Gå til innhold

Eddie1234

Medlemmer
  • Innlegg

    148
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Eddie1234

  1.  

     

     

    Kanonbra innlegg Eddie  :D

     

    Siden det er nødvendig å ta hensyn til det store bildet så lurer jeg på om du er enig med meg i at den vitenskapelige tilnærmingen til det virkelig store .

    .

    .

    .

    alle borgerne uten unntak? Hva med å vitenskapelig designe vinn-vinn scenarioer med alle aktører i nærområdene? Hva hindrer systemet fra å kontinuerlig forbedre seg ved hjelp av alle de smarteste ideene i rommet? Hva hvis styringssystemet over tid kunne vokst til noe fantastisk for alle?

     

    Det hadde vært kult :)

     

     

    Takk, ja det er lett å starte å tenke idealistisk for hvordan vi skulle ønske at verden var. Jeg syntes det er greit å finne ut hvordan jeg skulle ønske det ville vært i ett best case drømmescenario, for så og se hvordan en kan jobbe med det fra hvor vi står i dag. Det er der det ofte blir litt håpløst. En ting er å aktualisere det via ett politisk parti i Norge og ta det videre der, men jeg skulle heller ønske at det ble gjort fra en uavhengig plass hvor vi ikke hadde trengt å gå gjennom alle organ og prosesser som er satt opp i dagens samfunn for å få til forandringer, og hvor det kunne vokse etterhvert som folk flyttet til. Hvor vi ikke hadde trengt noe patriotisme, fordi systemet hadde en naturlig måte og være bedre enn andre systemer på, og bli bedre etter hvert gjennom en evolusjons prosess om du vil. 

     

    Jeg kan anta at det er brukt vitenskap noen steder for å forbedre, siden vitenskap er noe ganske naturlig å bruke, men jeg vet ikke om noen som bruker det i det store bildet eller som hovedgrunnlag i politikk og styresett, men der kan sikkert andre svare bedre enn meg. Jeg har en kamerat i England som sa at det hadde vært implementert et teknokrati i USA i starten på 1900 tallet, i en kort periode før det ble avskaffet, og det skal ha vært veldig vellykket. Jeg prøvde å se om jeg fant noe på det og det må være dette: https://en.wikipedia.org/wiki/Technocracy_movement, har ikke lest mye på det selv.

     

    Jeg mener vitenskapen som at det blir tatt i bruk erfaringer som er konstatert at stemmer i følge vitenskapen (som "research papers"), og samtidig bruke den vitenskaplige metode som er i seg selv erfaringsbasert og syklisk (observer - kom med hypoteser - test - konkluder - observer - ..). Ett problem kan kanskje være at det kan ta tid før en får et faktisk svar, på grunn av at ting må stabiliseres, spesielt når en har med folk å gjøre. Hva skal en gjøre da, når det i første omgang ser ut som at det går dårlig, men vitenskapen sier det at etter en stund blir det overalt bedre? Jeg mener at det er da viktig å se på det store bildet, og det vil alltid være ting en kan gjøre for å dempe overganger. Det er greit med Norge, for etter hva jeg vet blir resurser brukt dårlig i forhold til hva de kan bli brukt til og vi har en generell god tilgang til resurser (mainly penger) som kan brukes i en buffer, i forhold til andre land. Det er snålt å se hva andre "fattige" land får til med det de har, og sammenligne med hva Norge (ett av verdens rikeste land) får til. Jeg mener også at Norge ser mye bedre ut på papiret enn hva det gjør i realiteten.

     

    Har vært inne litt på best case scenario, men har ikke enda satt meg ned og planlagt spesifikt hvordan, hva, hvorfor og alle detaljene rund hvordan jeg ser ett realistisk utopia. Mest på grunn av at jeg ikke har funnet noen andre å jobbe sammen med det om og på ett sånt prosjekt er det greit å være flere. Jeg ville også gått så langt at startet jeg med det, ville jeg prøvd å utarbeide en plan for hvordan vi kan oppnå det og faktisk prøve. Det største problemet vil være at vi må bli folkevalgt, og folk vil rett og slett ikke. Det er så iboende i folk, samfunn, utdanning, ..., hvordan vi styrer og skal bli styrt, hva vi får lov til å ikke, og alt egentlig. Det vil jo være en revolusjon vil jeg påstå å si, og jeg tror ikke folk ville stemt på det siden det er så nytt og annerledes. Bare se på hvor mange som enda har en eller annen religion som livssyn.Eller med jobb som er en så stor identitet i folk enda, blir spennende å se hvordan folk flest vil takle automasjons revolusjonen som banker på nå.

