Gå til innhold

Ukulelen

Medlemmer
  • Innlegg

    19
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Ukulelen

  1.  

    Det kommer til å skje en ulykke pga. dette ved et eller annet tidspunkt. Det som er viktig er at folk sammenligner sikkerheten ved å kjøre manuelt mot sikkerheten ved å kjøre autonomt. Hver eneste dag er det tusenvis av ulykker rundt hele verden som skjer ved filskifter. Det er først når vi har samlet statistikk over tid vi kan si noe om vi beveger oss i riktig retning eller ikke.

     

    Fagmiljøet forstår dette, lovgivere forstår dette, men kommer mediene til å forstå dette når den første ulykken skjer på en norsk vei?

    Det er ett slags paradoks at når ulykken skjer, så vil det være direkte forsårsaket av en autopilot, men det samme autopilotsystemet vil unngå mange andre ulykker.

    Det er nok ikke et spørsmål om mediene vil forstå det eller ikke. Jeg tror heller det er et spørsmål om hvilken vinkling som vil fange oppmerksomheten til leseren og produsere flest trykk (for de fleste medier i hvert fall).

    • Liker 2
  2. MQA leverer ikke ukomprimert kvalitet på høyde med dvd-audio og sacd. Kjenner godt til MQA - og det er uinteressant for folk som er opptatt av lydkvalitet/lossless. Den har heller ikke i multikanal. Jeg har en samling med flere hundre slike dvd-a og sacd - og vil aldri ha noe med MQA å gjøre.

     

     

     

    Formatene døde ut fordi markedet for fysisk media døde. Folk sluttet å handle!! Derfor sluttet man å satse på nye ting. Vi fikk et stopp i utvikling. Mp3 ble tingen, nedlasting. I dag ser man tydelig at en hel generasjon ikke har fått med seg at lydkvalitet betyr noe.

     

    Hjemme oss folk hadde de bedre kvalitet på lyden for 20-30 år siden når de lyttet på musikk. Stagnering.

     

    Cd var ikke bra nok - cd har blant annet ikke mulighet for multikanal. Man prøvde å satse på blu ray audio, men det har de også gitt opp.

     

    Er det bare å finne på ting i diskusjoner?

     

    Tror jeg gir meg i denne tråden - argumentene er helt på tur og folk vil bare forsvare sine egne handlinger - helt til absurde nivåer. Jeg blir sett ned på - fordi jeg betaler for filmer jeg ser? 

    Jeg tror ikke det er noen som ser ned på deg for at du ønsker best mulig kvalitet, og at du er villig til å strekke deg langt for å få det på en lovlydig måte. Full respekt fra meg i hvert fall! Jeg er også glad for at det er noen som argumenterer i mot i en diskusjon der det kan virke som om det er veldig tungt representert på den ene siden. Uten det blir det fort bare circle jerking og ingen diskusjon i det hele tatt.

     

    Jeg tror og håper at folk ikke bare prøver "å finne på ting" i diskusjonen, kun for å forsvare gjerrighet og dårlig samvittighet. Om jeg har forstått deg rett så er du, kanskje over gjennomsnittet opptatt av film- og seriemediet og vil at det skal utvikle seg i positiv retning. Det er vel derfor du ønsker å støtte med penger.

     

    Personlig er jeg også veldig glad i mediet, og ønsker helst ikke at det skal forsvinne eller bli dårligere. Men jeg føler også at det er mange alternative former for underholdning. Hadde det i dag blitt umulig å laste ned illegalt innhold hadde jeg ikke begynt å bruke mer penger på film og serier. Jeg hadde gått over til alternativer. Allerede i dag ser jeg at mer og mer av tiden min går til blant annet nettsurfing, youtube, og spilling, mot tid jeg bruker på å se filmer og serier. Og det er med muligheten for piratkopiering. Dette hører jeg også er tilfellet for veldig mange på min alder (tidlig arbeidsliv). Jeg vet også at det er mange som bruker mer og mer tid på sosiale medier som snapchat, instagram, og facebook, som er designet for å gjøre folk avhengige og optimaliserer for tidsbruk. Dette ser jeg også påvirker min foreldregenerasjon. Det er nok av platformer som ønsker fritiden vår, og det er knallhard konkurranse om den. Om ikke film- og seriebransjen endrer forretningsmodell tror jeg det kun vil gå én vei med det mediet, og det er ikke positivt. Jeg tror heller at mangelen på potensielle penger gir et større insetiv til forandring enn penger til en utdatert løsning. 

