Gå til innhold

Kristine Ask

Medlemmer
  • Innlegg

    170
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Kristine Ask

  1. Seksuell trakassering i spill - bug or feature?

     

    Er kulturen i onlinespill så dårlig som sitt rykte? Er det en zone fri for folkeskikk der hets og trakassering florerer, eller er det et kreativt og kompetitivt nettfellesskap?

     

    Kanskje er det begge deler, kanskje ingen av dem. For å finne ut av dette trenger vi din hjelp. Dersom du spiller, eller har spilt, onlinespill håper vi at du kan ta deg tid til å delta i vårt forskningsprosjekt tilknyttet NTNU. Undersøkelsen tar for seg spillvaner og trakassering i onlinespill. For å få fram hele spekteret ønsker vi svar fra dem som har blitt trakassert, de som selv har trakassert og de som aldri har sett noe til det.

     

    Undersøkelsen finner du her: https://no.surveymonkey.com/s/onlinespill .Den tar ca 6 minutt.

     

    Prosjektet er finansiert av Rådet for Anvendt Medieforskning (RAM), for mer informasjon om prosjektet se: http://www.ntnu.no/kult/onlinespill og en litt mer utfyllende bloggpost på Spillpikene: http://spillpikene.no/2014/02/03/survey/

     

    Om dere har andre kommentarer og innspill følger jeg også denne tråden med interesse for hva dere tenker om saken.

     

    Mvh

    Kristine Ask, prosjektleder

  2. Jeg prøver ikke si at testosteronnivå ikke spiller noen rolle i en persons sexdrift, snarer tvert i mot. Men det er ikke testosteronnivået som avgjør om man voldtar.

    Så voldtektsmenn voldtar ikke fordi de er kåte eller aggressive, men fordi de har lyst til å være jævlige?

     

    Kort sagt ja.

     

    Man kan også som mann være både kåt og aggressiv uten å begå voldtekt.

     

    Om du velger å voldta så velger du å være jævlig mot noen.

  3. Tror du ikke en persons vandel f.eks trekkes inn i en rettssak hvor denne personen er utsatt for vold hvis denne personen selv har vært mye i hvisse kriminelle miljøer?

     

    Om dette er kriminelle miljø vil det være av relevans.

    Nå er det ikke ulovlig å ha mange sexpartnere, så det skulle ikke bety noe.

     

    Eller er det fordi vi har en ide om at testosteron gjør en mer aggressiv og man får dermed en slik effekt? Eller kanskje fordi man har knyttet testosteron til mannlighet?

    Ahh dagens :rofl:

    Så dette er feministenes neste kampanje altså? Å påstå at testoseron ikke har noe med mannelige karakterestikker å gjøre.

     

    Min feil, jeg skulle ha skrevet enkelte trekk som regnes som maskuline (deriblant aggresjon). Saken jeg linket til viste jo akkurat at når kvinnene i eksperimentet var klar over at de fikk testosteron så oppførte de seg annerledes enn når de ikke var klar over det.

     

    Slike studier gir god grunn til å spørre seg om hvor mye hormoner faktisk har å si.

  4. Nei, du er ikke interessert i å lære det som ikke samsvarer med din falske virkelighet. Dette jeg har postet må jo selvsagt være en forfalskning siden du ikke greide å lete opp infomasjonen selv.

     

    Utfordrer deg til å finne en eneste religiøs tekst som ikke er fylt med selvgodhet (de troende er vinnerne), fremmedfrykt (det går dårlig med de som ikke tror) og masse internt kaos (siden de stort sett er skrevet av mange forfattere).

     

    Det du har vist her mer enn noe annet er hvor ubrukelige slike tekster er som levetråd. Ikke noe unikt for jødedommen der :)

    • Liker 1
  5. 1) Skill karaktersetting fra undervisning. Bruk privatist- eller opptaksprøver.

     

    Tror ikke man trenger å gå så langt som privatist eksamener. Synest mappeevaluering er en bra form (som i realiteten VGS har som vurderingsform der man får karakter basert på en rekke prøver/prosjekt/oppgaver same deltagelse i timene). Problemet ligger i å bare ha en sensor.

     

    Merker selv hvor mye jeg setter pris på å ha en annen sensor å jobbe med når jeg selv gir karakterer. Det letter presset når en er usikker, og en får kritiske innspill som gjør at en må tenke over ting på nytt.

     

    Om målet er å søke noenlunde objektive vurderinger er man avhengig av en eksternsensor.

