Gå til innhold

leetabix2

Medlemmer
  • Innlegg

    79
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av leetabix2

  1. Liten fallgruve her. Prosessoren kan ikke overklokkes, da er det unødvendig å bruke 500,- kr på tredjeparts cpukjøler. Det er forøvrig veldig enkelt å overklokke prosessoren, hovedkorter du har valgt(p8z68) har noe som heter uefi bios, veldig tilgivende og med et par tastetrykk så vil den automatisk overklokke for deg. Men da må du kjøpe en prosessor som er ulåst. Det er spesifisert med (K) og koster 100,- kr mer enn referansemodellen.

     

    Strømforsyningen din er midt imellom å kjøre gtx 580 SLi, dessuten ikke modulær. Hvis du ikke planlegger å kjøre gtx 580 SLi i fremtiden, vil en Corsair HX 650w gjøre jobben enkelt for ett kort. Denne er også modulær og utgjør sammen med AX, high-end serien av PSUer fra Corsair. Skal du derimot kjøre gtx 580 SLi ville jeg personlig falt på en Corsair AX 850w.

     

    Tror ikke du vil bli fornøyd med skjermen i kontrast til resten av oppsettet. Er du på et budsjett kan det være en idè og trappe ned en tusenlapp på skjermkort og heller velge en bedre skjerm.

  2. Hvilke spill spiller du?

     

    Harddisk: Samsung Spinpoint F3 1 TB

    Kommentar: God hdd.

     

    Skjerm: BenQ G2420HD

    Kommentar: Billig, ja. Bra, relativt. Dette er tross alt noe du vil stirre på med blodskutte øyne i flere tusen timer fremover. Her ville jeg lagt igjen mer penger og overbevist meg selv om at der er en god investering.

     

    Strøm: 
Corsair HX 650W

    Kommentar: Ett GTX 560 Ti har en TDP på 170w. To i SLI vil bruke dobbelt av det, enkel matematikk utgjør dette til 350w. Legg til 95w for en quad core cpu og 100w for mobo, hdd, vifter og annet, så blir det tilsammen 550w på 12v railen.

     

    tl;dr 500w holder for ett kort, 750w for to(SLi).

     

    DVD R/W: Samsung SH-S223C

    Kommentar: Den kan lese windows dvden din, mer trenger du vel ikke?

     

    Kabinett: Fractal Design Define R3 Black Pearl

    Kommentar: Helt kurant kabinett, vil oppfylle ønskene dine.

     

    Prosessor: Intel Core i5 2500K

    Kommentar: Godt valg til gaming. Det er ingen forskjell mellom i5 og i7 i spill.

     

    Hovedkort: Asus P8H67-M PRO

    Kommentar: Alle hovedkort har intergrert lydkort. Det dedikerte skjermkortet(gtx 560 Ti) vil overstyre det innebygde. Ulempen med H67 er at det ikke kan overklokkes og er rettet mot mediestasjoner. P67 derimot er rettet mot gamere. Z68 kombinerer partytriks fra begge kortene til ett.

     

    Skjermkort: Gigabyte GeForce GTX 560 Ti Super Overclock 1GB

    Kommentar: GTX 560 Ti er et flott kort som gir mye ytelse per krone. Super Overclocken til Gigabyte ville jeg ikke betalt ekstra for. Du kommer like langt med et referansekort og MSI afterburner.

     

    SSD: OCZ Agility 3 120 GB

    Kommentar: God ssd.

     

    RAM: 8 GB Corsair Dominator DHX DDR3 1600MHz

    Kommentar: Dominator brikkene er myntet på AMD serien, da disse kjører på 1.65v. Sandy Bridge liker bedre Vengeance, som kjører på 1.5v. Ellers er det ikke noe forskjell mellom de to.

     

    En tredjeparts cpukjøler er noe du trenger hvis du er sky for støy eller vil overklokke cpuen din.

     

    Helt til slutt er det ikke realistisk å sette opp full liste på prisguiden da den tar de billigste delene fra forskjellige butikker, det vil bli dyrere å betale frakt fra alle enn å bestille alt fra en butikk. Jeg kan anbefale dustinhome.no. Da vil listen se noenlunde slik ut.