     

    Jeg vil påstå og si at et system må være dynamisk og ha mulighet for å endre seg selv til noe bedre. Det vil være den første og viktigste egenskapen ett system må ha, fordi med bare den egenskapen alene kan den få/bli alt annet.

     

     

    Bruke folket på det tingene de er selv gode på. Det er strengt tatt ikke en styresmakt vi trenger da, men mer ett organ som fungerer som en deligator eller struktør, som bare fungere som rammeverket rundt alt, sånn at alt blir effektivt. 

     

     

    Ja, jeg liker det du skriver og tenker! Det vil nok ha sine problemer det også som alt annet, men det vil uten tvil ha mindre problemer og være bedre enn det som er i dag. Bare det at vi har en struktur for hvordan vi skal ta avgjørelser istedenfor dette korrupte synsing og personlig tjenende systemet vi har nå, hvor folk ikke tar beslutninger for folket som dere sier, men for status, makt og penger. Når det i tillegg er en kamp mellom to poler som tar bort mye av det den ene har satt i gang når den andre kommer til makten, og aldri har noe lenger enn sin egen sitteperiode. Det er ikke engang sivilisert!

  2. Mye bra å lese her og er glad at det ihvertfall finnes noen med kritisk sans og rasjonal tankegang. Finnes det også noe stå på vilje til å finne en løsning på problemet og i gang sette noe? Jeg er bare så lei av å se på all møkka som kommer frem i lyset. Korrupsjon, dårlig styre av politisk og regjerings karakter, og vil gjøre noe hvis det er mulig.

     

    Har også fundert over dette i lang tid, og mener at vitenskapen og den vitenskaplige metode burde stå sentrert, noe som ligner mer på ett teknokrati. Det hadde også vært en ide og ikke vektlegge tradisjoner og hvordan ting har blitt gjort før (vi skal selvsagt huske og lære fra historien), men heller prøve nye lovende ting, oppdatere og innrømme feil. Ut i fra hva jeg har sett og har erfart vil åpenhet også være viktig, for å sørge for at beslutninger ikke blir tatt av selv-økonomisk grunnlag, følelser, eller andre "feil" grunnlag.

     

    Noen snakker om direkte demokrati, noe jeg kan være enig om at ville vært bedre enn vi har det nå, på bakgrunn av at når alle kan bestemme kommer stemmene til de som er kjøpt og betalt til drukne, men kan vi ikke gjøre det bedre? Ut i fra et demokrati vil alt bli som gjennomsnitts personen vil ha det. Skal du gjøre noe som helst så kontakter du en spesialist, enten det er å bygge hus eller fly ett fly. Du går ikke ut i gata og hører med Ola Nordman om hvordan det burde bli gjort. Det er det jeg tenker er den essensielle feilen i ett demokrati. Nå blir det nevnt "wisdom of the crowd" her, men er det noe enkle data på hvor mye bedre det er? Si gjennomsnitts personen er 50% så vil gruppeteorien gi 60% (random nummer for eksempel)? 

    Uansett så mener jeg at vi burde kunne gjøre det bedre. Hva med å ha en stor nok gruppe (jeg anntar at gruppen ikke trenger å være "veldig" stor) med spesialister som kanskje har en 80%? 

    Ble litt mye meta her, men håper dere forstår hva jeg vil frem til.

     

    Problemet er at det er ikke realistisk mulig å endre måten landet blir styrt på, ikke på relativt kort tid ihvertfall. En måte å komme i gang på kan være noe à la dette:

     

    -Starte ett nytt politisk parti; ex: "norges vitenskaplige parti".