     

    2) Privatiser undervisninga.

     

    Vips - lærer er statusyrke, gode lærere er geme. Enkelt og greit. Den miserable tilstanden med skolen som en ufrivillig konsentrasjonsleir hvor fittekjerringer plager norske unge menn, er en sosialistisk konstruksjon. :thumbdown:

     

    Og her er du tilbake på samme fittekjerrings maset. Hvis du mener at det er en feministisk konspirasjon som ligger bak at læreryrket har gradvis mistet status og lønnsfortrinn etterhvert som en økende andel kvinner har blitt lærere, må det iallefall være en av de minst lykkede konspirasjonene i verdenshistorien :tease:

  6. Og hvor mange har vilje/ønske om å voldta en mann i forhold til jenter/kvinner?

     

    Klart naturlige drifter og instinkter er veldig relevante til voldtekt. Testosteron er veldig kraftige saker, og jeg har selv opplevd situasjoner der jeg har hatt veldig vanskelig for å holde meg selv igjen. Poenget er at jenter burde passe seg på fest fordi ting skjer. Om det kan fikses eller ikke, det skjer. Hele tiden.

     

    Menn føler seg som oftest tryggere på fest fordi voldtekt av menn er en sjelden ting. Det skjer det også, men i mindre grad.

     

    Eller er det fordi vi har en ide om at testosteron gjør en mer aggressiv og man får dermed en slik effekt? Eller kanskje fordi man har knyttet testosteron til mannlighet?

     

    Mens andre dyr hovedsakelig kan være under innflytelse av biologiske faktorer som hormoner, synes biologien å ha mindre kontroll over menneskelig oppførsel, sier han.

     

    http://www.forskning.no/artikler/2009/desember/237084

     

    Jeg prøver ikke si at testosteronnivå ikke spiller noen rolle i en persons sexdrift, snarer tvert i mot. Men det er ikke testosteronnivået som avgjør om man voldtar.

  7. Det jeg syns er utrolig er hvordan er hendelse som hun ikke husker noe særlig av skal ødelegge livet hennes.

     

    Traume, fyll, neddopet eller hva det er - tror du virkelig ikke man får ødelagt livet når man vet det har skjedd og man husker at man prøvde å protestere, men det skjedde likevel, ikke påvirker en person senere i livet? Man vet man er voldtatt og det påvirker uansett hvor mye man husker (bevist eller ubevist - vil huske og hva man fortrenger) (svar gitt på generelt grunnlag)

     

    Mest skremmende er at hennes "seksualmoral" (hun hadde sex med en person kvelden før uten å være i forhold med ham) i det hele tatt ble tatt opp.

     

    Om du har 100 sexpartnere eller 1 spiller vel ingen rolle. Nei er nei.

    • Liker 1
  8. Det er slett ikke umulig å bli kvitt en lærer dersom dette skulle være nødvendig.

     

    Nemlig.

     

    Som både elev og forelder har man mange muligheter til å påvirke skoledagen. Om det er en fullstendig inkompetent person som ikke gjør jobben sin, så er det muligheter for løsninger.

    Men det virker som om folk enten reagerer fullstendig fanatisk, eller nøyer seg med å bare sladre rundt kjøkkenbordet gjennom hele skolegangen.

     

    Forskjellen mellom læreres og andres arbeidsrettigheter ligger bare i hvor mange som liker å legge problemer med dårlig læringsmiljø og dårlig disiplin i lærerens hender. Om de fleste elevene troppet opp hver morgen med lærelyst og respekt ville nok mange av disse "dårligere lærerne" hatt en mye bedre mulighet til å lære fra seg.

  9. Skjønner egentlig ikke hva du sier her.

    Om du sier at siden vi er et sivilisert samfunn så er all avvikende adferd noe som skyldes natur er jeg sterkt uenig. Om du sier at natur er ganske irrelevant i denne sammenhengen og at det er et kulturelt problem som kan fikses, så er vi nok enige :)

     

    Er ikke med på noen innvandringsdebatt her (finnes nok av de på forumet allerede).

    Si meg, hva er det du ikke skjønner? Klart en mann føler seg tryggere på nachspiel enn jenter, det sier seg selv.

    Om du setter en 50 kilos jente som er beruset sammen med en 90 kilos mann som også er beruset, hvem har størst fysisk makt da?