     

    Grunnen til at det blir hakket dyrere er pga hovedkortet. Du kan fint leve med et P67-kort av samme variant. Corsair hx 750w for eventuell SLi oppgradering. Ellers vil OCZ ModXStream Pro 500w gjøre jobben for ett kort.

  3. Hei,

     

    du virker som en resonnert kar og det er med et smil om munnen jeg setter opp noe annet enn en gamer pc til 20k. Her har du to alternativer ettersom hvor dyp lommeboken din er, hvis du vil bruke mer penger kan du ta en titt på Agentspoon sin stickytråd øverst i forumet.

     

    1156

    914525.jpeg

     

    1155

    914538.jpeg

     

    På sistnevnte kan du alternativt gå ned til 4gb og kjøpe i5-2500(K), men tror ikke du trenger så mye krefter.

  4. P67 og Z68 er veldig like, sistnevnte har dog tre partytriks p67 ikke kan skilte med:

     

    1. Integrert grafikk-støtte

    2. Bruk av QuickSync for video transkoding

    3. SSD Caching

     

    En nærmere titt på oppsettet ditt avslører at strømforsyningen din er overkill, dessuten ikke modulær. Ja TX er billigere, men HX 750w er på tilbud. 750w er forøvrig nok til å kjøre 6970 CF. Regner med at du har OS? =)

    • Liker 1
  5. http://www.dustinhome.no/Favorites.aspx?list=27276f8942ea4c9ea3a2f30c524429b5

     

     

    Dette er pcn jeg skal ha.

    Det blir vel bra? :p

     

    Er dobbelt av alt siden skal bestille for 2. :p

     

    Spørr igjen: tror dere jeg vil tape på å gå intel-setup nå ? Eller vil det holde bra til den dagen jeg trenger å bytte ut deler? :p

     

    For en som ellers virker så forsiktig med å bruke penger, må jeg påpeke at du kaster bort unødvendig mye på strømforsyning og cpukjøler. Du kan trygt gå ned til Corsair 750w(OG fortsatt kjøre 560 TI SLI!!) og Cooler Master 212+. Vips, 1300 kroner spart.

     

    400 kroner for ekstra vifter er også unødvendig. Ta alle pengene du sparer herfra og legg det inn i to 120gb ssder eller en ny skjerm istedenfor.

  6. Flott å se at du trappet ned på hovedkortet, det var en lur avgjørelse. Ellers blir det spennende å se hvor god kjølingen blir med sideviften til kabinettet så høyt opp på sidepanelet med en vertikal cpukjøler. Bare for å være kjip kunne du spart ytterligere 400 kroner på å velge to samsung spinpoint 1tb hddisker. Også er jo 1200w overkill, corsair ax 850w kan kjøre 6990+6970 trifire.

     

    Håper du blir fornøyd iallfall, husk bilder når du er ferdig =)

  7. Hei,

     

    Eyefinity er både kult og dyrt. Da blir det litt høl i huet for meg å se at du kaster bort unødvendig mye penger på hovedkort, strømforsyning og kabinett. De tusenlappene du sparer på å velge billigere alternativ, som f.eks asus p8p67 pro, corsair ax 750w og cooler master haf x kan bli investert i tre gode skjermer og en ssd med mer lagringskapasitet og høyere ytelse, f.eks ocz agility 120gb. i7 er også unødvendig til gaming. Det i7 har som ikke i5 har er hyperthreading, kort forklart åtte kjerner, spill vil ikke bruke mer enn to. Ellers liker jeg ikke vannkjøling, men det blir en smaksak før temperaturmålinger kommer inn i bildet.

     

    Anbefaler å gå til innkjøp av et skjermstativ, det ser langt bedre ut enn tre føtter.

     

    120hz er kun nødvendig om du skal se 3d. Gode skjermer for eyefinity vil være en med tynn kantlinje. Disse er helt kurante.

    • Liker 1
  8. Det oppsettet ser mektig ut, likevel et par ting du kan endre

     

    Skjerm: svelemoe har et poeng. En skjerm til 1500 når du har 17000 å rutte med, er dårlig prioritering. Det er tross alt det du vil stirre på i flere tusen timer som kommer. Her har DELL U2311H vært en gjengganger på forumet.

     

    Kabinett: God kjøling, relativt mye støy. Cooler Masters nyeste kabinett heter HAF X.