    -Åpenhet mot korrupsjon, alle dokumenter og regnskaper som hører til politikken og
     partiet skal være tilgjengelig for offentligheten. Også åpenhet om historikken
     til de i stillinger(?).
    -Alle politiske stillinger har "vitenskaplig" grunn til å bli holdt av de personer
     som de blir holdt av (utdanning, erfaring,..). Alle, uansett tilhørighet, kan være
     med og bestemme, så lenge de kan vise til utdanning og/eller erfaring (..). De skal
     også ha ett multi disiplinert team bak seg, og ta hensyn  til det "store bildet", ikke
     bare spesifikke problemer når en finner løsninger.
    -Alle politiske beslutninger skal være vitenskapelig grunnlagt. Om det er uenigheter
     skal de med relevant erfaring ta beslutning basert på erfaringsgrunnlag. Personlige
     følelser skal bort fra politikken. Det skal også være beslutninger basert på
     langsiktige mål, langt utover sittetiden til partiet.
    -Alle beslutninger skal følges opp. Hvis beslutningen gjorde at det som ble besluttet
     over ble forverret, skal vi gå tilbake til der vi startet, for så å prøve noe annet hvis
     det er mulig.
     
     

     

    Nå er det også veldig viktig å vite hvilke verdier som er sentrale i politikken, for det vil utgjøre hvilket mål som en eventuelt jobber og tar beslutninger mot. Hva med å ha en prioritetsliste? Er enig at det skal være mest mulig frihet til individet, siden det skal være individet som skal ta beslutninger. Regjeringen/staten/government skal bare være som ett slags sikkerhetsnett.
     
    Som Zeebra sa: " Det beste er vel en kombinasjon av folkelig demokrati, hvor folkets vilje drøftes, vurderes og implementeres av et teknokrati." høres veldig bra ut
     
    En ting er å diskutere teoretisk, men jeg for min del har lyst å prøve å finne ut en løsning i lag, hvor det tar for seg alt, og som er implementerbar.
     
    du vet aldri; plutselig blir det en realitet!
    • Liker 2
  3. Det kan disables selv om det sitter internt på kortet. Det kunne vel vært greit å se om den slutter å krasje hvis enheten ikke kjører tenkte jeg da.

     

    Ja jeg hadde gjort det, men jeg skulle hatt en måte å trigge det på. Og uansett om det er det så må jeg ha en måte å fikse det på.

     

     

    Har prøvd å instalert 8.1 driveren nå, og ser om det funker.

  4.  

    Alle dump filer slår ut på bcmwl63a.sys som er en enhetsdrivere for trådløs nettverk.

    Det er denne som du lister opp *WIFI_Win10_V7352670.

    En driver fra Broadcom Corporation.

     

    Du har en versjon av driveren fra 14 mai,

    se om det har kommet nyere versjon av driverne for Windows 10.

    4: kd> lmvm bcmwl63a
    start             end                 module name        
        Loaded symbol image file: bcmwl63a.sys
        Image path: \SystemRoot\system32\DRIVERS\bcmwl63a.sys
        Image name: bcmwl63a.sys
        Timestamp:        Thu May 14 23:38:53 2015 (555515ED)
        CheckSum:         00AA2FA0
        ImageSize:        00CA6000
        Translations:     0000.04b0 0000.04e4 0409.04b0 0409.04e4

     

     

    Tusen takk :D

     

    Det ligger bare to versjoner :

     

    Version 7.35.267.0

    Beta version 6.34.223.5

    :/

     

    prøver å laste den ned på nytt nå og re installere den

  5.  

    Hvor ofte inntreffer dette?

     

    Har du nettopp installert W10,  så fall har du kjørt eldre windows på samme maskin før?

     

    Ser du har en del programvare installert? Har du kjørt maskinen med W10, uten å ha drivere installert og fått blåskjerm da?

    Har du hatt maskinen uten at masse programmer var installert, og inntraff feilen da (like ofte)?

    det er vanskelig å si, av og til tar det 10 min, fra oppstart, av og til timer. Det er derfor jeg har vært stygt redd for at det har vært ramen.

