Gå til innhold

jaja11

Medlemmer
  • Innlegg

    28
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av jaja11

  1. Hei,

     

    gikk ut med en bachelor i vår og har siden hatt en lang siste ordentlig sommerferie, samt puslet med andre ting. Siste halvannen måned har jeg søkt jobber.

     

    Hopp over teksten mellom strekene om du bare vil lese det jeg lurer på.

     

    -------------

     

    Det begynte greit og jeg var da ganske optimistisk. To søknader, to jobbintervju. Fikk tilbud dagen etter det første jobbintervjuet (heretter jobb 1). Der og da ba jeg om betenkningstid, samt å få oversendt tilbud. 3 dager fikk jeg på meg, samme dag som jobbintervju nr 2. Jeg følte intervju nr 2 gikk greit, og takket nei til jobb 1, da den andre jobben virket mer interessant og lønntilbudet jeg fikk ikke var noe å hoppe i taket for.

     

    Jeg gikk ikke videre til andregangsintervju på jobb nr 2. Jeg fortsatte å søke jobber.

     

    Jobb 3 skulle gi meg beskjed innen en uke om jeg var aktuell. Jeg hørte ingenting og ble egentlig litt overrasket. Dette er nå en stund siden, og stillingen er fortsatt lyst ut.

    Jobb 4 har jeg ikke hørt noe fra, ikke en gang fått bekreftelse på mottatt søknad. Dette også en stund siden.

    Jobb 5 og 6 er søknadsfristen nå til helgen, foreløpig ikke hørt noe, men regner med at personer med mer erfaring foretrekkes.

    Jobb 7 og 8 har frist "snarest". Disse ble søkt denne uken, gjennom bemanningbyråer, og jeg har enda ikke hørt noe. Ber til gud om at jeg får en telefon i morgen, for min erfaring er at jeg pleier å høre noe innen 1-2 dager fra disse selskapene. Om ikke er det ingen sjans.

     

    -------

     

    Nå begynner jeg å bli svært utålmodig. Det som så bra ut har vist seg å være flaks, for nå er jeg tydeligvis ikke så interessant lenger.

     

    Jeg har jobbet ved siden av studier, har søkt passende jobber alt fra Kristiansand til Lillehammer, men det tar visst tid. Og det går etterhvert utover selvtilliten til en ellers oppegående person.

     

    Så, noen i samme situasjon som vil kalle det normalt? Er det virkelig vanskelig å komme til jobbintervjuer selv om man på papiret er kvalifisert? Hvor lenge er det vanlig å være arbeidssøkende?

     

    Noen med bachelor i økonomi som har tanker om vanlig begynnerlønn? Jeg synes det er vanskelig å anslå. Jeg vet bare at jeg ønsker mer enn jobben jeg hadde ved siden av studier på 320k/år (omgjort til 100% ut i fra en stillings-% på 50).

     

    Takk

  2. Bristet eller brakk et eller fler ribbein for noen dager siden. Da det skjedde og dagen etter kjente jeg at det var noe der, men smerten kom ikke før dag nr 3. Og da kom den til de grader også, ved stor innpust, nysing, gjesping etc. Regner derfor med at jeg har pådratt meg en liten brist evt. brudd.

     

    Sto tilfeldigvis i baris foran speilet istad og så da at kassa mi ikke var synkron. På bristsiden er det faktisk innhulet rundt der jeg har vondt, mens det ikke er det på den andre siden. Det er egentlig ganske synlig.

     

    Er dette normalt eller helt feil og tyder på at det gror helt feil? Det er vanskelig å ta ordentlig på stedet, da det er veldig ømt og smertefullt, så jeg får ikke kjent ordentlig etter om det sitter på plass der. Håper bare noen andre har opplevd lignende og kan betrygge meg med at det ikke er uvanlig i starten og i grofasen kanskje?

     

    Takker for svar

  3. Hei. Jeg var hos lege, tok standard helsesjekk og senere test av hørsel og dessverre var det ingenting negativt å se.

    Jeg unnlot å svare forsvaret. Både fordi det ble litt glemt bort når jeg ikke fant igjen siste brev og fordi dokumentasjonen i utgangspunktet ga meg bedre sjans til å bli innkalt.

