Gå til innhold

crystalcastles

Medlemmer
  • Innlegg

    66
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av crystalcastles

  1. For suppleringsopptaket også? Av det jeg har lest meg opp så ser det ut som at suppleringsopptaket foregår frem til noen uker etter studiestart.

    Ja, suppleringsopptaket også. Suppleringsopptaket skjer bare en gang, altså i dag. Resten er etterfylling som utdanningsstedene selv har ansvar for.

  2.  

     

    Hm.. Begynner nesten å lure på om man skal ta det som at man ikke har kommet inn, men samtidig så tenker jeg at det isåfall ville vært endringer inne på samordna som tilsa at det hele var "over"

     

    De legger altså også ut poenggrensene til alle studiene, både førstegangsvitnemål og ordinært. Det er det jeg venter på.

     

    Det ligger ute allerede.

     

    Hvor? Får bare opp for 2015.

  3. Hm.. Begynner nesten å lure på om man skal ta det som at man ikke har kommet inn, men samtidig så tenker jeg at det isåfall ville vært endringer inne på samordna som tilsa at det hele var "over"

     

    De legger altså også ut poenggrensene til alle studiene, både førstegangsvitnemål og ordinært. Det er det jeg venter på.

  4. Ettersom påbygg har 2P-Y som du nevnte, så må du da ta ekstra matte. Jeg vil anbefale S1, gikk fra P1 til S1 selv, og det gikk veldig bra. Spør studierådgiver om det er mulighet for at du kan ta S1 isteden. Go for it, ikke la et lite mattefag ta bort drømmen din!

    • Liker 1
  5. Studerer landskapsingeniør, og jeg vil si at landskapsarkitekturfaget er fantastisk! Nå vet jeg ikke hvordan du er som person, men det har jo som sagt mye med uteområder å gjøre, så du er en del ute, i motsetning til "vanlige" arkitekter. Jeg har tenkt til å ta den bacheloren i landskapsingeniør for å så bygge på med to år til master i landskapsarkitektur.

  6. Ja, altså kroppen bruker litt tid på å skjønne at det er tid for mensen, så det tar et par dager fra du tok siste pilla til det kommer. For meg tar jeg siste på søndag, så mandag blir den første pillefrie dagen, og pleier å få det på fredag/lørdag. Altså 5-6 dager etter. Og ja, anbefaler å kun gå på microgynon.

  7. Gå turer og ta deg en løpetur om du kan. Det vil ta litt tid før du venner deg til tilværelsen, tankene og følelsene dine uten hjelp av Cipralex. Det er helt normalt, og du trenger ikke bekymre deg for at du havner tilbake til der du var før du begynte eller at alt har vært forgjeves.

     

    Har du sjekket ut mindfulness-apper? Prøv Headspace for android og iphone og test det ut litt.

     

    Det har vært supervanskelig, men har klart å tvinge meg ut med en gang jeg føler det er noe "galt" som foregår i hodet og kroppen. En gåtur er altfor undervurdert. Tusen takk for tips!

     

    Basert på førstepost får jeg inntrykk av at du var blitt "kvitt" depresjonen din, og at dette var årsaken til at du avsluttet bruken av cipralex? 

     

    Sluttet selv med AD for noen uker siden, det var helt jævlig i ca to uker men så, litt "over natten", ga det seg. Gi det littegrann tid, tenk at det vil gå over av seg selv. 

     

    Ja, ble heldigvis "kvitt" depresjonen rundt nyttår, og orket ikke å føle meg som "pilleslave" lenger. Har ikke fått noen depressive tanker tilbake. Har gått to dager siden jeg lagde tråden, og da følte jeg at alt var på bunn. I går våknet jeg happy, kanskje litt småstressa, men klarte å finne glede i de små tingene i livet. I dag våknet jeg superstressa og rastløs igjen, så jeg kastet på meg klærne og løp ut døra for å se på de vakre tingene som finnes der ute. Har i alle fall mye mer håp nå :)

     

    Ikke ta det DPS sier for god fisk. Det er stor mangel på psykiatere i offentlig sektor så hva disse "vikarene" som ofte er miljøterapeuter og helsesøstrene sier er ofte ganske tynt faglig begrunnet. Ofte blir folk skrevet ut eller nedtrappet fordi de vil spare penger. Ta heller kontakt med private tjenester da disse ofte har mye bedre kapasitet og profesjonalitet. Jeg vet om folk som har alvorlige selvmordstanker men som blir nesten ignorert av lokale DPS som har lett for å si at folk som sliter "ikke har videre fare for selvmord", selv om det i ettertid har vist å vært nettopp det. Om medisinen fungerer så foreslår jeg at du fortsetter med den.

     

    Ja, altså greia var at først hadde jeg en psykolog som virka helt ok, litt "fersk" siden hun bare noterte og ikke spurte noen ting tilbake. Hun ga meg liksom ingen råd. Så fikk jeg en ny behandler som er spesialsykepleier, med fokus på kognitiv terapi mener jeg det var. Følte at hun kastet meg ut altfor fort. Etter at jeg var ferdig med å ta Cipralex så var det bare husj bort. Tok opp på den siste timen at jeg ikke følte meg bra, men neeiii DPS har ikke tid til sånt som jeg går gjennom. Folk får bare behandling hos DPS til de mener du er frisk. Hun gadd ikke engang å følge opp tiden etter nedtrappingen... Fikk beskjed om å dra til fastlegen/finne privat psykolog hvis det var nødvendig :) jippi.

     

    Tar nok litt tid for kroppen å fungere uten kjemiske tillegg igjen. Bra jobbet så langt :-) Keep it up!

     

    Åh tusen takk, ble så glad da jeg fant ut at så mange hadde skrevet! Sånne små ord fra fremmede betyr utrolig mye for meg. <3

     

    - TS

×
×
  • Opprett ny...