Gå til innhold

kjers

Medlemmer
  • Innlegg

    41
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av kjers

  1. Får snart en god 15" LCD som jeg ønsker å nytte i et Dual Monitor oppsett. Har et Club 3D RAdeon 7200 kort med DVI og CRT utgang som jeg lurer på om jeg kan nytte.

     

    Dersom det ikke funker, hvilket kort kan anbefales. SKjermene er 15" og 17" EIZO med CRT og DVI innganger. Bruker maskinen mest til foto og film, spiller ikke.

     

     

    Cherz

  2. Positivt med en norsk test som går en del grundigere enn dinside.no etc, men jeg ble vel ikke så veldig imponert av alt som ble skrevet her.

     

    Gikk selvsagt først til konklusjonen og fikk allerede der en liten varseltegn når jeg leste følgende logiske brist i oppsummeringen av D70:

     

    + "Bra Kit-objektiv

    - "Mye kromatisk aberrasjon"

     

    Gikk gjennom testen og så heldigvis at forfatteren hadde fått med seg "...Kromatisk aberrasjon er en egenskap ved objektivet...".

     

    Stiller også en del spørsmålstegn til forfatterens kunnskap om eksponering, skulle likt å vist hvilke innstillinger som ble benyttet når han testet eksponering - eller brukte han automodus... ;) Foreslår du skriver innstillingene neste gang du viser frem testbilder.

     

    Det hadde også vært interessant å vite hvorvidt forfatteren har kalibrert skjermen sin når han kommer med akademiske uttalelser som "...ga D70s litt gale farger"...

     

    Er vel ikke så populært å skrive det her, men jeg anbefaler folk å komplementere denne testen med tester fra www.dpreview.com - det som ikke står der, er nok tilgjengelig i forumene der.

     

    Kjers

  3. Mange bra inspill her!

     

    Jeg ser at det er en del som anbefaler Pentium M løsninger. Litt dyrere, men bedre mht støy? Tror nok integrert skjermkort duger mer enn bra nok i dette tilfellet

     

    Kunne dette vært et greit utgangspunkt?

     

    Prosessor: 1700,-

    https://prisguiden.no/vis_produkt.p...roduct_id=25641

     

    Hovedkort: 1700,-

    https://prisguiden.no/vis_produkt.p...roduct_id=23453

     

    Kabinett: 1000,-

    https://prisguiden.no/vis_produkt.p...roduct_id=21567

     

    HD: 700,-

    https://prisguiden.no/vis_produkt.p...roduct_id=16007

     

    Valg av minne, tastatur, mus og skjerm er vel neppe så relevant mht støy... ;)

  4. Mine foreldre trenger en enkel PC til å internett og MS Office. Viktig at den er stille og positivt hvis den er liten og nett.

     

    Forslag til ferdige PC'er mottas med takk, ellers så har jeg vurdert å bygge den selv.

     

    Tenker da på:

     

    * hovedkort med integrert grafikkort

    * passiv kjøling

    * samsung hd

    * vifteløs psu

    * Kabinett med deksel for DVD spiller

     

    Noen som har noen konkrete ideer? Den skal være i Spania og der pleier det som regel å være varmere enn her...

     

    Kjers

  5. Ganske utrolig spør du meg. Som sagt tidligere, har dere ikke noe bedre og komme med, så kunne dere kanskje vært storsinnet nok til å si: "Beklager, dette har jeg ikke så mye greie på, men jeg kan jeg kan forsøke å undersøke dette med noen som vet" Kom gjerne med meninger, men si da dette, og ikke spre feilinformasjon og diskuter på feil grunnlag.

    Helt enig, det er bra du selv tar initiativ til å slutte å spre feilinformasjon! :D

     

    Du sitter jo der og spyr ut galle og feilinformasjon på samlebånd og når du plutselig sitter i hjørnet så ber du resten ta kontakt med jurister som måtte være i familien eller i nabolaget...

     

    Dersom du har så fordømt god stålkontroll på dette, hvorfor kan du ikke bare enkelt og nett presentere det. Ser jo at du selv innrømmer du har vært litt rotete i forklaringene dine, men jeg tror nok du har ytterligere problem med å ro denne i land.

     

    Du har i alle fall med din oppførsel og tydelige tegn på ustø kompetanse gjort deg fortjent til mye mer enn det jeg har giddet å bruke tid på.

  6. Nå sier det sitt at du ikke har noen annen bakgrunn enn evnen til å bruke en søkemotor og har lest en setning eller to i en lovtekst. Det er faktisk litt mer enn som så som skal til for å få en forståelse av juridiske emner.