     

    Men jeg kan informere andre som kanskje vil lure på hva som skjer når du aldri svarer (i hvert fall hva som skjedde her):

     

    Etter tre år og tre brev gir de opp (eller gidder ikke bruke mer tid på det) og sendte et brev der de klassifiserte meg som ikke tjenestedyktig og fritar meg fra verneplikt.

     

    Godt å bli ferdig med det! :)

  4. Blir helt ferdig med en grad nå innen to uker. Har ingen jobb klar. I fjor jobbet jeg deltid og hadde en bruttoinntekt på 200', men sluttet for noen måneder siden fordi jeg så at jobbingen gikk merkbart ut over karakterene i høstsemesteret og ville avslutte litt bedre.

     

    Sånn jeg har forstått det kan jeg da nå, om en uke eller to, gå til NAV og få noe dagpenger mens jeg søker jobber, og selvfølgelig takker man ja til gratis penger i en søkeperiode.

     

    Bare for å være forberedt eller evt. velge å gå bort ifra den tanken har jeg noen spørsmål.

     

    Hva vil jeg få? Mtp. en lønn i 2012 på 200'.

     

    Hvor lang tid tar behandlingen i NAV? Om dette er noe som tar f.eks. to måneder vil jeg sannsynligvis bruke mye tid på noe som kanskje ikke gir noen avkastning om jeg skulle få fast jobb om to måneder.

     

    Takker for svar.

  5. Tenker først og fremst på OBOS og COOP. Greit nok at toppene tar ut millionlønninger, har millionbonuser og får gigantpensjoner, selv om det også er alt for drøyt.

     

    Begge selskaper sitter på 5 milliarder i penger og verdier. Deler brukes selvfølgelig til bl.a. nye investeringer. I coop får du også såkalt "kjøpeutbytte" (litt rabatt på noen varer) i tillegg til at du får 1% "cachback" av det du kjøper for. I OBOS har du ingen sånn løsning, men du har noen sponsede billetter, forsikringer osv. Selv med dette så tjener begge selskapene nye 200-300 mill hvert bidige år (og dette er resultatet etter alle fratrekk). Egenkapitalen vokser og vokser og det er aldri snakk om å gi ut et ordentlig cashmoney-utbytte til medlemmene.

     

    Martin Mæland, adm.dir i OBOS, har under sin periode kjøpt opp alt som trengs for å drive butikk og være helt uavhengig av underleverandører. I dag sitter de selv på egne regnskapsbyråer, eiendomsselskaper, meglerselskaper, inkassoselskaper, forsikringsselskaper, vedlikeholdsselskaper, energiselskaper, i tillegg til å drive separate håndverkertjenester for privatpersoner og eie tusenvis av parkeringsplasser rundt om kring på vilkårlige plasser som de vet å ta seg betalt for.

     

    I samme slengen kan man ta med Felleskjøpet. Øker egenkapitalen hvert år og sitter på 2,2 milliarder. Brukes til å ekspandere yttligere.

     

    Hva kommer til å skje? De egentlige eierne er jo de som bruker penger og skaper overskuddene, men får minimalt tilbake. Kommer samvirkelagene til å ta over Norge?

  6. Du burde sperre mobilen så han ikke får brukt den, ring leverandøren din

     

    Ringer vedkommende operatøren får han bare sperret abonnementet og mobilen kan fortsatt brukes. Skal du sperre mobilen må denne svartelistes i den internasjonale IMEI-databasen til GSMA, noe som i Norge må gå gjennom Politiet. Da blir den ubrukelig i alle landene som er med i ordningen, men langt fra alle.

  7. Du høres for meg ut som en stalker. Du oppsøkte vedkommende bevisst fordi du så henne på et sykehus? Eller var det en tilfeldighet at du kjøpte noe av vedkommende og kjente henne igjen? Om siste tilfellet ser jeg ikke hvorfor du skulle bry deg.