  3. Jeg ser absolutt hvorfor mange blir frustrert over at folk velger å laste ned innhold på ulovlig vis, mens en selv velger å betale for innholdet for at "alle", både pirater og lovlydige, skal nyte fremtidige produksjoner.

     

    Selv er jeg av de som velger å laste ned ulovlig. Hovedårsaken min er, som mange alt har nevt i tråden, at det er enklere å være pirat enn lovlydig. Det er en veldig begrenset tid jeg har på å se mediet, og den vil jeg ikke bruke på å lete etter de spesifikke titlene jeg vil se. Nå har jeg mistet helt oversikten over alle de ulike strømmetjenestene, og det frister ikke å forsøke å få en oversikt heller. Jeg betaler for Netflix, og går stadig vekk på kino, men jeg laster nesten utelukkende ned filmer og serier. Ofte ser jeg at det dukker opp en "Netflix"-logo på en serie jeg har lastet ned før jeg skjønner at jeg kunne strømmet den i stedet. Det er rett og slett enklere for meg å laste ned, der jeg alt vet innholdet eksisterer, enn å lete og se på en lovlig metode. 

     

    Når det gjelder det å kjøpe fysisk medie som DVD og Blue-ray er dette noe jeg ikke foretrekker. Jeg har ikke all verden av plass i leiligheten, og prøver å leve med færrest mulig materielle ting rundt meg. Det er også et pluss for miljøet å gå heldigitalt, da man slipper å produsere mer plast og frakte det over store avstander. Men det skal sies at jeg absolutt forstår de som liker å samle på denslags, og få en fysisk samling. Men dette er nok dessverre noe som i større og større grad er for spesielt interisserte. Selv er jeg veldig glad for at det fortsatt er et marked for Blue-ray, for da kan jeg laste ned en ukomprimert kopi som gir en enda bedre filmopplevelse, og mye bedre enn jeg vil få ved å streame. Jeg har heller ikke noen måte å se Blue-ray på min Linux-maskin uten å bryte kopisperren.

     

    Personlig mener jeg at pirater på en måte indirekte er en større hjelp for filmindustrien enn de som på død og liv skal være lovlydige. Som det blir nevt flere steder har film- og seriebransjen en utdatert forretningsmodell som passer dagens verden svært dårlig. Neste generasjon som skal begynne å tjene, og bruke penger kommer ikke til å bruke pengene på en utdatert platform. De unge i dag bruker i større og større grad tjenester som youtube og twitch for underholdning, og med god grunn. Hvis ikke filmindustrien finner en bedre løsning for betalingsvillige, så er det dømt til å være et snevert og døende medie i fremtiden. Pirater viser i det minste at det finnes en interesse, men at at dagens lovlige tilbud er alt for dårlig og tungvindt. 

  4. Hva er en god etterfølger til Z3 Compact?

    Er fornøyd med telefonen som den er, bortsett fra at kameraet er nærmest ubrukelig. Blurry/tåkete bilder grunnet riper på utsiden og møkk på innsiden på glasset.

    Skeptisk til å kjøpe en ny Sony mobil grunnet dette.

    Hvis du fortsatt er fornøyd med telefonen ellers kan du vurdere å bytte bakdeksel. Da får du nytt, ripefritt, glass foran kameraet samtidig som du kan rense innsiden. Det koster rundt 100-lappen og er et billig og miljøvennlig alternativ i forhold til ny mobil. Titt et par poster opp for informasjon. 

     

    Edit:

    Angående batteribruk på "Android-operativsystem" så er min kun på 7 %. Har du siste versjon av android? Et høyt tall kan også komme hvis man ikke bruker telefonen så aktivt. Hvis man surfer en hel dag på telefonen vil nok skjermen være den største batterityven, og  "Android-operativsystem" vil deretter ha en liten prosentandel. Jeg har i det siste brukt telefonen en del og må så og si lade hver dag som gjenspeiles av at  "Android-operativsystem" tar så liten andel som 7 % nå

  5. Verdens enkleste sak.

     

    Varmepistol, sugekopp og nytt glass.

     

    Rengjør godt på limeflatene til det nye glasset.

     

     

     

    Verdens enkleste sak.

     

    Varmepistol, sugekopp og nytt glass.

     

    Rengjør godt på limeflatene til det nye glasset.

    Ikke glem å bestille nytt lim/pakning hvis det ikke er inkludert med glasset.

    Det gamle limet/pakningen må rives/skrapes vekk først.

     

     

     

    Har aldri kjøpt glass der limet ikke har fulgt med.