     

    Om du setter en 60 kilos mann som er beruset sammen med en 120 kilos mann, hvem har størst fysisk makt da? Hvorfor er det ingen som advarer små/lette menn om å dra på nachspiel alene?

     

    Det er ikke den forskjell i fysikk som fører til voldtekter. Det er viljen/ønske om å voldta. Klart fysikken hjelper hvis noen har bestemt seg for å voldta, men en pasifistisk muskelbunt er mindre farlig enn en voldelig spirrevipp :p

    • Liker 1
  10. Dokumentareren "Waiting for superman" gjør en god jobb i å belyse problemer, men en særdeles dårlig jobb i foreslå løsninger.

     

    Det er ikke slik at om man sparker de dårligste 10% av lærere (som dokumentaren foreslår) så får man inn erstatninger som er bedre enn de man sparket. At gode lærere gir gode resultat har vi alltid visst. Problemet er hvordan man får gode lærere til å velge dette yrket, og bli i det.

  11. Du bygger stråmenn. Jeg har aldri sagt at bare fordi man er en nettokostnad, så skal staten kutte støtten. Men vi må se innenfor rimelighetens grenser. Er det verdt å bruke millioner kroner fra felleskapet på å holde en person i livet i et par år, som godt mulig ønsker å dø?

     

    I politkken så må vi prioritere.

     

    Jeg har allerded sagt at aktiv dødshjelp er en annen sak. Da er det individet selv som bestemmer. Det handler ikke om kostand, men om individets rett til selvbestemmelse.

     

    Scenarioet TS satt opp var at staten gjorde en vurdering om folk som ikke kan bestemme selv, som er syke og som ikke "bidrar" til samfunnet. H*n fokuserte da på gamle, men etter samme definisjon havner f.eks. mange funksjonshemmede i samme gruppe.

     

    Jeg bryr meg fint lite om kostnadene som påløper for å holde noen i live - så lenge dette er personens ønske.

  12. Tenkte jeg kunne legge til et framtidsscenario som jeg tidvis grubler på og synest ganske skummelt. Takk til Oab for å sette an tonen :thumbup:

     

    Vi befinner oss i år 2025 her i Område 23 som tidligere het Norge. Dette har skjedd: Kongeriket som tidligere var bygget på demokratiske grunnvoller og som het Norge, har for noen år siden blitt til en ødemark uten noen form for samfunnsstruktur. Dette skjedde under et tilfeldig og uplanlagt lynangrep mot viktige instanser her i landet utført av et antall av ca hundre tusen zombier, anført av en godt kjent og fanatisk nettdebattant som slapp ut viruset og har vært mye omtalt i på nettet og som moderatorene myndigheter ALDRI klarte å hive ut av aktuelle forum. Hele kongehuset, regjeringen, stortinget og alle andre viktige personer som har vært med om å styre landet, har blitt spist. Det norske forsvaret og politiet har dessverre måtte gi tapt for den udøde folkemassen av eks-borgere, bevæpnet kun med tennene. Dermed ble overmakten for stor. Slik har det skjedd med resten av Europa også. Nå har dette landet blitt ærklært ødeland og regnes som lovløst, takket være de ignorante politikerne som tillot å slippe inn zombier til landet vårt i store mengder, uten å se tegnene. Ikke nok med at de kom inn i store antall, de formerte seg som fluer også (ett bitt er nok!). Når de infiserte fikk lov til å bo i Norge, var de ikke fornøyd med den behandlingen de fikk, men begynte å kreve det ene og det andre, som f.eks å delta i offentligheten, merke karantiner som unødvendige osv osv. De ble aldri fornøyd, mest fordi de døde lenge før noen kunne gjør noe med deres krav. De ble aldri fornøyd før de fikk overta landet vårt fullt og helt, de ble aldri fornøyd før de både etniske norske og ikke-muslimske utlendinger måtte danse etter deres egen pipe -en taktfast zombievugging langs Karl Johan. Zonbienes hovedmål er å erobre hele verden og ha verdensherredømme i en hver avkrok. Her og nå sitter jeg, mor i huset og kikker ut av vinduet og ser min mann og min 23 årige datter, begge ikledd kamuflasjeutstyr og våpen på vei til butikken. Jeg tenker samtidig på mine to sønner på 27 og 29 som måtte flykte for livet til Australia på grunn av at de var i et av de tidligst utsatte områdene. Jeg er glad for at sønnene mine klarte å komme seg unna og at de har det bra der på andre siden av kloden. Om ikke så lenge skal jeg, mannen og dattera mi snike oss ut av landet for godt og reise til Australia og treffe guttungene, svigerdøtrene og barnebarna, det ser vi virkelig fram til, et nytt liv til sammen i fred og frihet. :yes:

  13. Når man skal regne kostnad mot menneskeliv er man på farlige veier.

     

    Er mange funksjonshemmede og psykisk utviklingshemmede som gir "nettotap" i statskassen, men som vi velger å støtte for et verdig liv - fordi vi ikke lever i steinalderen der bare de friske overlever...