     

    ...

     

     

    Siden du ikke er villig til å høre på fornuft, kan du jo for morro skyld ringe advokatvakta eller jusshjelpa der du bor, så kan du legge frem saken og høre hva de sier. Du hadde nok blitt skuffet, men så slipper du ihertfall fortsette en fånyttes diskusjon.

     

    Here we go again...

     

    Mitt forslag til å søke på Google var rettet på folk som ikke har tilgang til slike flotte "juristvenner" som deg Frekkas. Jeg tror de fleste lesekyndige klarte å forstå det, men du stiller nok sannsynligvis i en annen klasse...

     

    En helt annen sak: Betalingsanmerkning kan du utmerket anskaffe deg uten å være innom forliksrådet. Ser derfor ikke helt tråden i din resonnement...

     

    Men, jeg trodde først og fremst det var lovverket og forståelsen av den som du maltrakterte, ante ikke at du gikk til angrep på fornuften og... :roll:

     

    Du mener altså helt alvorlig at dine påstander er fornuften selv på og at jeg med flere rett og slett er så dumme som ikke klarer å innse det? Tror ytterligere kommentarer er unødvendig... :!:

  7. Er du ikke viderekommen jussstudent (noe du aldri kan være), så ja, min kompetanse ligger nok endel høyere enn din.

     

    Akkurat dette har jeg faktisk konferert med et par ferdigutdannede jurister, (da strafferett ligger på 4 Avd). At dette ikke er noe tyveri her hevet ovenfor enhver tvil. Det er poenget mitt.

     

    Men noen har tydeligvis lukket ørene fullstendig for hva jeg skriver, da er det ikke mulig å overbevise uansett. Om dette er et tyveri eller ikke burde egentlig ikke være mer interessant å debattere, da det er avklart. At noen har problemer med å skjønne dette er synd. Mulig jeg har uttrykkt meg klossete enkelte ganger, så for det som faktisk vet hva de snakker om, kan dere gjerne rette meg eller forsøke å forklare bedre. Vanker sikkert en eller annen jurist her.

    Jada Frekkas, du skuffer ikke... :!:

     

    Saken er faktisk avklart, men dessverre ikke i din favør - realitetene endres desverre ikke i tråd med din virkelighetsoppfattelse. Du med din "kompetanse" og påstand burde jo kunne filleristet min påstand, men av en eller annen merkelig grunn så gjør ikke du det... Det jeg sier at dette høyst vil havne i forliksrådet og da vil det koste betraktelig mer. Betalingsanmerkninger har nødvendigvis ingen ting med forliksrådet å gjøre, men det sier vel mer om deg og ditt...

     

    Ser jo at videre diskusjon med deg er nyttesløs, du har allerede bestemt deg for å beholde din unike versjon av virkeligheten - det skal du få love til å fortsette med.

     

    For andre som ikke har tilgang til "ferdigutdannede jurister", så kan et søk på google med ordene "simpelt tyveri" og "straffeloven" gi nok informasjon - da mener vi ikke bare referanser til paragrafer, men også tolkninger av dem.

     

    Disse "juristvennene" dine Frekkas, gir de rabatt på Taxiturer? :p

  8. Du skjønte tydeligvis ikke det som sto i mitt forrige innlegg. Ikke for å være spydig, men forsøk å få noen til å forklare dette for deg. Kanskje du kjenner noen jurister, eller har noen i familien?

     

    ....

     

    Skrev jeg det? Nei. At du ikke vet forskjellen på straffeprosess og sivilprosess er synd, men jeg gidder ikke forklare det for deg.

     

    Kanskje det er påtide du innser din begrensning her.

    Hr. Frekkas fortsetter å demonstrere mangel på kunnskap om både praksis og teori i denne situasjonen i tillegg til generell arroganse.

     

    I henhold til gjeldende praksis så vil nok ikke Sica bli straffet på bakgrunn av straffeloven, selv om det er udiskutabelt at han faktisk begår et simpelt tyveri. Varen er Komplett sin og han har med overlegg latt være å betale for den.

     

    Det som kan skje er at Komplett kjører inkassoprosessen hele veien til forliksrådet. Da er det godt mulig at denne tråden kan bidra til å illustrere enkelte uheldige holdninger til debitor.

     

    I motsetning til Frekkas, etter alle solemerker, så har faktisk jeg vært i forliksrådet flere ganger på kreditors vegne for beløp som begynte på mindre enn 3000 kr. Slike beløp har en lei tendens til å svulme opp...

