Gå til innhold

karro12345

Medlemmer
  • Innlegg

    43
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av karro12345

  1. Hei!

    I sommer flyttet typen min og jeg inn i en hageleilighet, med utleiere som bor over oss. Lite visste vi at dette skulle bli et lite mareritt for oss..

     

    Utleierne har 2 barn. Den gangen jeg var oppe hos de for å signere kontrakt, så var ungene stille og fremstod som ordentlige. Der tok jeg feil. Vi leverte oppsigelse 15.09(3mnd oppsigelse) pga. bråk. Ungene løper og skriker, og det går rett og slett ikke an å bo her. Vi sa ifra 3 ganger om at det er VELDIG mye bråk, og om det går an å kanskje forklare ungene at det bor mennesker under og man må vise hensyn. Dette fungerte da ikke og vi leverte oppsigelse. 

     

    Etter leveringen av oppsigelse har det blitt verre. Kl.07 på hverdagen så løper ungene frem og tilbake, og det er heller ikke mulig å sove lenger enn kl.08 i helgene. Vi tror dette huset mangler lyddemping. I helgene er det så mye bråk at det går ikke an å være her. I tillegg så har nå utleierne hatt fest 4 helger på rad. For 4 uker siden var det barneselskap lørdag og søndag, 3 uker siden var det barneselskap på lørdag, 2uker siden var det julebord og nå i helgen var det fest for voksne. De har sagt ifra om selskapene sent fredag kveld/lørdag formiddag, men denne helgen her fikk vi ingen info. Fra kl.16 til kl.24/01ble det spilt HØY musikk, og det var så ille at øredotter ikke funket, og dermed måtte jeg flykte til skolen for å kunne øve til eksamen. Skal det ikke være nattro etter kl.23? Da typen i helgen gikk opp og sa ifra om de kan skru ned musikken litt og vise litt hensyn, så fikk han som svar: "Det er det ingenting jeg kan gjøre med. Ta deg en stripe", før han smalt igjen døren. 

     

    Vi har vifte på soverommet som skal sørge for ventilasjon. For 2mnd siden la vi merke til at det en gang i blant var merkelig lukt på soverommet. Denne lukten kommer fra ventilasjonsanlegget når utleierne lager mat. Er det lov å ha utlufting på våres soverom? Jeg sa ifra om dette i begynnelsen av oktober. Ble bedt om å skru igjen ventilasjonen og heller ha vinduet åpent, så skulle han se på det. Til i dag er ikke ventilasjonen fikset, og det er så dårlig luft inne i leiligheten så vinduet/døren må stå oppe ganske ofte. Veldig kaldt nå om vinteren... 

     

    Andre ting som forstyrrer vanlig ro er at de har vaskerom vegg-i-vegg med våres soverom, og det er ikke unormalt at de setter på vaskemaskin/tørketrommel kl.00/01, og er igjen nede og holder på med klesvask ca. kl.06. Prikken over i-en var når de forrige uke kjøpte seg en tredemølle som står vegg i vegg med stueveggen, og hele veggen rister når noen av de løper. 
    Vi ble også lovet parkeringsplass når de solgte den ene bilen sin, men det har vi ikke fått for brått er det ikke plass til 2 biler i gården.

     

    Alt dette bråket fører til at jeg har gjerne 10-12timers dager på skolen. Jeg bor på skolen for det er for mye bråk til å arbeide hjemme. Kan jeg kreve avslag på den siste husleien for det er rett og slett umulig å være hjemme? Dette her har gått sterkt utover mine eksamensforberedelser... 

     

     

  2.  

     

    Hallo!

    Jeg sliter veldig med en oppgave her.. Noen som vet hvordan løse denne her:

    Gitt en n x n matrise A, slik at Ap =0 for noen heltall p>0. Vs at (I-A) er inverterbar og at (I-A)-1 = I+A++Ap-1.

     

    Oppgaver tilhører faget lineær algebra på universitetet :)

    Ønsker å vise at chart?cht=tx&chl=(I - A)(I + A + \cdots + A^{p-1}) = I. Dette er bare en omforming av den siste likninga di, som skjer ved å gange med (I - A) fra venstre.

     

    Herfra kan vi gange inn (I-A) i hvert ledd og får chart?cht=tx&chl=(I - A)(I + A + \cdots + A^{p-1}) = (I - A) + (I - A)A +\cdots + (I - A)A^{p-1} = I - A + A - A^2 + \cdots + A^{p-1} - A^p = I - A^p = I som var det vi ønsket å vise.

    Supert, tusen takk!

  3.  

     

     

    Hei! Har midtveiseksamen i PHYS101 på torsdag, og jeg øver med å regne på gamle eksamensoppgaver. Kan dere hjelpe meg med denne?

     

    En jente kaster en ball med masse m=64g rett til værs med en kraft F slik at ballen får en utgangsfart v0=10m/s. Kraften virker over en strekning på 50cm. Beregn kraften F.

     

    Er jeg på riktig spor om jeg tenker Newtons 2.lov? hmm..