     

    Hovedkort: Du kan spare et par hundrelapper ved å gå for Pro utgaven. Du mister kun noe nerdcandy du ikke ville brukt uansett. Z68 fordi ssd caching er kult, kommer tilbake til det senere i posten.

     

    CPU: Her kan du spare en tusenlapp ved å gå for i5-2500K. Det er nesten ingen målbar forskjell i ytelse mellom de to i spill. Kort forklart har i5 fire kjerner mens i7 har åtte, spill vil bruke kun to. Bruk heller den tusenlappen på en ssd til caching for ditt z68-kort.

     

    CPU kjøler: Skal du overklokke, anbefaler jeg deg å kjøpe en tredjeparts cpukjøler. Jeg foretrekker Noctua NH-D14.

     

    RAM: 16gb vil du aldri bruke til spill. Her vil ett par xms3-brikker på 8gb rettferdiggjøres og ikke krasje med din cpukjøler. Vengeance kjøleribber er for høye.

     

    Skjermkort: GTX 580 er konge, men koster også deretter. Om prisen kan forsvares er en annen sak. Ikke vet jeg hva du spiller i dag som krever så mye, men du kan notere deg at 570 gir langt mer ytelse for pengene. Kortene til MSI er gode, de tar kun to slots, så det er rom for å legge på et til når BF3 kommer.

     

    Strømforsyning: 850w er nok til å kjøre 580 SLi. Her vil selvsagt en god kvalitets psu være avgjørende.

     

    HDD: Samsung Spinpoint F3 er både kjappere og billigere enn WDC hippy-edition.

     

    SSD: Da har vi kommet til det morsomme! Her er det uendelige muligheter, du kan f.eks kjøpe en ssd til cache og en dedikert til OS og spill.

    • Liker 1
  9. Takk. Da sitter avgjørelsen. Link til endelig handleliste: Handleliste på komplett.

     

    Skal du kjøpe alt fra komplett? Den oppgraderingspakken var ikke mye å skryte av mtp pris. Hovedkortet du har valgt har et varmeskjold som foretrekker at luft blåses ned og under for så å bli ledet ut i kanaler. Corsair h50 er dessuten en hypet kjøler. Dustinhome lagerfører også en langt bedre ssd i 60gb-segmentet.

  10. Var ikke det jeg ville frem til. Fire gpus skalerer dårlig uansett om det er nvidia eller ati. Og er det RIFT du skal spille, så må du vite at det er en veldig dårlig konsollport, og at det ikke hjelper å kaste bort 5 lapper på et skjermkort for å få noen guddommelig fps.

     

    Her har du et oppsett :tease:

    post-244233-0-63560600-1306525477_thumb.png

  11. http://www.komplett.no/k/cart.aspx?mode=share&ShoppingListId=932104

    hvordan ser dette ut?

     

    vurderte 1 gtx 570, men kommer til å skaffe 2 av den en eller annen gang, så bare like greit å kline til med et gtx 590 som er bedre enn 2 gtx 570 uansett

     

    Feil. Et 590 er to _veldig_ lavtklokkede 580s. Så to 570s i SLi vil yte rundt 10% bedre fra stock. Her har du noen resultater som gir grunnlag for min uttalelse.

     

    oioi, ikke værst, men da har jeg hvertfall mulighet til å få 2x590 en eller annen gang, mye bedre å ha den muligheten imo med tanke på at ytelsen ikke var så sinnsykt mye mer:) og 2x 590, vel, vil ikke tenke på det engang:)

     

    Prøver ikke å være festbrems her eller noe sånt, men to 590s(quadgpu) i SLi skalerer utrolig dårlig i fht prisen. Her kan du se det.

     

    Anyways, skal lage et oppsett til deg. Trenger du skjerm og windows?

  12. http://www.komplett.no/k/cart.aspx?mode=share&ShoppingListId=932104

    hvordan ser dette ut?

     

    vurderte 1 gtx 570, men kommer til å skaffe 2 av den en eller annen gang, så bare like greit å kline til med et gtx 590 som er bedre enn 2 gtx 570 uansett

     

    Feil. Et 590 er to _veldig_ lavtklokkede 580s. Så to 570s i SLi vil yte rundt 10% bedre fra stock. Her har du noen resultater som gir grunnlag for min uttalelse.

×
×
  • Opprett ny...