     

     

    Finn på ebay, UK, så kommer det iløpet av få dager.

    Takk for gode svar. Da har jeg bestilt på Ebay fra UK. Bestilte svart bakdeksel til min grønne z3c for å få en liten forandring og særpreg. Blir det veldig stygt er det jo bare å skifte på nytt til en billig penge. 

     

    Noen som vet om NFC-antennen er klistret fast i bakdekselet på z3c? Regner i så fall med at dette ikke følger med på det nye dekselet, men det er vel greit å bruke den gamle NFC-antennen? 

  6. Jeg fikk også minijack-problemer på min z3c for et par måneder siden. Ble ekstremt høye skurrelyder hver gang kabelen beveget på seg. Har brukt mobilen veldig mye til musikk, så ikke veldig rart. Jeg leverte inn mobilen og fikk tilbake noe jeg mistenker ikke er min gamle mobil, som ikke bryr meg noe.

     

    Det som irriterer meg er at jeg etter 1,5 år med telefonen klarer å knuse bakglasset på telefonen. Dette etter et fall fra veldig lav høyde. Den "gamle" telefonen har hatt mye verre fall før uten en eneste sprekk. Det kan også tidligere ha vært flaks, selvsagt. 

     

    Uansett så tenker jeg å skifte ut bakglasset ettersom mobilen ikke lenger er vanntett. Tenkte å fikse dette selv i og med at jeg regner med at det ikke er noe å hente på garantien. Noen som har erfaring med dette? Er det noen norske butikker som selger dekselet så jeg slipper å vente så lenge? 

  7. ca 50% av z3/z3c jeg har sett solgt på finn.no har hatt knust glass på baksiden, sier vel litt ;)

    Kan jo også tenkes at knust glass på baksiden er en god grunn for mange til å selge telefonen ;)

     

     

    Nå har jeg hatt z3c'en siden tidlig november. Har aldri brukt beskyttelse og har fortsatt ingen sprekker (krysser fingrene). Telefonen har hatt noen knall og fall.

    Mange sider tilbake nevnte jeg at jeg hadde fått en ca. halv centimeter lang ripe i skjermen i løpet av dag 2. Jeg var litt redd for at det skulle bli mange riper etter hvert. 7 måneder senere kan jeg si at det ikke har kommet noen flere :w00t:  Det må nesten ha vært en svakhet i skjermen ettersom jeg var superforsiktig med mobilen de første dagene.

    Det er dog noen nesten usynlige riper i lakken på baksiden. Ikke veldig farlig ettersom jeg sjeldent nistirrer på baksiden i kraftig lys og perfekt vinkel.

    Med andre ord svært fornøyd med kvaliteten og mobilen generelt så langt.  

  8. Takk for link. Jeg fisker mest i små vann etter ørret, så da er den kanskje ikke ideell. Har derimot ingenting imot å utvide horisonten og prøve meg på større fisk.

     

    Hvis jeg skulle finne på å kjøpe en snelle til stanga, hva er en snelle som ville passet fint? Helst ikke av dyreste slaget.

  9. Hadde en opprydding i borettslaget og blant ting som skulle kastes fant jeg en fluestang.

     

    På den står følgende:

    Vangen 608 Adventure series

    Length: 9,6' Sec: 2 Line: DT7

     

    Har prøvd å søke litt på nettet, men finner lite nyttig informasjon om denne stanga. Jeg fisker en god del, men kan ingenting om fluefiske. Har derimot lenge hatt lyst til å prøve. Jeg fant dessverre ingen snelle til stanga, så dette må eventuelt kjøpes i tillegg.  Har lest noen steder at selv den billigste fluestanga i dag ofte er bedre enn de gamle glassfiber fluestengene. Er denne Vangen-stanga grei for en nybegynner?

  10. Noen andre som har problem med at ladeluken åpner seg selv? Har bare brukt den medfølgte ladekabelen 3-4 uker så den har ikke fått så altfor mye slitasje. Har nå kjøpt magnetkabel slik jeg slipper å åpne hele tiden. Forslag til hvordan fikse problemet med løs luke? Eller bør jeg finne meg et slags cover nå for å holde luken på plass?

     

    Edit: gjelder Z3 Compact.

    Jeg har også z3c, men har aldri opplevd at lokket har åpnet seg selv. Jeg tror den har blitt litt løsere enn når den var helt ny, men det kan være at jeg bare ikke er like forsiktig lenger eller har fått bedre åpneteknikk. Jeg har ikke hatt telefonen like lenge som deg heller, kun ca 2-3 uker.