     

    Jeg kjørte win 8.1 fra jul av til ca 1 mnd siden hvor jeg oppgraderte til win 10. Så det er ikke før nå når jeg gjorde clean install at dette begynte å skje. Har lurt på å prøve å installere win 10 igjen, men hadde lyst å finne ut hva det var så jeg kan unngå det senere.

     

    Jeg har ikke kjørt uten nei, var det første jeg gjorde etter formatering. Drivere -> programmer. men har ikke fått det under instalasjon av disse. 

     

    Du kan jo evt. kjøre et binærsøk på Windowstjenestene og se om du kan finne synderen.

     

    Har du en link, eller kan forklare hvordan? :)

     

    Post dump filene zip/rar,så kan vi se på dem.

    Tok alle jeg.

     

    Kjør pluss versjonen også viss du ikke har gjort det Memtest86+.

     

    Skal gjøre det.

     

  6. Jeg har problemer med å finne ut av hvor BSOD’en min kommer fra i windows 10. Jeg får plutselig opp page_fault_in_nonpaged_area. Har ikke funnet en trigger enda eller ett program som er årsaken. Har brukt mye tid på å teste minnet, siden jeg har lest at det ofte er årsaken, men har ikke fått noe feil enda. I event-viewer står det bare kernel-power event id 41. Innpå en annen plass (husker ikke hvor) så sto det bare windows feil, og dipawaymode. Etter det jeg har funnet ut av kan dette være hva som helst enda.

     

    Jeg har kjørt memtest86 og windows memory diagnostic for minnet, uten feil. Har prøvd Cinebench, furmark, unigine heaven og video memory stress test for gpu, uten feil. Har kjørt prime 95 for cpu. Ikke noe har  gjort resultat. Har kjørt dump filene i windbg med !analyze -v, uten at jeg ble noe visere der (har lagt opp notepad av det, hvis jeg får det til, og håper ikke det står noe som noen kan bruke mot meg der, håper noen av dere sier ifra da).

     

    Håper noen kan hjelpe meg, for finner ikke ut av det selv. Prøver å avinstalere 1 og 1 program for å se om det hjelper, men det hadde vært lettere hvis noen kunne sagt meg om det sto i dump filene. Windows må vel klare det?

     

    Hardware:

    SSD Crucial MX100 512GB SSD R:5

    NVIDIA MSI GeForce GTX 970 Gaming 4GB

     EVGA SuperNOVA 850 G2

    Crucial Ballistix 16GB DDR4 2x8 2400MH

    ASUS X99-Deluxe

    Intel Core i7 5930K 3,5GHz

    NZXT Kraken X61 CPU Kjøler

     

    Har også en WD passport essential koblet til hele tiden

     

    Installert fra asus x99-deluxe download side:

     

    Asmedia_Win10_VER3160

    *Audio_Win7-8-81-10_V6017525

    Bluetooth_V1201650_WHQL_Win10

    Chipset_V10_1_2_8_WHQL_X99

    Intel_LAN_Win7-8-8-1_VER20110220_Win10_VER20120190

    *WIFI_Win10_V7352670

     

    Ellers software:

     

    *Nzxt cam

    *Nvidea software (uten 3D software og experience)

    *WD smartware

    *Steelseries engine

    *Dropbox

    Ai suite 3 (bare fan expert 3, uten oppstart)

    Adobe reader

    Utorrent

    Office

    Spotify

    Steam

    Vlc

    Winrar

     

    De med  * kjører I oppstarten

    Alt er oppdatert til nyeste versjon. 

  7.  

     

    <snip>

     

    Det virker jo så han jeg har snakket med har røyk noe da. Er det noen som har noen tips til hva jeg evt. kan gjøre med det? som i å kontakte Microsoft for å fikse det, eller blir det bare å ringe inn? 

     

     

    Du kunne eksempelvis forsøkt å skape litt blest rundt det, også på den måten kanskje påvirket til at Daniel hos Windows10 kundeservice ble omplassert, elns.  :wee:

     

     

    Ja det hadde vært kult, men også vanskelig. Har spurt om jeg kunne få opptaket av samtalen, tviler på at jeg får det, men verdt å spør. Hadde jeg fått det så hadde jeg håndfast bevis på saken.