    Altså, dersom man antar at akselerasjonen er konstant, kan man bruke den tidløse formelen og finne a. I tillegg vil G påvirke ballen, så det er viktig å vite at kraftsummen er kraften fra hånda minus gravitasjonskraften.

     

    Det har jeg prøvd på, men jeg får feil svar? Fasiten sier at kraften = 7N.

     

    Summen av krefter: chart?cht=tx&chl=\sum F=F-G=ma

    chart?cht=tx&chl=F=G+ma=m(g+a)=m(g+\frac{v^2}{2s})
    a er utledet fra den tidsløse formelen fordi v0=0. Ved å gjøre tallene om med riktig benevning og alt det, får jeg at svaret er 7N... :)

     

    Åh! Hadde ikke tenkt på å erstatte a med det der, jeg bare regnet ut a for seg selv. Tusen tusen takk! :)

  4.  

    Hei! Har midtveiseksamen i PHYS101 på torsdag, og jeg øver med å regne på gamle eksamensoppgaver. Kan dere hjelpe meg med denne?

     

    En jente kaster en ball med masse m=64g rett til værs med en kraft F slik at ballen får en utgangsfart v0=10m/s. Kraften virker over en strekning på 50cm. Beregn kraften F.

     

    Er jeg på riktig spor om jeg tenker Newtons 2.lov? hmm..

    Altså, dersom man antar at akselerasjonen er konstant, kan man bruke den tidløse formelen og finne a. I tillegg vil G påvirke ballen, så det er viktig å vite at kraftsummen er kraften fra hånda minus gravitasjonskraften.

     

    Det har jeg prøvd på, men jeg får feil svar? Fasiten sier at kraften = 7N.

  5. Hei! Har midtveiseksamen i PHYS101 på torsdag, og jeg øver med å regne på gamle eksamensoppgaver. Kan dere hjelpe meg med denne?

     

    En jente kaster en ball med masse m=64g rett til værs med en kraft F slik at ballen får en utgangsfart v0=10m/s. Kraften virker over en strekning på 50cm. Beregn kraften F.

     

    Er jeg på riktig spor om jeg tenker Newtons 2.lov? hmm..

  6.  

    Klarer ikke å forstå hvordan så mange kan stryke? Har man såpass lite peiling på at man er dårlig i matematikk, at man faktisk må ta et forkurs for å innse det?

     

    Nettopp ferdig med forkurset på høgskolen i østfold, og vi var 45-50 i klassen til å starte med, men til eksamen var vi bare rundt 35. Jeg personlig føler at eksamen gikk kjempe bra, og jeg er ikke den som jobbet mest akkurat. Hadde bare matematikk(20t/uken) og jobbet ved siden av.

     

    Er man dårlig i matematikk, så er ikke dette kurset for deg som vil lære seg matematikk og bli bedre. Dette er kurset for en som ikke har kompetansen fra videregående av forskjellige grunner. Min grunn er at jeg ikke ville fokusere på så mange tunge fag på vgs(hadde mer enn nok med fysikk 2), og valgte heller S2 og tok så dette kurset.

    Det er tydeligvis lett å være kjepphøy når man ikke ser hele bilde :closedeyes:

     

    For min egen del er forkurset noe jeg har begynt på 12-13 år etter sist jeg gikk på skolen, og da var det yrkesfag jeg gikk. Med andre ord er det sinnssykt mye av matten, pluss all fysikken på forkurset som er helt nytt stoff. Sleng på at mange er i min situasjon og tar dette i tillegg til 110% jobb, og familie som krever sitt.

     

    Kanskje ikke så rart at mange opplever det som tungt?

     

     

    Jaja, den situasjonen forstår jeg jo! Var kjempe mange som var i den situasjonen i klassen min i år. Men det jeg tenker mer på er de som hadde en 2er i matematikk alle årene på skolen og så starter på et sånt kurs. For å bli ingeniør må man jo være flink i matematikk og like faget, og jeg syns det er synd at så mange som egentlig ikke er så glad i matematikk, søker nettopp et sånt kurs og tar plassen til andre som vil dette faktisk utrolig mye.

     

    Men for all del, jeg skjønner at det kan bli tungt når man ellers er nesten 100% opptatt hele tiden.

  7. Hadde selv geofag 1 og geofag 2 da jeg gikk på vgs(gikk ut av vgs ifjor sommer). Jeg hadde nok startet med å forklare hvilke ekstremvær vi har, men veldig kort og oversiktlig. Sensoren er ikke interessert i å høre om f.eks. hva en storm er i 5min(det har du ikke tid til). Videre ville jeg ha funnet de verste naturkatastrofene som har vært i Norge og drøftet rundt det, hvordan naturen, samfunnet og menneskene rundt ble påvirket. Ville ha funnet forskjellige naturkatastrofer fra flere år, og sammenlignet de om det er bedre håndtering nå eller om det er dårlig. Ville nok også ha forklart hvordan en slik varsling foregår og hvordan man evt. kan forbrede seg/hvordan man har forbredt seg. Dra også inn hvordan media forholder seg til slike situasjoner, og om de rammede områdene får mer hjelp jo mer i media de er. Husk kilder!