     

    Aktiv dødshjelp er en helt annen sak og handler om individets rett til selvbestemmelse. Er på ingen måte en enkel sak, men det bør iallefall aldri handle om penger.

    • Liker 2
  14. Du trenger ikke kjøpe noe - det er bare sånn. Vi 'skal' være sivilisert her i Norge, så at dette er slik fra naturen har ingenting med at man skal respektere sine medmennesker å gjøre - som man egentlig skulle kunne i et sivilisert samfunn)

     

    Skjønner egentlig ikke hva du sier her.

    Om du sier at siden vi er et sivilisert samfunn så er all avvikende adferd noe som skyldes natur er jeg sterkt uenig. Om du sier at natur er ganske irrelevant i denne sammenhengen og at det er et kulturelt problem som kan fikses, så er vi nok enige :)

     

    Er ikke med på noen innvandringsdebatt her (finnes nok av de på forumet allerede).

  15. Om det vedvarer bør du absolutt snakke med en lege. Manglende sexlyst kan skyldes ubalanse i hormoner, depresjon m.m. (ikke at jeg sier du har dette)

     

    Du bør likevel ikke være særlig stresset om du har en periode i livet ditt der sexlysten ikke er på topp. De fleste har slike perioder, og de går over av seg selv - eller man finner noe nytt tenningsmønster.

     

    At du ikke blir tent av porno betyr altså ikke at du er "syk". Man endrer tenningsmønster i løpet av livet sitt. Noe som fikk en kjempekåt når man var 16 kan være en kjempeturnoff når man er 20.

  16. Jeg synes at jenta blir nesten behandlet som et sexobjekt når mannen skal ha sex hver dag eller flere ganger i uka, men så vil kanskje ikke kvinnen det i det øyeblikket så blir mannen sur, og kommer med denne svadaen her; "Elsker du meg ikke?" når han ikke får det slik som han vil.

     

    Interessant å argumentere med respekt for kvinnelig seksualitet MOT oralsex. Du er klar over at bare et mindretall kvinner vil få orgasme ved penetrering?

     

    Man kan såklart bruke hender også, men la oss si at du havner med en jente som ikke får orgasme ved penetrering (som gjelder ca 3/4 jenter). Du kan da få orgasme ved handjob og samleie. Hun kan kun få orgasme ved at du fingrer henne. Fair?

     

    Jeg har litt vanskelig å tro på dette, dersom det er problemer, da er det sikkert fordi kvinnen ikke har noe sexlyst, det er jo det som er nøkkelen for at man skal ha sex.

     

    Begynne å fingre og grave oppi kjønnsorganene til kvinnen, det må jeg nesten stå over altså.

     

    Du kan tro hva du vil. Realiteten er der likevel. Wikisiden om dette er faktisk ganske velsitert og begrunnet: http://en.wikipedia.org/wiki/Orgasm#Female_orgasm

     

    Tallene varierer litt, men her kan man bl.a. lese at

    Only 20 percent of women are able to orgasm with intercourse alone, most women need some sort of direct clitoral stimulation

     

    Om du har tenkt å skylde på jenten fordi hun ikke får orgasme når alt du har tenkt å gjøre er penetrering, synest jeg oppriktig synd på jenten du havner sammen med.

    • Liker 1
  17. Er det nå jeg skal påpeke at fingring ikke kan medføre forplantning?

     

    heh, sant det :new_woot: Alt som ikke var vaginalt samleie (designet for forplantning) var fy fy. Jeg er tydeligvis så moralsk forkvaklet at jeg har vanskelig for å se for meg et seksuelt parfohold der til og med hender/fingre kan være offlimits...

     

    Jeg mener.... Hvordan får man jenten våt? Er det lov å styre penis inn med hendene eller må man sikte fra avstand og håpe man treffer?

     

    :hmm:

    • Liker 2
  18. Men synest fremdeles ikke det er greit at en gutt kan føle seg "trygg" på et fremmed nachspiel, mens en jente må "passe seg".