  8.  

    Så spurte jeg, hva som skjer neste sommer når en ikke kan oppgradere mer (en må jo gjennom samme prosessen selv om det allerede er godtkjent), og etter det var det ikke mulig å formatere (på den måten jeg mener å formatere, ikke bare gjenopprette).

    Enten har MS endret systemet sitt, ellers har det skjedd en feil hos deg.

    Når jeg oppgraderte første gangen, tok jeg først en clean install av Windows 7 Pro SP1 (uten oppdateringer og drivere), aktiverte, oppgraderte direkte til 10 Pro fra Windows 7.

    Windows 10 var automatisk aktivert.

    Deretter bootet jeg fra USB (samme som jeg oppgraderte fra), formaterte systemdisken, og la inn 10 på nytt.

    Fremdeles automatisk aktivert når jeg kom inn.

     

     

    Samme her, på alle test pcer jeg har holdt på med, så funker det fint å først kjøre update fra gammelt OS (altså starte setup.exe Windows Utforsker og ikke boot) fra  (som må være aktivert) og så, når den er ferdig, er den aktivert. Så kan du slette hele disken, og så kjøre en Win10 installasjon fra boot. Da er Win10 aktivert igjen. Men har opplevd at når jeg f.eks har gjort dette 3-4 ganger på samme pc, vil ikke win10 bli aktivert mer. Så er nok en grense på hvor mange arkiveringer den hardware IDen kan ha i løpet av noen dager/uker.

     

     

    Det virker jo så han jeg har snakket med har røyk noe da. Er det noen som har noen tips til hva jeg evt. kan gjøre med det? som i å kontakte Microsoft for å fikse det, eller blir det bare å ringe inn? 

  9.  

     

     Men jeg trodde ikke jeg hadde trengt det, at det bare var å fjerne alt og installere win 10 på nytt. 

     

    Det er bare å installere Windows 10 pånytt - men det er en viktig forutsetning: Windows 10 må allerede være aktivert på denne hardware'n før du gjør det.

     

    La oss si at du har en PC med Windows 7 eller 8. Windows er aktivert.

    Så oppgraderer du til Windows 10: Dette må du gjøre fra Windows 7/8, dvs. du må enten gjøre det via Windows Update (etter å ha "reservert" Windows 10) eller ved å sette inn en DVD eller USB og så klikke på setup.exe.

    [Her kan du så velge å beholde filer og/eller programmer, eller du kan velge å installere Win 10 uten å beholde noe av det gamle.]

     

    Etter at Windows 10 er installert vil det ta kortere eller lengre tid før du ser at det står at Windows 10 er aktivert.

     

    Fra nå av kan du reinstallere Windows 10 på denne PC'en - clean install ved å boote fra DVD/USB - så mange ganger du bare vil. PC'ens hardware-"signatur" er kjent av Microsoft's aktiveringsserver, så så fort PC'en er koblet til nettet vil dette gå i orden etter installasjonen.

     

    Hvis du prøver å gjøre en installasjon av Windows 10 ved å boote fra DVD/USB på en PC som har Windows 7/8 installert, så vil du ikke ende opp med en aktivert Windows 10-installasjon.

     

    Hvis du prøver å gjøre en installasjon av Windows 10 ved å boote fra DVD/USB på en PC der Windows 10 ikke har rukket å bli aktivert, så vil du ikke ende opp med en aktivert Windows 10-installasjon.

     

    Gjør man ting i riktig rekkefølge og bruker riktig versjon av Windows 10, så er ikke dette noe hokus-pokus.

     

     

    Det var det jeg også anntok, men det stemmer altså ikke! Han jeg snakket med på Microsoft chatten, fra nord-amerika, gikk inn i systemet og så at oppgraderingen var aktivert, og sa at på grunn av feil i deres systemer så måtte jeg ha ny nøkkel, men jeg måtte snakke med norsk kundeservice.