     

    Jeg har også tenkt på å kjøpe magnetisk ladekabel for å slippe slitasje. Men dette ser jeg for meg som et mulig problem først etter flere år med daglig åpning av luken.

     

    Luken skal ikke åpne seg selv etter normalt bruk etter kun 4 uker. I mine øyne er dette en soleklar garantisak, så jeg ville nok levert telefonen inn.

  11. Noen som vet om det går Ann å justere ned scrollling hastigheten? Føler alt flyr forbi om jeg blar "normalt". Ganske irriterende

    Tror dessverre ikke det er noen muligheter for det. Kan hende det eksisterer noen 3.parts apper som gjør jobben.

     

    Noen som vet hva slags glass det er på forsiden til z3c? Har bare brukt telefonen noen få dager, og har allerede fått en kort, men ganske dyp ripe på skjermen. Jeg vil helst ikke bruke skjermbeskytter, men hvis det er fare for at det blir mange riper må jeg nesten det. Min forrige telefon (Galaxy S2) har vært brukt uten skjermbeskytter i nesten 4 år og har tilnærmet ingen synlige riper(!). Den har førstegenerasjons gorillaglass, og jeg ville tro at z3c skulle ha noe tilsvarende eller bedre. Noen andre som ikke bruker skjermbeskytter?

  12. Min nye Z3 nekter å oppdatere playstore til nyere enn 4.8.20 alle andre (10) toppmodeller jeg har sjekka har ver.5 også gamle Z2 og en gammel tab2. I tillegg kommer ikke appene fram i oversikten før jeg søker de opp manuelt å oppdaterer der, så kommer de opp i installerte. Har fabrikkresatt også+sjekka manuelt i innstillinger. Flere som opplever dette?

    Var en i samme tråden med tilsynelatende samme problem som deg et par sider tilbake: https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1626078&p=22094570

     

    Edit: Glem det jeg skrev! Ser nå at det er samme person. :tease:

  13. Så 1 av 5 har sprekker på fronten, mens 1 av 4 har sprekker på baksiden. Høres ikke særlig realistisk ut. Om det faktisk var så ille ville de kalt inn z3 umiddelbart! Som du sier, sikkert en overhyppighet av folk med sprekker som svarer. Min Z3C har gått i gulvet 2 ganger uten noen sprekker.

    Det er fortsatt urealistisk mange med sprekk, ja. Tipper de aller fleste med en feilfri telefon aldri oppsøker noen forum for telefonen. Det er nok mest forbeholdt spesielt interesserte og personer med defekt telefon som du, jeg og utallige andre har poengtert før.

     

    Jeg venter for øvrig på at en z3c skal dukke opp i posten og gleder meg veldig til å pensjonere min nåværende S2. Skal bli deilig med en mobil som holder hele dagen og med micro-usb- og mini-jackinngang som fungerer!

  14. Fant litt statistikk gjort på z3 og z3 compact angående knust skjerm og bakside fra hittil 490 personer. Jeg vil tro det fortsatt er en større andel med problem som oppsøker og svarer på en slik undersøkelsen enn det ville vært hvis alle med telefonen svarte, men det gir nok en bedre pekepinn enn å lese enkeltposter rundt omkring. Oppfordrer alle til å svare for å gjøre statistikken bedre.

     

    Det er noen interessante data:

    - 82% av svarte har ingen sprekker på fronten

    - 73% av svarte har ingen sprekker på baksiden

    - 78% bruker ikke casing

    - 70% bruker ingen skjermbeskytter.

     

     

    statistikk: https://docs.google.com/forms/d/1TbzuItq2xFDTS7iXX_mpiXN0MEINdA521bJkWaPlPRk/viewanalytics

     

    svarskjema: https://docs.google.com/forms/d/1TbzuItq2xFDTS7iXX_mpiXN0MEINdA521bJkWaPlPRk/viewform

     

    forumtråden: http://forum.xda-developers.com/z3-compact/general/sony-xperia-z3-z3-compact-glass-survey-t2900149

    • Liker 2
  15. Hvorfor er overflaten av et kulesegment gitt ved S=2*π*r*h der h er høyden i en kule og r er radius?

    Dette står som en formel i R2-boka uten begrunnelse. Det står bare: "Denne formelen kan vi bevise ved hjelp av integrasjonsmetoder, se nettstedet på Lokus". Jeg har ikke tilgang til nettstedet på lokus -.-

×
×
  • Opprett ny...