Gå til innhold

Hyrlyghet

Medlemmer
  • Innlegg

    12
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Hyrlyghet

  1. Hei! Jeg kommer med et litt rart spørsmål om dell.no sin "konfigurer din PC" side. :)

     

    Jeg har tenkt å kjøpe en Dell XPS 17 som skole/hybel PC, men når jeg skal velge grafikkortet til PCen får jeg en melding opp om at strøm adapteren til PC-en ikke er kompatibel med grafikkortet Nvidia GeForce 555M (standard er 550M), men siden de ikke gir meg et valg for å skifte adapter, har jeg ikke noe annet valg enn å skifte grafikkort?

     

    Jeg syns at dette er rart siden de faktisk gir meg muligheten til å velge 555M grafikkortet, derfor jeg spør her, og fordi jeg ikke har funnet noe informasjon om dette på kundesupport-sidene deres.

  2. Ingen VGA på hovedkortet. Har prøvd med et annet skjermkort ja, samme resultatet.

    Skal prøve med en RAM brikke så snart jeg setter hovedkortet på plass i kabinettet, men jeg har ikke store forhåpninger til det.

     

    Siden PSU-en ble ødelagt lurer jeg på om den ødela noen av kondensatorene. Har ikke sett noe feil med noen av de på kortet, men har tenkt å låne et multimeter som kan måle kapasitansen til kondensatorene.

  3. Alle LED og vifter slår seg på, GPU viften går uvanlig fort og jeg får ikke noe skjermbilde ut av den.

    Jeg vet ikke om dataen starter fint eller ikke, har koblet til høytalere også, jeg får ikke noe lyd ut av de heller.

    Har prøvd å sette den tilbake til fabrikkinstillinger (ha ut CMOS batteriet i rundt 10 minutt etter som jeg har lest, eller er dette feil?). Det endret ingenting.

  4. Fant ut at det faktisk var PSU-en som hadde feil i, hadde glemt å gi strøm til CPU-en da jeg testet den andre strømforsyningen. Så nå har jeg kjøpt en ny en og installert den i maskinen min.

    Problemet er nå at når jeg slår på maskinen så går skjermkortet si vifte uvanlig fort og det kommer ikke noe bilde på skjermen.

    Jeg lurer på om dette er pga. at jeg prøvde å jumpe kortet. Så skal prøve å få et skjermbilde gjennom en DVI kabel, i tilfelle det skjermkortet som hovedkortet har ikke gjenkjenner HDMI.

     

    Har dere noen forslag/møtt på noe lignende før?

     

    EDIT: Ikke noe hell med å skifte til DVI.

  5. For et par dager siden sluttet maskinen min å fungere og jeg vet ikke hva som kan ha forårsaket dette, siden alt var fint dagen før.

     

    Jeg trodde først at det var noe galt med PSUen min, siden ingenting skjedde når jeg trykkte "Power" knappen, men da jeg lånte en av en venn så fikk jeg bortimot samme resultatet, bare denne gange kom viftene og LED-lysa på i eit halvt sekund.

     

    Så nå tror jeg det kan være noe med hovedkortet mitt, eller eventuelt CPUen. Jeg har tatt ut både hovedkort og CPU for å sjekke etter noen synlige feil, som brannskader, det fann jeg ikke. Jeg prøvde også å jumpe hovedkortet i tilfelle det var noe feil med BIOS-en, det var ikke til noe hjelp heller.

     

    Nå har jeg gått tom for idèer for hvordan jeg skal finne feilen i maskinen, har dere noen forslag?

     

     

    Informasjon om maskinen:

     

    Hardware:


    •  
    • Hovedkort: Asus P5N-E SLI
    • CPU: Intel Core 2 Quad 2.4 GHz (Q6600)
    • GPU: XFX ATI Radeon HD 5770 (Originalt XFX Nvidia GTS 8800 som døde i fjor)
    • RAM: 4 GB (Originalt 2 GB)
    • PSU: NorthQ NQ 4770-500BU2 500W
    • År: Kjøpte den i høsten 2007, men har skiftet ut/lagt til noen komponenter siden da.

     

    Installert noen nye program før feilen skjedde? Nei, hvis ikke du teller med en Adobe Flash Player oppdatering.

     

    Antivirus/spyware/malware program? Har Norton Internet Security 2011, den søker etter virus i bakgrunnen, i tillegg søker jeg bortimot alle filer jeg laster ned til maskinen for virus. Har ikke søkt etter spyware eller malware i en stund nå, men bruker Malwarebytes' Anti Malware.

    3

     

    Hvilket operativsystem? Windows Vista Ultimate 32-bit.

     

    Oppdatert maskinvare? Bortimot alle program oppdatert. Er derimot ikke sikker på om all softwaren til hardwaren min var av nyeste versjon. BIOS-en har jeg oppdatert, måtte det for å få inn 4 GB RAM. GPU-en er oppdatert.

     

    Temperaturer? Normalt vil jeg tro. Har ikke målt de på en stund. Men vet at de var innenfor området som er akseptabelt for noen måneder siden. Kjølepasta har jeg skiftet en gang, da brukte jeg Arctic Silver AS5.

     

     

    Spørsmål om kjølepasta:

     

    Siden jeg har tatt av kjøleribben fra CPU'en min må jeg sette på ny kjølepasta, lokalt her har de Arctic Silver sin "Arctic Alumina", men ikke AS5 som jeg har brukt tidligere, spørsmålet mitt er da hva dere syns om disse to kjølepastaene eller eventuelt en annen som er bedre en begge?

    Har lest at AS5 er bedre, men har ikke funnet noe om hvor mye bedre den er da.

     

     

    Det var vel all informasjonen jeg kan gi dere, håper det ikke var for mye. Om dere tror jeg har glemt noe, vær så snill si ifra! Og om dere merker noen skrivefeil, så er det pga. at jeg bor på vestlandet og skriver ikke bokmål til vanlig. :)

×
×
  • Opprett ny...