  8. Etter min erfaring er det to måter å kommer seg gjennom forkurs på; ved å ha anlegg for realfag (typisk femmerelev fra ungdomsskole/VGS), eller ved å være motivert. Har du motivasjonen inne, kommer du deg gjennom uansett, men da blir det betraktelig mer lesing, så klart.

     

    Én ting er matten og fysikken, men nå har man i tillegg har norsk, engelsk og "teknologi og samfunn" (et fag jeg ikke kjenner noe særlig til, da det er nytt av året), blir det en del å gjøre. Jeg vil faktisk tørre å påstå at om en ønsker gode (nok) karakterer (for eksempel til å komme inn på NTNU) - la oss si en 50/50-fordeling av A-er og B-er - vil disse fagene oppta brorparten av tiden din. Det er kvalmt mye (unødvendig) gruppe- og prosjektarbeid, og det som jeg personlig opplevde som mest slitsomt, var all koordineringen i forbindelse til dette.

     

    Ellers er opplegget _mye_ bedre enn hva jeg var vant med fra ungdomsskole og VGS. Var en mye bedre struktur på forelesning og regneøvinger, samt oppløpet mot tentamens- og eksamensperioden. Selvsagt er det heller ingen irriterende bråkmakere i klassen. Du møter opp når du selv føler at du har behov for det (du har alltid behov for det tongue.gif).

     

    Daniel smile.gif

    helt enig med deg i det du sier i siste avsnitt! lærerne på høgskolen i østfold var dyktige innenfor matematikken!

  9. Klarer ikke å forstå hvordan så mange kan stryke? Har man såpass lite peiling på at man er dårlig i matematikk, at man faktisk må ta et forkurs for å innse det?

     

    Nettopp ferdig med forkurset på høgskolen i østfold, og vi var 45-50 i klassen til å starte med, men til eksamen var vi bare rundt 35. Jeg personlig føler at eksamen gikk kjempe bra, og jeg er ikke den som jobbet mest akkurat. Hadde bare matematikk(20t/uken) og jobbet ved siden av.

     

    Er man dårlig i matematikk, så er ikke dette kurset for deg som vil lære seg matematikk og bli bedre. Dette er kurset for en som ikke har kompetansen fra videregående av forskjellige grunner. Min grunn er at jeg ikke ville fokusere på så mange tunge fag på vgs(hadde mer enn nok med fysikk 2), og valgte heller S2 og tok så dette kurset.

  10. Hadde det samme problemet som deg, og jeg endte opp med å bruke passet. Ble lei, og er ikke noe særlig å ha med seg pass på byen en lørdagskveld, så jeg tok og opprettet konto i Nordea for å ha bildekort. Hadde også skandiabanken fra tidligere.

     

    Ellers så er det som noen nevnte ovenfor; bildekort skal fjernes fordi det skjer alt for mye forfalskninger og det er snakk om å få "borger-kort" innenført innen 2016. Dama i banken sa det istad :)

  11. Hvordan gikk det på eksamen? Sært at både oppgave 1 og 2 var gitt tidligere

     

    Jeg føler det gikk utrolig bra! Enig i det du sier.. Hadde så og si helt like oppgaver på vår- og høsttentamen, så det ble en del finpussing av mine gamle besvarelser. Oppgave 3 har jeg også hatt lignende av på høsttentamen.. Men hvor mange turer med skipet fikk dere og hvordan gikk dere fram for å finne svaret?

  12. Hvor stor sannsynlighet tror dere det er for at vi får en oppgave om permafrost? Jeg tror det er tvilsomt siden det var hovedtema i høst.. men man vet aldri ;s

     

    Vi lærte om det i mars.. Lite sannsynlig at det kommer en ren oppgave om bare permafrost tror jeg. Blir evt. å dra det inn under andre punkter.

  13. Hvordan løser jeg denne her?

     

    100000*1.045^n + 12000*1.045*((1.045^n-1)-1)/(1.045-1) = 200 000

     

    Skriver inn denne likningen på CAS-verktøy på geogebra, men da får jeg opp en mer heftig likning:

    1100000*(209/200)^x - 836000 / 3.

     

    Hjelp! Har eksamen i matematikk S2 imorgen, så hadde vært fint å kunne dette :/

  14. Hei! Trenger virkelig hjelp!

     

    Kjørte med en volkswagen caravelle igår og traff et svært hull. Nå er rattet veldig hardt å vri på, og mekanikeren sier at reima har falt av. Med tanke på at det er en gammel russebil fra 1995(tror jeg), og vi er fattige, så lurer jeg på hvor mye reperasjonen kommer ca på? Han mekanikeren ville ikke si pris, så jeg har en mistanke at det kan bli dyrt... Noen av dere som vet pris på reperasjon av noe sånt? Haster å få vite det.

    På skademeldingen står det: "ServoRem2, lader ikke, ikke servo" Batterilampen har lyst det siste døgnet.

×
×
  • Opprett ny...