Gå til innhold

V3r0n1c4

Medlemmer
  • Innlegg

    72
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av V3r0n1c4

  1. Vi har samboerkontrakt som sier 50/50 for betaling av huslån. Han står som eier.
    Første 2 åra betalte jeg kun en liten leie, men uten kontrakt.

     

    Nå som jeg ikke ønsker å være her, bo her mer, er jeg så usikker på hvordan man kan løse det økonomisk. Huset vil helt sikkert bli solgt i tap pga råte og dårlige tilstander, som bare har blitt verre etter vi flyttet hit. Tror ikke han klarer å stå med det alene, ikke jeg heller. Jeg ønsker å flytte ut så fort som mulig, så jeg kan starte på et nytt kapittel i livet mitt. Jeg klarer ikke stole på han, og løftene han gir meg betyr ingenting. Har vært gjennom det her for mange ganger nå.

     

    Er det eneste å gjøre, å sette hus for salg? Han noen vært gjennom dette tidligere, og kan gi meg noen gode råd? 

  2. Hvorfvidt trådstarter er egnet eller ikke til militæret, eller hvorvidt mennesker som har tatt idiotiske valg skal bli stemplet for resten av livet er to diskusjoner som kan få sin egen tråd. Og egentlig irrlevant for diskusjonen =)

     

    Det å være privatist i seg selv er ikke spesielt dyrt, tror det er 500kr for en ny eksamen og 750kr for å orbedre en eksisterende karakter. Så har du råd til gress, har du råd til å ta eksamen.

    Det du kanskje tenker på er skoler som tilbyr undervisning til privatister, eksempelvis Sonans og Akademiet. Men dette er vanlig skoleundervisning, oe som jeg regner med du allerede er mer enn lei av.

     

    Som privatist har du i de fleste fag bare en skriftlig eksamen å se frem til. Ingen innleveringer, ingen skole. Dette setter selvsagt mye høyere krav til egen selvdisiplin.

     

    Nei, det er jo igrunnen ikke det. Det er noe de fleste kan ha råd til :)

     

    Skolebenk, innleveringer, strings-attached - no thanks. Jeg kan greie å gå opp til eksamen som privatist, og jeg føler det er det beste for meg. Jeg har vært nede hos rådgiver i dag og fortalte litt hvordan det gikk og om mitt ønske om å droppe ut. Hun vil snakke med min kontaktlærer ang. fagene, og jeg får bare vente å se litt. Er ikke noe kult å gå ut av videregående med dritt på papirene.

  3. Jeg anbefaler deg snakke med rådgiver på skolen din, om du ikke allerede har gjort det.

    Rådgiver er pliktig til å hjelpe deg, og prøve å tilrettelegge undervisningen. I beste tilfellet kan du slippe klasserommsundervisning og heller levere inn oppgaver og fokusere på eksamen.

     

    Prøv og fokuser på et lite knippe eksamener, ikke bit over for mye men vær sikker på å stå på de eksamene du prøver på. Så bruker du sommerferien på å bli clean også tar du de manglende fagene som privatist neste høst.

     

    Nå kan du gå inn i militæret med god samvittighet.

     

    Det å ha vitnemål er dessverre kjempeviktig, så du må egentlig ha det. Hvordan du klarer å få det er litt opp til deg, selv syntes jeg privatistordningen er fantastisk =)

     

    Takk for fint svar!

     

    Jeg kan gå ned å høre med rådgiver, hun kjenner meg ganske godt fra tidligere beskymringsmøter...

    Å kunne slippe klasseromundervisning hadde vært deilig. Er så trøtt av kalde skuldre.

     

    Det frister litt å prøve meg som privatist, og jeg regner med at om det er noen høye utgifter at nav kanskje kan være en støtte i studietida. Har hatt det tøft, og føler meg utbrent når det kommer til alt skolepresset.

