Gå til innhold

Haaulv

Medlemmer
  • Innlegg

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Haaulv

  1. Jeg skal oversette en tekst til tysk i lekse, og det er en setning inne i denne teksten jeg er litt usikker på. "Skolen ligger i nærheten av Nürnberg, som er en meget kjent by." Jeg oversatte til "Die Schule liegt in der Nähe von Nürnberg, wie ein sehr bekannt Stadt ist." Det jeg lurer på er om det er rett å bruke wie der? Synes å huske at læreren vår har nevnt et annet ord vi skal bruke for som, men jeg finner det ikke i notatene mine.


  2. La andregradsfunksjonen f være gitt ved

    f(x)=a*)a-b)^2+c

    a) Bestem c slik at grafen til f har nøyaktig ett nullpunkt samme hvilke verdier vi har for a og b.

    b) Bestem b slik at grafen til f har ett ekstremalpunkt i x=3 samme hvilke verdier vi velger for a og c.

     

    Hvordan gjør jeg dette, og hvorfor slik?

  3. Skal forhåpentligvis kjøpe en relativt strøken NSR snart. Det eneste

    tekniske som er feil med den er startmotoren, den funker visst bare når det passer den best. Selger sa at startmotor var en svakhet på NSR,sannsynligvis var det bare noe grus eller noe slikt i den, og jeg skulle

    bare trenge å ta den fra hverandre og fikse litt, så skulle den funke. Har

    søkt rundt på nettet for å prøve å finne ut av om jeg kan forvente å måtte gjøre noe annet for å fikse den, men uten å finne noe. Jeg har veldig liten

    peiling på motorsykler, og mekanikk generelt, men broren min som var

    med har en viss peiling. Det han sa var at den gikk rundt, men slo ikke

    inn, eller noe i den retningen. Sier meg lite, men forhåpentligvis skjønner

    noen andre det. Hadde vært fint om noen som har peiling på dette,

    spesielt problemet med startmotoren, kunne forklare om det selger sa bare var noe han sa for å få solgt sykkelen, eller om det er det jeg kan

    forvente meg. Hadde også vært fint om noen kunne peke meg i retning mot et nettsted eller noe der jeg kan få en rimelig startmotor/deler om det blir nødvendig.

  4. Jeg har kommet opp i samfunnsfag i muntlig eksamen, og skal opp i morgen. Fikk temaet den tredje verden og lurer i den sammenheng på om vestlige selskapers bruk av tredjeverdenslands billige arbeidskraft hjelper noe på økonomien? Jeg er jo klar over at de får sinnsykt dårlig betalt, og for at det virkelig skal hjelpe må arbeidernes lønn økes betraktelig.

    Men til gjengjeld så skaper det jo arbeidsplasser, og arbeiderne får jo litt penger?

    I forhold til f.eks. Kinas nylige økonomiske vekst, har dette noe med all den billige arbeidskraften de har der, eller er det noe helt annet?

     

    Sorry om dette virker som et idiotisk spørsmål, men jeg ble ganske usikker når jeg satte meg ned og tenkte meg om, og om jeg skal si noe om dette på eksamen vil jeg være sikker på at det jeg sier er rett.

  5. Jeg går i tiende klasse på ungdomsskolen, og er sammen med hele resten av skolen min blitt utestengt fra kiwi-butikken som ligger like ved skolen min. Det ble hengt opp en lapp ved døren om at alle elever fra skolen jeg går på ikke har adgang på butikken fra kl. 7-14, uten noen spesiell begrunnelse. Da vi etter skolen spurte hvorfor så sa de i butikken at det var fordi det ble stjålet så mye. Dette ble gjort en gang før jul også. Det var av samme grunn men da fra kl. 7-15.

     

    Jeg er rimelig sikker på hvilken "klikk" som driver med denne stjelingen, og de består bare av 20-30 elever. Synes ikke det er spesielt rimelig at rundt 300 personer skal utestenges for det en brøkdel gjør, spesielt ikke når butikk-personalet har stått og sett på at folk har trykt insiden av jakken full av snus uten å ha gjort en dritt.

     

    En i klassen har sagt at dette vil telles som diskriminering, å stenge en bestemt gruppe ute fra butikken, og det er da dette jeg lurer på. Kan dette telles som diskriminering?

×
×
  • Opprett ny...