     

    Så ringer jeg kundeservice og de sier at det alt er i orden, men det skal ikke være mulig å installere windows 10 rett på (uten og gå gjennom oppgradering en andre gang), en kan bare gå gjennom win 7/8. Jeg fikk han flere ganger til å spør de andre og snakke med sjefen, siden jeg ikke fikk det selv hvor han sa han fikk det samme svaret der. (Han sa også at jeg burde ringt til microsoft når jeg fikk virus eller problemer med pcen så kunne de hjelpe så hadde jeg ikke trengt å formatere den).

     

    Så spurte jeg, hva som skjer neste sommer når en ikke kan oppgradere mer (en må jo gjennom samme prosessen selv om det allerede er godtkjent), og etter det var det ikke mulig å formatere (på den måten jeg mener å formatere, ikke bare gjenopprette).

  10. Ja, det kan jeg være helt enig i. Skulle man liksom ikke få lov å formatere maskinen etter juli neste år?? De måtte jo høre selv hvor idiotisk en sånn påstand høres ut.

     

     

     

     

    Det stemmer. Skulle tro det, men jeg hadde ikke noen grunn til å formatere maskinen. Hadde jeg problemer kunne jeg ringe til kundeservice. Så kunne de hjelpe meg og fjerne viruset. Akkurat som de kan noen ting, erfaringen jeg har med sånn før er at jeg som oftest kan mer, og jeg føler ikke jeg kan så mye i den store sammenhengen.

     

    Har begynt å få bluescreen med PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA, (hadde det ikke vært for at ting blir lagt og optimisert til windows så hadde jeg tatt denne også på linux alså! (self. mer og mer til linux, but still) 

    • Liker 1
  11. Backup/image av pcen som ikke til enhver tid er tilkoblet , men offline , blir jo ikke infisert fra pcen.

    Pcen kan da bootes fra USB eller DVD med den eksterne tilkoblet og man kan restore operativsystemet og eventuelle andre drives/partisjoner.

    Det gjelder å ta forhåndsregler for slike scenario. Backuper bør være offline.

     

    Selvfølgelig, og hadde jeg ikke vært så lat som jeg er så hadde jeg hatt det. Men jeg trodde ikke jeg hadde trengt det, at det bare var å fjerne alt og installere win 10 på nytt. 

  12.  

     

    ..

     

    Oppgradere fra 7/8/8.1 går fint (frem til rundt juni 2016 eller når fristen går ut), så det er ikke snakk om å oppgradere, men å slette partisjonen der os'et er og instalere win 10 på nytt uten å gå gjennom 7/8/8.1

     

    Noen definisjoner (vaner og myter) av clean Windows bør man belyse.

    Man må ikke formatere en drive for å få Windows clean setup etter Windows 8.1 i Windows 10 er det forbedret ytterligere.

    Man gjør dette selv innenfra eksisterende windows og genererer en fresh install utføra wim/install source som ligger i os'et sitt repository (winsxs). Således opprettholdes aktiverings statusen uten problemer.

     

    Jeg mente clean install som i formatere os disken for så å instelere på nytt igjen. Men du er enig at dette ikke skal gå da? (noe av det var litt teknisk for meg)

    uansett så har jeg jo sett  (også innpå microsoft sine sider, at de går innpå installasjonen for å instalere windows fra ex. usb, og sletter partisjonene for så å lage en ny partisjon og instalere windows 10 (det er det jeg har gjort)

    Det er unødvendig etter Windows 8.1.

    Man kan selv refreshe OS'et fra control panel tilbake til nyinstallert status.

    Skal man bytte disk f.eks til ny SSD så gjør man image backup og restore.

    Har man boot problemer så er det muligheter å fikse dette også slik at man kommer inn på OS.

    Dette altså etter at man har og kjører en Windows 10 installasjon.

     

     

    Hva bestod det tekniske problemet ditt av? Har du skiftet noe hardware som hk, cpu eller lignende?