     

    Akekpowah - Jeg er uenig. Militæret kan være dritbra for dem som har hatt rusproblemer. Sier ikke at jeg skal verve meg som en junkie, skal selvfølgelig pisse rent, noe jeg jobber med allerede. Så ikke kast bomber før du vet hen dem treffer.. Selvdisiplin, arbeidsmoral, fysisk aktivitet - Hvilken ung person som har hatt et par år med hasj har vondt av det? Liker dem seg ikke er det bare å dra hjem fra rekrutten, ikke værre enn det...

  4. Å rykke inn i militæret uten vgs er ikke noe problem, men det er et sjangsespill for en hasjrøyker, du sjekkes nemlig ikke bare ved innsjekk, men jevnt gjennom hele året. Med Hund og hele pakka, blir du tatt, blir du tatt. Ta så legg av deg hasjen, og fullfør vgs, hva skal du gjøre hvis du ikke har vgs??? Jobbe på 7Eleven?

     

    Jeg går på hasjavvenningskurs så den saken jobber jeg med. Det er ikke noe jeg kan holde på med lengre, såpass kjenner jeg meg selv. Kan man ikke holde seg til den sjeldne ganga i blandt må man bare la være. Det med hunder og testing i militæret er jg fullt klar over, har plass i mars, og er vernedyktig men vett ikke om skolen har noe påvirkning i det.

     

    Det blir litt vanskelig å svare på hva som vil være det beste for akkurat deg, da dette med videregående opplæring er svært individuelt. På én side vet jeg at man ikke kommer langt med å gi opp, men på en annen side passer dessverre ikke videregående skole for alle - på tross av at man i det samfunnet vi har etablert stort sett ikke kommer veldig langt uten. Hvis kjernen av problemet ditt er tilknyttet rusavhengighet, er det beste rådet jeg kan gi deg å søke hjelp for dette først og fremst, og heller se an hva annet du greier i tillegg til dette.

     

    Jeg har igrunnen aldri vært en skolejente. Hasjen er jeg klar til å legge bak meg, dag 1 i dag! :)

  5. Heisann alle sammen, lengsiden.

     

    Jo, nå er da saken sånn at jeg mest sannsynlig ikke vil bestå IKT VG2, nå er eksamnene rundt hjørnet og de blir ikke godkjent om jeg ikke får standkarakter i de tre programfagene.. Selvom ordene svir, så er jeg en kronisk hasj-røyker, har et mønster som har suttet i 2 år, da jeg begynte som har gjort meg ganske likegyldig og giddalaus når det kommer til skolearbeid.

     

    Nå står jeg mellom to valg, enten gjøre ferdig disse 4 ukene, med masse hardt arbeid, 2-3 eksamner/tverrfaglig og masse stress. Jeg et bare ikke om jeg kan få alt i mål, jeg har så mye rundt meg også som tar opp konsentrasjonen min, og jeg hater generelt og sitte i klasserommet med mine "klassekamerater"

    og jeg har tilogmed funnet meg selv grinende på bussen fordi jeg ikke vil på skolen. Det er et rent helvette, men skal jeg gå igjennom det, eller snu før jeg virkelig brenner megselv ihjel`..?

     

    Planen OM jeg skulle finne på å droppe ut nå i siste liten har jeg en plan for neste år. Jeg vet ikke om man kommer inn i militæret uten bestårr videregående, men om ikke så tok jeg Helse og sosial VG1, så jeg kan falle tilbake på barn og ungdom/helsefag. Evt. ta fag som privatist og bli noe ute av det. Jeg kommer ikke til å ikke gjøre noe med livet, jeg vil jo ha noe daglig og holde på med, men akkuratt det jeg gjør nå ødelegger meg.

     

    Alt dette er bare et bitte lite stykke av en hard hverdag, om ikke å nevne stygge blikk, lærere som tar meg ut av klasserommet, sender meg vekk, får meg til å hente ting, det er rett og slett skammelig og dritflaut å være her, at jeg gruer meg til skolen om morgenen.

  6. Hehe, mange historier å fortelle her ser jeg :)

    Ja, jeg tror nok det er en brist i 2-3 ribbein, men kanskje ikke superkraftig siden jeg ikke føler noe når jeg ikke anstrenger meg. Takk for svar folkens :)

  7. Gjør det jævelig vondt hvis du tar ett skikkelig magadrag med luft ? Hvis det ville jeg sjekka meg for brist.

     

    Bedre å sjekke en gang for mye enn en gang for lite.