     

    Stiller igjen spørsmålstegn ved Frekkas kompetanse sett i forhold til hans bolde utsagn... :nei:

  9. Og Komplett.no (og alle de andre butikker) leser også dette forummet.

    Edit: Og hardware.no logger din IP-adresse :-)

    Om Hw.no skal begynne å utlevere ip adresse til private selskaper tror seg de fort setter en presendens som ingen er tjent med. Tror nok de er oppegående folk som ikke vil vurdere dette en gang.

     

    Telenor har ikke noen hjemmel for å utlevere navn/adresse uansett

    Komplett har produktnavnet, sirkus dato og sirkus ankomststed, tviler sterkt det ble bestilt så mange av dette bestemte skjermkortet til et mellomstort postkontor i Kristiansand - mao. de vil ha få problemer med å identifisere personen som har gjennomført et simpelt tyveri. Men trenger de det? Det vil gå kort tid før de oppdager at de mangler betaling for en bestemt leveranse, auda.... Match!

     

    Det har vel kanskje ikke så mye å si, men Komplett har nok mer en godt nok grunnlag for å være harde på inkassoprosessen for de vil ha gode kort på hånden til en eventuell møte i forliksrådet - da vil det begynne å koste for Sica.

     

    Ser at Mr. Frekkas forsøker seg med noen "fremmedord" og noen referanser til paragrafer, men desverre så demonstrerer han en total mangel på forståelse for dem og premissene i denne bestemte situasjon. Håper virkelig ikke han er en juriststudent, for hans egen skyld... ;)

  10. Så er det opp til deg om du har samvittighet til å straffe en av bedriftene i Norge med størst overskudd, som de helt klart oppnår gjennom slurvete, rask opplæring og utnytting av billig arbeidskraft.

     

    Der....Tenker jeg satt!

    Vel, å bidra til enda dårlige økonomi for Posten vil selvsagt bidra til bedre arbeidsforhold og flere ansatte i Posten? Det er jo litt av en logikk som enkelte presterer å servere.

     

    Slik situasjonen er beskrevet så har karen som med overlegg har latt være å betale for et skjermkortet til over 3000,- passert grensen for naskeri og har faktisk i henhold til loven begått et simpelt tyveri med en strafferamme på 6 måneder - det er et udiskutabelt faktum.

     

    Har alvorlige problemer med å forstå noen av argumentene som forsvarer denne handlingen. Det er faktisk ikke snakk om å stjele mat for livets opphold vi snakker om her, men faktisk en som har problemer med å prioritere mellom skjermkort og drikking... Er det noe vi ikke trenger mer av i vårt samfunn, så er det holdninger som han representerer - "tyn systemet, før systemet tyner deg".

  11. Er ikke så helt sikker at det er så ille jeg.

    Det kommer vel an på hvor mye du ringer, og husk at 99,- for IP-telefoni er inkludert blodsuger-avgiften man får når man ikke har fasttelefon. Denne er på 60,- hos de fleste ADSL-leverandørene.

     

    Bluecom inkl. IP-telefoni:

    Hvis jeg f.eks. antar at jeg har hver dag har 2 utgående telefonsamtaler i totalt 20min betaler jeg ca. kr. 110,-/mnd (til fastelefon på kveldstid)

    Jeg velger 850/384-linjen + VoIP (349,-+99,-) slik at totalprisen for abonnement og tellerskritt blir

    kr. 558,-/mnd

    Trodde NGT ikke krevde aksessavgift for dem uten fasttelefon, jeg slipper i alle fall det...

     

    Dersom du ringer svært lite så kan det sikkert være noen kroner å velge Bluecom sin løsning fremfor Telio, men da tror jeg faktisk det beste alternativet er å få seg et bedre mobilabonnement og droppe fasttelefon helt...

     

    For alle andre suger tilbudet maksimalt sammenlignet med Telio. (punktum)

     

    10% billigere enn Telenor på tellerskritt!!! Latterlig, tellerskritt tilhører forrige århundres forretningsmodell. Bluecom kommer til å slite hardt med å få kunder til det råtne tilbudet der og nå kommer dessuten gigantene Telenor og NGT ut med IP telefoni i løpet av nærmeste tid.

  12. Rett og slett et latterlig tilbud sammenlignet med Telio's tilbud! :ohmy:

     

    10% billigere en Telenor? Skal det forståes som en vits? Telio har definitivt det beste tilbudet på IP telefoni. Jeg har hatt den i over et halvt år og er meget fornøyd, både med kvalitet og regninger...