     

    (ikke) Greit og greit fru blom. Kvinner er jo 'det svake kjønn' og menn er noen 'griser' - sånn har det jo alltid vært egentlig - fysisk fra naturens side at kvinner er underlegen i styrke og menn har svært stor reproduksjons drift (dårlig kombinasjon for jenter). Det er nå bare slik ting er. Det har nå alltid vært slik at det har vært større sjanse for menn å bli slått ned på by'n og nachspiel enn for jenter også - kvinner har vært forskånet pga 'man slår ikke kvinner'. Utviklingen ser dessverre ut til at det er mer vanlig at også kvinner blir slått(å slår selv) og kanskje blir oftere voldtatt på nachspiel (ikke vet jeg, men det er ett inntrykk jeg har fått)

     

    Sorry, jeg kjøper hverken "svake" eller "sterke" kjønn.

     

    Økt testosteron gir en svak økning i aggresjon og seksualdrift (på macronivå). Det forklarer på ingen som helst måte de skillene som vi i dag finner mellom kvinner og menn i forhold til voldsstatistikk eller sexlyst. Dette er i hovedsak en kulturell greie - og kultur kan endres!

     

    Hver gang man kaster hendene i været med en "menn/damer bare er sånn!" er man med på å hindre at endring kan skje.... (ikke at det er mål at alle skal bli like, men mener det er et mål at kjønn ikke skal bestemme når det er greit å gå ute om natten f.eks.)

     

    At kvinner i mindre grad havner i slosskamp på byn handler om en kultur som ikke har oppfordret kvinner til å løse konflikter med vold. Om du synest det er kjipt at menn havner i slosskamp må du ta avstand fra det, ikke si det er noe fra naturens side. Da er du med å legitimere volden.

    • Liker 1
  19. Jeg synes at jenta blir nesten behandlet som et sexobjekt når mannen skal ha sex hver dag eller flere ganger i uka, men så vil kanskje ikke kvinnen det i det øyeblikket så blir mannen sur, og kommer med denne svadaen her; "Elsker du meg ikke?" når han ikke får det slik som han vil.

     

    Interessant å argumentere med respekt for kvinnelig seksualitet MOT oralsex. Du er klar over at bare et mindretall kvinner vil få orgasme ved penetrering?

     

    Man kan såklart bruke hender også, men la oss si at du havner med en jente som ikke får orgasme ved penetrering (som gjelder ca 3/4 jenter). Du kan da få orgasme ved handjob og samleie. Hun kan kun få orgasme ved at du fingrer henne. Fair?

    • Liker 2
  20. Det finnes forskjeller mellom de mennesklige rasene, men de er for det meste kosmetiske. Det er mulig det er noen forskjeller på andre ting, som f.eks asiatere som får for lite sol i Norge, men dette skal ikke jeg slå fast som noen fasit.

     

    Skulle ønske det var mer forskning på dette, uten å bli tiltenkt som negativt.

     

    Det foregår masse forskning og debatt i akademia rundt rasebegrepet. Er bare å søke litt på google scholar så ser du at ideen om rase, etnisitet, kultur, IQ, sosial kapital etc etc er fremdeles aktuelle tema.

     

    Det som skjer når et forskningsfelt er så aktivt er at man ikke har en fasitbok som kan svare "rase er x" eller "rase eksisterer ikke", akkurat fordi folk tilnærmer seg problemstillingen på ulike måter.

     

    Betyr ikke at det ikke gjøres noe :)

  21. Mine 2 cents: Sikter ikke så mye til klesstil når jeg skriver at jenter må ta ansvar for seg selv. Tenker mer på at de bør passe litt mer på hverandre hvis noen blir i overkant beruset/passe på at man ikke blir overstadig beruset, ikke gå alene hjem fra byen eller etterlate noen/bli igjen alene på et nachspiel, o.l.

     

    Enig at man skal ta vare på hverandre når det blir litt mye alkohol. Men det handler jo ikke om kjønn, er aldri lurt å være full og alene :)

     

    Men synest fremdeles ikke det er greit at en gutt kan føle seg "trygg" på et fremmed nachspiel, mens en jente må "passe seg".

     

    På den ene siden kan det være med å forhindre voldtekt, på den andre siden er det med å forsterke ideen om at jenter som blir med på nachspiel er klar for pulings -> nachspiel voldtekt.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...