Gå til innhold

olealX

Medlemmer
  • Innlegg

    81
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av olealX

  1.  
    Hei!
     
    Jeg studerer datateknologi, og har fått en liten oppgave hvor jeg trenger svar på noen spørsmål fra folk som jobber som programvareutviklere eller som har erfaring med fagfeltet. Oppgaven handler om ferdigheter for programvareutviklere i næringslivet/industrien. 
     
    Spørsmålene er:
    • Hvilke ferdigheter er forventet (eller mest verdsatt/nødvendig) for  programvareutviklere i firmaet/organisasjonen du jobber i?
    • Hva gjør disse ferdighetene så viktige?
    • Basert på din erfaring, hvilke ferdigheter er det nyutdannede utviklere typisk mangler?

    I tillegg til svar på spørsmålene må jeg vite hvilken stilling du har, hvilken type firma du jobber i (og hvilket firma, hvis du vil fortelle det) og hvor lang erfaring du har. Det ville også vært fint å få navnet ditt, men det er ikke nødvendig. Du kan sende svar her, eller på PM om det er noe du ikke vil skrive her.

     
    Setter veldig stor pris på om du tar deg tid til å svare!
  2. Det burde gå fint å hoppe over til 2. år på kyb med litt ekstra innsats. For å søke intern overgang til 2. år på et siving-studie kreves det at du ikke står igjen med mer enn 22,5 studiepoeng fra første årskurs. Ved å ta datafagene ligger bak med 30 studiepoeng. 

     

    Data 1. semester:

    Ex phil
    Matematikk 1
    ITGK
    Diskret matematikk
     

    Data 2. semester:

    Objektorientert programmering
    Programmeringslab for datateknologi
    Krets- og digitalteknikk
    Matematikk 3

     

    Utestående kybfag fra første årskurs:

    Kybernetikk intro
    Matematikk 2
    Instrumentering og måleteknikk
    Prosedyre og objektorientert programmering
     
    Det burde ikke være noe problem å ta kybernetikk intro i første semester i tillegg til fagene på data. Da ligger du bak med 22,5 studiepoeng. Det kan også tenkes at du kan få "objektorientert programmering" godkjent som "prosedyre og objektorientert programmering" i studieplanen til kyb. Da ligger du bak med 15 (om du tar intro-emnet). Hvis du har motivasjon, tid og hode nok, er det godt mulig å ta alle emnene første året. 
     
    Hvis du er ganske sikker på å få godkjent søknaden til kyb, kan du også la være å ta dataemnene, og kun ta kybemnene. Hvis du gjør dette slipper du å ha ekstra fag nå og i senere årskurs. Siden du ligger på førsteplass på ventelista tror jeg det er stor mulighet for at du kommer inn med intern overgang. Dersom det er flere søkere enn ledige plasser, rangeres søkerne på konkurransepoeng som ved ordinært opptak.
    • Liker 1
  3. Går 1. året på Kommunikasjonsteknologi, men har tenkt å bytte til data neste år. I studieplanen til data er emnet TDT4112 - Programmeringslab for datateknologi, som ser ut til å være adgangsbegrenset (men står ikke på listen over adgangsbegrensende emner?). Er det helt umulig for meg å ta dette emnet neste semester? I Studentweb står det "I følge databasen har du ikke studierett til emnet".

  4. Det vil svært sannsynlig bli gitt tekster på nynorsk på hovedmåleksamen. Har sett på alle hovedmåleksamenene siden 2010, og det var bare én som ikke hadde noen tekster på nynorsk. Alle eksamensoppgavene siden 2009 ligger på udir.no.

     

    Du vil nok likevel greie å velge en oppgave der teksten er gitt på bokmål, så det er nok ikke slik at du MÅ analysere en nynorsk tekst. 

  5. Lov om barn og foreldre (barnelova). § 68 er nok relevant her.

    § 68.Kor lenge fostringsplikta varer.
    Skyldnaden til foreldra etter §§ 66 og 67 varer til barnet er 18 år når ikkje anna er avtala eller fastsett etter paragrafen her.
    Vil barnet etter fylte 18 år halde fram med slik skulegang som må reknast som vanleg, har det krav på pengetilskot for den tid skulegangen varer ved. Det skal fastsetjast ei tidgrense for krav på tilskot etter denne regelen.
    Foreldra kan også påleggjast å yte tilskot til anna vidareutdanning dersom det er rimeleg etter interessene og givnaden til barnet, høvet til å skaffe seg midlar til vidareutdanninga på anna vis og tilhøva elles. Det skal fastsetjast ei tidgrense for krav på slike tilskot.
    Endra med lov 15 juni 2001 nr. 37 (ikr. 1 okt 2003, etter res. 31 jan 2003 nr. 78), 20 juni 2003 nr. 40, endra paragrafnummeret frå § 53 (ikr. 1 apr 2004, etter res. 20 juni 2003 nr. 728).
  6. 1) Noen synest det er vanskeligere enn andre. Hvis du har noenlunde kontroll på T-matten er det nok ikke noe problem. Det går mye på å bruke formler og lite pugging.


    2) Du må kunne matematikk på T-nivå. Omgjøring av formler, løsning av enkle likninger, litt trigonometri og litt funksjoner. Les stoffet før timen det blir gjennomgått, og følg med i timen. Vil også anbefale å gjøre mange oppgaver i boka.


    3) Lite gruppearbeid i faget. Noen øvinger/forsøk gjennomføres i grupper (vi hadde 12 små forsøk til sammen), men alt av etterarbeid/rapportskriving er individuelt. Vi hadde bare vurdering i form av skriftlige prøver.

  7. Jeg har ingen statistikk å vise til, men jeg tror det er heller få barn som frekventerer forumet.

     

     

    Uansett:

     

    Kua mi, jeg takker deg
    deilig melk du gir til meg.
    Hver en dag jeg til mitt brød,
    drikker melka di så søt.
    Ikke ta de visene strå,
    saftig gras du ete må!
    Det gjør melken din så søt.
    Her er engen frisk og bløt.
    Her de vakre blomster står,
    her den vesle bekken går;
    her er mat ved kratt og sti.
    Et nå godt, du kua mi.
    • Liker 1
  8. Jeg vet ikke om noen gode sider for matematikk fra ungdomsskolen, men ndla.no har mye godt stoff for alle mattefagene på videregående. Du kan kanskje se på 1P (spesielt kapitlene om tall og algebra og funksjoner) , jeg tror det meste der er repetisjon fra ungdomsskolen.

     

    NDLA har også mange oppgaver med løsningsforslag du kan øve deg på.

     

    Det finnes også sider som har gode videogjennomganger av stoffet. Kan anbefale udl.no og Campus Increment.

  9. Dataingeniørstudiene krever at du på videregående tar matematikk R1, R2 og fysikk 1 i tillegg til generell studiekompetanse. Du burde altså ta matematikk 1T på VG1.

     

    Er litt usikker på hvilken matte som er på dataingeniørstudiene, men tror det er mye algebra, likninger, funksjoner, diskret matematikk og gjerne litt statistikk (sannsynlighetsregning osv.). Hvis man får gode karakterer i R1 og R2 burde man greie å henge med på studiene.

×
×
  • Opprett ny...