    • Liker 2
  8. Så det vil si at ORFS = driftsresultat + finansinntekter - finanskostnader? (ORFS=EBITDA?) Og at formelen for rentedekningsgrad i utgangspunktet = driftsresultat + finansinntekter - finanskostnader + finanskostnader / finanskostnader?

     

    Om det, hvorfor ikke bare driftsinntekter + finansinntekter / finanskostnader som blir nøyaktig det samme? Så tungvint man skal gjøre det.

  9. Ifølge overalt så er rentedekningsgraden Ordinært resultat før skatt + Finanskostnader / Finanskostnader.

     

    Problemet er dette med "ordinært". Ordinært resultat er vel ordinært resultat. Man kan vel ikke kalle resultat før skatt for ordinært resultat før skatt?

     

    Ifølge Proff Forvalt :

    Ordinært resultat før skattekostnad:

    Ordinært resultat er resultatet etter skatt på ordinært resultat. Dette innebærer at de ekstraordinære inntektene og kostnadene, samt skatt på de ekstraordinære postene ikke er med.

     

    Ok, så ordinært resultat før skatt = ordinært resultat (før ekstraordinære poster, fordi har jeg skjønt at i hvert fall skal ut)? Hvorfor kalle det noe annet da?

     

    I tillegg finner man følgende definisjon:

    Rentedekningsgraden viser evnen til å dekke opp finanskostnadene med driftsresultatet og finansinntektene.

     

    Men for fader da, ut i fra dette er jo formelen driftresultat + finansinntekter / finanskostnader, noe som blir akkurat det samme som resultat før skatt (ikke ordinært) + finanskostnader / finanskostnader.

     

    Så da står jeg med to alternativer. Finner man rentedekningsgraden ved:

    1. Driftsres. + finansinntekter / finanskost

    alternativt.

    res. f. skatt + finanskost / finanskost

     

    eller 2. ordinært resultat + finanskost / finanskost

     

    På forhånd takk for svar!

  10. Om jeg velger å hoppe over et fag et semester, fordi jeg vet det går dårlig, men fortsatt har studiepoeng nok til å kunne ta bacheloroppgaven, betyr det at jeg ikke vil få noe vitnemål? Dette faget må tas opp først? Er det da noen grense for hvor lang tid det kan gå? Må det tas opp neste eksamen i faget, eller kan man begynne å jobbe og så ta det opp om 3 år eks.?

     

    Og om jeg får vitnemål med mangel. Vil jeg kunne ferdiggjøre dette vitnemålet senere? Noen med peil?

     

    Et siste spm. Kan man ta opp et fag på en annen skole og få godkjent dette faget som substitutt for faget man ikke tok på skolen man tok bacheloroppgaven under og ellers tok alle andre fag?

     

    Takker for svar!

  11. Hei.

     

    Dette skjedde for over en måned siden. Jeg måtte fikse en del ting på bilen min og spør flere verksteder hva dette vil koste. Jeg får et svar fra Meca (20 minutter unna og to bomringer tur/retur) jeg er fornøyd med og blir satt opp på time ca en uke senere. Jeg kommer dit og leverer fra meg nøklene. Kommer tilbake senere på dagen for å hente bilen, men da hadde de så vidt gjort noe med bilen for delene hadde de ikke på lager, ei heller bestilt og øvrige ting som skulle fikses var glemt. Deler ble bestilt nå og jeg skal høre fra de når de hadde kommet, han anslo i løpet av et par dager, kanskje allerede i morgen.

     

    En uke gikk og jeg fikk aldri noe svar. Da tok jeg kontakt via mail på en mandag og fikk som svar at de var kommet og at de hadde tid på fredag og at dette kunne tas da. Jeg svarte ok, og spurte om de da også fikk sett på disse øvrige feilene de glemte sist. Fikk aldri noe svar, ventet en uke, to uker, tre uker, hørte ingenting. Da dreit jeg i de og bestilte time på merkeverkstedet iom. at jeg vet de er seriøse, selv om de er dyre. Var innom her nylig og fikk fikset alt.