     

     

    Jeg tryket på noe jeg ikke skulle trykket på, så pc-en ble stappfull av virus og crap, så etter en stund for å prøve å fikse det så tankte jeg at jeg bare ville formatere hele dritten. Så har jeg hørt om at de kan infisere systemet slik at hvis en installerer fra noe som allerede ligger på pc'en (eller gjenoppretter) så kan en være så uheldig at det har infisert det også og at når du da installerer, får noe du ikke ville ha. Jeg har aldri drevet å sikkerhetskopiert selv, for jeg har alle filene mine på en ekstern hdd (som, selvfølgelig også kunne vært infisert), så jeg har alltid tatt å bare fjernet alt. Jeg trodde også at det ikke skulle være noe problem, etter å ha lest om folk så hadde gjort det, og guider innpå microsoft sine sider. 

  13. Kanskje han misforstod og mente det ikke er mulig uten oppgradering, altså installere rett fra DVD/USB uten å ha nøkkel/aktivering. Etter jeg hadde oppgradert nye SSDen, ville jeg prøve på gamle HDDen. La inn Win7 igjen, aktiverte, og deretter 10 DVDen, og ila kort tid hadde jeg aktivert Win10 på den disken også.

     

    Så er nok en misforståelse ute og går, for er jo blitt bekreftet at man kan oppgradere så mange ganger man vil bare man har ekte og aktivert Windows fra før. Men har ikke prøvd å installere uten oppgradering og nøkkel, så kan ikke si på det området.

     

    Oppgradere fra 7/8/8.1 går fint (frem til rundt juni 2016 eller når fristen går ut), så det er ikke snakk om å oppgradere, men å slette partisjonen der os'et er og instalere win 10 på nytt uten å gå gjennom 7/8/8.1

     

    Noen definisjoner (vaner og myter) av clean Windows bør man belyse.

    Man må ikke formatere en drive for å få Windows clean setup etter Windows 8.1 i Windows 10 er det forbedret ytterligere.

    Man gjør dette selv innenfra eksisterende windows og genererer en fresh install utføra wim/install source som ligger i os'et sitt repository (winsxs). Således opprettholdes aktiverings statusen uten problemer.

     

    Jeg mente clean install som i formatere os disken for så å instelere på nytt igjen. Men du er enig at dette ikke skal gå da? (noe av det var litt teknisk for meg)

     

    uansett så har jeg jo sett  (også innpå microsoft sine sider, at de går innpå installasjonen for å instalere windows fra ex. usb, og sletter partisjonene for så å lage en ny partisjon og instalere windows 10 (det er det jeg har gjort)

  14. Vet ikke om noen har tatt opp dette enda, for orker ikke å gå gjennom 96 sider med innlegg, men det handler om at en ikke kan gjøre clean install av win 10, og at en ikke kan formatere win 10 om ett år. Har snakket med kundeservice i 1 time nå så jeg legger inn erfaringen min her og om noen har noen tips.
     

    Jeg oppgraderte til windows 10 fra 8.1 for ca en måned siden. Etter noe trøbbel med pc'en måtte jeg ta en clean install. Jeg sjekket rundt på microsoft sine nettsider og fant ut at jeg bare kunne installere windows 10 direkte og slippe å gå gjennom windows 8.1 først.

     

    Etter installasjonen la jeg merke til at det sto nede i høyre hjørne at windows ikke var aktivert. Jeg hadde lest meg litt opp på det og trodde at windows 10 bandt seg til hardwaren i pc'en så jeg slapp å gjøre noe. Min første tanke var at det ikke hadde blitt registrert at jeg hadde oppgradert så jeg ville kontakte kundeservice. Nattugla som jeg er så va klokka rundt 12 på natta så jeg tok kontakt med chatten til kundeservicen i Nord-Amerika og forklarte situasjonen. Han sa at oppgraderingen hadde blitt registrert, men det var skjedd en feil i microsoft sine systemer så jeg trengte ny produktnøkkel. Jeg fortalte at jeg var fra Norge så jeg måtte sikkert kontakte norsk kundeservice for det, og an bekreftet. 