     

    Hehe, det gjør vondt ja! Glad jeg hvertfall kan puste normalt i fred ;)

  8. Heisann! Var i en leke-slosskamp i går som tok litt av, og har hatt smerter siden.

    Jeg ble holdt fast bakfra med armene til motstanderen presset mot ribbeina, mine armer tror jeg var over.

    Området ved albuene til utfordreren presset mot beina, og jeg sa ifra at nå er det virkelig nok, men så gikk det jo på med litt mer press, og det stakk skikkelig til!

     

    Det er foran det gjør vondt, mest til venstre for plexus. De fleste anstrengelser kjennes, noen ekstra godt. Hosting er jævelig og jeg vil helst ikke reise meg fra sofaen!

     

    Er det noen som kjenner seg litt igjen? Det kan jo være en muskelstrekk, men jeg er ikke så smart på sånt så jeg vet egentlig ikke helt..

    Takker masse for svar!!

  9. Min søster har hatt noen rykter på seg opp igjennom med å være bifil.

    Så en dag tok jeg sjangsen i å skrive en alvorlig, lang status på at hun faktisk er bi, og håper at alle har forståelse for dette. osv. Alle gikk fem på !!

    • Liker 1
  10. Mitt navn er da Veronica, eller "V" som folk kaller meg. Jeg er en 17 år ung jente som bor i Sørlandets perle - Kristiansand. Når det kommer til skole og utdanning, peker det mot IKT-servicefaget, men går nå på Helse og Sosial på VG1 nå. Streiken har gitt meg stor glede, fri fra skolearbeidet. Jeg er ikke den typen som liker å sitte på skolebenken for å høre på alt lærerne har å si. Jeg er for rastlaus til det, og følgene av dette er at jeg er et middelsmenneske på skolen, selvom jeg kunne vært toppelev om bare orket hadde vært tilstede.

     

    Spenning, er en ting jeg liker. Hater å gå rundt å kjede meg, spessielt i sammen med andre kjedelige personer. - misforstå meg rett. Jeg er i bunn og grunn ei veldig trivelig jente, skinner som sola når dagene er rett, men ellers liker jeg egentlig å være litt for meg selv når dagene er tunge.

     

    Er ikke den populære jenta, mener da jeg. Går oftest ikke sammen med folk på min egen alder, siden de blir for små. Har ikke stort utvalg, kjæresten flytta nettopp hjem til Rogaland, og venner er som få. Blir mye fritid.

     

    Men dette har gjort meg svært intressert i Pc, teknologi og gaming, mitt egne lille tidsfordriv. Siden jeg sitter på en lusen, ubetalt skolepc, så foregår mesteparten av gaminga på ps3. Spillene det går i er Black Ops, Skyrim, Resistance 3, eller Dragon Age 2, men de to første topper lista.

     

    Jeg bor hjemme hos mor og far, men de er separert, som da gjør at de deler på meg 50/50 - 2 uker hos hver av dem. Flaks for meg at det bare er 4 km avstand.

     

    Da mener jeg at jeg har gitt dere litt innblikk i hvordan jeg er, og hvem jeg er. Legg gjerne ved et spørsmål om det er noe som lures på, eller kontakt meg på innboksen om man har lyst på en liten prat.

     

    Snakkes!

     

     

    Bare et bilde av meg som slenges med!

    post-246404-0-99648200-1338759152_thumb.jpg

    • Liker 3
  11. Sitter nå her, snart hjemme i kr.sand etter ei helg i stavanger. Kjæresten flytta hjem når vi dro opp, og skal kanskje i militæret i nordnorge til høsten. Jeg er ikke vant til avstansforhold, og dette er en stor forandring i livet mitt. Sitter å presser tårene hardt tilbake når jeg tenker på hvor tomt det kommer til å være i min egen hjemby når han er borte. Det er ikke "bare" å reise å besøke ham når pengene ikke strekker til.

×
×
  • Opprett ny...