? "Gifte ringer til salgs!", stod det skiltet med svære bokstaver, på hver eneste vegg.

     

    Hva i alle dager...? Er det slik at ringene er gifte, da? Eller...? Det toppet seg virkelig da Narvesen ville selge meg "kanel boller".

     

    Konklusjon: Pass på å aldri bedrive "ord deling". Takk!

  7. Er ikke pain x10 å ta tattoo på håndleddet?..Tenkte kanskje på siden av kroppen, rett ovenfor midjen, over ribbebeina.. men er redd den skal bli ødelagt hvis jeg blir gravid, eller går mye opp/ned i vekt?

     

    Generelt er det vel sagt at ribbeina er verre enn håndledd, men det er åpenbart veldig individuelt. Min på ribbeina gjorde absolutt ikke vondt. Har ikke bilde av min nå, men den er helt nederst på ribbeina, helt midt på kroppen sett fra siden. Følger liksom de nederste ribbeina. Tatovøren sa at den plasseringen er rimelig trygg mtp. graviditet, det er verre lengre ned og fram sa han :)

     

    Hmm.. En tattovering varer livet ut, så 30-60 min smerte fordelt utover resten av livet, er egentlig ikke mye å klage over. Må nok lide for skjønnheten, som det så fint heter.

    Min mor fikk svært lite strekkmerker i henhold til graviditeten, så jeg skal nok være relativt safe. Planen er å ta den litt lenger oppe en din - rett under "bh-strikken". Er ganske tynn på dette partiet, og kan kjenne ribbeina, så blir spennende dette :p

    Antar det blir en smule verre enn tatto på baksiden av skuldra..

  8. Noen som vet hvor lang tid det tar før man kan bade i f.eks. saltvann fra man tar en surface piercing? Vet ikke om sted på kroppen kan ha noe å si på tida?

    Hadde vært kjipt å gått hele sommeren uten å kunne bade :p

     

    Har selv piercing i navelen, og ble opplyst om at det holdt å vente en uke eller to, da saltvann hjelper hullet å gro. Basseng/klorvann, skal du derimot være forsiktig med, og vente en mnd.

  9. Når jeg leverte oppgaven idag, er det riktig av læreren å indra forbredelse heftet jeg hadde fått? Altså det om: Ord, Ord, ord? Ikke noe stress skriver ut en ny;D

     

    Så noen andre hadde komentert hvor mange lærere det var i klassen;)

    Når vi starta var det 8 lærerer på rundt 20 elever:O

     

    Veldig spesielt at han inndro dette, da du både har mulighet - og for så vidt rett - til å ha dette i morgen :p

    Men det er tydelig litt forskjellige regler og normer fra skole til skole. Jeg fikk selv litt hets for å ha med meg eldre tekster - selv om det er lov.

  10. Da har dagen endelig kommet, idag skal gutter skilles fra menn! :p

     

    Lykke til i dag og i morgen, dette kommer til å gå bra! :D

     

    Bare ett spørsmål helt på tampen:

     

    Jeg har tenkt ut at hovedpersonen min skal drømme seg tilbake til barndommen, da ordene han brukte forandret hele livet hans. Funker dette som ei novelle? For der skal det jo være et korttidsrom.

     

    Håper ikke svaret kommer for seint.. Ja, det går fint ann! Personen din kan for eksempel sitte på bussen og tenke tilbake til barndommen, hvor du forteller over et langt tidsrom, men egentlig har bare bussturen tatt 5 minutter, hvis du skjønner?

     

     

    Okey :) Tusen takk, dette kommer til å hjelpe meg mye i dag :)

     

     

    Dette kalles retrospektiv teknikk - samme stil som Ibsen!

    Et svært godt virkemiddel :)

×
×
  • Opprett ny...