     

    Nå i dag ringte jeg til kundeservice. Etter mange menyvalg og lang ventetid så kom jeg frem til Daniel i windows 10 kundeservice. Jeg forklarte situasjonen og gav han Product-key'en og product-Id'en. Etter MYE(!) om og men, venting for at han skulle snakke med andre og diverse, så forteller han meg at det ikke er mulig å gjøre en clean install av windows 10 etter oppgradering.

     

    Microsoft sier da at det ikke er mulig å gjøre en clean install av windows 10 hvis en har oppgradert. 

     

    Jeg måtte enten formatere igjen og instalere windows 8.1 for så å oppgradere(!) eller kjøpe windows 10.

     

    Jeg fikk ikke lov til å snakke med andre enn han. Jeg ville snakket med en annen behandler, sjefen eller noe microsoft klagedisk eller noe, men han ville ikke sette meg over til noen andre.

     

    Jeg mener de har reklamert med at det er fullt mulig å gjøre en clean install av win 10, og jeg har også funnet bruksanvisninger på det innpå Microsoft sine sider. 

     

    Det er også sånn, svarte han, at etter oppgraderingsfristen er gått ut (juni 2016?) så kan vi ikke formatere windows 10 maskinen vår lenger.

     

    Jeg syntes også det er veldig merkelig at de ikke har en plass hvor en kan klage på ting. Jeg mener dette strider fullt i mot det jeg har blitt lovet.

     

    Er noen i samme båt, eller er det noen som kan hjelpe meg? Hvis det er det inntrykket andre også har fått (at vi skulle få wind 10 i mer enn ett år og kunne formatere selv) så har jeg lyst å ta det videre, og da er det vel forbrukerrådet eller forbrukerombudet eller noe?

    • Liker 1
  15. Ja har lest på sånne sider i to dager nå, men har nesten ikke funnet ut noe om problemet som jeg har. Har prøvd det meste av det de har kommet med av løsninger også. Mange sliter med at spillet kresjer enten i cutscenes eller menyer eller bare etter å ha spilt en stund. Og de har blitt løst på forskjellige måter. Men det er bare den siden jeg har linket til litt tidligere som de har diskutert at hele pc en låser seg og en må hard boote, og ikke bare ctrl+alt+del. 

     

    Nå har jeg funnet en måte å spille på som er kjempe flott. er av og til litt sen og alt stopper, men har en måte hvertfall. Skal prøve neste gang å gå innpå menyen når jeg har spilt en stund bare for å se. 

     

    Liker witcher serien kjempebra, er selvfølgelig pirk, men tror de kommer til å rette opp i mye av det. Spiller på vanskligeste, kjekt med en utfordring, men hadde trodd jeg måtte skru ned vansklighetsgraden.

  16. Jeg antar at problemet ligger i enten Skjermkortet eller muligens i en ustabil strømforsyning. 

    Har du hatt litt "snodige" problemer før så er det ofte at synderen ligger der så om mulig test alltid med en annen strømforsyning om det er mulig når du ikke helt finner ut hva som er galt.

     

    Og du har trolig alt av drivere lagt inn og oppdatert som de til hovedkort , lydenhet osv osv?

    Ja alt av drivere er lagt inn og oppdatert. Har ikke hatt noen problemer før og pcen er relativt ny. 

     

    Har testet enda mer nå og det går an å spille, det er bare vanskelig å komme inn på spillet. kommer jeg forbi introen og menyen og introen til loaden, virker det som jeg ikke har noen problemer. Jeg har ikke prøvd å spilt en stund for så å gå tilbake til hovedmenyen for å se om det kresjer da. 

     

    Hadde det vært noe galt med hardwaren som gjorde at det kresjer i hovedmenyen eller i introen så hadde det kresjet i de andre cutscenene også i resten av spillet. Overvåker cPU, GPU, minne og fps og alt ser bra ut. GPU' en kjører på 99% når den må og overstiger aldri 69 grader. Har sett litt på afterburner også og kan ikke se noe unormalt der. Ikke noe unormalt i forhold til hvordan utviklerene sier spillet er. har ikke stresstestet psu'en men har stresstestet de andre uten noen problemer, og var det psuen sin feil burde jeg jo sett det andre steder også.

×
×
  • Opprett ny...