     

    Så får jeg en mail fra Meca igjen, en måned senere. Her står det at jeg ikke møtte opp til avtalt time og at spesialbestilte deler til bilen min ligger der og venter og dette må jeg nå bestille time til. WHAT? En måned etter dere aldri ga meg noe svar, kommer dere plutselig og krever dette?

     

    Jeg er rett og slett forbanna på disse useriøse idiotene og nekter å dra innom der igjen. Jeg trenger heller ikke disse delene lenger.

     

    Hva kan jeg gjøre? Jeg synes det er utrolig oppførsel av et såpass stort selskap, og mener jeg gjorde det rette i å finne noen andre når de ikke gidder å svare meg. For spørsmålet mitt har de sett, iom. at han kaller det en "avtalt time". De har bare ikke giddi å bekrefte at da er datoen satt, eller giddi å svare på om de også kan se på de andre småtinga.

     

    takk for svar!

  12. Hei.

     

    For fire år siden var jeg på sesjon og gjennomførte, men fikk utsettelse grunnet svak hørsel. I et skriv jeg fikk med sto det at hørselen jeg hadde ikke kunne utsettes for høye skuddlyder om den var så svak som testen viste. Likevel ble jeg bedt om å søke, men måtte dra innom fastlegen min, få henvisning til øre, nese, hals-spesialist og teste hørselen min igjen der og sende dokumentasjonen inn til forsvaret igjen. Dette gjorde jeg aldri.

     

    De to siste årene har jeg mottatt purringer fra forsvaret der jeg blir bedt om å sende inn dokumentasjon på hørselen min og der de avslutter med at de må motta dette innen 14 dager, i bold skrift og understreket. Dette har jeg igjen sett bort i fra, men tenkte at det kanskje hadde vært greit å fått testa hørselen, og om den virkelig er dårlig, er det jo en god grunn å få slippe, men på den annen side, viser det seg at jeg hadde en dårlig dag på sesjon og hørselen min faktisk er ok, blir det jo et helvete.

     

    Jeg vil ikke til forsvaret. Ikke for alt i verden. Jeg gjør meg nå ferdig med en utdannelse og har ambisjoner om å jobbe etter dette, og ønsker ikke å kaste bort et år på noe sånt.

     

    Det jeg lurer på da er om hva som kan skje om jeg fortsetter å unnlate å svare på disse brevene? I siste brev ble jeg truet med å få innkallelse om jeg ikke svarte, og ny sjekk i starten av tjenesten. Kan de/vil de gjøre dette?

     

    En annen ting som kanskje er verdt å nevne. Jeg er i dag 10 kg tyngre enn jeg var på sesjonstidspunktet, og dette er fett. Formen er også mye dårligere. Dette grunnet en idrettskade jeg fikk året etter sesjon hvor jeg måtte "legge opp". Vil de uansett ha meg da?

     

    Takker for svar

  13. Hva er disse?

     

    Jeg solgte en TV via Finn for noen måneder siden. Nå forteller kjøper meg at skjermen er blitt helt svart. PWR-lampen lyser, men skjermen er det altså ikke noe liv i. TVen har ingen garanti fra verken produsent eller selger, men jeg vil anta at feilen kan dekkes gjennom reklamasjon. Tven er halvannet til to år gammel.

     

    Jeg har ingen kvittering, og dette har heller ikke kjøper fått. Jeg solgte TVen til en svæært billig pris og som den var (uten å nevne at det medfølger garanti/kvittering) for å bli kvitt den fortest mulig før ny TV kom, og kan nesten ikke skjønne at folk krever kvittering osv for en så billig TV. TVen fungerte supert den tiden jeg hadde den.

     

    Konkret kjøpsdato har jeg ikke, men har navnet til personen TVen er kjøpt på og i hvilken butikk. Dette vet kjøper og har denne informasjonen. Jeg har sagt han kan kontakte butikken via deres kundeservice eller dra innom butikken og levere. Kjøper krever at jeg fremskaffer ordrenummer/kjøpsdato osv for han eller at han kommer og leverer TVen tilbake og jeg reklamerer på den for han.

     

    Har jeg krav på å gjøre dette? Jeg har ikke noe mer informasjon enn han, og har for lengst tenkt salget avsluttet. Har han krav på denne informasjonen?