     

    Nå skal vistnok Telio gjøre tilbudet enda bedre fra 1. november :D :

     

    "Fram til nå har Telio gitt gratis tellerskritt til Norge og Skandinavia, som fra 1. november utvides til Vest-Europa og Nord-Amerika. Telio vil i tillegg gi kunder som ringer mye til land i Øst-Europa, Russland, Australia og Kina, 100 gratis minutter per måned. Sammenlignet med et vanlig abonnement hos Telenor, sparer en Telio-kunde mer enn 2000 kroner årlig."

     

    Sjekk artikkelen fra Digi.no her.

  13. Funker ikke telefoner som er kjøpt i Japan i Norge?

    Japan bruker ikke GSM.

    Herregud for en quiz, amatørsspørsmål... Med det mener jeg de var temmelige vage og trolig skrevet av en som ikke har full kontroll på terminologien (Fikk 24 poeng, bommet på kalorimobilen(?))

     

     

    Men Molna... En telefon som er kjøpt i Japan er ikke per definisjon ubrukelig i norge... Det har ingenting med hvor du kjøper den, men derimot hvilken telefon du kjøper... Tipper det selges en del telefoner i Japan med GSM (900, 1800 og 1900), GPRS eller EDGE for japanere som reiser litt... (som ellers nytter PDC i hjemlandet) Med andre ord, amatørspørsmål...

     

     

     

    kjers

  14. Du må i prinsippet koble til en monitor for å få se hvordan både farger og snitt endelig vil se ut. (Monitor her er definert som "Broadcast Monitor", ikke en PC skjerm, men for oss dødlige kan en ordinær TV kan gjøre nytten... ;) )

     

     

    For dem som nytter Vegas 4, så har de mulighet til å se live preview på monitoren (eller TV'en). Alternativt kan du skaffe deg en DV til analog konverter, f.eks Canopus ADVC-100

     

     

    kjers

  15. Siden E700 ikke har en innebygd email klient ala T610, er det noen som vet om en brukbar java email klient som kan nyttes?

     

     

    Hvorstår ikke hvordan Samsung ikke klarer å lempe inn en email klient på en slik telefon som dette (Savner forsåvidt triband oxo...) :shrug:

     

     

    kjers

  16. Jaja...ser man det...

     

    Chess gjør det bra! Det beste beviset på det er at konkurrenter og øvrige aktører begynner å slenge med leppene for å forvirre kundene. F.eks som historier om folks som har brent seg på bindingstid, blablabla og ikke minst at Chess manglet konsesjon.

     

    Synes folk bør dokumentere påstandene sine noe bedre. Det er bra at folk spør i slike forum når de måtte lure på slikt. Problemet er bare at enkelte lirer av seg direkte feilaktige påstander, med eller uten overlegg.

     

    At Chess tilbyr forhåndsbetale abonnementer er vel ingen uting? Det er som en nevnte et tilbud. Det finnes en rekke andre aktører som tilbyr det, blant annet Nextgentel. En av argumentene er å redusere antall fakturaer som du mottar, noen er lei av å trykke giroer i nettbanken. :)

     

    Dessuten er nok Telenor og øvrige aktører mye større på markedet mht forhåndsbetalte abonnementer - de selger rådyre kontantkort... Skal tolke det dithen at eneste grunn for at Telenor har utviklet slike produkter er at de trenger å låne penger fra fjortiser? (Synes du det JZA?) :wink:

     

    For dem som forstår seg litt på økonomi så er det klart at forhåndsbetaling være særdeles nyttig for leverandører mht likviditet og ikke minst dårlige betalere. Alternativet er å låne penger i bank og hyre factoringtjenester, dette koster penger, mye penger. Dersom en derimot klarer å kutte disse leddene og i stedet samarbeide direkte med kunden så er det rom for merverdi for både kunde og leverandør - det er jo god butikk!!

     

    Chess har nemlig vært en god butikk - både for sine kunder, men også for øvrige mobilbrukere. De begynte å pushe SMS prisene og forhåpentligvis kan vi nærme oss danske tilstander... Det hadde vi ikke fått uten aktører som Chess. :p

     

    Kjers

     

    PS! Nyheter fra "Se&Hør" bladet Kapital bør uansett taes med en god klype salt og gjerne komplementeres med noe mindre tabloide kilder...

×
×
  • Opprett ny...