Gå til innhold

ohkaasa77

Medlemmer
  • Innlegg

    17
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ohkaasa77

  1. Ja, nå ble jeg også lei av den forhåndsfakturingen, så jeg byttet. Tenkte jeg skulle gjøre det når de endret faktureringen, men bestemte meg for å gi det en sjanse. Nå har jeg gjort det. estimert forbruk på 7700 kr 1-20 des. kan godt være det kommer til å stemme, men med denne forhåndsfaktureringen så blir det jo helt i usynk med strømstøtteutbetalingen, og for meg så blir det en utfordring likviditetsmessig.

    • Liker 3
    • Hjerte 1
  2. 5G er en nødvendig evolusjon i alle fall dersom vi ønsker større båndbredde, og lavere latency. Huawei er selskapet som er lengst fremme på dette. Så er spørsmålet, kan vi stole på Huawei? Min påstand er at vi kan stole like lite (eller mye) på de som Cisco, og tlsvarende bedrifter. Huawei har ekstremt myeå tape på å bi tatt for spionasje, betyr dette at kan vi garantere at kinia ikke bruker Huawei som "en nyttig idiot" Nei, det gjør det ikke. Dete betyr som vanlig at man benytter sunn fornuft og etabalerte It sikkerhets rammeverk for å redusere risiko.
     

  3.  

     Gleder meg litt, kjenner jeg. 

     

    Gled deg du. Om du tror NSA har backdoors i amerikansk hardware så kan du vel tenke deg hva kinesiske myndigheter kommer til å ha på kinesisk hardware.

     

    Og om man ser bort i fra det så kommer det garantert ikke til å bli like bra som ARM baserte chips. Vedder på ytelsen kommer til å ramle mange år tilbake i tid.

    For å nyansere litt, vi VET at NSA har/har hatt bakdører i amerikanske produkter (Cisco som ett kjent eksempel) Vi kan anta at kinesiske produkter også kan ha det, men de har ikke blitt avslørt...

    • Liker 1
  4. Jeg lurte på akkurat det samme når jeg bestilte oculus for ett års tid siden. Jeg stilte meg også svært tvilende til at mva kunne være inkludert i prisene, og var ganske så skråsikker på at de som sa dette tok feil. Men det viste seg faktisk å stemme. Prisene var inkludert alle avgifter. kom ingen ekstrakostnader på hverken briller eller touch kontrollene som jeg bestilte senere

    • Liker 1
  5. Større problem på finn. Når man hører med selger f.eks GTX 980\TI selv om man ikke gir bud, men sjekker om selger har kvittering\eller erfaringer med kortet er selgene helt stille, gått 3-4 dager, selgerne burde være ivrige å få solgt raskest mulig?

     

    Men det virker ikke slik. Får lyst å svare med å gi lavere pris i så fall.

    Ofte det er grunnen for man aldri hører fra selgerne.

    Tviler på alle selger på finn har tatt sommerferie så tidlig, så det er jo rart.

    I Juli burde det være vanskelig å kjøpe brukt.

     

    Av rundt 8 personer på finn gir kun 2 svar så langt.

    Før i tiden kunne man fått fraktprisen inkludert ved pruting.

    I dag prøver de fleste å ungå sende, vil kun at skjermkortet blir hentet, med penger rett i lommen.

    Vanskelig med finn betalingsgaranti i dag.

     

    Samme her, virker som de egentlig ikke er så interessert i å selge, men men, de om det :)

  6.  

    Jeg må bare slenge meg med de som kommenterer de vannvittige brukt prisene på 980ti, jeg byr det jeg (og endel andre ser jeg) mener det er verdt, 3000-3500, men de SKAL ha 4500-5500. Ingen med vettet i behold kan vel finne på å kjøpe ett 980ti til den prisen nå? Da har man vel heller tid til å vente litt og enten kjøpe Non founder edition av 1080 eller 1070? Folk blir jo lettere indignert av bud på 3500 kr. Skjønner jo at man gjerne vil ha minst mulig tap på noe man har brukt mye penger på, men likevel... :)

    Det er nok fordi 1070 IKKE er ute enda. Pris er ikkje hetlt kjent heller. Men ja 3500-4000 er faktisk mulig for et brukt 980ti Hvis 1070 f.eks koster 5500kr

     

    Er man ikkje fornøyd med bruktprisen, så kjøper man nytt. Så enkelt er det :D

     

     

    Jojo, helt enig i at er man ikke fornøyd med bruktprisen kjøper man nytt. For min del er det i alle fall slik at over 3500 for 980ti, så er det like greit å slenge på en 1000 lapp til for å få en 1070 om en måneds tid, eller kanskje til og med legge på ennå litt for å få ett 1080

  7. Jeg må bare slenge meg med de som kommenterer de vannvittige brukt prisene på 980ti, jeg byr det jeg (og endel andre ser jeg) mener det er verdt, 3000-3500, men de SKAL ha 4500-5500. Ingen med vettet i behold kan vel finne på å kjøpe ett 980ti til den prisen nå? Da har man vel heller tid til å vente litt og enten kjøpe Non founder edition av 1080 eller 1070? Folk blir jo lettere indignert av bud på 3500 kr. Skjønner jo at man gjerne vil ha minst mulig tap på noe man har brukt mye penger på, men likevel... :)

  8.  