     

    Takk for svar

  14. Plasserer den her fordi det handler om et ord tilknyttet følelser og dette var det nærmeste jeg kom.

     

    Noen psykologer el. som kan komme opp med riktig ord her? Det jeg lurer på er om det finnes et ord for "selvpinlighet"/"selvkleinhet"/"egenydmykelse". Det jeg er ute etter er følelsen i en situasjon hvor du selv blir veldig pinlig berørt, men de rundt deg har ingen følelse eller vilkårlige følelser fordi de ikke er kjent med hva som gjør det pinlig for deg selv.

     

    Et eksempel på dette kan være om et familiemedlem eller en venn skal legge seg i sin egen seng, og du vet at et par hadde seg i vedkommendes seng dagen i forveien. Da får du en følelse av pinlighet, mens vedkommende som er i ferd med å legge seg er uvitende.

     

    Et annet eksempel kan være der andrepart også fremkaller følelser, men ikke vet at det er deg som står bak. Eks. om bikkja di har bæsjet i hagen til en kompis og du gikk tur der istad uten å tørre å plukke den opp i frykt for å bli oppdaget, og andrepart automatisk mistenker nabobikkja fremfor din egen.

     

    Det kan ligne litt på dårlig samvittighet kanskje, men det blir jo feil det og, da følelsen kun kommer frem i en situasjon og sjelden er varig.

     

    Jeg har lest igjennom psykologiske uttrykk og følelser-listen til Wikipedia, men har tilgode å finne følelsen som matcher.

     

    Om noen er nærmere enn meg, vær snill å nevn det:)

  15. EDIT: Leste litt for raskt. Tenkte du akkurat var ferdig med 5. semester med 140 poeng. Må du ikke uansett ha 180 poeng før du får graden? Hvilket betyr at du planlegger å ta fag tilsvarende 3 semestre på 2 semestre?

     

    Jo, for å få graden. Men oppgaven kan tas selv om man har strøket et par fag. Tas ikke fagene får man ikke graden, tas den får man den når alt er bestått.

     

    Men det finnes muligheter for en vri? Altså, om jeg får 40sp i 5. semester, at jeg kan få tatt oppgaven?

     

    Menmen, nå skal jo først denne eksamen som avgjør situasjonen tas da, så er jo ikke sikkert jeg stryker. Men med 56% stryk i fjor og tidligere eksamener som kan skremme enhver regnskapsfører er jeg redd..

  16. Akinakes: Er ikke snakk om fritak fra fag, selvfølgelig skal fag jeg mangler tas opp. Men du tror det er mulig for meg å søke om "utsettelse", dvs. at jeg tar opp fagene jeg mangler i 5. og 6. semester, og få ta Bacheloroppgaven i 6. selv om jeg egentlig ligger bak kravet?

     

    Herr Brun: Bacheloroppgaven har jeg veldig lite lyst til å ta et år senere, da jeg planlegger å ta de fagene jeg mangler i 5. og 6. semester og dermed være ferdig og stå med en Bachlorgrad etter endt Bacheloroppgave. Det er ikke kunnskapsløshet det står på.

  17. For å kunne ta Bacheloroppgaven i 6. semester må man ha minimum 100sp innen september, altså starten av 5. semester. For å miste studieretten må man ligge enda lenger bak.

     

    Spørsmålet er da, om man klarer 90sp, om man kan søke seg frem til å få lov til å ta bacheloroppgaven i 6. semester likevel.

  18. Hei

     

    La oss si, hypotetisk sett, at jeg stryker et fag for mye i 4. semester, 2. året. Kravet for å ta Bacheloroppgaven i siste semester er 100 sp innen september 2. året, mens jeg kun klarer 90. Er det tilrådelig å søke til skolen om tillatelse til å likevel ta Bacheloroppgaven? Finnes det noen sjans i havet? Står ingenting om søknader når det gjelder denne problemstillingen. Er det i det hele tatt noe skolen kan bestemme seg for? Altså å innvilge søknaden.

     

    På forhånd takk

×
×
  • Opprett ny...