    Jeg har ingen tro på at moms er inkludert i summen. Så man må nok betale 25% når varen kommer inn i landet er jeg redd. Hvis mva var inkludert i summen så ville det jo for eksempel vært forskjellig pris i euro for Spania og Norge da vi har forskjellige mva satser.

     

    Blir overrasket om Oculus har bestemt seg for å inkludere Norge i første release runde uten å sjekke opp hvordan momsreglene fungerer her. Er mange større utenlandske selskaper som forhåndsbetaler norsk moms rett til den norske staten når du bestiller varene, for eksempel Amazon. Oculus har med vilje begrenset salgsområdet til 20 land, noe som indikerer at de på forhånd har ordnet med MVA og fikset avtaler slik at de bare kan sende pakken direkte til sluttbruker.

     

    Oculus har sikkert ansatte advokater som passer på at alt er på plass i forhold til distribusjon. Tviler sterkt på at disse ansvarlige har glemt å sjekke norske MVA regler og enda mindre sannsynlig at de har "glemt" at vi ikke er med i EU.

    Jeg håper du har rett i at mva faktisk er inkludert i prisen, men de forhåndsbetaler vel neppe til den norske staten i såfall, Som jeg så som ett sannsynlig scenariio i en annen tråd er det vel heller speditøren som betaler mva, og så krever det tilbake fra Oculus i stedet for sluttbruker.

     

    Men tiden vil vise hva som er riktig, jeg har bestilt så jeg krysser fingrene og håper på det beste

  9. Jeg regner med at den prisen er uten moms, så dette vil koste kanskje nærmere 8000?

    Jeg har vel lyst på dette, men jeg vil ikke stå først i køen med dette utgangspunktet. Da kan jeg vente et par måneder til for å se om Oculus Rift holder vann.

    Det var snakk om halvparten av prisen i utgangpunktet, så litt mer lunk ble det på min entusiasme.

     

    Ifølge noen i denne tråden, og en del i andre forum, så skal prisen være inkludert MVA i de europeiske landene, jeg har stilt meg tvilende til dette, men er fullstendig åpen for at jeg tar feil og de har rett. Noe jeg inderlig håper da jeg har bestilt ett sett.

     

    Edit: Jeg har stilt spørsmålet til Oculus support, om jeg får svar så kan jeg poste det her

  10.  

    Jeg har ingen tro på at moms er inkludert i summen. Så man må nok betale 25% når varen kommer inn i landet er jeg redd. Hvis mva var inkludert i summen så ville det jo for eksempel vært forskjellig pris i euro for Spania og Norge da vi har forskjellige mva satser.

     

    ingen tro? det står jo svart på hvitt, nevnt i posten over deg.

     

     

    Jeg synes bare det virker veldig rart, for når Oculus sender dette, så må det jo følge med en proforma faktura med varens verdi og frakt, og utifra dette så beregnes 25% mva som vel vanligvis får rgening på fra speditøren? Uansett, jeg har bestilt og fått levering i Juni, så innen den tid er nok dette avklart med de som får det levert i mai. Så får jeg eventuelt bare avbestille.

     

    En annen ting som er litt utydelig med dette er at i handlekurven så står det riktignok You'll be charged when your order ships. Tax is included in order total.

     

    Men i ordrebekreftelsen står det: Taxes, Surcharges and Fees: Applicable shipping, taxes and duties will be added to and charged in your payment upon shipment of the unit.

     

    Så jeg frykter at det kommer en regning på 25% mva ett eller annet sted fra når forsendelsen kommer, men jeg håper selvsagt at jeg tar helt feil, og at dere som sier at alt dette er inkludert har rett, ingenting vil glede meg mer.

  11. Hei,

     

    Jeg har en kunde som ønsker å bytte pc pga eksisterende pc er for gammel. Pcen skal kun brukes til å kjøre vår programvare. Utfordringen er at hans versjon av vårt program (som av ulike grunner ikke kan oppgraderes) kan kun kjøres med Win XP. Kompatibilitetsmodus i Win 7 går heller ikke an.

     

    Jeg trenger altså ny pc med Win XP. Dette klarer jeg ikke skaffe. Er det mulig å bygge med nye komponenter og deretter installere clean Win XP? Men hvor får man tak i en Win XP lisens.

     

    Noen snakker også om nedgrader Win 7? Er det mulig og hva trengs?

     

     

    Om man skal kjøre XP, så er det som tidligere nevnt sikkerhetsproblematikk knyttet til manglende patching. Men det er faktisk ganske mange som kjører eldre programvare som ikke lar seg kjøre på nyere OS, eller som de aller helst ikke vil røre (if it aint broken...) Det finnes software som kan "herde" OS`et, altså at man lager en policy på hva som kan kjøres på maskinen. Da kan man sørge for at manglende patching ikke blir en utfordring. feks dette kan gjøre det: http://www.symantec.com/data-center-security/

    Det finnes en klient utgave av dette som heter Critical system protection.

×
×
  • Opprett ny...